Ministry of Health and Family Welfare
Update on COVID-19 Vaccination- Day 28
77.66 lakh Beneficiaries Vaccinated against COVID19
2,61,309 beneficiaries vaccinated till 6 pm today
No New Death has been reported in last 24 hours
12 FEB 2021 8:40PM by PIB Delhi
The cumulative number of healthcare and frontline workers vaccinated against COVID19 has reached 77.66 lakhs today. 77,66,319 beneficiaries have been vaccinated through 1,63,587 sessions, as per the provisional report till 6 pm today. These include 58,65,813 HCWs (58.9%) and 19,00,506 FLWs (21.2%).
Total 2,61,309 beneficiaries were vaccinated till 6 pm today, the twenty eighth day of nationwide COVID19 vaccination. These include 50,837 HCWs and 2,10,472 FLWs, as per provisional figures. Final reports would be completed for the day by late tonight.
35 States/UTs conducted the COVID vaccinations today.
S. No.
State/UT
Beneficiaries vaccinated
1
A & N Islands
3454
2
Andhra Pradesh
3,48,280
3
Arunachal Pradesh
14,902
4
Assam
1,21,048
5
Bihar
4,51,621
6
Chandigarh
8017
7
Chhattisgarh
2,45,114
8
Dadra & Nagar Haveli
2890
9
Daman & Diu
1095
10
Delhi
1,66,725
11
Goa
12214
12
Gujarat
6,61,508
13
Haryana
1,94,124
14
Himachal Pradesh
72,191
15
Jammu & Kashmir
1,11,470
16
Jharkhand
1,84,568
17
Karnataka
4,90,746
18
Kerala
3,40,223
19
Ladakh
2854
20
Lakshadweep
920
21
Madhya Pradesh
5,09,168
22
Maharashtra
6,33,519
23
Manipur
18935
24
Meghalaya
12659
25
Mizoram
11332
26
Nagaland
9,073
27
Odisha
3,90,302
28
Puducherry
5514
29
Punjab
1,01,298
30
Rajasthan
5,92,412
31
Sikkim
8335
32
Tamil Nadu
2,11,762
33
Telangana
2,71,754
34
Tripura
64,773
35
Uttar Pradesh
8,31,556
36
Uttarakhand
1,04,052
37
West Bengal
4,70,912
38
Miscellaneous
84,999
Total
77,66,319
Twelve States/UT have vaccinated more than 70% of the registered HCWs. These are - Bihar, Tripura, Madhya Pradesh, Odisha, Uttarakhand, Chhattisgarh, Himachal Pradesh, Kerala, Lakshadweep, Mizoram, Rajasthan and Sikkim.
S.No.
State/UTs
Percentage
1.
Bihar
80.2%
2.
Tripura
78.8%
3.
Madhya Pradesh
75.8%
4.
Odisha
75.7%
5.
Uttarakhand
74.6%
6.
Chhattisgarh
72.7%
7.
Himachal Pradesh
72.2%
8.
Kerala
71%
9.
Lakshadweep
70.7%
10.
Mizoram
70.5%
11.
Rajasthan
70.2%
12.
Sikkim
70.1%
On the other hand, eight States/UTs have reported less than 40% coverage of registered HCWs. These are Delhi, Meghalaya, Punjab, Manipur, Tamil Nadu, Chandigarh, Nagaland and Puducherry.
10 States, who recorded highest number of vaccinations, are Uttar Pradesh, Maharashtra, Madhya Pradesh, Jammu and Kashmir, West Bengal, Gujarat, Karnataka, Chhattisgarh, Jharkhand and Odisha.
Total 33 persons have been hospitalized so far. This comprises 0.0004% of the total vaccinations. Of the 33 cases of hospitalization, 21 were discharged after treatment, while ten persons died and two are under treatment. In the last 24 hours, one person who is suffering from Anaphylaxis has been treated at Murshidabad Medical College & Hospital, West Bengal and is discharged.
Total 24 deaths have been recorded till date. These comprise 0.0003% of the total vaccinations. Of the 24, nine persons died in the hospital while 15 deaths are recorded outside the hospital.
No New Death has been reported in last 24 hours.
No case of serious/severe AEFI/Death is attributable to vaccination, till date.
