PIB Headquarters
PIB’S BULLETIN ON COVID-19
24 FEB 2021 6:03PM by PIB Delhi
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
India’s Active Caseload stands at 1.46 lakh today; Daily recoveries more than the daily new cases in the last 24 hours, India’s Cumulative Vaccination coverage has crossed 1.21 crore
India has been containing the country’s Active Caseload under 1.50 lakh. The active cases are 1,46,907 today. The present active caseload now consists of 1.33% of India’s total Positive Cases.13,742 new daily cases have been recorded in the last 24 hours whereas 14,037 recoveries registered in the last 24 hours. It has led to a net decline of 399 cases in the total active caseload.Maharashtra reported maximum positive changes with an addition of 298 cases whereas Kerala has recorded maximum negative change with subtraction of 803 cases.In last one week, 12 states have reported more than 100 average daily new cases. These are Maharashtra, Kerala, Tamil Nadu, Karnataka, Punjab, Gujarat, Madhya Pradesh, Chhattisgarh, West Bengal, Telangana, Delhi and Haryana. Two States, Kerala and Maharashtra both report more than 4,000 average daily new cases in past one week.As on 24thFebruary, 2021, the vaccination coverage was 1,21,65,598 through 2,54,356 sessions, as per the provisional report till 7 am today. These include 64,98,300 HCWs (1st dose), 13,98,400 HCWs (2nd dose) and 42,68,898 FLWs (1st dose).The 2nd dose of COVID19 vaccination started on 13th February, 2021 for those beneficiaries who have completed 28 days after receipt of the 1st dose. Vaccination of the FLWs started on 2nd Feb 2021.On Day-39 of the vaccination drive (23rdFebruary, 2021), 4,20,046 vaccine doses were given. Out of which, 2,79,823 beneficiaries were vaccinated across 9,479 sessions for 1st dose (HCWs and FLWs) and 1,40,223 HCWs received 2nd dose of vaccine.Out of total 1,21,65,598 vaccine doses, 1,07,67,198 (HCWs and FLWs) have received 1st dose of vaccine and total 13,98,400 HCWs have received the 2nd dose of vaccine.12 States/UTs have administered more than 75% of the registered HCWs.India’s cumulative recoveries stand at 1,07,26,702 today. The Recovery Rate is 97.25% today. The gap between total recovered cases and the active cases is constantly rising and stands at 10,579,795 today.86.26% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 6 States.Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 5,869 newly recovered cases.4,823 people recovered in Kerala in the past 24 hours followed by 453 in Tamil Nadu.86.15% of the new cases are from 6 States.Maharashtra continues to report the highest daily new cases at 6,218. It is followed by Kerala with4,034 while Tamil Nadu reported 442 new cases.104 deaths were reported in the last 24 hours.Five States account for 81.73%of the new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (51). Kerala reported 14 deaths and Punjab reported 10 deaths.19 States/UTs have not reported any COVID19 deaths in last 24 hours. Thirteen states have reported 1 to 5 deaths; 2 states have reported 6 to 10 deaths; 1 state has reported 10 to 20 deaths and 1 state has reported more than 20 deaths.
For details :
Centre Rushes Multi-disciplinary High Level Central teams to States/UTs witnessing surge in cases, Health Secretary writes to 7 States/UTs on Recent Surge in COVID19 Cases & advises specific measures to be taken
The Centre has deputed high level multi-disciplinary teams to Maharashtra, Kerala, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Gujarat, Punjab, Karnataka, Tamil Nadu, West Bengal and Union Territory of Jammu and Kashmir for supporting them in public health measures for targeted COVID response and management, and effectively tackling the pandemic. The three –member multidisciplinary teams are headed by Joint Secretary level officers in the Health Ministry. These teams will work closely with the States/UT administration and ascertain reasons for recent surge in the number of COVID19 cases. They will also coordinate with health authorities of the States/UT for requisite COVID19 control measures to break the chain of transmission. The States/UT has been advised for regular critical review of the emerging situation with concerned District officials to ensure that gains made so far in COVID management are not lost.The Centre has also written to Maharashtra, Kerala, Chhattisgarh, Madhya Pradesh, Gujarat, Punjab and Union Territory of Jammu and Kashmir which have been witnessing a rise in daily COVID cases, along with decreasing proportion of RT-PCR tests and rise in positivity in some districts.They have been asked to focus on undertaking aggressive measures to break the chain of transmission and to ensure that RT-PCR testing is amplified to flush out hitherto undetected cases from the population. These States/UT have been advised to increase testing in a focussed manner in the affected districts with the appropriate split of RT-PCR and Rapid Antigen Tests and to also ensure that all symptomatic negatives of antigen tests are compulsorily tested via RT-PCR tests.
For details :
Cabinet approves Production Linked Incentive Scheme for Pharmaceuticals
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved Production Linked Incentive (PLI) Scheme for Pharmaceuticals over a period of Financial Year 2020-21 to 2028-29.The Scheme will benefit domestic manufacturers, help in creating employment and is expected to contribute to the availability of wider range of affordable medicines for consumers.The scheme is expected to promote the production of high value products in the country and increase the value addition in exports. Total incremental sales of Rs.2,94,000 crore and total incremental exports of Rs.1,96,000 crore are estimated during six years from 2022-23 to 2027-28.The scheme is expected to generate employment for both skilled and un-skilled personnel, estimated at 20,000 direct and 80,000 indirect jobs as a result of growth in the sector.It is expected to promote innovation for development of complex and high-tech products including products of emerging therapies and in-vitro Diagnostic Devices as also self-reliance in important drugs. It is also expected to improve accessibility and affordability of medical products including orphan drugs to the Indian population. The Scheme is also expected to bring in investment of Rs.15,000 crore in the pharmaceutical sector.
