Prime Minister's Office
Text of PM's address at laying of foundation stone of key projects of Oil & Gas sector in Tamil Nadu
17 FEB 2021 6:19PM by PIB Delhi
Vanakkam!
Governor of Tamil Nadu Shri Banwarilal Purohit Ji, Chief, Minister of Tamil Nadu Shri Palaniswami Ji, Deputy Chief, Minister of Tamil Nadu Shri Panneerselvam Ji, My Cabinet colleague Shri Dharmendra Pradhan Ji. Dignitaries, ladies and gentlemen
Vanakkam!
I am deeply honoured to be present here today. We are here to celebrate the beginning of important oil and gas projects. These are important not only for Tamil Nadu, but also for the whole country.
Friends,
I want to begin by sharing two facts that would make you think. In 2019-20, India imported over 85 percent of oil and 53 per cent of gas to meet the demand. Can a diverse and talented nation like ours be so energy import dependent? I do not want to criticise anyone but I want to say:Had we focused on these subjects much earlier, our middle class would not be burdened.
Now, it is our collective duty to work towards:Clean and green sources of energy. Reduce energy dependence. Our Government is sensitive to the concerns of the middle class. That is why India is now:Increasing the focus on ethanol to help farmers and consumers. Furthering usage of solar power to become a leader in the sector. Encouraging public transport to make people’s lives productive and easy. Embracing alternative sources like LED Bulbs to enable huge savings for middle class households.
India has now come out with a scrappage policy to help lakhs of people. More Indian cities have metro coverage than ever before. Solar pumps are getting more popular. They are helping farmers greatly. This would not be possible without the support of the people. India is working to meet the growing energy demand. India is also reducing our energy import dependence. At the same time, we are also diversifying our import sources.
Friends,
How are we doing this? Through capacity building. In 2019-20, we were 4th in the world in refining capacity. About 65.2 million tonnes of petroleum products have been exported. This number is expected to rise even further. Our companies have ventured overseas in acquisition of quality oil and gas assets. Today, Indian Oil and Gas companies are present in 27 countries with investments worth approximately Rupees two lakh seventy thousand crore.
Friends,
We are developing a gas pipeline network to achieve ‘One Nation One Gas Grid’. We have planned to spend seven and a half lakh crores in creating oil and gas infrastructure over five years. A strong emphasis has been laid on the expansion of city gas distribution networks by covering 407 districts.
Friends,
Our consumer focussed schemes like PAHAL and PM Ujjwala Yojana are helping every Indian household access this gas. 95% of Tamil Nadu’s LPG customers have joined the PAHAL Scheme. Over 90% of the active customers get direct subsidy transfer. Under the Ujjwala Yojana, over 32 lakh BPL households in Tamil Nadu have been given new connections. Over 31.6 lakh households benefited from free refills under the PM Garib Kalyan Yojana.
Friends,
Indian Oil’s 143 Km long natural gas pipeline from Ramanathapuram to Tuticorin being launched today will monetise the gas from ONGC gas fields. This is a part of a larger natural gas pipeline project being developed at a cost of Rs. 4,500 crore.
It will benefit:Ennore, Thiruvallur, Bengaluru, Puducherry, Nagapattinam, Madurai, Tuticorin. These gas pipeline projects would also enable the development of City Gas projects which are being developed at 10 districts in Tamil Nadu at an investment of Rs.5,000 Crore.
These projects will make available:Clean cooking fuel to households, PNG, Alternate transport fuel as CNG to vehicles and local industries.
The gas from ONGC field will now be delivered to Southern Petrochemical Industries Corp. Limited Tuticorin.This pipeline is going to supply of natural gas as feedstock at a cheaper cost to SPIC for manufacturing fertiliser.
Feedstock will now be continuously available with no storage requirements. This is expected to result in saving in the range of Rs.70 to Rs.95 Crores in cost of production annually. This will also bring down the final cost of production of fertiliser. We are eager to increase gas share in our energy basket from 6.3 percent currently to 15 per cent.
Friends!
Development projects bring with it several benefits. The CPCL’s new refinery at Nagapattinam anticipates about 80% indigenous sourcing of materials and services. The refinery is going to boost development of transport facilities, downstream petrochemical industries, ancillary and small scale industriesin the region. This new refinery will produce MS and Diesel meeting BS-VI specifications and Polypropylene as a value-added product.
