Ministry of Power
Powergrid Commissions Transformer at Referral Hospital Sub-Station, Nagaland for Reliable Power Supply to Oxygen Plant and Nearby Areas
24 MAY 2021 1:57PM by PIB Delhi
Maharatna Government of India CPSU under Ministry of Power, Power Grid Corporation of India Limited (POWERGRID), is working proactively 24x7 to ensure reliable supply of power during the pandemic through its transmission network.
To reduce the instances of power interruptions, and ensure efficient power supply to Nagaland’s only Oxygen Plant, Government of Nagaland, and its Department of Power Nagaland (DoPN) urged POWERGRID to commission a 10 Mega Volt Amperes (MVA) Transformer at Referral Hospital Sub-station, at Dimapur.
Responding to the call of the hour, POWERGRID team swung into action and within two days, successfully commissioned the Power Transformer at 19:30 hrs on 22.05.2021, which would lead to reliable power supply to oxygen plant as well as nearby areas.
The new Power Transformer commissioned by POWERGRID at 33/11 kV Referral Hospital Nagaland will add to the power system reliability of BMA’s Liquid Plant situated at Naga United village, which was earlier fed by 5 MVA Transformer. By commissioning the transformer, quality power is now available to oxygen plant round-the-clock through 11 kV outgoing Rongmei feeder of Sub-station.
This work was completed by POWERGRID engineers during the strict lockdown following COVID-19 protocols as part of the North Eastern Region Power System Improvement Project (NERPSIP). NERPSIP is a Central sector plan scheme of the Ministry of Power, Government of India, envisioned to drive economic development of the North Eastern region of the country.
The scheme is being implemented through POWERGRID, in association with six beneficiary North Eastern states namely, Assam, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, and Tripura. The main objective of the project is Government of India’s commitment for the total economic development of North Eastern Region and to strengthen the Intra-State Transmission & Distribution Infrastructure in the North East region. Implementation of this scheme will create a reliable power grid and improve NER States' connectivity to the upcoming load centers, and thus extend the benefits of the grid connected power to all categories of consumers in North Eastern region. Team POWERGRID, as part of its steadfast commitment towards service of the nation, is leaving no stone unturned to ensure power transmission during the pandemic.

পাৱর মন্ত্রালয়