For details :
States/UTs roll out Intensified Mission Indradhanush (IMI) 3.0
Various States and UTs have started implementation of the Intensified Mission Indradhanush 3.0, a campaign aimed to reach those children and pregnant women who have been missed out or been left out of the Routine ImmunisationProgramme. This is aimed to accelerate the full immunization of children and pregnant women through a mission mode intervention. The first phase has been rolled out from 22nd Feb 2021 for fifteen days. The Union Minister for Health and Family Welfare, Dr Harsh Vardhan, launched the campaign on 19th February, 2021 and urged the States and district functionaries to reach each and every child and attain maximum Full Immunization Coverage. The campaign has exemplified ownership of the immunization program by top most leadership at the state level also. The campaign is scheduled to have two rounds of immunization lasting 15 days (excluding Routine immunization and holidays). It is being conducted in pre-identified 250 districts/urban areas across 29 States/UTs in the country. As per the Guidelines released for IMI 3.0, the districts have been classified to reflect 313 low risk; 152 as medium risk; and 250 as high risk districts. As per data reported till 1700 hrs. on 22nd February, nearly 29,000 children and 5,000 pregnant women were vaccinated (data provisional).IMI 3.0 campaign spearheaded by the Ministry of Health and Family Welfare (MoHFW), will be implemented in mission-mode with support from key departments, as well as a strong network of partners and civil society organizations, youth groups, and community members.
For details :
Dr. Harsh Vardhan delivers the valedictory address on “Workshop on Good Practices of COVID-19” with 9 neighbouring countries
For details :
PM addresses a workshop on “Covid-19 Management: Experience, Good Practices and Way Forward” with 10 Neighboring Countries, Suggests special visa scheme for doctors and nurses, a regional Air Ambulance agreement
The Prime Minister addressed a workshop on “Covid-19 Management: Experience, Good Practices and Way Forward” with health leaders, experts and officials of 10 Neighboring Countries viz Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, Maldives, Mauritius, Nepal, Pakistan, Seychelles, Sri Lanka along with Indian officials and experts, on Thursday.The Prime Minister lauded the way the health systems of the countries cooperated during the pandemic and for meeting the challenge in the most densely populated region with coordinated response.The Prime Minister recalled creation of COVID-19 Emergency Response Fund to meet the immediate costs of fighting the pandemic and sharing of resources - medicines, PPE, and testing equipment. He also notedsharing of experiences and learning from each other’s best practices in testing, infection control and medical waste management.“This spirit of collaboration is a valuable take-away from this pandemic.Through our openness and determination, we have managed to achieve one of the lowest fatality rates in the world.This deserves to be applauded’’.Asking the countries to raise the ambition further, the Prime Minister suggested creating a special visa scheme for our doctors and nurses, so that they can travel quickly within our region during health emergencies, on the request of the receiving country.
For details :
Text of PM'S address to the Workshop on “Covid-19 Management: Experience, Good Practices and Way Forward" with 10 Neighboring Countries
For details :
Dr. Harsh Vardhan addresses the inaugural ceremony of the third India Tourism Mart
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare addressed the inaugural ceremony of the third India Tourism Mart, organized by the Federation of Associations in India Tourism and Hospitality (FAITH), through video conferencing on Thursday. Congratulating FAITH for organising the event, Dr. Harsh Vardhan expressed his appreciation at the participation of over 250 delegates from 60 countries who attended the event virtually. He also added that, “This third India Tourism Mart holds even more significance as it is being organized at a time when the world is emerging from the dark clouds of the pandemic and countries all across the world are contemplating on opening up travel albeit with all health & security precautions in place.” Highlighting the government’s efforts in controlling the Covid-19 pandemic, Dr Vardhan said, “India has embarked on the world’s largest immunization program against COVID-19. We have not only vaccinated over 8.5 million people in India but have also sent millions of doses to other countries seeking our help.” Speaking on the advancements in India’s healthcare facilities which has led to a spike of medical tourism in India, the Minister noted that, “India has always been a popular tourist destination, but over the last few years, it has also emerged as a leading destination for medical tourism. He further said that to encourage it further, we have already started issuing medical visas and are planning to soon restart E-Tourist Visas as well as scheduled International flights’’.
For details :
Gangwar launches Software Applications and instruction manuals with questionnaire for five All India Surveys; Says labour data is crucial inputs in policy making
Union Minister of State (Independent Charge) for Labour& Employment Shri Santosh Kumar Gangwar today launched the trainers’ training programme for the All India Surveys being conducted by Labour Bureau, an attached office of Ministry of Labour& Employment by releasing the Instruction Manuals & Questionnaires for the surveys and the software application developed. He was accompanied by Secretary L&E Shri Apurva Chandra and Senior Labour& Employment Advisor and Director General, Labour Bureau Shri DPS Negi. Speaking on the occasion, Union Labour Minister said that data on all aspects of labour is crucial to serve as inputs in policy making especially in times of the COVID-19 pandemic. The four All India surveys on migrant workers, domestic workers, employment generated by professionals and transport sector have tremendous role to play at national level by providing data on the most effected labour market participants. The Minister lauded the efforts of Shri Apurva Chandra, Secretary, L&E and Shri DPS Negi, Director General, Labour Bureau for their steadfastness and exemplary role which have finally culminated in the launch of four All India surveys.
For details :
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Kerala: The Centre has deputed yet another multi-disciplinary team to the state as it is witnessing a witnessing a surge in COVID-19 cases. The state has decided to exert more pressure on the Centre for additional vaccine stocks, as a chunk of the population still remains susceptible to Covid-19. Meanwhile, Kerala’s cumulative burden of Covid cases rose to 10,40,903 with the state reporting 4,034 cases yesterday. The total death toll till date is 4,119. The first instance of local transmission of the mutant variant of Covid-19 was detected in Kerala on Tuesday. The state has reported 11 cases of the new strain so far. Immunisationprogramme for poll officials has begun in the state. As many as two lakh officers will get the first dose of the vaccine before March 31 and the second dose before the ensuing assembly election.
• Tamil Nadu: As on date, Tamil Nadu recorded 8,49,166 total cases, 12,472 deaths, 442 Active cases and 8,32,620 discharges.
• Karnataka: State budget session will commence from March 4. The state government announced that marshals will be deployed at wedding halls and at events to ensure adherence to COVID protocols. A series of check posts were put across Maharashtra and Kerala borders to check COVID. Those entering Karnataka from these States must have RTPCR negative report. Upper primary classes reopened from Feb 22 and day one 42% attendance registered. Meanwhile state government has set a target of 80% to vaccinate health care workers in all districts by February end.