Friends!
Today, India is increasing the share of energy from renewable sources. By 2030, 40% of all energy will be generated from green energy sources. CPCL’s new Gasoline desulphurisation Unit at its refinery in Manali inaugurated today is another effort for a greener future. The refinery will now produce low sulphur environment friendly fuel of BS VI specification.
Friends!
Since 2014 we have brought in various reforms across the Oil and Gas sector covering exploration and production, natural gas, marketing and distribution. We are working on attracting domestic and international investment through investor friendly measures. We are trying to eliminate the cascading effect of different taxes on natural gas across different states. Uniformity of tax will lead to reduction of cost of natural gas and increase in its usage across industries. We are committed to bringing natural gas under the GST regime.
I want to tell the world- come, Invest in India’s energy!
Friends,
In the past six years, over Rs. 50,000 Crore worth oil & gas projects have been approved for implementation in Tamil Nadu. In the same period, over Rs 9100 crores worth projects sanctioned before 2014 were completed. In addition, over Rs 4,300 crore worth projects are in the pipeline. All the projects in Tamil Nadu are a result of joint efforts of our consistent policies and initiatives for sustainable growth of India.
My congratulations to all stakeholders for taking steps towards developing energy infrastructure in Tamil Nadu. I have no doubt we will all continue to succeed in our endeavours
Thank you!
Vanakkam

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ତାମିଲନାଡ଼ୁରେ ତୈଳ ଓ ବାଷ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରର କେତେଗୁଡ଼ିଏ ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଭିଭାଷଣ
17 FEB 2021 6:19PM by PIB Bhubaneswar
ୱାଣକମ୍‍!
