Ministry of Tourism
Union Tourism Minister, Shri Prahlad Singh Patel to inaugurate the three-day Annual Convention of ADTOI at Kevadia, Gujarat
This Annual Convention is the first major physical event being jointly organized by M/o Tourism and a stakeholder Association from tourism industry Post-Lockdown: Tourism Secretary
10 FEB 2021 7:15PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (IC) for Tourism & Culture, Shri Prahlad Singh Patel will inaugurate the three-day Annual Convention of Association of Domestic Tour Operators of India (ADTOI) tomorrow, being jointly organized by Ministry of Tourism and ADTOI. His inaugural address will be played through a video message.
Ministry of Tourism, Government of India as part of its ongoing engagement with industry and its stakeholders is supporting Association of Domestic Tour Operators for organising their Annual Convention at Kevadia, Statue of Unity from 12th to 14th February 2021. The Secretary of Ministry of Tourism, Shri Arvind Singh will address a session on “Role of Aviation in Promotion of Tourism”at the Convention. Addl. Director General of Ministry of Tourism, Ms. Rupinder Brar will moderate a session on “Technology Is Future-Travel Real from Virtual”.
Speaking about the convention in New Delhi, Secretary, Tourism, Shri Arvind Singh said that this Annual Convention is the first major physical event being organized by a stakeholder Association Post-Lockdown and approximately 350-400 delegates which includes Government dignitaries, prominent speakers from the industry, domestic tour operators, airlines, Hoteliers, Media are expected to attend this event from all over the country. Shri Singh added that the Convention will be inaugurated at 1700 hrs on 12th February 21 andon 13th February there will be business Sessions dealing with current topics on tourism, product presentations, B2B meeting with Travel, Tourism & Hospitality partners, besides an exhibition showcasing various travel products.
Shri Singh said, “India has a robust domestic market which could soften the impact of COVID 19 as compared with nations that rely largely on international tourists. Post lockdown and as the control over the spread of pandemic is achieved, it is widely agreed fact that domestic tourism will recover faster than international tourism. Dekho Apna Desh is an initiative of the Ministry of Tourism; the initiative is in line with the appeal of the Prime Minister made from the ramparts of Red Fort on 15th August 2019 in his speech asking every citizen to visit at least 15 destinations by the year 2022, to promote domestic tourism in India which is intended to enhance tourist footfalls in places of tourist interest so as to help develop the local economy.”
Shri Singh also added, “Prime Minister also flagged off eight trains connecting different regions of the country to Kevadiya on 17th January, 2021 at 11 AM via video conferencing to enhance the last mile connectivity to reach Statue of Unity. The train from Ahmedabad to Kevadia has a Vista-dome coach also, which is a huge tourist attraction.”

তুরিজম মন্ত্রালয়
গুজরাতকী কেবাদিয়াদা এ.দি.তি.ও.আই.গী নুমিৎ হুমনি চংনা পাংথোক্কদৌরিবা চহীগী ওইবা কনবেন্সন অসি কেন্দ্রগী তুরিজম মন্ত্রী স্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা হৌদোক্লগনি