States/UTs have been advised that all HCWs should be scheduled for vaccination at least once by 20th February 2021 and through mop-up rounds by 25th February 2021.
The scheduling of all FLWs for vaccination at least once by 1st March 2021 and mop-up rounds of FLWs by 6th March 2021 is also advised.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসনগী অপদেৎ - ২৮নি শুবা নুমিৎ
কোবিদ ১৯ ঙাকথোক্নবা বেনিফিসরী লাখ ৭৭.৬৬ বেক্সিন কাপখ্রে
ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবদা বেনিফিসরী ২,৬১,৩০৯ বেক্সিন কাপখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা লৈখিদবগী রিপোর্ত তৌরকখিদে
12 FEB 2021 8:40PM by PIB Imphal
কোবিদ১৯গী ঙাকথোক্নবা বেক্সিন কাপখিবা হেল্থকিয়র অমসুং ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংগী মথং মথং হেনগৎলক্লিবা মশিং অসি ঙসি লাখ ৭৭.৬৬ য়ৌখ্রে। প্রোবিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না ঙসি নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা সেসন ১,৬৩,৫৮৭কী খুত্থাংদা বেনিফিসরী ৭৭,৬৬,৩১৯ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৫৮,৬৫,৮১৩ (৫৮.৯%) অমসুং এফ.এল.দবল্যু ১৯,০০,৫০৬ (২১.২%) য়াওখি।
লৈবাক শিনবা থুংনা পাঙথোকপা কোবিদ১৯গী বেক্সিনেসন প্রোগ্রামগী কুন-নিপানশুবা নুমিৎ ওইরিবা ঙসিগী নুমিদাং পুং ৬ ফাওবা পুন্না বেনিফিসরী ২,৬১,৩০৯ বেক্সিন কাপখ্রে। মসিদা ঐচ.সি.দবল্যু. ৫০,৮৩৭ অমসুং এফ.এল.দবল্যু ২,১০,৪৭২ য়াওখি। অরোইবা রিপোর্ত ঙসি নুমিদাং অথেংবদা মপুং ফংগনি।
ঙসি কোবিদ বেক্সিনেসন অসি রাজ্য/য়ু.তি. ৩৫দা পাঙথোকখি।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
বেক্সিন কাপখ্রবা বেনিফিসরীশিং
১
এ অমসুং এনগী ঈথৎশিং
৩৪৫৪
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৩,৪৮,২৮০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৪,৯০২
৪
অসাম
১,২১,০৪৮
৫
বিহার
৪,৫১,৬২১
৬
চান্দিগর
৮০১৭
৭
ছত্তিসগর
২,৪৫,১১৪
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
২৮৯০
৯
দামন অমসুং দীয়ু
১০৯৫
১০
দিল্লী
১,৬৬,৭২৫
১১
গোৱা
১২২১৪
১২
গুজরাত
৬,৬১,৫০৮
১৩
হরিয়ানা
১,৯৪,১২৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৭২,১৯১
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মির
১,১১,৪৭০
১৬
ঝার্খন্দ
১,৮৪,৫৬৮
১৭
কর্নাতকা
৪,৯০,৭৪৬
১৮
কেরেলা
৩,৪০,২২৩
১৯
লদাখ
২৮৫৪
২০
লক্ষদীপ
৯২০
২১
মধ্য প্রদেশ
৫,০৯,১৬৮
২২
মহারাস্ত্র
৬,৩৩,৫১৯
২৩
মনিপুর
১৮৯৩৫
২৪
মেঘালয়
১২৬৫৯
২৫
মিজোরাম
১১৩৩২
২৬
নাগালেন্দ
৯,০৭৩
২৭
ওরিশা
৩,৯০,৩০২
২৮
পুদুচেরী
৫৫১৪
২৯
পঞ্জাব
১,০১,২৯৮
৩০
রাজস্থান
৫,৯২,৪১২
৩১
সিক্কিম
৮৩৩৫
৩২
তামিল নাদু
২,১১,৭৬২
৩৩
তেলঙ্গনা
২,৭১,৭৫৪
৩৪
ত্রিপুরা
৬৪,৭৭৩
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৮,৩১,৫৫৬
৩৬
উত্তরাখন্দ
১,০৪,০৫২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪,৭০,৯১২
৩৮
অতোপ্পশিং
৮৪,৯৯৯
অপুনবা
৭৭,৬৬,৩১৯
রাজ্য/য়ু.তি. ১২দা রেজিস্তর তৌখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করগী ৭০% হেন্না বেক্সিন কাপখ্রে। মখোয় অদুদি –বিহার, ত্রিপুরা, মধ্য প্রদেশ, ওরিশা, উত্তরাখন্দ, ছত্তিসগর, হিমাচল প্রদেশ, কেরেলা, লক্ষদীপ, মিজোরাম, রাজস্থান অমসুং সিক্কিম।
মশিং
রাজ্য/য়ু.তি.