• Andhra Pradesh: As on date, Andhra Pradesh recorded 8,89,409 total cases, 7168 deaths, 575 active cases and 8,81,666 discharges. The recovery rate stands at 99.13 per cent. The state has conducted tests for 1,37,75,253 samples so far including 28,268 in the last twenty-four hours.Covid-19 vaccination drive was launched for the police personnel at AR Grounds in Vijayawada, yesterday. The vaccination drive for the police personnel will continue for 10 days. The vaccination programme to the police staff was postponed due to Panchayat polls held in the State in four phases. The first phase vaccine was given to the health workers and the second phase of vaccination is underway for the frontline workers.
• Telangana: A total of 1,11,829 health care workers have received the second dose of vaccine till now in the state. 1,95,850 Govt and Private health care workers received the first dose of vaccine. This is 59 percent of the total 3,31,097 health care workers targeted for Covid vaccination in the state. A total of 88,987 other frontline workers received the first dose till now. This is 35 percent of the total 2,57,239 frontline workers targeted for the vaccination. The second dose of vaccination for health care workers will be carried out on Wednesday (Today). A mop up session for first dose of vaccine for the left-out health care workers and other frontline workers will be carried out on 26th and 27th of this month. In the backdrop of number of Covid cases growing in neighbouring states like Maharashtra, Telangana Health Minister EetalaRajender held a review meeting with senior officials of his department on 22nd of this month to take stock of the situation. The Minister said the situation in the state is very much in control and there is no proposal to impose curfew and lockdown in any part of the state. He instructed the officials to ramp up RT-PCR tests.
• Maharashtra: Chief Minister Uddhav Thackeray reviewed the COVID situation in a meeting with Municipal Commissioners of MMR region. He also asked the Washim District Administration to take strict action against those who organised a large gathering at a religious place where the State Forest Minister offered worship. Home Minister Anil Deshmukh said that the sale of Coronil tablets of Patanjali will not be allowed in Maharashtra without proper certification from competent health organizations like WHO, IMA and others.In Marathwada region indefinite night curfew is being imposed in the district of Hingoli. Night curfew will begin at 7 pm every day and shall remain till next morning 7 am. In Jalna district, all schools, colleges, hostels, coaching classes and residential schools will remain closed till 31st March. A curfew has been imposed in Aurangabad. There will be a curfew from eleven o'clock at night to six o'clock in the morning. Dahiwadi village and the surrounding area in Satara district has been declared as a containment zone.
New Cases - 6,218
Recoveries - 5,869
Deaths - 51
Active Cases - 53,409
Total Cases till date - 21,12,312
Total Recoveries till date - 20,05,851
Total Deaths till date - 51,857
• Gujarat: More than 1.15 crore samples have been tested in the state so far. Number of active cases in the state currently is 1786. Also 294 patients recovered on Tuesday which brings the total recoveries in the state to 261416.
Recovered patients- 294
Active Cases – 1786
Total recoveries- 2,61,416
Total deaths- 4403
Samples tested so far- 1,15,50,722
• Rajasthan: State has recorded 76 new cases on Tuesday. Number of positive cases reported in the state so far is 3,19,702. More than 3.15 lakh people have recovered already.
New Cases – 76
Total positive cases – 3,19,702
Total recoveries- 3,15,722
Total deaths- 2,785
• Madhya Pradesh – The covid positivity rate has increased to 2.2percent. MP government has increased vigilance and awareness drive against Covid 19 in the wake of steady rise in Covid cases in the state since last week. Thermal testing of those coming from adjoining Maharashtra has begun. Bordering districts are on alert as a large number of people from Maharashtra attend the fairs held at Chhindwara and Betul on the occasion of Shivaratri.
New Cases – 233
Recovered patients-221
Deaths- 03
Active cases- 1856
Total positive cases- 2,58,082
Total recovered patients-2,52,385
Total Deaths –3,841
Total number of people tested- 56,03,016
• Chhattisgarh: The State Government has issued instructions to screen all travelers who enter the state through various modes of transport amid rise in fresh Covid-19 cases.
COVID screening and contact tracing of all passengers including the passengers from Mumbai and Delhi arriving at Raipur and Jagdalpur (Bastar) airport will be conducted. Travelers coming by road and rail from Maharashtra, Madhya Pradesh and Delhi are being particularly investigated.
New Cases - 274
Recovered patients - 39
Deaths- 02
Active Cases- 2977
Total recovered patients- 3,04,647
Total Deaths – 2,809
Total positive cases- 3,11,433
• Goa: State has 479 active cases as on Tuesday. More than 53,000 patients have recovered and 788 people have lost their lives so far. Total number of positive cases in the state is 54,648.