ତାମିଲନାଡୁର ରାଜ୍ୟପାଳ ଶ୍ରୀ ବନୱାରୀଲାଲ ପୁରୋହିତ ଜୀ, ତାମିଲ ନାଡ଼ୁର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପାଲାନୀସ୍ୱାମୀ ଜୀ, ତାମିଲନାଡୁ ଉପ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ପନୀରସେଲଭମ୍‍ ଜୀ, ମୋର କ୍ୟାବିନେଟ ସହଯୋଗୀ ଶ୍ରୀ ଧର୍ମେନ୍ଦ୍ର ପ୍ରଧାନଜୀ, ଉପସ୍ଥିତି ପ୍ରତିନିଧିବୃନ୍ଦ ଏବଂ ସଜ୍ଜନମଣ୍ଡଳୀ,
ୱଣକମ୍‍!
ମୁଁ ଆଜି ଏଠାରେ ଉପସ୍ଥିତ ରହି ନିଜକୁ ଅତି ମାତ୍ରାରେ ଗର୍ବିତ ଅନୁଭବ କରୁଛି । ଆମେମାନେ ଏଠାରେ ତୈଳ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପର ଅନେକ ଗୁଡ଼ିଏ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରକଳ୍ପ ଆରମ୍ଭ କରିବାର ଉତ୍ସବ ମନାଉଛେ । ଏହିସବୁ ପ୍ରକଳ୍ପ ଗୁଡ଼ିକ କେବଳ ତାମିଲ ନାଡ଼ୁ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ନୁହେଁ, ଅପରନ୍ତୁ ସମଗ୍ର ଦେଶ ପାଇଁ ମହତ୍ତ୍ୱ ବହନ କରେ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ମୁଁ ଆପଣମାନଙ୍କୁ ମୋର ଦୁଇଟି ଅନୁଭୂତି କଥା ବଖାଣି ମୋର ବକ୍ତବ୍ୟ ଆରମ୍ଭ କରିବି ଯାହା ଆପଣମାନଙ୍କୁ ଚିନ୍ତା କରିବାର ଅବସର ପ୍ରଦାନ କରିବ । 2-19-20 ମସିହାରେ, ଭାରତ ତାର ମୋଟ ଆବଶ୍ୟକତାର ପ୍ରାୟ 85 ପ୍ରତିଶତ ତୈଳ ଏବଂ ମୋଟ ଆବଶ୍ୟକତାର ପ୍ରାୟ 53 ଭାଗ ବାଷ୍ପ ବିଦେଶରୁ ଆମଦାନୀ କରୁଥିଲା । ଆମଭଳି ଏକ ବିବିଧ ଓ ଜ୍ଞାନଗରିମାପୂର୍ଣ୍ଣ ରାଷ୍ଟ୍ର କଣ ଏତେ ମାତ୍ରାରେ ଆମଦାନୀ ଉପରେ ନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବା ଉଚିତ? ମୁଁ କାହାକୁ ନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଭାବେ ସମାଲୋଚନା କରିବାକୁ ଚାହେଁନା । କିନ୍ତୁ କହିବାକୁ ଚାହେଁ: ଏହିସବୁ ପ୍ରସଙ୍ଗ ଉପରେ ଆମେ ଢ଼େର୍ ପୂର୍ବରୁ ଗୁରୁତ୍ୱ ଆରୋପ କରିଥିଲୁ ଯେ ଆମର ମଧ୍ୟମ ବର୍ଗଙ୍କ ଉପରେ ଯେଭଳି କୌଣସି ପ୍ରକାର ବୋଝ ପଡ଼ିବ ନାହିଁ ।
ବର୍ତ୍ତମାନ, ଏହି ଦିଗରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବା ଏବେ ଆମର ସାମୂହିକ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ: ଶକ୍ତିର ସ୍ୱଚ୍ଛ ଓ ସବୁଜ ଉତ୍ସ ଆବଶ୍ୟକ । ଶକ୍ତି ଉପରେ ନିର୍ଭରଶୀଳତା କମାଇବାକୁ ପଡ଼ିବ । ଆମ ସରକାର ମଧ୍ୟମ ବର୍ଗର ଉଦ୍‌ବେଗ ପ୍ରତି ସଦାସର୍ବଦା ସଚେତନ ରହିଛନ୍ତି । ସେଇଥିପାଇଁ ଭାରତ ଏବେ ଇଥାନୋଲ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଆରୋପ କରୁଛି ଏବଂ କୃଷକ ଓ ଉପଭୋକ୍ତାମାନଙ୍କୁ ସକଳ ପ୍ରକାର ସାହାଯ୍ୟ ସହଯୋଗ ଯୋଗାଇ ଦେଉଛି । ସୌର ଶକ୍ତିର ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଉପଯୋଗ କରାଯିବା ଦ୍ୱାରା ଆମେ ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ନେତୃତ୍ୱ ଗ୍ରହଣ କରିବାକୁ ଯାଉଛୁ । ସେହିଭଳି ସରକାରୀ ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଉପରେ ଲୋକମାନେ ଅଧିକ ନିର୍ଭରଶୀଳ ହେବା ନିମନ୍ତେ ଆମେ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଯୋଗାଉଛୁ ଯାହା ସେମାନଙ୍କ ଜୀବନକୁ ଅଧିକ କ୍ରିୟାଶୀଳ ଓ ସହଜ ବନାଇ ପାରିବ । ଏଲଇଡ଼ି ବଲବ ବ୍ୟବହାର ଭଳି ବିକଳ୍ପ ପନ୍ଥା ଅବଲମ୍ବନ କରାଯିବା ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟବର୍ଗଙ୍କ ଘରୋଇ ଖର୍ଚ୍ଚକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ମାତ୍ରାରେ ବଞ୍ଚାଯାଇପାରିଛି । ସେମାନେ ଏଥିରୁ ଅର୍ଥ ସଞ୍ଚୟ କରିବାକୁ ସକ୍ଷମ ହୋଇପାରିଛନ୍ତି ।
ଭାରତ ଏବେ ସ୍କ୍ରାପେଜ୍ ନୀତି ଅଥବା ପୁରୁଣା ଗାଡ଼ ନଷ୍ଟ କରିବା ନୀତି କରିଛି ଯାହା ଲକ୍ଷ ଲକ୍ଷ ଲୋକଙ୍କୁ ସହାୟକ ହୋଇପାରିବ । ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ଭାରତୀୟ ନଗରୀରେ ମେଟ୍ରୋ ସେବା ପୂର୍ବାପେକ୍ଷା ଅଧିକରୁ ଅଧିକ ମାତ୍ରାରେ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଉଛି । ସୌରବତୀ ଲୋକମାନଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଅଧିକ ଆଦୃତି ଲାଭ କରୁଛି । ଏହା ବିଶେଷକରି କୃଷକମାନଙ୍କୁ ବିଶେଷ ଭାବେ ସହାୟକ ହେଉଛିଜନ ସହଯୋଗ ବିନା ଏହା କେବେ ସମ୍ଭବପର ହୋଇପାରିବନାହିଁ । ଦେଶବାସୀଙ୍କ ଅଧିକ ଶକ୍ତି ଚାହିଦାକୁ ପୂରଣ କରିବା ନିମନ୍ତେ ଭାରତ କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛି । ସେହିଭଳି ବିଦେଶରୁ ଶକ୍ତି ଆମଦାନୀ ଓ ନିର୍ଭରଶୀଳତା ହ୍ରାସ ଦିଗରେ ମଧ୍ୟ ସରକାର କାର୍ଯ୍ୟ କରୁଛନ୍ତି । ସେହିଭଳି, ଆମେ ଆମର ଆମଦାନୀ ଉତ୍ସର ବିବିଧିକରଣ କରୁଛୁ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଏସବୁ ଆମେ କିଭଳି ଭାବେ କରିପାରୁଛୁ? ତାହା ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି ଦ୍ୱାରା ହିଁ ସମ୍ଭବପର ହୋଇପାରୁଛି। 2019-20 ମସିହାରେ ଆମେ ତୈଳ ବିଶୋଧନୀକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଚତୁର୍ଥ ସ୍ଥାନରେ ଥିଲା । ସେତେବେଳେ 65.2 ନିୟୁତ ଟନ୍ ପେଟ୍ରୋଲିୟମ୍‌ଜାତ ଉତ୍ପାଦ ବିଦେଶରୁ ଆମଦାନୀ କରାଯାଉଛଥିଲା । ଏହି ସଂଖ୍ୟା ଆଗକୁ ଆହୁରି ବଢ଼ିବାର ସମ୍ଭାବନା ରହିଛି । ଆମର କମ୍ପାନୀମାନେ ଦରିଆପାରି ଉପକ୍ରମ ଦିଗରେ ଆଗକୁ ଆଗେଇ ଉନ୍ନତ ମାନଯୁକ୍ତ ତୈଳ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ୱ ସମ୍ପଦ ଆହରଣ କରିଛନ୍ତି । ଅଧୁନା, ଇଣ୍ଡିଆନ୍ ଅଏଲ ଏବଂ ବାଷ୍ପ କମ୍ପାନୀମାନେ 27ଟି ରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସେମାନଙ୍କର ଉପକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ସେଥିପାଇଁ ପ୍ରାୟ ଦୁଇ ଲକ୍ଷ ସତୁରୀ ହଜାର କୋଟି ଟଙ୍କାର ପୁଞ୍ଜି ନିବେଶ କରିଛନ୍ତି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଆମେ ଗ୍ୟାସ ପାଇପ ଲାଇନ ନେଟୱାର୍କ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଜରିଆରେ ଏକ ରାଷ୍ଟ୍ର ଏକ ଗ୍ୟାସ ଗ୍ରୀଡ଼ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ କରିବା ଅଭିପ୍ରାୟରେ କାମ କରୁଛୁ । ଆମେ ଯୋଜନା କରିଛୁ ଯେ ଏଥିପାଇଁ ସାଢ଼େ ସାତ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟ କରାଯିବ ଏବଂ ଆଗାମୀ ପାଞ୍ଚ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ତୈଳ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ଭିତ୍ତିଭୂମିରେ ବ୍ୟାପକ ଅଭିବୃଦ୍ଧି ଘଟାଯିବ । ସହରାଞ୍ଚଳ ଗ୍ୟାସ ବିତରଣ ନେଟୱାର୍କ ସଂପ୍ରସାରଣ ଉପରେ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ୱ ଆରୋପ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଏବେସୁଦ୍ଧା ଦେଶର 407ଟି ଜିଲ୍ଲାକୁ ଏଥିରେ ସାମିଲ କରାଯାଇଛି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ ,
ଆମର ଉପଭୋକ୍ତା ଅଭିମୁଖୀ ଯୋଜନା ଯଥା ପହଲ ଓ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଜ୍ଜ୍ୱଳା ଯୋଜନା ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିବାରଙ୍କୁ ସହାୟତା ଯୋଗାଇ ଦେଉଛି । ଏବେ ସେମାନେ ରନ୍ଧନ ଗ୍ୟାସ ସୁବିଧା ପାଇପାରିଛନ୍ତି । ତାମିଲନାଡ଼ୁର 95% ଏଲପିଜି ଉପଭୋକ୍ତା ପହଲ ଯୋଜନାରେ ସାମିଲ ହୋଇଛନ୍ତି । 90%ରୁ ଅଧିକ ସକ୍ରିୟ ଉପଭୋକ୍ତା ସେମାନଙ୍କର ସବସିଡ଼ି ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ହସ୍ତାନ୍ତରଣ ସୁବିଧା ହାସଲ କରିପାରୁଛନ୍ତି । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗରିବ କଲ୍ୟାଣ ଯୋଜନା ମାଧ୍ୟମରେ ଦେଶର 31.6 ଲକ୍ଷ ପରିବାର ମାଗଣାରେ ସିଲିଣ୍ଡରରେ ଗ୍ୟାସ ଭର୍ତ୍ତି ସୁବିଧା ପାଇପାରିଛନ୍ତି ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଇଣ୍ଡିଆନ ଅଏଲର 143 କିଲୋମିଟର ଦୈର୍ଘ୍ୟ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ପାଇପ ଲାଇନ ଯାହା ରାମନାଥପୁରମ ଠାରୁ ଟୁଟିକୋରିନ୍ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଲମ୍ବିଛି ତାହାର ଆଜି ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି । ଏହା ଓଏନଜିସିର ବାଷ୍ପକ୍ଷେତ୍ରରୁ ଉତ୍ପାଦିତ ବାଷ୍ପକୁ ମନିଟାଇଜ୍ କରିପାରିବ । 4,500 କୋଟି ଟଙ୍କା ବ୍ୟୟରେ ଯେଉଁ ବିରାଟ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ପାଇପଲାଇନ୍ ପ୍ରକଳ୍ପ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯାଉଛି ଏହା ସେହି ପ୍ରକଳ୍ପର ଅଂଶବିଶେଷ ।
