Ministry of Women and Child Development
32 Children Awarded Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar- 2021
Prime Minister to interact with the Rashtriya Bal Puraskar Awardees tomorrow
24 JAN 2021 5:56PM by PIB Delhi
32 children have been awarded the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar, 2021. The Government of India has been awarding the Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar to the children with exceptional abilities and outstanding accomplishments, in the fields of innovation, scholastics, sports, arts & culture, social service and bravery.
The awardee children are from 32 districts of 21 States/UTs. 7 awards have been given in the field of Art & Culture, 9 awards have been given for Innovation and 5 for scholastic achievements. 7 children have won in Sports category, 3 children have been felicitated for Bravery and one child has been honoured for her efforts in the field of Social Service.
While commending the young achievers, the Hon’ble President of India, Shri Ram Nath Kovind has stated in a message that “I am hopeful that Pradhan Mantri Rashtriya Bal Puraskar, 2021 would not only motivate the winners but will also encourage millions of other young children to dream, aspire and stretch their limits. Let us all do our personal best to take our nation to new zenith of success and prosperity.”
Prime Minister, Shri Narendra Modi will virtually interact with the Awardees tomorrow, the 25th January, 2021 through Video-Conferencing.
List of the PMRBP, 2021 awardees are as under:
AWARDEES OF PRADHAN MANTRI RASHTRIYA BAL PURASKAR, 2021
S. No.
Name
State
Category
1
Ameya Lagudu
Andhra Pradesh
Art and Culture
2
Vyom Ahuja
Uttar Pradesh
Art and Culture
3
Hrudaya R Krishnan
Kerala
Art and Culture
4
Anurag Ramola
Uttarakhand
Art and Culture
5
Tanuj Samaddar
Assam
Art and Culture
6
Venish Keisham
Manipur
Art and Culture
7
Souhardya De
West Bengal
Art and Culture
8
Jyoti Kumari
Bihar
Bravery
9
Kunwar Divyansh Singh
Uttar Pradesh
Bravery
10
Kameshwar Jagannath Waghmare
Maharashtra
Bravery
11
Rakeshkrishna K
Karnataka
Innovation
12
Shreenabh Moujesh Agrawal
Maharashtra
Innovation
13
Veer Kashyap
Karnataka
Innovation
14
Namya Joshi
Punjab
Innovation
15
Archit Rahul Patil
Maharashtra
Innovation
16
Ayush Ranjan
Sikkim
Innovation
17
Hemesh Chadalavada
Telangana
Innovation
18
Chirag Bhansali
Uttar Pradesh
Innovation
19
Harmanjot Singh
Jammu And
Kashmir
Innovation
20
Mohd Shadab
Uttar Pradesh
Scholastic
21
Anand
Rajasthan
Scholastic
22
Anvesh Subham Pradhan
Odisha
Scholastic
23
Anuj Jain
Madhya Pradesh
Scholastic
24
Sonit Sisolekar
Maharashtra
Scholastic
25
Prasiddhi Singh
Tamil Nadu
Social Service
26
