প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা মরুওইবা প্রোজেক্তশিং উরেপ উয়ুং তম্বদা ৱা ঙাংবগী ৱারোল
17 FEB 2021 6:19PM by PIB Imphal
ৱনক্কম!
তামিল নাদুগী রাজ্যপাল শ্রী বানৱারিলাল পুরোহিত জি, তামিল নাদুগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী পালানিস্বামী জি, তামিল নাদুগী দিপুতি চীফ মিনিস্তর শ্রী পনীরসেলবম জি, ঐহাক্কী কেবিনেৎকী লোয়নবা শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান জি। দিগ্নিতরীশিং লেদিস অমসুং জেন্তলমেন।
ৱনক্কম!
ঐহাক্না মফম অসিদা ঙসি শরুক য়াবা অসি য়াম্না ইকাই খুম্নজৈ। ঐখোয়না ঙসি মরুওইবা থাও অমসুং গ্যাস প্রোজেক্ত হৌদোকপগী থৌরম পাংথোক্লি। মসি তামিল নাদু খক্তগী মরু ওইবা নত্তে অদুবু মসি লৈবাক পুম্বগীনি।
মরুপশা,
অদোম্না খনবা য়াবা থবক অনিদগী ঐহাক্না হৌবা পাম্মী। ২০১৯-২০দা ইন্দিয়াদা থাও ৮৫% অমসুং গ্যাস ৫৩% অমা শিজিন্নবা কোন্ননবা মীরমদগী পুশিল্লকখি। মহাক্না হংখি মদুদি মখল য়াম্না লৈরবা অমসুং হৈ-শিংলবা ঐখোয়গুম্বা লৈবাক অমনা ইনর্জি পুশিল্লকপগী মীপাল তাংগদরা? ঐহাক্না কনাগুম্বা অমত্তদা তাইনবা পামদে মদুদি ঐখোয়না অসিগুম্বা হীরম অসিদা হান্ননা মিয়েং থম্লমলবদি মিদ্দল ক্লাসশিং অসি পোৎলুম পুরম্লোই।
হৌজিক্তি ঐখোয় পুন্না হোৎনমিন্নদুনা অনানবা অমসুং অশংবা ইনর্জিদা চংদুনা ইনর্জি অসিগী মীপাল তাংবা হন্থহনবা অসি ঐখোয়গী ইথৌনি। ঐখোয়গী সরকারনা মিদ্দল ক্লাসকীদমক য়াম্না চেকশিন্না লৌই।মরম অদুনা ইন্দিয়া অসি হৌজিক্তি: লৌমী অমসুং কঞ্জুমরশিংগীদমক ইথানোলদা মিয়েং চংবা হৌরে। সেক্তর অসিদা মকোক্তা লৈনবা সোলার পৱারদা মখা তানা শিজিন্ননবা মিয়েং চংলি। মীয়ামগী ওইবা ত্রান্সপোর্ত অসিশু পুক্নিং থৌগৎলি অমসুং হেন্না পোত্থোক লৈবা অমসুং কোম্না লৈনবা। মিদ্দল ক্লাসকী ইমুংশিংদা অতোপ্পা পাম্বৈ মদুদি এল.ই.দি. বলব য়াম্না শিজিন্নদুনা হেন্না ইনর্জি কন্নবা হোৎনশি ।
ইন্দিয়া অসি হৌজিক্তি শেমদোক্লবা অনৌবা পোলিসি কয়া অমনা মীওই লাখ কয়া অমা মতেং পীরগনি। সহর অয়াম্বা হান্না লৈরম্বদগী মেত্রো ওন্থোরক্লি। সোলার পম্প হেন্না চৎনরক্লি। মসিনা লৌমীশিংবু য়াম্না চাওনা মতেং পীরি। হায়রিবশিং অসি মীয়ামগী মতেং য়াওদনা ওইথোক্কদবা নত্তে। ইন্দিয়ানা চংগদবা ইনর্জি ফংনবা থবক তৌরি। ইন্দিয়ানা ইনর্জিদা ঐখোয়না মীরমদা মীপাল তাংলিবা অসি হন্থরক্লি। মরক অসিদা ঐখোয়না ঐখোয়গী পোৎ মপালদা থাদোক্লি।
মরুপশা,
ঐখোয়না মসি মতৌ করম্না তৌই? মসি কেপাসিতি বিল্দিংননি। ২০১৯-২০দা , ইন্দিয়া অসি মালেমদা রিফাইন্নিং পুথোকপদা ৪শুবদা লৈখি। পেত্রোল্লিয়মগী পোত্থোক চাওরাক্না তোন মিল্লিয়ন ৬৫.২ লোম মীরমদা পুথোকখি। মসিগী মশীং অসি মখা তানা হেনগৎলকখিগনি হায়না আশা তৌরি। ঐখোয়গী কম্পনি অসিনা মীরমদা অফবা থাও অমসুং গ্যাস পীরি। ঙসিদি শমু্দ্রগী ৱাংমদা লৈরিবা ইন্দিয়াগী থাও অমসুং গ্যাস কম্পনি লৈবাক ২৭ অসিদা চাওরাক্না লুপা করোর লিশিং ৭০ চাওরাক্না থাদরি।
মরুপশা,
ঐখোয়না ‘ৱান নেসন ৱান গ্যাস গ্রীদ’ ফংনবা গ্যাসকী পাইপলাইন অমা শেমগৎলি। ঐখোয়না চহি মঙা অসিদা করোর লুপা লাখ তরেৎ অমসুং মখায় অমা থাও অমসুং গ্যাসকী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চাদিং তৌনবা থৌরাং তৌরি। য়াম্না কনবা মরুওইবা পীদুনা সহরশিং অসি গ্যাস পীদুনা দিস্ত্রীক্ত ৪০৭ য়ৌনা শন্দোক্নবা থাদরি।
মরুপশা,
ঐখোয়গী কঞ্জুমরশিংনা স্কীমশিং মদুদি পাহল অমসুং পি.এম. উজালা য়োজনা অসিনা গ্যাস ফংনবা মতেং পীরিবা অসিদা মিৎয়েং থম্লি। তামিল নাদুগী এল.পি.জি. কস্তম্মরশিং ৯৫%অমনা পাহল স্কীম অসি য়াওরি। ৯০% অমদি হকথেংননা সবসিদি ফংলি। উজালা য়োজনা স্কীমগী মখাদা তামিল নাদুদা বি.পি.এল. ইমুং লাখ ৩২মুক অনৌবা কন্নেক্সন পীখ্রে। পি.এম. গরীব কালয়ান য়োজনাগী মখাদা ইমুং লাখ ৩১.৬কী মথক্তা লেম্না রিফিল তৌবগী কান্নবা ফংখ্রে।
মরুপশা,
ইন্দিয়ন ওইলগী কিলোমিতর ১৪৩ শাংবা রামানাথাপুরমদগী তুতিকোরিন ফাওবা তিংলিবা নেচুরেল গ্যাস পাইপলাইন অসিনা ও.এন.জি.সি. গ্যাস ফিলদদগী গ্যাস শেনফম কয়া অমা কারক্কনি। মসিগী নেচুরেল গ্যাস পাইপলাইন প্রোজেক্ত অসি লুপা করোর ৪,৫০০ চংদুনা শেমখিবনি।
মসিনা কান্নগদৌরিবা অসি: ইন্নোর, থিরুবাল্লুর, বেঙ্গালুরু, পুদুচেরী, নাগাপত্তিনাম, মাদুরাই, তুতিকোরিন্নি। মসিগী গ্যাস পাইপলাইন প্রোজেক্ত অসিনা সহরগী গ্যাস প্রোজেক্ত মদুদি তামিল নাদুগী দিস্ত্রীক্ত ১০দা লুপা করোর ৫,০০০ অসিদা য়াওদুনা শেমগৎপা ঙমগনি।
মসিগী প্রোজেক্ত অসিনা ফংহনগদৌরিবা অসি: য়ুম্থোং খুদিংদা অনানবা থোং থাক্নবা ফুইল পীবা, পি.এন.জি., অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ফুইল সি.এন.জি. অসিনা গারী অমসুং লোকেলগী ইন্দস্ত্রীশিংদা পীনবা
ও.এন.জি.সি. ফীল্দগী ফংবা গ্যাস অসিনা হৌজিক ফাওবদা সাউথর্ন পেত্রোকেমিকেল ইন্দস্ত্রী কোর্প. লিমিতেৎতগী ফংগনি। মসিগী নেচুরেল গ্যাস স্তোক অসিনা এস.পি.আই.সি. অসিদা হারগীদমক অহোংবা মমলদা পীগনি।
ফীদস্তোকসিং অসি হৌজিক লেপ্পা লৈতনা ফংগনি। মসিনা চহিদা লুপা করোর ৭০দগীনা ৯০ ফাওবা কনবা ঙমগনি। মসিনা হারগী মমলসু লেপ্পা ঙমহনগনি।
মরুপশা,
চাওখৎনবা লৌখৎলিবা প্রোজেক্ত অসিনা কান্নবা কয়া অমা পীরগনি। নাগাপাত্তিনামদা লৈরিবা অনৌবা সি.পি.সি.এল. রিফাইনরি অসিনা চাওরাক্না ৮০% মুক পীবা ঙমগনি। রিফাইনরী অসিনা চাওখৎপা পুরক্কদৌরিবা অসি ত্রান্সপোর্ত ফেলিতি, দাউন্দস্ত্রিম পেত্রোকেমিকেল ইন্দস্ত্রী, মফম অসিগী অপিকপা ইন্দস্ত্রীশিং অসিনি।