ଏହା ଇନୋର, ଥିରୁଭଲ୍ଲୁର, ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ, ପୁଡ଼ୁଚେରୀ, ନାଗପଟ୍ଟିନମ୍‌, ମଦୁରାଇ, ଟୁଟିକୋରିନ୍ ଭଳି ନଗର ଓ ସହରକୁ ଉପକୃତ କରାଇବ । ଏହିସବୁ ବାଷ୍ପ ପାଇପଲାଇନ ପ୍ରକଳ୍ପ ସିଟି ଗ୍ୟାସ ପ୍ରକଳ୍ପର ବିକାଶକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବ ଯାହାକି ତାମିଲନାଡ଼ୁର 10ଟି ଜିଲ୍ଲାରେ କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଏଥିପାଇଁ 5000 କୋଟି ଟଙ୍କା ନିବେଶ ହୋଇଛି ।
ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରତ୍ୟେକ ପରିବାର, ପିଏନଜି, ବିକଳ୍ପ ପରିବହନ ବ୍ୟବସ୍ଥାଙ୍କୁ ସ୍ୱଚ୍ଛ ରନ୍ଧନ ଗ୍ୟାସ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇପାରିବ । ସେହିଭଳି ପରିବହନ ଯାନବାହନ ଓ ସ୍ଥାନୀୟ ଶିଳ୍ପସଂସ୍ଥାମାନଙ୍କ ଲାଗି ସିଏନଜି ଉପଲବ୍ଧ ହେବ ।
ଓଏନଜିସି ବାଷ୍ୱକ୍ଷେତ୍ରରୁ ଏବେ ଦାକ୍ଷିଣାତ୍ୟ ପେଟ୍ରେକେମିକାଲ ଇଣ୍ଡଷ୍ଟ୍ରୀଜ୍ କର୍ପୋରେସନ୍ ଲିମିଟେଡ ଯାହାକି ଟୁଟିକୋରିନରେ ଅବସ୍ଥିତ ସେଠାକୁ ବାଷ୍ପ ଯୋଗାଣ କରାଯିବ । ଏହି ପାଇପଲାଇନ୍ ମାଧ୍ୟମରେ ସୁଲଭ ମୂଲ୍ୟରେ ଏସପିଆଇସିକୁ ସାର ଉତ୍ପାଦନ ନିମନ୍ତେ ଫିଡଷ୍ଟକ୍ ଭାବେ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ ଯୋଗାଣ ସମ୍ଭବପର ହୋଇପାରିବ ।
ଫିଡଷ୍ଟକ୍ ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଭାବେ ଉପଲବ୍ଧ ହୋଇପାରିଲେ ଆଉ ଏହାର ଭଣ୍ଡାରକରଣର ଆବଶ୍ୟକତା ରହିବନାହିଁ । ଏହା ଫଳରେ ବର୍ଷକୁ ପ୍ରାୟ 70ରୁ 95 କୋଟି ଟଙ୍କାର ଉତ୍ପାଦନ ମୂଲ୍ୟ ସଞ୍ଚୟ ହୋଇପାରିବ ।ତେଣୁ ସାରର ଉତ୍ପାଦନ ମୂଲ୍ୟ ଏବଂ ଚୂଡ଼ାନ୍ତ ମୂଲ୍ୟ ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବ । ଆମେ ଆମର ଶକ୍ତି ବାସ୍କେଟ ଯାହାକି ଏବେ 6-3ପ୍ରତିଶତରେ ରହିଛି ତାହାକୁ 15ପ୍ରତିଶତକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖିଛୁ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପ ଅନେକ ପ୍ରକାର ସୁବିଧା ସୁଯୋଗ ଆଣିଥାଏ । ସିପିସିଏଲର ନୂତନ ବିଶୋଧନାଗାର ଯାହାକି ନାଗପଟ୍ଟିନମ୍ ଠାରେ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରାଯାଇଛି ସେଥିପାଇଁ ନିଜସ୍ୱ ଉତ୍ସରୁ 80% ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଉପକରଣ ଓ ସେବା ଉପଲବ୍ଧ କରାଯିବାର ଆକଳନ କରାଯାଇଛି । ଏହି ବିଶୋଧନାଗାର ସ୍ଥାପନ ଦ୍ୱାରା ଏହି କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିବହନ ସୁବିଧା, ଡାଉନଷ୍ଟ୍ରୀମ୍ ପେଟ୍ରୋକେମିକାଲ ଶିଳ୍ପ, ତତ୍‌ସଂକ୍ରାନ୍ତ ଶିଳ୍ପ ଓ କ୍ଷୁଦ୍ରଶିଳ୍ପକୁ ଅଧିକ ସୁବିଧା ମିଳିପାରିବ । ନୂତନ ବିଶୋଧନାଗାରରୁ ଏମଏସ ଏବଂ ଡିଜେଲ ଉତ୍ପାଦିତ ହେବ ଯାହା କି ବିଏସ-6 ବିନିର୍ଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଯାନବାହନକୁ ଇନ୍ଧନ ଯୋଗାଇବ ଓ ପଲିପ୍ରୋପିଲିନକୁ ଭାଲ୍ୟୁ ଆଡେଡ୍ ଉତ୍ପାଦ ଭାବେ ଉତ୍ପାଦନ କରିବ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ!
