Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
It's time to embark on Mission "One Nation One Standard" and make India the leader in setting global benchmarks in setting standards.
Shri Piyush Goyal Minister for Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution reviews the work of Bureau of Indian Standards (BIS).
No one should feel the need to go abroad to get quality certification.
Lab testing in India should be of world standards. Modern equipments and latest technologies should be used there.
Gap analysis of BIS and Government labs be taken up on priority basis. - Shri Piyush Goyal
20 FEB 2021 1:11PM by PIB Delhi
It's time to embark on Mission "One Nation One Standard" and make India the leader in setting global benchmarks in setting standards'- this was said by Shri Piyush Goyal Minister for Railways and Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution while reviewing the work of Bureau of Indian Standards (BIS).
Shri Piyush Goyal said that while all areas of production and services be included in this national mission, bringing a national uniformity and standardization in all kinds of public procurement and tendering can be an immediate deliverable.
Shri Goyal said that strength & character of nation is often exemplified by the standards it sets for the quality of its products and services. Its time for India to settle for nothing less than the best.
Speaking on the occasion, he said that BIS should explore International partnerships and associations to achieve synergy in the field.
Speaking on occasion Shri Goyal said that lab testing in India should be world standards. Modern equipments and latest technologies should be used there. He added that Gap analysis of BIS and Government labs be taken up on priority basis as well.
It may be noted that in management parlance, gap analysis refers to the comparison of actual performance with potential or desired performance.
Referring to the issue of different Institutions and PSUs having variety of non uniform standards, he said that effort should be made to merge different standards under one standard as much as possible.
The Minister said that Industry should be invited for more dialogue, participation and collaboration in this mission of "one nation one standard". Process of granting certification should be kept as simple as possible and duplication of work should be avoided.
Shri Goyal said that we should aim to be the world leader in having maximum industrial products under Indian Standards and no one should feel the need to go abroad to get quality certification.
The meeting was attended by senior officials of Department of Consumer Affairs and BIS besides others. Detailed presentation was made by BIS about various areas of the progress being made.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
“লৈবাক অমা, স্তেন্দর্দ অমা”গী মিসনগীদমক্তা খোঙশানবগী অমসুং ভারতপু স্তেন্দর্দ থম্বগী মতাংদা মালেমগী ওইনা য়েংনফম ওইবা লুচিংবা অমা ওইহনবগী মতম য়ৌরে
