Prime Minister's Office
PM addresses webinar on Production Linked Incentives scheme
PLI in 13 sectors demonstrates government’s commitment: PM
PLI benefits the entire ecosystem associated with the sector: PM
Speed and scale have to be increased to boost manufacturing : PM
Make in India, Make for the world : PM
India has become a big brand all over the world, chalk out strategies to leverage the newfound trust: PM
05 MAR 2021 12:19PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi addressed a webinar on Production Linked Incentives scheme organized by Department for Promotion of Industry and International Trade and NITI Aayog through video conference.
Speaking on the steps taken to boost trade and industry in this year’s Union Budget, the Prime Minister said that over the past 6-7 years, several successful efforts have been made to encourage Make in India at different levels. He stressed on the need to take a big leap, increase the speed and scale to boost manufacturing. He cited examples around the world where countries have accelerated the development of the country by increasing their manufacturing capacities. He said increasing manufacturing capacities would increase Employment Generation in the country proportionally.
The Prime Minister said the Government’s thinking is clear - Minimum Government, Maximum Governance and expects Zero Effect, Zero Defect. He said the Government is working at every level to promote the industry like Ease of Doing Business, reducing the compliance burden, creating multimodal infrastructure to reduce logistics costs, constructing district level export hubs. He said the government believes that government interference in everything creates more problems rather than solutions. Therefore, Self-Regulation, Self-Attesting, Self-Certification are being emphasized. He emphasized the need to make Indian companies and manufacturing being done in India, globally competitive and also, to create global recognition for our production cost, products, quality and efficiency. “We have to attract cutting edge technology and maximum investment in the sectors related to our core competency” , he said .
Underlining the difference between the earlier schemes and the schemes of the current government, the Prime Minister said, earlier, industrial Incentives used to be open ended input based subsidies, now they have been made targeted and performance based through a competitive process. The Prime Minister said 13 sectors have been brought under Production Linked Incentives for the first time. PLI benefits the entire ecosystem associated with the sector. With PLI in auto and pharma, there will be very less foreign dependence related to auto parts, medical equipment and raw materials of medicines. He added that the energy sector will be modernized in the country with the help of Advanced Cell Batteries, Solar PV modules and Specialty Steel. Similarly, the PLI for the textile and food processing sector will benefit the entire agriculture sector.
The Prime Minister remarked that it is a matter of pride that following India's proposal, the United Nations has declared the year 2023 as the International Year of Millets. He said more than 70 countries came to support India's proposal and unanimously accepted it in the UN General Assembly. He said this is also a big opportunity for our farmers. He urged to start a worldwide campaign in 2023 on the nutritional potential of millets or coarse grains to protect people from getting sick. He said that the demand for millets at home and abroad will increase rapidly with the announcement of the International Year of Millets by the UN in 2023 and this will greatly benefit our farmers. He also urged the Agriculture and Food Processing Sector to take full advantage of this opportunity.
The Prime Minister highlighted that in this year's budget, a provision of about 2 lakh crore rupees has been made for schemes related to the PLI scheme. An average of 5 % of production is given as incentive. This means that PLI schemes will lead to production worth $ 520 billion in India in the next five years. It is also estimated that sectors for which the PLI scheme has been created will witness doubling of the workforce.
The Prime MInister said that PLI related announcements are being implemented with speed. He said recently approved PLI schemes in IT hardware and Telecom equipment manufacturing will lead to tremendous increase in production and domestic value addition. IT hardware is estimated to achieve 3 trillion rupees worth production in 4 years and domestic value addition is expected to rise from current 5-10 percent to 20-25 percent in 5 years. Similarly telecom equipment manufacturing will witness an increase of about 2.5 lakh crore rupees in 5 years. We should be in a position to export worth 2 lakh crore from this, said the Prime Minister.
In the Pharma sector, the Prime Minister expect more than 15 thousand crore rupees investment in next 5-6 years under PLI leading to 3 lakh crore in pharma sale and export increase worth 2 lakh crore
The Prime Minister asserted that the way India is serving humanity today, India has become a big brand all over the world. India's credibility and India's identity is constantly reaching new heights. He said the brand of India is continuously reaching new heights. He said trust has increased in our medicines, our medical professionals and our Medical Equipments across the world. To honor this trust, he urged the pharma sector to work on chalking out long-term strategy to take advantage of this. He said the PLI scheme was launched last year to incentivise manufacturing of mobile phones and electronic components in India. Even during Pandemic, the sector manufactured goods worth Rs 35000 crore last year, saw a fresh investment of about Rs 1300 crore and created thousands of new jobs in this sector.