Active Cases – 479
Total recovered patients- 53,381
Total deaths- 788
Total positive cases- 54,648

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
24 FEB 2021 6:03PM by PIB Imphal
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
• ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৪৬ ওইখি
• হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী অনৌবা কেসতগী নোংমগী ফগৎলকপনা হেনখি
• ভারতকী অপুনবা বেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১.২১ লান্থোকখ্রে
• কেসশিংগী মশিং ৱাংখৎলক্লিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রনা অৱাংবা থাক্কী মল্তি-দিস্সিপ্লিনরী সেন্ত্রেল তীম থাজিনখ্রে
• মন্ত্রী-মন্দলনা ফার্মাকোতিকেলশিংগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কীম অয়াবা পীখ্রে
• পি.এম.না য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাক ১০গা লোইননা পাঙথোকপা “কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ত: থেংনখিবা থৌদোক, অফবা থবকশিং অমসুং মাংদা লৈরিবা লম্বী” হায়বা ৱার্কশোপ অমদা ৱা ঙাংখ্রে; দোক্তরশিং অমসুং নর্সশিংগী অখন্নবা ভিজা স্কীম, রিজনেল এয়র এম্ব্যুলেন্স এগ্রিমেন্ত অমগী অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে
ঙসি ভারতকী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৪৬ ওইখি; হৌখিবা পুং ২৪দা নোংমগী অনৌবা কেসতগী নোংমগী ফগৎলকপনা হেনখি; ভারতকী অপুনবা বেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১.২১ লান্থোকখ্রে
ভারতনা লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসলোদ লাখ ১.৫০গী মখাদা লৈরি। ঙসি এক্তিব কেস ১,৪৬,৯০৭ ওইখি। হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসকী চাদা ১.৩৩ ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা দেলী কেস ১৩,৭৪২ রেকোর্দ তৌখি অদুম ওইনমক হৌখিবা পুং ২৪দা নাবা ফরক্লবা ১৪,০৩৭ রেজিস্তার তৌখি। মসিনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদতা কেস ৩৯৯গী নেত দিক্লাইন অমা ওইরে। মখাদা পীরিবা তেবল অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা এক্তিব কেসতা অহোংবা অদু উৎলি। মহারাস্ত্রনা কেস ২৯৮ হাপচিনবগা লোয়ননা খ্বাইদগী য়াম্বা পোজিতিব চেঞ্জ রিপোর্ত তৌরক্লি অদুগা কেরলানা কেস ৮০৩ খায়দোকপগা লোয়ননা খ্বাইদগী য়াম্বা নেগতিব চেঞ্জ রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা চয়োল অমদা রাজ্য ১২না এভরেজ দেলী ন্যু কেস ১০০ হেন্না রিপোর্ত তৌরকখি। হৌখিবা হপ্তা অমদা রাজ্য অনি, কেরলা অমসুং মহারাস্ত্রা অনিমক্তা এভরেজ দেলী ন্যু কেস ৪,০০০ হেন্না রিপোর্ত তৌরকখি। ২০২১গী ফেব্রুৱারী ২৪দা অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপের্তকী মতুং ইন্না সেসন ২,৫৪,৩৫৬কী থোংদা বেক্সিনেসন কভরেজ ১,২১,৬৫,৫৯৮ ওইখি। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৬৪,৯৮,৩০০ (অহানবা দোজ), ঐচ.সি.দবল্যু. ১৩,৯৮,৪০০ (অনিশুবা দোজ) অমসুং এফ.এল.দবল্যু ৪২,৬৮,৮৯৮ (অহানবা দোজ) য়াওরি। অহানবা দোজ কাপখিবা নুমিৎ ২৮শুরবা বেনিফিসরীশিংগী কোবিদ১৯ বেক্সিনেসনগী অনিশুবা দোজ কাপ্পা ফেব্রুৱারী ১৩, ২০২১দগী হৌখি। এফ.এল.দবল্যু. শিংগী বেক্সিন কাপ্পা ফেব্রুৱারী ২, ২০২১দগী হৌখি। বেক্সিনেসন দ্রাইভকী ৩৯নি শুবা নুমিৎ (ফেব্রুৱারী ২৩, ২০২১) অসিদা বেক্সিন দোজ ৪,২০,০৪৬ কাপখ্রে। মসিগী মনুংদা সেসন ৯,৪৭৯গী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ২,৭৯,৮২৩দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ১,৪০,২২৩দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। অপুনবা বেক্সিন দোজ ১,২১,৬৫,৫৯৮গী মনুংদা বেনিফিসরী ১,০৭,৬৭,১৯৮দা অহানবা দোজ (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং) অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. পুন্না ১৩,৯৮,৪০০দা অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি. ১২না রেজিস্তার তৌরবা ঐচ.সি.দবল্যু.গী চাদা ৭৫ হেন্না তিকা থাখ্রে। রাজ্য/য়ু.তি. ১০দা রেজিস্তার তৌরবা এফ.এল.দবল্যু. চাদা ৬০ হেন্না তিকা থাখ্রে। ভারতকী অপুনবা ফগৎলকপা ঙসি ১,০৭,২৬,৭০২ ওইখি। ঙসি ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৭.২৫ ওইখি। অপুনবা ফগৎলকপা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসকী মরক্তা লৈরিবা গেপ চাং নায়না হেনগৎলক্লি অমদি ঙসি ১০,৫৭০,৭৯৫ ওইখি। অনাবা ফগৎলকপা কেসশিংগী চাদা ৮৬.