শ্রী পিয়ুশ গোয়ল, রেলৱেজ, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রীনা ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দ (বি.আই.এস.)কী থবকশিং য়েংশিনখ্রে
মগুন লৈবা সর্তিফিকেসন ফংনবগীদমক্তা মীওই অমত্তনা মপান লমদা চৎপগী তঙাই ফদবা লৈররোই
ভারত্তা পাংথোকপা লেব তেস্তিং খুদিংমক মালেমগী থাক্তা লৈবা ওইগদবনি। মতমগা চান্নবা খুৎশু-খুৎলাই অমসুং খ্বাইদগী অনৌবা তেক্নোলোজীসু মফমশিং অসিদা শিজিন্নগদবনি।
বি.আই.এস. অমসুং সরকারগী মরক্তা লৈরিবা অহাঙবা অসি খ্বাইদগী হান্না পাংথোকপা থৌওং অমা ওইনা য়েংশিনগদবনি- শ্রী পিয়ুশ গোয়ল
20 FEB 2021 1:11PM by PIB Imphal
শ্রী পিয়ুশ গোয়ল, রেলৱেজ, কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী অমসুং কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী মন্ত্রীনা ব্যুরো ওফ ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দ (বি.আই.এস.)কী থবকশিং য়েংশিনবদা “লৈবাক অমা, স্তেন্দর্দ অমা”গী মিসনগীদমক্তা খোঙশানবগী অমসুং ভারতপু স্তেন্দর্দ থম্বগী মতাংদা মালেমগী ওইনা য়েংনফম ওইবা লুচিংবা অমা ওইহনবগী মতম য়ৌরে হায়না হায়খ্রে।
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা হায়খিবদা, মসিগী লৈবাক্কী ওইবা মিসন অসিদা পোত্থোক পুথোকপা অমসুং মদুগী সেবাগী হীরমশিং অসি মনুং চলহনবগা লোয়ননা, মীয়ামদগী পোত্থোক লৈশিনবগী হীরম খুদিংগী মগুনশিংদা লৈবাক্কী ওইনা মান্নবা থাক্তা লৈহনবা অমসুং তেন্দর তৌবগী থৌওংবু খুদক্তা পীবা য়াহনগনি হায়খি।
শ্রী গোয়লনা লৈবাক অমগী মপাঙ্গল অমসুং লমচৎ অসি মসিনা মখোয়গী পোত্থোক অমসুং সেবাশিংদা পীরিবা মগুনশিং অদুনা অয়াম্বা মতমদা তাকই হায়খি। হৌজিক্কী মতম অসি ভারতনা খ্বাইদগী ফবা নত্তনা অতোপ্পা অমত্তা তৌদবগী মতম লাক্লবনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, মহাক্না বি.আই.এস.না হীরম অসিদা নীংথিজনা থবক পাংথোকপা ঙম্নবগীদমক্তা মালেমগী থাক্তা খোঙলোই ওইমিন্নবা অমসুং তেংবাংনবগী থবকশিং য়েংথোক্কদবনি হায়খি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী গোয়লনা ভারত্তা লৈরিবা তেস্তিং লেবশিং অসি মালেমগী থাক্তা লৈগদবনি হায়খ্রে। মতমগা চান্নবা খুৎশু-খুৎলাই অমসুং খ্বাইদগী অনৌবা তেক্নোলোজীসু মফমশিং অসিদা শিজিন্নগদবনি। মহাক্না বি.আই.এস. অমসুং সরকারগী মরক্তা লৈরিবা অহাঙবা অসি খ্বাইদগী হান্না পাংথোকপা থৌওং অমা ওইনা য়েংশিনগদবনি হায়নসু মখা তানা হায়খি।
শেন্নবগী হীরমদা, অহাঙবা য়েংশিনবা হায়বদি, থবক ওইনা তসেংনা পাংথোকপা অমসুং পাংথোকপা ঙম্বগী মতিক্কা চাংদম্নবা হায়বনি।
তোঙান-তোঙানবা ইন্সতিত্যুসন অমসুং পি.এস.য়ু.শিংনা চাং মান্নদবা মগুন কয়া অমা লৈরিবা হীরম অসিগী মতাংদা পল্লদুনা, মহাক্না অসিগুম্বা মগুনশিং অসিবু য়ারিবমখৈ চাং মান্নহন্নবা হোৎনগদবনি হায়খি।
মন্ত্রীনা হায়খিবদা, ইন্দস্ত্রীশিংবু মিসন অসিগী মতাংদা ৱারী-ৱাতাই শান্ননবা, শরুক য়ানবা অমসুং তেংবাংমিন্ননবগীদমক্তা পাউজেল পীফম থোকই হায়খি। সর্তিফিকেসন পীবগী থৌওং অসিসু য়ারিবমখৈ লাইহনগদবনি অমসুং থবক অমবু চপ মান্নবগী থৌওংসু য়ারিবমখৈ থোকহল্লোইদবনি।
শ্রী গোয়লনা হায়ক্ষিবদা, ঐখোয়না ইন্দিয়ন স্তেন্দর্দকী মখাদা ইন্দস্ত্রীগী পোত্থোক খ্বাইদগী য়াম্না লৈবা মালেমগী লুচিংবা লৈবাক অমা ওইনবা পান্দম থমগদবনি অমসুং মীওই অমত্তনা মগুন লৈবা সর্তিফিকেসন ফংনবগীদমক্তা মপান লমদা চৎপগী তঙাই ফদবা লৈহল্লোইদবনি হায়খি।
মীফম অদুদা অতোপ্পা বিভাগকী মীওইশিংগা লোয়ননা কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স অমসুং বি.আই.এস.কী সেনিয়রশিংনা শরুক য়াখি। তোঙান-তোঙানবা থবকশিংদা হৌজিক ফাওবগী মাই-পাকপা ফংখিবশিংগী মতাংদা বি.আই.এস.না অকুপ্পা প্রজেন্তেসন অমসু উৎখি।