Ministry of Road Transport & Highways
Accreditation of Driver Training Centers
05 FEB 2021 11:53AM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport & Highways has issued a draft notification regarding accreditation of driver training centres. In order to impart quality driver training to the citizens, the Ministry has proposed detailed requirements to be met and procedures to be followed by such centres. Further, the Ministry has also provided that, any individual on successful completion of driver training from such centers, will be exempted from the requirement of driving test while applying for a driving licence.
The step will also help the transport industry to have specially trained drivers, which will improve their efficiency & reduce road accidents.
The draft notification (vide GSR 57(E) dated 29 Jan 2021) has been uploaded on the Ministry’s website for public consultation, and will be formally issued after this stage.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
দ্রাইভর ত্রেনিং সেন্তরশিংগী এক্রেদিতেসন
05 FEB 2021 11:53AM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজ মন্ত্রালয়না দ্রাইভর ত্রেনিং সেন্তরশিংগী এক্রেদিতেসনগা মরী লৈননা দ্রাফ্ত নোতিফিকেসন অমা থোকখ্রে‍। মীয়ামদা মতিং লৈবা দ্রাইভর ত্রেনিং পীননবগীদমক মন্ত্রালয়না অসিগুম্বা সেন্তরশিংদা লৈগদবা তঙাইফদবশিং অমসুং থৌওংশিংগী মচা খায়বা ৱাফম প্রোপোজ তৌখ্রে‍। মখা তানা, অসিগুম্বা ত্রেনিং সেন্তরশিংদগী মায় পাক্না ত্রেনিং লোইরবা মীওই অমবু দ্রাইভিং লাইসেন্স লৌবা মতমদা দ্রাইভিং তেস্ত তৌবগী মথৌ তাবসু লৈহল্লরোই হায়না মন্ত্রালয়গী ৱাফমদা পল্লি‍।
খোঙথাঙ অসিনা ত্রান্সপোর্ত ইন্দস্ত্রীবু অখন্ননা ত্রেন তৌরবা দ্রাইভরশিং থম্বদা মতেং ওইহন্দুনা মখোয়গী মতিং হেনগৎহন্দুনা লম্বীগী এক্সিদেন্ত মশিং হন্থহনবদা মতেং ওইগনি‍।
দ্রাফ্ত নোতিফিকেসন (ভাইদ জি.এস.আর. ৫৭(ই) দেতেদ ২৯, জনুৱারী ২০২১) অসি মীয়াম্না খন্ন-নৈননবগীদমক মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইততা থাগৎলে, অমদি থাক অসি লান্থোক্লবা মতুংদা ফোর্মেল ওইনা চে থোক্লগনি‍।