মরুপশা,
ঙসিদি, ইন্দিয়া অসি রিনেৱবল দগী ইনর্জিগী শরুক ফংবা হৌরে। ২০৩০দা ৪০% অমদি অশংবা ইনর্জিদগী ফংবা হৌরগনি. সি.পি.সি.এল.গী মনালিদা লৈরিবা অনৌবা গেসোলিন দিসলফরাইজেসন অসি অমনি। রিফাইনরি অসিনা সলফর য়ামদবা অকোইবদা কাইদবা বি.এস. ৬ পুথোকপা ঙম্লগনি।
মরুপশা,
২০১৪দগী হৌনা ঐখোয়না থাও অমসুং গ্যাসকী সেক্তরদা অহোংবা কয়া অমা পুরক্তুনা নেচুরেল গ্যাস, মার্কেতিং অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন অসিদা পীগনি। ঐখোয়না ইরমদমগী ওইবা অমসুং মালেমগী ওইবা কয়া অমা য়েংদুনা থবক লৌখৎলি।
ঐহাক্ন মালেমদা হায়বা পাম্মী মদুদি – লাক্লো অদুগা ইন্দিয়াগী ইনর্জিদা থাদরো!
হৌখিবা চহি ৬ অসিদা তামিল নাদুদা থাও অমসুং গ্যাসকী প্রোজেক্তশিং লুপা করোর ৫০,০০০গী মথক্তা হাপ্নবা অয়াবা পীখ্রে। চপ মান্নবা মতমদা, লুপা করোর ৯১০০ হেনবা প্রোজেক্ত অমা ২০১৪গী মমাংদা কাইথখ্রে।মখা তানা,লুপা করোর ৪,৩০০ চংবা প্রোজেক্ত পাইপলাইন্দা পীখ্রে। মখা তানা লুপা করোর ৪,৩০০গী প্রোজেক্ত পাইপলাইন্দা পীখি। তামিল নাদুদা পীখিবা প্রোজেক্ত পুম্বা ইন্দিয়াগী চাওখৎনবা লৌখৎখিবা পোলিসি অসিগী মখাদনি।
ঐহাক্না তামিল নাদুদা ইনর্জিগী ইলফ্রাস্ত্রকচর চাওখৎনবা লৌখৎলিবা খোঙথাং পুম্বা থাগৎপা ফোংদোক্লি। চৎলিবা খোঙচৎ অসিদা ঐখোয়না মায় পাক্কনি।
থাগৎচরি!
ৱনক্কম!

Prime Minister's Office
Text of PM's address at laying of foundation stone of key projects of Oil & Gas sector in Tamil Nadu
17 FEB 2021 6:19PM by PIB Delhi
Vanakkam!
Governor of Tamil Nadu Shri Banwarilal Purohit Ji, Chief, Minister of Tamil Nadu Shri Palaniswami Ji, Deputy Chief, Minister of Tamil Nadu Shri Panneerselvam Ji, My Cabinet colleague Shri Dharmendra Pradhan Ji. Dignitaries, ladies and gentlemen
Vanakkam!
I am deeply honoured to be present here today. We are here to celebrate the beginning of important oil and gas projects. These are important not only for Tamil Nadu, but also for the whole country.
Friends,
I want to begin by sharing two facts that would make you think. In 2019-20, India imported over 85 percent of oil and 53 per cent of gas to meet the demand. Can a diverse and talented nation like ours be so energy import dependent? I do not want to criticise anyone but I want to say:Had we focused on these subjects much earlier, our middle class would not be burdened.