ওক্সীজেন প্লান্ত অমসুং অনকপা মফমশিংদা মৈ লেপ্তনা পীনবগীদমক্তা নাগালেন্দগী রিফরেল হোস্পিতাল সব-স্তেসন্দা পাৱরগ্রিদনা ত্রান্সফোর্মর পীখ্রে
24 MAY 2021 1:57PM by PIB Imphal
পাৱর মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা মহারত্না ভারত সরকারগী সি.পি.এস.য়ু., পাৱরগ্রিদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (পাৱরগ্রিদ)না লাইচৎ মনুংদা মখোয়গী মী পীনবা নেৎৱর্কশিংগী খুত্থাংদা মৈ চাং-নাইনা পীনবা ২৪x৭তা থৱাই য়াওনা হোৎনরি।
নাগালেন্দগী অমত্তা ঙাইরবা ওক্সীজেন প্লান্ততা মৈ মুৎহন্দনা অমসুং মতিক চানা পীনবগীদমক্তা নাগালেন্দ সরকার অমসুং মসিগী দিপার্তমেন্ত ওফ পাৱর নাগালেন্দ (দি.ও.পি.এন.)না দিমাপুরদা লৈবা রিফরেল হোস্পিতাল সব-স্তেসন্দা মেগা ভোল্ৎ এম্পিয়র (এম.ভি.এ.) ১০গী ত্রান্সফোর্মর অমা পীনবা পাৱরগ্রিদতা হায়জখ্রে।
মতমগী তঙাই ফদবা অসিগী পাউখুম পীদুনা, পাৱরগ্রিদকী কাঙবুনা থবক পায়খৎপা হৌদুনা নুমিৎ নিনিগী মনুংদা ২২/৫/২০২১গী পুং ১৯:৩০ তাবা মতমদা পাৱর ত্রান্সফোর্মর পীরকখ্রে অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা ওক্সীজেন প্লান্ত অমসুং নক্নবা মফমশিংদা মৈ চাং-নাইনা ফংহল্লগনি।
এম.ভি.এ. ৫গী ত্রান্সফোর্মরনা হান্না মৈ পীরম্বা নাগা য়ুনাইতেদ ভিলেজতা লৈরিবা বি.এম.এ.গী লিক্বিদ প্লান্ত অসিগী মৈগী তঙাই ফদবগী খুদোংচাবা অসি পাৱরগ্রিদনা ৩৩/১১ কে.ভি. রিফরেল নাগালেন্দ সব-স্তেসন্দা পীরক্লবা অনৌবা পাৱর ত্রান্সফোর্মর অসিনা হেন্না নুংঙাইহল্লগনি। ওক্সীজেন প্লান্ত অসিদা ত্রান্সফোর্মর অসি পীরক্লবা মতুংদা সব-স্তেসন অসিগী কে.ভি. ১১গী আওৎগোইং রোংমৈ ফীদরগী খুত্থাংদা অহিং-নুংথিল নাইদবা মগুন লৈবা মৈ ফংবা ঙম্লে।
পাৱরগ্রিদকী ইঞ্জিনিয়রশিংনা নোর্থ ইস্তর্ন রীজন পাৱর সীস্তেম ইম্প্রুবমেন্ত প্রোজেক্ত (এন.ই.আর.পি.এস.আই.পি.)গী শরুক অমা ওইনা কোবিদ-১৯গী কাংলোনগী মতুং ইন্না চত্থবা অকনবা লোকদাউনগী মনুংদা থবক অসি লোইশিনখি। এন.ই.আর.পি.এস.আই.পি. অসি ভারত সরকারগী পাৱর মন্ত্রালয়গী সেন্ত্রেল সেক্তর প্লান স্কিম অমনি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিগী অৱাং নোংপোক লমদমগী শেন্মিৎলোন চাউখৎহন্নবা শাফু পীবগী পান্দম থম্মি।
স্কিম অসি পাৱরগ্রিদকী খুত্থাংদা অৱাং নোংপোক লমদমগী বেনিফিশরী রাজ্য তরুক, মিং ওইনা পল্লবদা- অসম, মনিপুর, মেঘালয়, মিজোরম, নাগালেন্দ অমসুং ত্রিপুরাগা খুৎশম্নদুনা পায়খৎপনি। প্রোজেক্ত অসিগী মরু ওইবা পান্দমদি ভারত সরকারনা অৱাং নোংপোক লমদমগী শেন্মিৎলোন মপুং ফানা চাউখৎহন্নবা অমসুং অৱাং নোংপোক লমদম অসিদা ইন্ত্রা-স্তেৎ ত্রান্সমিসন অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন ইনফ্রাস্ত্রকচরবু মপাঙ্গল হাপ্নবা খোঙফম চেৎপনি। স্কিম অসিবু থবক ওইনা পায়খৎপনা থাজনীংঙাই ওইবা পাৱরগ্রিদ শেম্বা অমসুং এন.ই.আর. রাজ্যশিংগা তুংদা ওইরক্কদবা লোদ সেন্তরশিংগগী কনেক্তিবিতীদা ফগৎহন্দুনা অৱাং নোংপোক লমদমগী কঞ্জ্যুমর খুদিংদা গ্রিদকা শম্নবা মৈগী কাংলুপ খুদিংগী কান্নবা ফংহনগনি। তীম পাৱরগ্রিদনা লৈবাক্কী সেবাদা থমোই শেংনা খোঙফম চেৎপগী শরুক অমা ওইনা লাইচৎ মনুংদা মৈ পীবা ঙম্নবা পাংথোকফম থোকপা থবক খুদিংমক অমত্তা চিত্থদনা পাংথোক্লি।