The Prime Minister said the PLI Scheme would make a major impact to the country's MSMEs ecosystem by creating the anchor units in every sector that will need a new supplier base across the entire value chain. He urged the industry to join and take advantage of the PLI scheme. He said the focus of the industry should be on creating Best Quality Goods for the country and the world. He urged the industry to innovate according to the needs of the fast changing world, increase our participation in R&D, upgrading the manpower skills and use of new technology.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিমগী মতাংদা পাংথোকপা ৱেবিনারদা ৱা ঙাংখ্রে
সেক্তর ১৩দা লৈরিবা পি.এল.আই.না সরকারগী কম্মিৎমেন্ত উৎলি: পি.এম.
পি.এল.আই.না সেক্তর অসিগা মরী লৈনরিবা ইকোসিস্তেম পুম্নমক কানবা ফংহল্লি: পি.এম.
পোৎ-চৈ হেন্না পুথোকপা ঙম্নবা স্পিদ অমসুং স্কেল হেনগৎকদবনি: পি.এম.
ভারত্তা শাগদবনি, মালেম অসিগীদমক শাগদবনি: পি.এম.
ভারতনা মালেম পুম্বদা অচৌবা ব্রান্দ অমা ওইবা ঙমখ্রে, ন্যুফাউন্দ ত্রস্ত অসি শিজিন্ননবা স্ত্রাতিজীশিং য়াৎখ্রে: পি.এম.
05 MAR 2021 12:19PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কিমশিং অসিগী মতাংদা নিতি অয়োগ অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তরনেস্নেস ত্রেদকী দিপার্তমেন্তনা শিল্লিবা ৱেবিনার অমদা ৱা ঙাংখ্রে৷
হন্দক চহী অসিগী য়ুনিয়ন বদজেৎতা ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী অসি হেন্না চাওখৎনবা লৌখৎখিবা খোঙথাংশিং অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, হৌখিবা চহী ৬-৭ অসিদা তোঙান তোঙানবা লেবেলশিংদা মেক ইন ইন্দিয়া অসি হেন্না মাই পাক্ননবা ইফর্ত কয়া অমা মাই পাক্না পাংথোকখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ পোৎ-চৈ পুথোকপগী চাং অসি হেনগৎহন্নবা স্পিদ অমসুং স্কেল অসি হেন্না পাকথোক চাওথোকহনবগী তঙাই ফদবা অদুগী মতাংদসু মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ মালেম অসিদা লৈরিবা লৈবাক কয়া অমনা মখোয় মখোয়গী মেনুফেকচরিং কেপাসিতীশিং অসি হেন্না পাকথোক চাওথোকহন্দুনা মশা-মশাগী লৈবাকশিং অদু হেন্না চাওখৎপা মাইকৈ অমদা পুরকখিবা লৈবাকশিং অসি খুদম ওইনা পল্লদুনা মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ লৈবাক অমগী মেনুফেকচরিং কেপাসিতীশিং হেনগৎহনবা অসিনা লৈবাক অদুদা লৈরিবা মীয়ামশিং অসিদা থবক্কী খুদোংচাবা হেন্না হেন্না ফংহনবা ঙম্মী হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
