Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Wildlife Crime Control Bureau Busts Wildlife Trafficking Syndicates in Jammu & Kashmir; Huge quantity of Wildlife contrabands seized
Union Environment Minister applauds the agencies on one of the largest seizures in the recent past
30 JAN 2021 4:34PM by PIB Delhi
In an unprecedented intelligence operation of the Wildlife Crime Control Bureau (WCCB), New Delhi, two epicenters of illegal wildlife poaching and trade were identified in Anantnag area of Srinagar valley and Manwal in the Jammu region.
In a joint operation of WCCB officers, who flew in from Delhi, officers of Jammu and Kashmir Chief Wildlife Warden and Police, simultaneous raids were conducted in both these places on 29.01.2021.
In a tweet message, Union Environment Minister, Shri Prakash Javadekar congratulated WCCB on its continued commitment towards ending wildlife crime.
In the raid in Anantnag, 08 leopard pelts, 38 bear biles, 04 musk pods were seized from Mr. Gul Mohammad Ganie R/o Sherpura, Anantnag.
05 Leopard pelts, 07 leopard nails, 08 canines, 02 molars, 02 leopard skulls and leopard bones (04 Jaw bones, 140 bones pieces), 01 musk teeth were seized in Manwal of Jammu region from Mr. Kushal Hussain Bocked R/o Kingriyal, Jammu. Preliminary investigation revealed that both the offenders arrested in two places were partners in the Illegal Wildlife Trade.
Further investigation will reveal for how long they have been involved in this illegal trade, as also quantum, extent and associates of this illegal business. Efforts are being made to trace the forward and backward linkages of this illegal activity, demand and supply chains and onward traders' linkages.
The present seizure is one of the largest seizures in the recent past. Musk deer and Himalayan Black bear are endangered species and poached for musk pods, bear bile, which is used in Traditional Chinese Medicines (TCM). These poached animals - leopard, bear and musk deer are listed in Schedule I of the Wildlife (Protection) Act, 1972. As per the provisions of the Act, poaching of these animals and trading their by parts is punishable with minimum 03 years of imprisonment extendable up to 07 years.
A case has been registered in police station Anantnag.

অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
ৱাইল লাইফ ক্রাইম কন্ত্রোল ব্যুরোনা জম্মু অমসুং কাশ্মীরদা লমলক্কী শাশিং লান্না লল্লোনবা কাংবু অমা থুগাইখ্রে; মশীং য়াম্লবা ৱাইললাইফকী পোৎ ময়াম অমা ফাগৎলে
য়ুনিয়ন এনভাইরোনমেন্ত মিনিস্তরনা এজেন্সিশিংবু হৌখিবা মতম খর অসিদা খ্বায়দগী চাওরবা অফা অপুনগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
30 JAN 2021 4:34PM by PIB Imphal
নই দিল্লীগী, ৱাইল লাইফ ক্রাইম কন্ত্রোল ব্যুরো (দবল্যু.সি.সি.বি.)গী অমুক্তা তৌখিদ্রিবা মওংদা চৎথবা ইন্তিলিজেন্স ওপরেসন অমদা, আইন্না য়াদবা লমলক্কী শা-উচেকশিং লল্লোন-ইতিক তৌবা মফম অনি জম্মুগী মফমদা মদুদি শ্রীনগর ভেল্লি অমসুং মনৱালদা ফাগৎখ্রে।
দিল্লীদগী পাইখিবা দবল্যু.সি.সি.বি. ওফিসরশিংগী অপুনবা ওপরেসন অমদা, জম্মু অমসুং কাশ্মীরগী চীফ ৱাইললাইফ ৱার্দেন অমসুং পুলিসনা, ২৯.০১.২০২১দা মফম অনিদা অমুক্তদা খুদক্তা ফাজিনখিবনি।
ত্বীত মেসেজ অমদা, য়ুনিয়ন এনভাইরোনমেন্ত মিনিস্তর, শ্রী প্রকাশ জাবাদেকরনা দবল্যু.সি.সি.বি.বু ৱাইললাইফ ক্রাইম অসিবু লোইশিন্নবা ফিরেপ অমা লৌদুনা চংশিল্লিবা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখ্রে।
অনন্তনাগকী রেইদ অসিদা, কবোকৈগী মউন ৮, শাওমগী মশিংখা ৩৮, মুস্ক পোদ ৪ অসি শের্পুরা, অনন্তনাগ লৈবা মিস্তর গুল মোহামদ গেনীদগী ফংখি।
কবোকৈগী মউন ৫, কবোকৈগী খুজিন ৭, হুইয়া ৮, য়াপং ২, কবোকৈগী শরু মকোক ২, অমসুং কবোকৈগী শরু (খদাংগী শরু ৪, শরু মচেৎ ১৪০), মুস্ক ১অসিনা জম্মুগী কিঙ্গরিয়ালদা লৈবা মিস্তর কুশাল হুসেইনদগী জম্মুগী মনৱাল মফমদগী ফাগৎখি। অহানবা হৌদোকপা থি-হুম্বগী থবক্তা মফম অনিদগী ফাগৎলবা মরাল লৈরবা অনি অসি আইন্না য়াদবা ৱাইললাইফকী লল্লোন-ইতিক তৌবদা মপাং ওইবনি হায়বা অসি খঙখি।
মখা তানা থি-হুম্ব অসিদা আইন্না য়াদবা থবক্তা থবক অসিদা মখোয় অনি কয়া কুইনা লোইনরকপগে, কদাই ফাওবা তৌবগে, কনা-কনা পুনবগে হায়বা খঙলগনি।
হৌজিক ফাগৎলিবা অসিনা হৌখিবা মতম খর অসিদা খ্বায়দগী চাওবা অফা-অপুন্নি। মুস্ক দীয়র অমসুং হিমালায়ানগী অমুবা শাওম অসি মুৎখিগিদৌরবা শা মখল অমনি অমসুং মখোয় অসি মুস্ক পোদ, শাওম মশিংখাগীদমক তাল্লি, হায়রিবা অসি ত্রেদিসনেল চাইনিজ মেদিসিনস (তি.সি.এম.)গীদমক শিজিন্নৈ। মসিগী আইন্না য়াদনা শা-তাল্লিবা মখোয় অদুদি – কবোকৈ, শাওম অমসু মুস্ক দীয়রনি অমসুং মখোয় অসি ৱাইললাইফ (প্রোতেক্সন)এক্ত, ১৯৭২গী শেদ্যুল ১গী লিস্ততা য়াওরি। প্রোবিজন এক্তকী মতুং ইন্না, মসিগী শাশিং অসি তানবা অমসুং মখোয়গী পার্তশিং লল্লোনবদা য়ামদ্রবদা চহি অহুম অমসুং শাংদোক্লবদা চহি ৭ ফাদোক পীবা য়াই।
কেস অমা অনন্তনাগ পুলিস স্তেসন্দা রেজিস্তর তৌখ্রে।