ଆଜି ଭାରତ ତାର ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ଉତ୍ସରୁ ଅଧିକ ଶକ୍ତି ଉତ୍ପାଦନ କରିଚାଲିଛି । 2030 ମସିହା ସୁଦ୍ଧା କେବଳ ସବୁଜ ଶକ୍ତି ଉତ୍ସରୁ 40ପ୍ରତିଶତ ଉତ୍ପାଦିତ ହେବାର ଲକ୍ଷ୍ୟ ଧାର୍ଯ୍ୟ କରାଯାଇଛି । ସିପିସିଏଲର ନୂତନ ଗ୍ୟାସେଲିନ୍ ଡିସଲଫୁରାଇଜେସନ ୟୁନିଟ ଯାହାର ବିଶୋଧନାଗାର ମନାଲି ଠାରେ ଆଜି ଉଦ୍‌ଘାଟିତ ହେଲା ସବୁଜ ଭବିଷ୍ୟତ ଦିଗରେ ଆଉ ଉପ ସଫଳ ପ୍ରୟାସ । ଏହି ବିଶୋଧନାଗାରରୁ ଏବେ ଲୋ ସଲଫର ପରିବେଶ ଅନୁକୂଳ ଇନ୍ଧନ ଉତ୍ପାଦିତ ହେବ ଯାହାକି ବିଏସ- 6 ମାନଯୁକ୍ତ ଯାନବାହନ ନିମନ୍ତେ ଆବଶ୍ୟକ ।
ବନ୍ଧୁଗଣ!
2014 ମସିହା ଠାରୁ ଆମେ ତୈଳ ଓ ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅନୁସନ୍ଧାନ ଠାରୁ ଉତ୍ପାଦନ, ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପ, ବଜାରଣ ଓ ବିତରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଅନେକ ସଂସ୍କାର ଘଟାଇଛୁ । ଏଥିପାଇଁ ନିବେଶକ ଅନୁକୂଳ ବ୍ୟବସ୍ଥା ଗ୍ରହଣ ମାଧ୍ୟମରେ ଆମେ ଉଭୟ ଘରୋଇ ତଥା ଅନ୍ତରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ନିବେଶକମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ପୁଂଜି ନିବେଶ ଓ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ନିମନ୍ତେ ଆକର୍ଷିତ କରୁଛୁ । ଟିକସ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ସମତୁଲତା ଆଣିବା ଦ୍ୱାରା ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପର ମୂଲ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇଛି ଏବଂ ବିବିଧ ଶିଳ୍ପସଂସ୍ଥାରେ ଏହାର ବ୍ୟବହାର ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ପ୍ରାକୃତିକ ବାଷ୍ପକୁ ଆମେ ଜିଏସଟି ବ୍ୟବସ୍ଥା ଅଧୀନକୁ ଆଣିବା ସକାଶେ ଆମେ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ ।
ମୁଁ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱକୁ କହିବାକୁ ଚାହେଁ - ଆସ, ଭାରତର ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ପୁଂଜି ନିବେଶ କର ।
ବନ୍ଧୁଗଣ,
ଗତ ଛଅ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ତାମିଲ ନାଡ଼ୁରେ ତୈଳ ଓ ପ୍ରାକୃତିବ ବାଷ୍ପ ପ୍ରକଳ୍ପରେ ପ୍ରାୟ 50,000 କୋଟି ଟଙ୍କାର ପୁଞ୍ଜିନିବେଶ ନିମନ୍ତେ ସରକାର ମଂଜୁରୀ ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି । ଏହି ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ, 2014 ମସିହା ପୂର୍ବରୁ ମଞ୍ଜୁରୀ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା 9100 କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରକଳ୍ପ ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ହୋଇଥିଲା । ଏହା ବ୍ୟତୀତ 4, 300କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରକଳ୍ପ ଏବେ ପ୍ରବର୍ତ୍ତନ ହେବା ନିମନ୍ତେ ରହିଛି । ତାମିଲନାଡ଼ୁର ସମସ୍ତ ପ୍ରକଳ୍ପର ସୁଫଳ ଆମର ନୀତି ଏବଂ ପ୍ରୟାସର ମିଳିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ସୁଫଳ ଯାହାକି ଭାରତର ପୋଷଣୀୟ ବିକାଶ ଧାରାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ସକାଶେ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ।
ତାମିଲ ନାଡ଼ୁରେ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରର ବିକାଶ ନିମନ୍ତେ ଏଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ହେତୁ ମୁଁ ସମସ୍ତ ହିତଧାରକଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଉଛି । ମୋର ପୂର୍ଣ୍ଣ ବିଶ୍ୱାସ ଯେ ଆମେ ଆମର ସକଳ ପ୍ରୟାସରେ ସଫଳ ହୋଇପାରିବୁ ।
ଆପଣମାନଙ୍କୁ ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ!
ୱଣକମ୍‌!