২৬তি রাজ্য ৬তা উবা ফংখি। অনৌবা ফগৎলকপা কেস ৫,৮৬৯গা লোয়ননা মহারাস্ত্রনা নোংমা খক্তদা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা কেরলাদা মীওই ৪,৮২৩ নাবা ফখি তমিল নাদুনা ৪৫৩দা তুংইন্নখি। অনৌবা কেসকী চাদা ৮৬.১৫দি রাজ্য ৬তগীনি। মহারাস্ত্রনা মখা তানা ৬,২১৮দা খ্বাইদগী ৱাংবা দেলী ন্যু কেস রিপোর্ত তৌরক্লি। মসিবু কেরলানা ৪,০৩৪দা তুংইন্নরি অমদি তমিল নাদুনা অনৌবা কেস ৪৪২ রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা ১০৪ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি। রাজ্য মঙানা অনৌবা শিখিবগী চাদা ৮১.৭৩ ওইরি। মহারাস্ত্রদা খ্বাইদগী য়াম্না শিখিবা উবা ফংলি (৫১)। কেরলাদা ১৪ শিখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি অমসুং পঞ্জাবনা ১০শিখিবগী রিপোর্ত তৌরক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি. ১৯না কোবিদ ১৯না শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকপা লৈতে। রাজ্য তরাহুমদোইনা ১দগী ৫ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি; রাজ্য ২না ৬তগী ১০ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি; রাজ্য অমনা ১দগী ৫ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি; রাজ্য অমনা ১০দগী ২০ ফাওবা শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি অমসুং রাজ্য অমনা ২০ হেন্না শিখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
কেসশিংগী মশিং ৱাংখৎলক্লিবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা কেন্দ্রনা অৱাংবা থাক্কী মল্তি-দিস্সিপ্লিনরী সেন্ত্রেল তীম থাজিনখ্রে, হকশেল সেক্রেতরীনা হন্দক কোবিদ১৯ কেসশিং ৱাংখৎলক্লিবা রাজ্য/য়ু.তি. ৭তা অইবা চেরোল থাখ্রে অমসুং অখন্নবা থৌরাংশিং পাইখৎনবা পাউতাকশিং পীখ্রে
কেন্দ্রনা মহারাস্ত্র, কেরেলা, ছত্তিসগর, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ওফ জম্মু এন্দ কাশ্মিরদা মখোয়না তার্গেতেদ কোবিদ রেস্পোন্স অমসুং মেনেজমেন্তগী পব্লিক হেল্থকী খোঙথাংশিংদা মতেং পাংনবা অমসুং লাইচৎ মপুং–ফানা লাকশিন্নবা কেন্দ্রগী অৱাংবা থাক্কী মল্তি-দিস্সিপ্লিনরী তীমশিং থাজিনখ্রে। মীহুৎ অহুমনা শাবা মল্তিদিস্সিপ্লিনী তীমশিং অসি হলশেল মন্ত্রালয়দা জোইন্ত সেক্রেতরীগী থাক্কী ওফিসরশিংনা লুচিংখি। তীমশিং অসিনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগা লোইননা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি অমসুং কোবিদ১৯ কেসশিংগী মশিং হন্দক ৱাংখৎলক্লিবা অসিগী মরমশিং খঙদোক্কনি। মখোয়না রাজ্যাশিং/য়ু.তি.গী হেল্থ ওথোরিতীশিংগা লোইননা খুৎশম্নদুনা শন্দোকপা অসি থিংনবা মথৌ তাবা কোবিদ১৯ লাকশিন্নবা খোঙথাংশিং পাইখৎমিন্নগনি। রাজ্যাশিং/য়ু.তি.দা কোবিদ মেনেজমেন্তদা হৌজিক ফাওবদা ফংলকখিবশিং অসি অরেম্বা তাদনবা মরী লৈনবা দিস্ত্রিক্ত ওফিসিএলশিংগা লোইননা ওইরক্লিবা ফীভম অসি চাং নাইনা কুপ্না য়েংশিন্নবা পাউথাক পীখ্রে। কেন্দ্রনা নুংতিগী ওইনা থেংনবা কোবিদ কেসশিং ৱাংখৎলকপা উবা ফংলিবা মহারাস্ত্র, কেরেলা, ছত্তিসগর, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ওফ জম্মু এন্দ কাশ্মিরদা মসিগা লোইননা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্তশিংগী মশিং হন্থরক্লিবা অমসুং পোজিতিব ওইবগী চাং ৱাংখৎলক্লিবা জিলা খরদা চেরোল থাখ্রে। কেন্দ্রগী হকশেল সেক্রেতরীনা ইখিবা চীথি অমদা মহাক্না মহারাস্ত্র, কেরেলা, ছত্তিসগর, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, পঞ্জাব, কর্নাতকা, তামিল নাদু, ৱেস্ত বেঙ্গল অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী ওফ জম্মু এন্দ কাশ্মিরদা শন্দোকপা অসি লাকশিন্নবা অকনবা খোঙথাংশিং লৌখৎপদা মীৎয়েং চংনবা অমসুং মীয়াম মরক্তগী হৌজিক ফাওবদা দিতেক্ত তৌহৌদবা কেসশিং থিদোক্নবা আর.তি.-পি.সি.আর.গী তেস্তশিং তৌবা হেনগৎনবা খঙহনখ্রে। রাজ্যাশিং/য়ু.তি. অসিদা শোকহল্লবা জিলাশিংদা আর.তি.-পি.সি.আর অমসুং রেপিদ এন্তিজেন তেস্তশিং চাং খাইদোক্তুনা তৌবগা লোইননা অখন্নবা মওংদা তেস্ত তৌবা হেনগৎনবা অমসুং এন্তিজেন তেস্তশিংদা নেগেতিব ওইখিবা লাইওংদি উবা মীওই পুম্নমক শোইদনা আর.তি.-পি.সি.আর. তেস্ত তৌহন্নবা পাউতাক পীখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
