Prime Minister's Office
PM Modi chairs high level meeting to review progress of National Digital Health Mission
NDHM to unleash a digital health tech revolution with innovations and various services for citizens
Steps be expedited to expand operations under NDHM: PM
NDHM will bring ease of living for citizens to avail a large number of health services: PM
27 MAY 2021 3:25PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi chaired a high-level meeting to review the National Digital Health Mission (NDHM). On 15th Aug 2020, during his Independence Day address, Hon’ble Prime Minister had announced the launch of NDHM. Since then, the digital modules and registries have been developed and the mission has been rolled out in six Union Territories. So far, nearly 11.9 lakh Health IDs have been generated and 3106 doctors and 1490 facilities have registered on the platform.
It has been envisaged that Unified Health Interface (UHI) - an open and interoperable IT network for digital health should soon be rolled out. This interface shall enable public and private solutions and apps to plug in and be a part of National Digital Health Ecosystem. It will allow users to search, book and avail necessary healthcare services such as tele-consultations or laboratory tests. The system will ensure that only verified healthcare providers join the ecosystem. This is likely to unleash a digital health tech revolution with innovations and various services for citizens. In such a manner, healthcare infrastructure and human resources can also be utilised in a more efficient manner across the nation.
The concept of UPI e-Voucher developed by National Payment Corporation of India (NPCI) was also discussed. This digital payment option will enable financial transactions linked to specific purpose which can be used only by the intended user. It can be useful for targeted and efficient delivery of various government schemes and an immediate use cases of UPI e-Voucher could be healthcare services.
The PM directed that steps be expedited to expand operations under the NDHM. PM said that NDHM will bring ease of living for citizens to avail a large number of health services. He observed that though the technical platform and building up of registries are inevitable essential elements, the utility of the platform to the citizens will be visible only by way of enabling citizens across the country to avail of services like tele consultation with a Doctor, availing services of a lab, transferring test reports or health records digitally to the Doctor and paying digitally for any of the above services. He directed the NHA along with the Ministry of Health & the Ministry of Electronics & IT to coordinate efforts in this direction.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মোদীনা নেস্নেল দিজিতেল হেলথ মিসনগী চাওখৎ থৌরাং য়েংশিন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফমদা সভাপতি ওইখ্রে
এন.দি.ঐচ.এম.না মীয়ামগীদমক অনৌবা পুথোকপা অমসুং মখল কয়াগী ওইবা দিজিতেল হেলথ তেক রিবোলুসন অমা ফোংখ্রে
এন.দি.ঐচ.এম.গী মখাদা থবক থৌরম কয়া অমা পাকথোক-চাওথোক্নবা অথুবা মতমদা খোঙথাংশিং পায়খৎলগনি: পি.এম.
হকশেলগী থবক থৌরমশিং কয়া অমা ফংহন্নবা মীয়ামদা এন.দি.ঐচ.এম.না ইজ ওফ লিবিং পুরক্লগনি: পি.এম.
27 MAY 2021 3:25PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা নেস্নেল দিজিতেল হেলথ মিসন (এন.দি.ঐচ.এম.)গী চাওখৎ থৌরাং য়েংশিন্নবা অৱাংবা থাক্কী মীফমদা সভাপতি ওইখ্রে। ২০২০গী ওগস্তকী ১৫গী ইন্দিপেন্দেন্স দেগী ৱা ঙাংবদা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীনা এন.দি.ঐচ.এম. হৌদোকপগী থৌরম অসি লাওথোকখিবনি। হায়রিবা মতম অসিদগী দিজিতেল মোদ্যুলশিং অমসুং রেজিস্ত্রীশিং অসি চাওখৎলক্লি অমদি পান্দম অসি য়ুনিয়ন তেরিরোরী ৬তা পাংথোক্লি। হৌজিক ফাওবদা চাওরাক্না হেলথ আই.দি. লাখ ১১.৯ শেমখ্রে অমসুং ফম্বাক অসিদা দোক্তর ৩১০৬ অমসুং খুদোংচাবা ১৪৯০ রেজিস্তর তৌখ্রে।
মিয়েং অম থমদুনা দিজিতেল হেলথকীদমক মীয়ামগী ওইবা আই.তি, নেতৱার্ক অমা ওইবা য়ুনিফইদ হেলথ ইন্তরফেস (য়ু.ঐচ.আই.) হৌদোকপা মথৌ তাই। হায়রিবা অসিনা পব্লিক অমসুং লনাইগী পাম্বৈ অমা ওইহল্লগনি অমসুং নেস্নেল দিজিতেল হেলথ ইকোসিস্তেমগূ শরুক অমা ওইহল্লগনি। হায়রিবা অসিনা শিজিন্নরিবা মীওইশিংনা থিবা, বুক তৌবা অমসুং তঙাইফদনা হেলকেয়রদা চংগদবা খুদম ওইনা তেলে-কন্সনতেন্তেসন নত্ত্রগা লেবোরোতরী তেস্ত ফংহগনি। সিস্তেম অসিনা হান্না খন্দোক্লবা হেলকেয়র খক্তমক ইকোসিস্তেম অসিদা য়াওবা য়াগনি। মসিনা মীয়ামগীদমক মীয়ামগীদমক অনৌবা পুথোকপা অমসুং মখল কয়াগী ওইবা দিজিতেল হেলথ তেক রিবোলুসন অমা পুথোকপা য়াগনি। অসিগুম্বা মওং অসিনা হেলকেয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং হুমেন রিসোর্সশিং অসি লৈবাক অসিদা হেন্ন মথৌ পাংথোকপা ঙমগনি।
নেস্নেল পেমেন্ত কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া (এন.পি.সি.আই.)না শেমগৎপা য়ু.পি.আই. ই.-ভোচরগী ৱাখল্লোলসু খন্নখি। হায়রিবা মসিগী দিজিতেল পেমেম্তগী মওং অসিনা ফাইনান্সিএল ত্রান্সেক্সনস অসি শিজিন্নবা পাম্লিবশিংনা শিজিন্নবা য়াগনি। হায়রিবা অসিনা সরকারনা পান্দম থম্লিবা স্কীমশিং অসি পাংথোকপদা মথৌ নিংথিনা তৌগনি।
এন.দি.ঐচ.এম.গী মখাদা থবক থৌরম কয়া অমা পাকথোক-চাওথোক্নবা অথুবা মতমদা খোঙথাংশিং পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা য়াথং পীখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হকশেলগী থবক থৌরমশিং কয়া অমা ফংহন্নবা মীয়ামদা এন.দি.ঐচ.এম.না ইজ ওফ লিবিং পুরক্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি তেক্নিকেল প্লেতফোর্ম অমসুং রেজিস্ত্রী তৌবা অসিনা তঙাইফদনা চংদবা য়াদবা মচাক অমা ওইবনা, লৈবাক অসিদা থবক থৌরমশিং ফংহন্দুনা হায়বদি দোক্তরগা তান্নবা, লেবকী থবকশিং ফংহনবা তেস্ত রিপোর্ত য়ৌহনবা নত্ত্রগা দোক্তরদা দিজিতেল ওইনা হেলথ রেকোর্দ ফংহনবা অমসুং হায়রিবা মথক্তা পিরিবা থবকশিং অসিদা দিজিতেল ওইনা ফংহনবা অসিনি। মহাক্না এন.ঐচ.এ.গা লোয়ননা হেলথ মিনিস্ত্রী অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং আই.তি. মতেং পীননবা লমজিংলি।