সরকার অসিনা খল্লিবা মংলিবা মংলান-মিনিমম গভর্মেন্ত, মেক্সিমম গভর্নেন্স অমসুং জিরো ইফেক্স, জিরো দিফেক্ত অসি হেন্না ময়েক শেংলে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ ইজ ওফ দুইং ব্যুজিনেস, কমপ্লাইন্স বর্দন হন্থহনবা, লোজিস্তিক কেস্তশিং অসি হন্থনবা মল্তিমোদেল ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপা, দিস্ত্রিক লেবেল এক্সপোর্ত হবশিং শেমগৎ-শাগৎপা য়াওনা তোঙান তোঙানবা ইন্দস্ত্রীশিং অসি য়োকখৎনবা সরকার অসিনা লেবেল খুদিংমক্তা হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ ভারতকী কম্পেনীশিং অমসুং মেনুফেকচরিং অসি ভারত মশাদা শাজহন্দুনা গ্লোবেল্লী কম্পিতিতিব ওইনা অমসুং ঐখোয়গী প্রদক্সন কোস্ত, প্রদক্তশিং, ক্বালিতী অমসুং ইফিসিয়েন্সী অসি মালেম অসিগী লৈবাকশিং অসিনা হেন্না মশক খঙহনবগী তঙাই ফদবা লৈ হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ “ঐখোয়গী মরু ওইবা কম্পিতেন্সী অসিগা মরী লৈনবা সেক্তরশিং অসিদা শেল হেন্না থাদবা অমসুং কত্তিং এদজ তেক্নোলোজী ঐখোয়না শিজিন্নগদবনি” , হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
মমাংগী মতমদা লৈরম্লিবা স্কিমশিং অসিগা হৌজিক পাইরিবা সরকার অসিনা পুথোরক্লিবা স্কিমশিং অসিগী মতাংদা লৈরিবা খেন্নবশিং অসিগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পনখ্রে৷ ইহান হানবা ওইনা সেক্তর ১৩ প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিবশিংগী মখাদা থমখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ সেক্তর অসিগা মরী লৈনবা ইকোসিস্তেম পুম্নমক পি.এল.আই. অসিনা কান্নহল্লি৷
ভারতনা হায়জবগী মতুং ইন্না য়ুনাইতেদ নেসন্সনা ২০২৩ চহী অসি মালেম অসিগী মিল্লেতকী চহী ওইনা লাওথোকখিবা অসি য়াম্না চাওথোকচনিংঙাই হায়না প্রধান মন্ত্রী অসিনা ফোংদোকখ্রে৷ লৈবাক ৭০ হেনবনা ভারতনা পুথোরক্লিবা প্রপোজেল অসি সপোর্ত তৌখি অমসুং মসিবু য়ু.এন. জেনেরেল এসেমব্লীদা য়েৎনবা লৈতনা য়াখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ মসি ঐখোয়গী লৌমীশিং অসিগী ওইনা খ্বাইদগী চাওবা খুদোংচাবা অমনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ মীয়ামশিং অসি নারক্কদবদগী কনবা ঙম্নবা মিল্লেতশিং নত্রগা কোর্স গ্রেনশিং অসিদা য়াওরিবা ন্যুত্রিস্নেল পোতেন্সিয়েল অদুগী মতাংদা মীয়ামশিং অসিদা খঙহন্নবা ২০২৩দা ৱার্ল্দৱাইদ কেমপেন্দ অমা শিন্নবা মহাক্না তকশিনখ্রে৷ য়ু.এন.না ২০২৩ চহী অসি মালেম অসিগী মিল্লেতশিংগী নুমিৎনি হায়না লাওথোকখ্রবা মতুং অসিদা লৈবাক অসিদা অমসুং মপান লৈবাকশিং অসিনা মিল্লেতশিং অসিগী তৌরকপা দিমান্দ অসি অসুক্কী মতিক ৱাংলগনি অমসুং মসিনা ঐখোয়গী লৌমীশিং অসিদা চাওনা কান্নবা ফংহল্লগনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
হন্দক চহী অসিগী বদজেৎ অসিদা পি.এল.আই. স্কিম অসিগা মরী লৈনবা স্কিমশিং অসিগীদমক লুপা কোতি লাখ ২রোমগী ওইবা প্রোবিজন অমা শেমখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা পনখ্রে৷ চাংচৎতা প্রদক্সনগী ৫%দি ইন্সেন্তিব ওইনা পী৷ মসিনা তাক্নিংলিবা অদুদি লাক্কদৌরিবা চহী মঙা অসিদা ভারততা পি.এল.আই. স্কিমশিং অসিনা বিলিয়ন $ ৫২০গী পোৎ-চৈ পুথোকপা ঙম্লগনি৷