মন্ত্রী-মন্দলনা ফার্মাকোতিকেলশিংগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব স্কীম অয়াবা পীখ্রে
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দল মীফমনা শেনবা চহি ২০২০-২১দগী ২০২৮-২৯ ফাওবগী মতমগী ওইনা ফার্মাকোতিকেলশিংগী প্রদক্সন লিঙ্ক ইন্সেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কীম অয়াবা পীখ্রে। স্কীম অসিনা দোমেস্তিক মেন্যুফেকচর্রশিংদা কান্নবা পীগনি, থবক পীবদা মতেং ওইগনি অমসুং কঞ্জুমরশিংদা মখল কয়াগী হিদাক-লাংথক হোংনা ফংহনবদসু মতেং পাংলবা য়াই। স্কীম অসিনা লৈবাক অসিদা হায় ভেল্যু প্রদক্তশিং পুথোকপদা থৌগৎকনি অমসুং এক্সপোর্তকী ভেল্যু এদিসন হেনগৎহনগনিহায়না পান্নরি। ২০২২-২৩দগী ২০২৭-২৮গী চহি তরুক্কী মতমগী মনুংদা অপুনবা ইনক্রিমেন্তেল সেল্স লুপা করোর ২,৯৪,০০০ অমসুং অপুনবা ইনক্রিমেন্তেল এক্সপোর্ত লুপা করোর ১,৯৬,০০০ ওইগনি পান্নরি। স্কীম অসি স্কিল অমসুং অন-স্কিল পর্সনেল অনিমকঈ থবক চাউনা পীরগনি, সেক্তর অসিদা গ্রোথ লৈবনা মরম ওইরগা হকথেংননা থব ২০,০০০ অমসুং নাকোইননা থবক ৮০,০০০ পীরবা য়াই। মসিনা থোরক্লিবা থেরাপীশিংগী প্রদক্তশিং অমসুং ইন-ভিত্রো দাইগ্নোস্তিক দিভাইসশিং য়াওনা কম্প্লেক্স অমসুং হায়-তেক প্রদক্তশিং পুথোক্নবগী ইন্নোবেসন থৌগৎতুনা মরু ওইবা দ্রগশিংদা মীপাল লাংহল্লরোই হায়না পান্নরি। মসিনসু ভারতকী মীয়ামদা ওর্ফান দ্রগশিং য়াইনা মেদিকেল দ্রগশিং ফংহনবা অমদি হোংদোকহনবা হেনগৎলবা য়াই। স্কীম অসিনা ফার্মাকোতিকেল্স সেক্তরদা লুপা করোর ১৫,০০০গী ইনবেস্তমেন্ত তৌহল্লবা য়াই।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা ইন্তেন্সিফাইদ মিসন ইন্দ্রধানুশ (আই.এম.আই.) ৩.০ রোল আউৎ তৌখ্রে
তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা রুতিন ইম্ম্যুনাইজেসন প্রোগ্রামচা কাপহৌদবা নত্ত্রগা চত্থহৌবা অঙাংশিং অমসুং মীরোনবী নুপীশিং য়ৌশিন্নবা পান্দম থমখিবা কেম্পেন অমা ওইরিবা ইন্তেন্সিফাইদ মিসন ইন্দ্রধনুশ ৩.০ ইমপ্লিমেন্ত তৌবা হৌখ্রে। মসিনা অঙাংশিং অমসুং মীরোনবী নুপীশিংবু মিসন মোদ ইন্তর্ভেন্সন অমগা খুত্থাংদা মপুং ফানা ইম্ম্যুনাইজেসন তৌবা হেনগৎহন্নবা পান্দম থমখি। অহানবা ফেস অসি নুমিৎ তরা-মঙানিগী ওইনা ফেব্রুৱারী ২২, ২০২১দগী রোল আউৎ তৌখি। হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধন্না কেম্পেন অসি ফেব্রুৱারী ১৯, ২০২১দা হৌদোকখি অমসুং রাজ্যশিং অমসুং দিস্ত্রিক্ত ফঙ্কসনরীশিংদা অঙাং খুদিংমক য়ৌশিন্নবা অমসুং ইম্ম্যুনাইজেসন মশিং য়াম্না মপুং ফানা তৌবা ঙম্নবা খঙহনখ্রে। কেম্পেন অসি নুমিৎ ১৫নি চুপ্না (রুতিন ইম্ম্যুনাইজেসন অমসুং ছুতিশিং য়াওদনা) ইম্ম্যুনাইজেসনগী রাউন্দ অনি পাঙথোক্কনি। মসি লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি. ২৯দা লৈবা খন্নদগী খঙদোক্লবা জিলা/অর্বান এরিয়া ২৫০দা পাঙথোক্লি। মাইগ্রেসন এরিয়াশিং অমসুং য়ৌশিনবা ৱাবা মফমশিংদগী বেনিফিসরীশিংদা তার্গেৎ ঔগনি মরমদি কোবিদ১৯ মনুংদা মখোয়না মখোয়গী বেক্সিন দোজশিং কাপলমদবা য়াই। আই.এম.আই. ৩.০গী ফোঙখিবা গাইদলাইনশিংগী মতুং ইন্না জিলাশিং অসি লো রিস্ক ৩১৩; মীদিয়ম রিস্ক ১৫২; অমসুং হায় রিস্ক ২৫০ হায়না খাইদোকখি। ফেব্রুৱারী ২২গী নুংথিল পুং ৫ ফাওবদা রিপোর্ত তৌরকখিবা দেতাগী মতুং ইন্না চাউরাক্না অঙাং ২৯,০০০ অমসুং মীরোনবী নুপী ৫,০০০ বেক্সিন কাপখ্রে (দেতা প্রোবিজনেল)। আই.এম.আই. ৩.০ কেম্পেন অসি হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)গী লুচিং মখাদা মরু ওইবা বিভাগশিং লোইননা পার্তনরশিংগী মপাঙ্গল কল্লবা নেৎৱার্ক অমা অমসুং সিবিল সোসাইতী ওর্গনাইজেসনশিং, নহারোলগী লুপশিং অমসুং কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিং অসিগী মতেংগা লোইননা মিসন-মোদতা ইমপ্লিমেন্ত তৌগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
দাঃ হর্শ বর্ধন্না “ৱার্কশোপ ওন গুদ প্রাক্তিসেস ওফ কোবিদ-১৯” হায়বা অসিদা য়ুম্লোন্নবা লৈবাক ৯গা লোয়ননা লোইশিনবা থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