Now, it is our collective duty to work towards:Clean and green sources of energy. Reduce energy dependence. Our Government is sensitive to the concerns of the middle class. That is why India is now:Increasing the focus on ethanol to help farmers and consumers. Furthering usage of solar power to become a leader in the sector. Encouraging public transport to make people’s lives productive and easy. Embracing alternative sources like LED Bulbs to enable huge savings for middle class households.
India has now come out with a scrappage policy to help lakhs of people. More Indian cities have metro coverage than ever before. Solar pumps are getting more popular. They are helping farmers greatly. This would not be possible without the support of the people. India is working to meet the growing energy demand. India is also reducing our energy import dependence. At the same time, we are also diversifying our import sources.
Friends,
How are we doing this? Through capacity building. In 2019-20, we were 4th in the world in refining capacity. About 65.2 million tonnes of petroleum products have been exported. This number is expected to rise even further. Our companies have ventured overseas in acquisition of quality oil and gas assets. Today, Indian Oil and Gas companies are present in 27 countries with investments worth approximately Rupees two lakh seventy thousand crore.
Friends,
We are developing a gas pipeline network to achieve ‘One Nation One Gas Grid’. We have planned to spend seven and a half lakh crores in creating oil and gas infrastructure over five years. A strong emphasis has been laid on the expansion of city gas distribution networks by covering 407 districts.
Friends,
Our consumer focussed schemes like PAHAL and PM Ujjwala Yojana are helping every Indian household access this gas. 95% of Tamil Nadu’s LPG customers have joined the PAHAL Scheme. Over 90% of the active customers get direct subsidy transfer. Under the Ujjwala Yojana, over 32 lakh BPL households in Tamil Nadu have been given new connections. Over 31.6 lakh households benefited from free refills under the PM Garib Kalyan Yojana.
Friends,
Indian Oil’s 143 Km long natural gas pipeline from Ramanathapuram to Tuticorin being launched today will monetise the gas from ONGC gas fields. This is a part of a larger natural gas pipeline project being developed at a cost of Rs. 4,500 crore.
It will benefit:Ennore, Thiruvallur, Bengaluru, Puducherry, Nagapattinam, Madurai, Tuticorin. These gas pipeline projects would also enable the development of City Gas projects which are being developed at 10 districts in Tamil Nadu at an investment of Rs.5,000 Crore.
These projects will make available:Clean cooking fuel to households, PNG, Alternate transport fuel as CNG to vehicles and local industries.
The gas from ONGC field will now be delivered to Southern Petrochemical Industries Corp. Limited Tuticorin.This pipeline is going to supply of natural gas as feedstock at a cheaper cost to SPIC for manufacturing fertiliser.
Feedstock will now be continuously available with no storage requirements. This is expected to result in saving in the range of Rs.70 to Rs.95 Crores in cost of production annually. This will also bring down the final cost of production of fertiliser. We are eager to increase gas share in our energy basket from 6.3 percent currently to 15 per cent.
Friends!
Development projects bring with it several benefits. The CPCL’s new refinery at Nagapattinam anticipates about 80% indigenous sourcing of materials and services. The refinery is going to boost development of transport facilities, downstream petrochemical industries, ancillary and small scale industriesin the region. This new refinery will produce MS and Diesel meeting BS-VI specifications and Polypropylene as a value-added product.
Friends!
Today, India is increasing the share of energy from renewable sources. By 2030, 40% of all energy will be generated from green energy sources. CPCL’s new Gasoline desulphurisation Unit at its refinery in Manali inaugurated today is another effort for a greener future. The refinery will now produce low sulphur environment friendly fuel of BS VI specification.
Friends!
Since 2014 we have brought in various reforms across the Oil and Gas sector covering exploration and production, natural gas, marketing and distribution. We are working on attracting domestic and international investment through investor friendly measures. We are trying to eliminate the cascading effect of different taxes on natural gas across different states. Uniformity of tax will lead to reduction of cost of natural gas and increase in its usage across industries. We are committed to bringing natural gas under the GST regime.
I want to tell the world- come, Invest in India’s energy!
Friends,
In the past six years, over Rs. 50,000 Crore worth oil & gas projects have been approved for implementation in Tamil Nadu. In the same period, over Rs 9100 crores worth projects sanctioned before 2014 were completed. In addition, over Rs 4,300 crore worth projects are in the pipeline. All the projects in Tamil Nadu are a result of joint efforts of our consistent policies and initiatives for sustainable growth of India.
My congratulations to all stakeholders for taking steps towards developing energy infrastructure in Tamil Nadu. I have no doubt we will all continue to succeed in our endeavours
Thank you!
Vanakkam