Prime Minister's Office
PM reviews status of oxygen availability to ensure adequate supply
16 APR 2021 2:43PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi took a comprehensive review to ensure adequate medical grade oxygen supply in the country. Inputs from ministries like Health, DPIIT, Steel, Road Transport, etc were also shared with the PM. PM stressed that it is important to ensure synergy across ministries & state governments.
PM Modi also took a detailed review of current situation of oxygen supply and projected use in the coming 15 days across 12 high burden states (Maharashtra, Madhya Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh, Delhi, Chhattisgarh, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu, Punjab, Haryana and Rajasthan). An overview of district level situation in these states was presented to the PM.
PM was informed that the Centre and States are in regular contact and estimates for projected demand have been shared with states as on 20th April, 25th April & 30th April. Accordingly, 4,880 MT, 5,619 MT and 6,593 MT have been allocated to these 12 states for meeting their projected demand as on 20th April, 25th April and 30th April, respectively.
PM was briefed about production capacity in the country to meet the rising demand. PM suggested to increase oxygen production as per capacity of each plant. It was discussed that surplus stocks of oxygen supply in steel plants are being offered from medical use.
PM urged officials to ensure seamless and free movement of tankers carrying oxygen throughout the country. The Government has exempted all interstate movement of oxygen tankers from registration of permits to enable easier movement. PM was informed that States and transporters have been asked to ensure tankers move round the clock with drivers working in shifts to ensure faster turnaround and adequate capacity to meet the surge in demand. Cylinder filling plants will also be permitted 24 hour working with necessary safeguards. The Government is allowing Industrial cylinders to be used for medical oxygen after due purging. Similarly nitrogen and argon tankers will be automatically allowed to be converted to oxygen tankers to overcome the potential shortage of tankers.
Officers also briefed the PM about the efforts being made to import medical grade oxygen.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ওক্সিজেন মরাং কাইনা ফংহন্নবা ফিবম য়েংশিনখ্রে
16 APR 2021 2:43PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লৈবাক অসিদা মেদিকেল গ্রেদ ওক্সিজেন মরাং কাইনা ফংহন্নবা হেন্না চেকশিন্না য়েংশিনখ্রে। হেলথ, দি.পি.আই.আই.তি., স্তীল, রোদ ত্রান্সপোর্ত অসিনচিংবা অসিগী মিনিস্ত্রীশিংদগী ইনপুৎ কয়া অমা পি.এম.দা পীখি। মিনিস্ত্রী অমসুং স্তেত সরকারশিং পুন্না থবক তৌমিন্নবগী তঙাইফদবা লৈ হায়না পি.এম.না মরুওইবা পীখি।
পি.এম. মোদীনা হৌজিক ওইরিবা ওক্সিজেন পীবগী মওং অসি য়াম্না কুপ্না য়েংশিল্লি অমসুং য়াম্না কা হেন্না অৱাবা তারিবা স্তেত ১২ (মহারাস্ত্রা, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ, দিল্লী, ছত্তিসগর, কর্নাতকা, কেরলা, তামিল নাদু, পঞ্জাব, হারিয়ানা অমসুং রাজস্থান) অসিদা লাক্কদৌরিবা নুমিৎ ১৫দা শিজিন্নরগনি। হায়রিবা স্তেতশিং অসিগী দিস্ত্রীক্তকী থাক্কী ওইবা মিংয়ং অমা পি.এম.দা উৎখি।
পি.এম.না খঙহনখি মদুদি সেন্তর অমসুং স্তেত অনি অসি তত্তনা পাউ ফাওনরি অমসুং দিমান্দশিং অসি স্তেতশিংদা এপ্রিলগী ২০, ২৫ অমসুং ৩০ য়ৌহন্নবা পারি। লোয়ননা, মেত্রিক তোন ৪,৮৮০, মেত্রিক তোন ৫,৬১৯ অমসুং মেত্রিক তোন ৬,৫৯৩ অসি স্তেত ১২ মখোয়গী প্রোজেক্ত দিমান্দ এপ্রিলগী ২০, ২৫ অমসুং ৩০ মথংশিৎনা য়ৌহন্নবা পীখ্রে।
পি.এম.না লৈবাক অসিদা হেনগৎলক্লিবা দিমান্দশিং অসি ফংননবা লৈরিবা পোত্থোকশিংগী মশীংগী মরমদা খঙহনখি। পি.এম.না প্লান্ত খুদিংমক ওক্সিজেনগী পোত্থোক অসি হেনগৎহন্নবা পাওতাক পীরি। মসি অমসু খন্নখ্রে মদুদি স্তীল প্লান্তদা অহেনবা ওক্সিজেন স্তোক অসি মেদিকেলকী শিজিন্নরিবা অসিদা পীবা অসিনি।
পি.এম. না ওফিসিএলদা ওক্সিজেন পুবা তেঙ্করশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংনা কোম্না অমসুং অয়েৎপা য়াওদনা চৎহন্নবা তকশিল্লি। সরকারনা ইন্তরস্তেতকী ওক্সিজেন পুরিবা তেঙ্করশিং অসি হেন্না কোম্না চৎপা য়ান্নবা পর্মিতকী রেজিস্ত্রেসন অসি কোমথোক্লি। পি.এম.না খঙহনখি মদুদি স্তেত অমসুং ত্রান্সপোর্তরশিংনা মতম পুম্বদা তেঙ্করশিং অসি চৎতুনা অমসুং মরাং কাইনা পংহন্দুনা দিমান্দশিং অসি ফংহনগদবনি। সিলিন্দর হাল্লিবা প্লান্তশিং অসিসু তঙাইফদবা চেকশিন থৌরাংগা লোয়ননা পুং ২৪ থবক তৌবগী অয়াবা পীরি। সরকারনা ইন্দস্ত্রীএল সিলিন্দরশিং অসি অৱাৎপা মতমদা মেদিকেল সিলিন্দর ওইনা শিজিন্নবা অয়াবা পীরি। মসিগা মান্ননা, নাইত্রোজেন অমসুং আর্গোন তেঙ্করশিং অসিসু অৱাৎপা লৈরকপা মতমদা ওক্সিজেন সিলিন্দর ওন্থোকপা অয়াবা পীরি।
ওফিসরশিংনা মেদিকেল গ্রেদ ওক্সিজেন পুশিল্লকপা অসিদা হোৎনরিবা অসিগী মরমদা পি.এম.দা খঙহনগনি।