পি.এম.না য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাক ১০গা লোইননা পাঙথোকপা “কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ত: থেংনখিবা থৌদোক, অফবা থবকশিং অমসুং মাংদা লৈরিবা লম্বী” হায়বা ৱার্কশোপ অমদা ৱা ঙাংখ্রে; দোক্তরশিং অমসুং নর্সশিংগী অখন্নবা ভিজা স্কীম, রিজনেল এয়র এম্ব্যুলেন্স এগ্রিমেন্ত অমগী অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা য়ুম্লোন্নরিবা লৈবাক ১০ মদুদি অফঘানিস্তান, বাঙ্গলদেশ, ভুতান, মালদ্বিপ, মোরিশস, নেপাল, পকিস্তান, সেশেলস, স্রী লঙ্কাগী হকশেলগী লুচিংবশিং, এক্সপর্তশিং অমসুং ওফিসিএলশিং অমদি ভারতকী ওফিসিএলশিং অমসুং এক্সপর্তশিংগা লোইননা পাঙথোকপা “কোবিদ-১৯ মেনেজমেন্ত: থেংনখিবা থৌদোক, অফবা থবকশিং অমসুং মাংদা লৈরিবা লম্বী” হায়বা ৱার্কশোপ অমদা লৈবাকপোকপা নুমিৎতা ৱা ঙাংখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাকশিংগী হেল্থ সিস্তেমশিংনা লাইচৎ মনুংদা অমদি মী য়াম্না কুংনা তাবা লমদমশিংদা লৈরিবা খুদোংচাদবা কোহন্নবা অপুনবা রেস্পোন্সকা লোইননা খুৎশম্নদুনা হোৎনখিবগী মওং অদুবু থাগৎখ্রে। প্রধান মন্ত্রীনা লাইচৎ অসি লান্থেংনবদা খুদক্কী মথৌ তাবা শেল পীনবা কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স ফন্দ শেমখিবা অমসুং হিদাল-লাংথক, পি.পি.ই. অমসুং তেস্ত তৌনবা খুৎশু-খুৎলাই –রিসোর্সশিং অসি সিয়র তৌখিবা অসি নীংশিংখ্রে। মহাক্না তেস্ত তৌবা, লাইনা শন্দোকপা লাকশিনবা অমসুং মেদিকেল ৱেস্ত মেনেজমেন্তগী মতাংদা থেংনখিবা অমসুং তমশিনখিবা খ্বাইদগী অফবা থবকশিং অদু অমনা অমদা সিয়র তৌনখি হায়নসু পাউদমখ্রে। “মসিগী চুংশিন্নবগী ৱাখল্লোন অসি লাইচৎ অসিদগী ফংখিবা খ্বাইদগী মরু ওইবা অমনি। ঐখোয়গী অরোৎ লৈতবা অমসুং অখঙবা কনবা অসিনা মালেমদা ঐখোয়না শিবগী চাং খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাকশিংগী মনুং চনবা ঙমখি। মসি থাগৎফম থোকই। লৈবাকশিংদা পান্দম অসি ফংনবা ৱাহং হংলদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হেল্থ ইমর্জেন্সীশিং থোরকপা মতমদা লৈবাক অতোপ্পনা হায়জরকপা মতুং ইন্না ঐখোয়গী রিজন অসিগী মনুংদা ঐখোয়গী দোক্তরশিং অমসুং নর্সশিংনা থুনা চৎপা য়ান্নবগীদমক্তা অখন্নবা ভিজা স্কীম অমা শেম্নবা অপাম্বা ফোঙদোকখ্রে। মেদিকেলগী অথু-অকায়গীদমক রিজনেল এয়র এম্ব্যুলেন্স এগ্রিমেন্ত অমা লৈহন্নবা ঐখোয়গী সিবিল এভিএসন মন্ত্রালয়শিং পুন্না থবক তৌমিন্নবা য়াগদরা হায়নসু মহাক্না হংখ্রে।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
“কোবিদ-১৯ লায়য়েংবা: থেংনখিবা থৌদোক, অফবা থবকশিং অমসুং মাইপাকপা” হায়বা হিরমদা য়ুম্লোন্নবা লৈবাক ১০গা লোয়ন্না পাংথোকপা ৱার্কশোপতা পীখিবা প্রধান মন্ত্রীগী মপুংফাবা ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
অহুমশুবা ইন্দিয়া তুরিজম মার্ত হৌদোকপগী থৌরমদা দা. হর্শ বর্ধননা ৱা ঙাংখ্রে
ফেদেরেল ওফ এসোসিয়েসন্স ইন ইন্দিয়া তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতী(এফ.এ.আই.তি.ঐচ.)না শিল্লিবা অহুমশুবা ইন্দিয়া তুরিজম মার্ত হৌদোকপগী থৌরমদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী দা. হর্শ বর্ধননা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা শগোলশেল নুমিৎতা ৱা ঙাংখ্রে৷ অসিগুম্বা থৌরম অসি শিনবগীদমক এফ.এ.আই.তি.ঐচ.পু থাগৎলদুনা থৌরম অসিদা লৈবাক ৬০দগী লাক্লিবা দেলিগেৎ ২৫০ হেনবনা ভর্চুয়েল্লী ওইনা শরুক য়াখিবা অসিদা দা. হর্শ বর্ধননা নুংঙাইবা ফোংদোকখ্রে৷ লাইনা-লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা মালেম অসি অমম্বদগী লিথোরকপা মতম অসিদা মসিগী অহুমশুবা ইন্দিয়া তুরিজম মার্ত শিনবা অসিনা থৌরম অসি হেন্না মশক মঙাল নাইহল্লে অমসুং মালেম অসিদা লৈরিবা লৈবাকশিংনা হকশেল অমসুং সেক্যুরিতীগী চেকশিন থৌরাংশিং নিংথীনা তৌদুনা চত্থোক-চশিন য়াহন্নবা হোৎনরি৷” হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷ ভারততা মেদিকেল তুরিজম ওইবা ঙমহল্লিবা ভারতকী য়াম্না খুমাং চাওশিল্লবা হেল্থকেয়র ফেসিলিতীশিং অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রী অসিনা অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “ভারত লৈবাক অসি মমিং লৈরবা তুরিস্ত পন্থুংফম অমা মতম পুম্নমক্তা ওই অদুবু হৌখিবা চহী তরুক অসিদা লৈবাক অসি মেদিকেল তুরিজমগী মমিং লৈরবা পন্থুংফম অমসু ওইবা ঙমখ্রে ঐখোয়গী হেল্থকেয়র ইন্দস্ত্রীদা কা হেন্না খুমাং চাওশিল্লকপা অসিনা মালেম অসিদা লৈরিবা খ্বাইদগী ফরবশিংগা চাংদম্নবা য়াহল্লে৷ ৱাল্দ-ক্লাস দোক্তরশিং, নর্সশিং অমসুং পেরামেদিকেল স্তাফশিং পুথোক্তুনা লাক্লিবা ঐখোয়গী এদজুকেসন সিস্তেম অসি মালেম অসিনা নিংথীনা মশক খঙলে৷ লৈবাক অসি য়াম্না তোইনা তোইনা মালেম অসিগী ফার্মাসী হায়নসু কৌনৈ, ইন্দিয়া অসি ফার্মক্যুতিকেলশিং খ্বাইদগী চাওনা পুথোকপা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরি অমসুং মালেম অসিগী মীয়াম্না শিজিন্ননবা ভেক্সিন চাং ৱাংনা পুথোক্লি৷”