চাদা
১.
বিহার
৮০.২%
২.
ত্রিপুরা
৭৮.৮%
৩.
মধ্য প্রদেশ
৭৫.৮%
৪.
ওরিশা
৭৫.৭%
৫.
উত্তরাখন্দ
৭৪.৬%
৬.
ছত্তিসগর
৭২.৭%
৭.
হিমাচল প্রদেশ
৭২.২%
৮.
কেরেলা
৭১%
৯.
লক্ষদীপ
৭০.৭%
১০.
মিজোরাম
৭০.৫%
১১.
রাজস্থান
৭০.২%
১২.
সিক্কিম
৭০.১%
রাজ্য/য়ু.তি. নিপানদা রেজিস্তর তৌখিবা হেল্থকিয়র ৱার্করশিং ৪০% দগী তানা কভর তৌবগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মখোয় অদুদি দিল্লী, মেঘালয়, পঞ্জাব, মনিপুর, তামিল নাদু, চান্দিগর, নাগালেন্দ, অমসুং পুদুচেরীনি।
বেক্সিন কাপখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং খ্বাইদগী ৱাংনা রিপোর্ত তৌরকখিবা রাজ্য ১০ অদুদি উত্তর প্রদেশ, মহারাস্ত্র, মধ্য প্রদেশ, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ৱেস্ত বেঙ্গল, গুজরাত, কর্নাতকা, ছত্তিসগর, ঝার্খন্দ অমসুং ‌ওরিশানি।
হৌজিক ফাওবদা পুন্না মীওই ৩৩ হোস্পিতালদা পুখৎখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৪% ওইরি। হোস্পিতালদা পুখৎলকখিবা কেস ৩৩গী মনুংদা ২১ লায়েং চত্থরবা মতুং দিসচার্জ তৌখ্রে অমরোমদা মীওই তরা লৈখিখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা অনফলাক্সিস নাবা মীওই অমা ৱেস্ত বেঙ্গলগী মুর্শিদবাদ মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোস্পিতালদা পুখৎলকখি অমসুং হৌজিক দিসচার্জ তৌখ্রে।
ঙসি ফাওবদা পুন্না লৈখিদবা ২৪ রেকোর্দ তৌখ্রে। মসি বেক্সিন কাপখ্রবা মীওইগী অপুনবগী ০.০০০৩% ওইরি। কেস ২৪গী মনুংদা মীওই মাপন হোস্পিতালদা লৈখিদে অমরোমদা লৈখিদবা ১৫না হোস্পিতালদা ওইখিদে হায়না রেকোর্দ তৌরকখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা লৈখিদবগী রিপোর্ত অমত্তা লৈতে।
ঙসি ফাওবদা বেক্সিনেসনগা মরী লৈনবা অরুবা/অকনবা এ.ই.এফ.আই./শীখিবগী কেস অমত্তা লৈতে।
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা ঐচ.সি.দবল্যু. পুম্নমক ফেব্রুৱারী ২০, ২০২১গী মমাংদা অমুক্তং বেক্সিন কাপ্নবা অমসুং ফেব্রুৱারী ২৫, ২০২১ ফাওবদা মোপ-অপ রাউন্দশিংগী খুত্থাংদা পাঙথোক্নবা মতম লেপখ্রে।
এফ.এল.দবল্যু পুম্নমক মার্চ, ১ ২০২১ ফাওবদা য়ামদ্রবদা অমুক্তং বেক্সিন কাপ্নবা অমসুং এফ.এল.দবল্যু.শিং মার্চ ৬, ২০২১ ফাওবদা মোপ-অপ রাউন্দশিং তৌনবা মতম লেপ্নবসু খঙহনখ্রে।