পি.এল.আই.গা মরী লৈনবা এনাউন্সমেন্তশিং নিংথীনা পাংথোক্লি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ আই.তি. হার্দৱেয়রনা চহী ৪ অসিদা লুপা ত্রিলিয়ন ৩গী মমল ওইগদবা প্রদক্সন পুথোকপা ঙমগদ্র হায়না পানরি অমসুং লাক্কদৌরিবা চহী ৫ অসিদা দোমেস্তিক ভেল্যু এদিসন অসি হৌজিক লৈরিবা ৫-১০ পর্সেন্ত অসিদগী ২০-২৫ পর্সেন্তদা হেনগৎলক্কদ্র হায়না পানরি৷ অসিগুম্না তেলিকোম ইক্যুইপমেন্ত মেনুফেকচরিংসু লাক্কদৌরিবা চহী মঙা অসিদা লুপা কোতি লাখ ২.৫গী চাংদা হেনগৎলক্লবা য়াই৷ মসিদগী ঐখোয়না লুপা কোতি লাখ ২রোমগী পোৎ-চৈ এক্সপোর্ত তৌনবা শেম-শাদুনা লৈগদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷
ফার্ম সেক্তরদা লাক্কদৌরিবা চহী ৫-৬ অসিদা পি.এল.আই.গী মখাদা লুপা কোতি লিশিং ১৫ হেন্না ইনভেন্ত তৌদুনা ফার্মদা লুপা কোতি লাখ ৩রোম য়োন্দুনা অমসুং মপান লৈবাক্তা লুপা কোতি লাখ ২গী চাংদা হেনগৎতুনা এক্সপোর্ত তৌরবা য়াই হায়না প্রধন মন্ত্রী অসিনা থাজরি৷
ঙসিদি ভারতনা মালেম অসিদা লৈরিবা মীওইবা জাতি অসিগীদমক হোৎনদুনা মালেম অসিদা ভারত লৈবাক অসি অচৌবা ব্রান্দ অমা ওইবা ঙমখ্রে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ ভারতকী ক্রেদিবিলিতী অমসুং ভারতকী আইদেন্তিতী অসি লেপ্পা লৈতনা অৱাংবা থাকশিংদা য়ৌবা ঙমখ্রে৷ ভারততা মোবাইল ফোনশিং অমসুং ইলেক্ত্রোনিক্স কম্পোনেন্তশিং পুথোক্লিবা অসি ইন্সেন্তিবাইস তৌনবা হৌখিবা চহী অসিদা পি.এল.আই. স্কিম অসি পুথোকখিবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুং হৌখিবা চহী অসিদা সেক্তর অসিনা পোৎ-চৈ লুপা কোতি ৩৫০০০গী চাংদা পুথোকপা ঙমখি, চাওরাক্না লুপা কোতি ১৩০০ নৌনা ইনভেস্ত তৌখি অমসুং সেক্তর অসিদা অনৌবা থবক লিশিং কয়া পীবা ঙমখি৷
পি.এল.আই. স্কিম অসিনা ভেল্যু চেন পুম্নমক অসিদা মরু ওইরক্কদৌরিবা অনৌবা সপ্লাই বেজ অমগীদমক সেক্তর খুদিংমক্তা এঙ্কর য়ুনিতশিং শেমগৎতুনা লৈবাক অসিগী এম.এস.এম.ই. ইকোসিস্তেম অসিদা অচৌবা শাফু অমা পীরগনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোংদোকখ্রে৷ পি.এল.আই. স্কিম অসিদা শরুক য়াদুনা অমসুং লৈরিবা কান্নবশিং অদু লৌহৌনবা ইন্দস্ত্রী অসিদা মহাক্না তকশিনখ্রে৷ লৈবাক অসিগীদমক অমসুং মালেম অসিগীদমক খ্বাইদগী ফরবা পোৎ-চৈশিং শেম্বা অসিনা ইন্দস্ত্রী অসিগী পান্দম ওইগদবনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ থুনা হোংলক্লিবা মালেম অসিগী মওং-মতৌ অসিগী মতুং ইন্না ইন্দস্ত্রী অসিনা পোৎ-চৈ পুথোক্নবা, আর. অমসুং দি.দা হেন্না শরুক য়ানবা, মেনপৱার স্কিলশিং অসি হেন্না অপগ্রেদ তৌনবা অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা মহাক্না তকশিনখ্রে৷