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• কেরলা: কোবিদ-১৯ কেস নৌনা ৱাংখৎলকপনা রাজ্য অসিদা কেন্দ্রনা অতোপ্পা মল্তি-দিসিপ্লিনরী তিম অমা দিপ্যুৎ তৌখ্রে। তাঞ্জা অসিদা কেরলাগী কোবিদ কেসকী অপুনবা মশিং ঙরাং রাজ্য অসিনা ৪,০৩৪ রিপোর্ত তৌরকপগা লোয়ননা ১০,৪০,৯০৩ য়ৌখ্রে। ঙসি ফাওবদা শিখিবা অপুনবা মশিং ৪,১১৯ য়ৌরে। রাজ্য অসিদা পোল ওফিসিয়েলশিংগী ইম্ম্যুনাইজেসন প্রোগ্রাম হৌখ্রে।
• তমিল নাদু : ঙসি ফাওবদা তমিল নাদুনা অপুনবা কেস ৮,৪৯,১৬৬, শিখিবা ১২,৪৭২, এক্তিব কেস ৪৪২ অমসুং দিসচার্জ ৮,৩২,৬২০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।
• কর্নাতকা: রাজ্যগী বজেৎ সেসন মার্চ ৪দগী হৌরগনি। রাজ্য সরকারনা লাউথোকখ্রে মদুদি কোবিদ প্রোতোকোলশিং ঙাকনা চৎনবগীদমক ৱেদিং হোল অমসুং থৌরমশিংদা মার্শলশিং দিপ্লোই তৌগনি। কোবিদ চেক তৌনবগীদমক মহারাস্ত্রা অমসুং কেরলাগী ঙমখৈশিংদা চেক পোস্ত পরিং অমা থমখ্রে।
• আন্ধ্র প্রদেশ: ঙসি ফাওবদা আন্ধ্র প্রদেশনা অপুনবা কেস ৮,৮৯,৪০৯, শিখিবা ৭,১৬৮, এক্তিব কেস ৫৭৫ অমসুং দিসচার্জ ৮,৮১,৬৬৬ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। নাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৯.১৩ ওইরি। রাজ্য অসিনা হৌখিবা পুং কুনমরিদা ২৮,২৬৮ য়াওনা হৌজিক ফাওবদা সেম্পল ১,৩৭,৭৫,২৫৩ তেস্ত তৌখ্রে।
• তেলঙ্গনা: রাজ্য অসিদা হৌজিক ফাওবদা হেল্থ কেয়র ৱার্কর পুন্না ১,১১,৮২৯না তিকাগী অনিশুবা দোজ কাপখ্রে। গবর্নমেন্ত অমসুং লনায় হেল্থ কেয়র ৱার্কর ১,৯৫,৮৫০না তিকাগী অহানবা দোজ কাপখ্রে। মসি রাজ্য অসিদা কোবিদ বেক্সিনেসনগীদমক তার্গেৎ তৌরিবা হেল্থ কেয়র ৱার্কর পুন্না ৩,৩১,০৯৭গী চাদা ৫৯নি। হৌজিক ফাওবদা অতোপ্পা ফ্রন্তলাইন ৱার্কর পুন্না ৮৮,৯৮৭না অহানবা দোজ ফংখ্রে। মসি বেক্সিনেসনগীদমক তার্গেৎ তৌরিবা ফ্রন্তলাইন ৱার্কর পুন্না ২,৫৭,২৩৯গী চাদা ৩৫নি।
• মহারাস্ত্রা: মুখ্য মন্ত্রী উদ্ধব থাকরেনা এম.এম.আর. রিজনগী ম্যুনিসিপাল কমিস্নারশিংগা লোয়ননা মীফম অমদা কোবিদকী ফিভম নৌহৌনা য়েংশিনখ্রে।
অনৌবা কেস – ৬,২১৮
নাবা ফরবা – ৫,৮৬৯
শিখিবা – ৫১
এক্তিব কেস – ৫৩, ৪০৯
ঙসি ফাওবদা অপুনবা কেস – ২১,১২,৩১২
ঙসি ফাওবদা অপুনবা ফখ্রবা – ২০,০৫,৮৫১
ঙসি ফাওবদা অপুনবা শিখিবা – ৫১,৮৫৭
• গুজরাত: হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা সেম্পল করোর ১.১৫ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে।
নাবা ফরবা পেসেন্ত – ২৯৪
এক্তিব কেস – ১৭৮৬
অপুনবা নাবা ফরবা – ২,৬১,৪১৬
অপুনবা শিখিবা – ৪৪০৩
হৌজিক ফাওবদা সেম্পল তেস্ত তৌখিবা – ১,১৫,৫০,৭২২
• রাজস্থান: লৈবাকপোকপা নুমিৎতা রাজ্য অসিদা অনৌবা কেস ৭৬ রেকোর্দ তৌখি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা রিপোর্ত তৌরকখিবা পোজিতিব কেসকী মশিং অসি ৩,১৯,৭০২নি। হান্ননা মীওই লাখ ৩.১৫ হেন্না নাবা ফখ্রে।
অনৌবা কেস – ৭৬
অপুনবা পোজিতিব কেস – ৩,১৯,৭০২
অপুনবা নাবা ফখ্রবা – ৩,১৫,৭২২
অপুনবা শিখিবা – ২,৭৮৫
• মধ্য প্রদেশ: কোবিদ পোজিতিবিতী রেৎ চাদা ২.২দা হেনগৎলে। এম.পি. সরকারনা হৌখিবা চয়োলদগী রাজ্য অসিদা কোবিদ কেস হেনগৎলকপা অসি য়েংলগা কোবিদ ১৯গী মায়োক্তা ভিজিলেন্স অমসুং এৱার্নেস হেনগৎখ্রে।
অনৌবা কেস – ২৩৩
নাবা ফরবা পেসেন্ত – ২২১
শিখিবা – ০৩
এক্তিব কেস – ১৮৫৬
অপুনবা পোজিতিব কেস – ২,৫৮,০৮২
অপুনবা নাবা ফরবা পেসেন্ত – ২,৫২,৩৮৫
অপুনবা শিখিবা – ৩,৮৪১
তেস্ত তৌখ্রবা অপুনবা মীশিং – ৫৬,০৩,০১৬
• ছতিসগর: ফ্রেশ কোবিদ-১৯ কেস হেনগৎলকপনা রাজ্য সরকারনা ত্রান্সপোর্তকী তোঙান তোঙানবা মোদশিংগী থোংদা রাজ্যদা চংলকপা ত্রাভেলর পুম্নমক স্ক্রিন তৌনবা পাউতাক পীখ্রে।
অনৌবা কেস – ২৭৪
নাবা ফরবা পেসেন্ত – ৩৯
শিখিবা – ০২
এক্তিব কেস – ২৯৭৭
অপুনবা নাবা ফরবা পেসেন্ত – ৩,০৪,৬৪৭
অপুনবা শিখিবা – ২,৮০৯
অপুনবা পোজিতিব কেস – ৩,১১,৪৩৩
• গৱা: লৈবাকপোকপা নুমিৎতা রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ৪৭৯ লৈখি। হৌজিক ফাওবদা পেসেন্ত ৫৩,০০০ হেন্না নাবা ফখ্রে অমদি মীওই ৭৮৮না মখোয়গী পুন্সী মাংখ্রে। রাজ্য অসিদা পোজিতিব কেসকী অপুনবা মশিং ৫৪,৬৪৮নি।
এক্তিব কেস – ৪৭৯
অপুনবা নাবা ফখ্রবা পেসেন্ত – ৫৩,৩৮১
অপুনবা শিখিবা – ৭৮৮
অপুনবা পোজিতিব কেস - ৫৪,৬৪৮
ফেক্ত চেক