মসিগী চহীগী ওইনা পাংথোকপা কনবেন্সন অসি লোকদাউনগী মতুংদা এম/ও তুরিজম অমসুং তুরিজম ইন্দস্ত্রী অসিদগী স্তেকহোল্দর এসোসিয়েসন অমগনা পুন্না খুৎশম্নদুনা শিল্লিবা অচৌবা ফিজিকেল ইভেন্ত ওই: তুরিজম সেক্রেতরী
10 FEB 2021 7:15PM by PIB Imphal
তুরিজম মন্ত্রালয় অমসুং এ.দি.তি.ও.আই.না পুন্না খুৎশম্নদুনা শিল্লিবা এসোসিয়েসন ওফ দোমেস্তিক তুর ওপরেতর্স ওফ ইন্দিয়াগী নুমিৎ হুমনি চংনা চত্থগদবা চহীগী ওইনা পাংথোকপা থৌরম অদু তুরিজম অমসুং কল্চরগী রাজ্যগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা হয়েং হৌদোক্লগনি৷ হৌরকপগী থৌরমদা মহাক্না ৱা ঙাংখিবা অদু ভিদিয়ো মেসেজ অমগী খুৎথাংদা থারগনি৷
কেবাদিয়াদা স্তেচু ওফ য়ুনিতীদা ২০২১গী ফেব্রুৱারি ১২দগী ১৪ ফাওবা চহীগী ওইবা কনবেন্সন অসি শিন্ননবগীদমক ভারত সরকারগী তুরিজম মন্ত্রালয়না ইন্দস্ত্রী অমসুং মহাক্কী স্তেকহোল্দরশিং অসিগা চত্থরিবা এনগেসমেন্ত অসিগী শরুক অমা ওইনা এসোসিয়েসন ওফ দোমেস্তিক তুর ওপরেতরশিং সপোর্ত তৌরি৷ কনবেন্সন অসিদা তুরিজম মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী আর্বিন্দ সিংহনা “তুরিজম অসি চাওখৎহনবদা এভিয়েসনগী থৌদাং” হায়বা সেসন অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলগনি৷ “তেক্নোলোজী অসি ফ্যুচরনি-ভর্চুয়েলদগী রিয়েলদা চৎলি” হায়রিবা সেসন অসিগী মতাংদা তুরিজম মন্ত্রালয়গী এদিস্নেল দাইরেক্তর শ্র্রীমতি রুপিন্দর ব্রাহনা ৱা ঙাংলগনি৷
ন্যু দিল্লীদা পাংথোক্কদৌরিবা কনবেন্সন অসিগী মতাংদা ৱা ঙাংলদুনা, মসিগী চহীগী ওইনা পাংথোকপা কনবেন্সন অসি লোকদাউনগী মতুংদা স্তেকহোল্দর এসোসিয়েসন অমনা শিল্লিবা অচৌবা ফিজিকেল ইভেন্তনি হায়না শ্রী আর্বিন্দ সিংহনা ফোংদোকখ্রে অমসুং মসিদা লৈবাক অসিগী সরকারগী ইকাই খু্ম্নরবা মীওইশিং, ইন্দস্ত্রী অসিদগী মমিং লৈরবা স্পিকরশিং, দোমেস্তিক তুর ওপরেতরশিং, এয়রলাইনশিং, হোতেলিয়রশিং, মেদিয়া য়াওনা চাওরাক্না দেলিগেৎ ৩৫০-৪০০রোম্না থৌরম অসিদা শরুক য়ারবা য়াই হায়না থাজনরি৷ থৌরম অসি ২০২১গী ফেব্রুৱারি ১২গী পুং ১৭০০দা হৌরগনি অমসুং ফেব্রুৱারি ১৩ নুমিৎতা তোঙান তোঙানবা ত্রাভেল প্রদক্তশিং উৎলিবা এগজিবিসন অমা ওইবগী মথক্তা তুরিজম, প্রদক্ত প্রজেন্তেসনশিং, ত্রাভেল, তুরিজম অমসুং হোস্পিতেলিতী পার্তনরশিং অসিগা লোইননা ফমখিবা বি২বি অসিগী মতাংদা ব্যুজিনেস সেসনশিং লৈরগনি৷
“ইন্তরনেস্নেল তুরিস্তশিং অসিদা কা হেন্না মখা পোল্লিবা লৈবাকশিং অসিগা য়েংনবদা কোবিদ-১৯গী ফিভম অসি হন্থহনবা ঙম্বা অফবা দোমেসিতিক মার্কেৎ অমা ইন্দিয়ানা লৈ হায়না শ্রী সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷ লোকদাউনগী মতুংদা লাইনা-লাইচৎ অসি শন্দোরক্তনবা দোমেস্তিক তুরিজম অসিনা ইন্তরনেস্নেল তুরিজম অসিদগী হেন্না য়াম্না থুনা চাওখৎলকপা ঙমগনি হায়বা অসি ময়াম্না পাক শন্না য়ানরে৷ দেখো অপ্ন দেশ অসি তুরিজম মন্ত্রালয়গী ইনিসিয়েতিব অমনি; লোকেল ইকোনোমী অসি ফগৎহনবদা মতেং পাংনবা ভারততা দোমেস্তিক তুরিজম অসি হেন্না য়োকখৎনবগীদমক ২০২২ ফাওবগী মনুংদা মীওই খুদিংমক্না য়ামদ্রবদা পন্থুংফম ১৫ চৎননবা ২০১৯গী ওগস্ত ১৫দা রেদ ফোর্তকী রাম্পার্ততগী প্রধান মন্ত্রীনা পীরকপা ৱারোল অদুগী অপীল অদুগী মতুং ইন্না মসিগী ইনিসিয়েতিব অসি লৌখৎপনি৷”
“স্তেচু ওফ য়ুনিতী অসি য়ৌহন্নবা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিং শম্নহল্লিবা ত্রেন নিপান প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিয়ো কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ২০২১গী জানুৱারি ১৭কী অয়ুক্কী পুং ১১ তাবা মতমদা কেবাদিয়াদা থাখ্রে৷ অহমেদবাদতগী কেবাদিয়া ফাওবা থাখিবা ত্রেন অসি ভিস্তা-দুম কোচ য়াওই অমসুং মসিনা তুরিস্তশিংবু পুক্নিং চিংশিল্লগনি” হায়না শ্রী সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