Savita Kumari
Jharkhand
Sports
27
Arshiya Das
Tripura
Sports
28
Palak Sharma
Madhya Pradesh
Sports
29
Mohammad Rafey
Uttar Pradesh
Sports
30
Kaamya Karthikeyan
Maharashtra
Sports
31
Khushi Chirag Patel
Gujarat
Sports
32
Mantra Jitendra Harkhani
Gujarat
Sports

নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
অঙাং ৩২ প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার-২০২১ পীরে
হয়েং প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার ফংলবশিংগা ৱারি শানগনি
24 JAN 2021 5:56PM by PIB Imphal
অঙাং ৩২ প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার-২০২১ পীরে। অনৌবা ৱাখল্লোল পুথোকপা, লাইরিক-লাইশু, শান্ন-খোৎনবা, আর্তস অমসুং কলচর, মীয়ামগী থবক তৌবা অমসুং থৌনাফবগী হিরমশিংদা মশক থোকপা মাইপাকপশিং অমসুং থোইদোক-হেন্দোকপা থবকশিং পাংথোকপা অঙাংশিংদা ভারত সরকারনা প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার পীরি।
মনা ফংলবা অঙাংশিং অদু রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ২১গী জিলা ৩২দগীনি। আর্তস অমসুং কলচরগী হিরমদা মনা ৭, ইন্নোবেসনগী মনা ৯ অমসুং লাইরিক-লাইশুগী লমদা মনা ৫ পীরে। শান্ন-খোৎনবগী হিরমদা অঙাং ৭ মনা পীরে, অঙাং অহুম থৌনা ফবগী অমসুং অঙাং অমনা মীয়ামগী থবক তৌবগীদমক মনা পীরে।
মনা ফংলবা অঙাংশিং থাগৎলদুনা পাউজেল অমদা ভারতকী রাস্ত্রপতি, শ্রী রাম নাথ কোবিন্দনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার-২০২১না ফংলবশিং খক পুক্নিং থৌগৎপা নত্তনা অতোপ্পা অঙাং মিল্লিয়ন কয়া মঙ মঙনবা, অনিংবা থম্নবা অমসুং মখোয়না থৌনা ফুদোক্নবা পুক্নিং থৌগৎকনি। ঐখোয়গী লৈবাক অসি মাইপাকপা অমসুং নুংঙাই-য়াইফবগী অনৌবা মতোল লোম্নবা ফংনবা ঐখোয় খুদিংমক ঐখোয়গী ঙমজবা থবকশিং পাংথোক্লসি।
হয়েং জনুৱারি ২৫,২০২১দা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মনা ফংলবা অঙাংশিংগা উনগনি।
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার-২০২১ ফংলবশিং মমিং মখাদা লৈরে:
প্রধান মন্ত্রী রাস্ত্রিয়া বাল পুরুস্কার-২০২১ ফংলবশিং
সেরিএল নম্বর
মমিং
রাজ্য
কাংলুপ
১
অমেয়া লাগুদু
অন্ধ্র প্রদেস
আর্ত অমসুং কলচর
২
য়োম অহুজা
উত্তর প্রদেস
আর্ত অমসুং কলচর
৩
রুদয়া আর কৃষ্ণন
কেরলা
আর্ত অমসুং কলচর
৪
অনুরাগ রামোলা
উত্তরখান্দ
আর্ত অমসুং কলচর
৫
তানুজ সমাদার
অসাম
আর্ত অমসুং কলচর
৬
ভেনিস কৈশাম
মনিপুর
আর্ত অমসুং কলচর
৭
সৌহাদ্যা দে
নোংচুপ বঙ্গাল
আর্ত অমসুং কলচর
৮
জয়তি কুমারি
বিহার
থৌনাফবা
৯
কুনৱার দিবয়ান্স সিংহ
উত্তর প্রদেস
থৌনাফবা
১০
কামেশ্বর জগান্নাথ ৱাগমারে
মহারাস্ত্রা
থৌনাফবা
১১
রাকেসকৃষ্ণ কে
কর্নাতকা
ইন্নোবেসন
১২
শ্রীনাব মৌজেস অগ্রাৱাল
মহারাস্ত্রা
ইন্নোবেসন
১৩
ভির কাস্যাপ
কর্নাতকা
ইন্নোবেসন
১৪
নাময়া জোসি
পঞ্জাব
ইন্নোবেসন
১৫
অরচিত রাহুল পতিল
মহারাস্ত্রা
ইন্নোবেসন
১৬
অয়ুস রঞ্জন
সিক্কিম
ইন্নোবেসন
১৭
হেমেস চাদালাবাদা
তেলাঙ্গনা
ইন্নোবেসন
১৮
চিরাগ ভান্সালি
উত্তর প্রদেস
ইন্নোবেসন
১৯
হারমোনজোত সিংহ
জে অমসুং কে
ইন্নোবেসন
২০
মোহমদ সাদাব
উত্তর প্রদেস
লাইরিক-লাইশু
২১
অনন্দ
রাজস্থান
লাইরিক-লাইশু
২২
অনভেস সুভাম প্রধান
ওরিসা
লাইরিক-লাইশু
২৩
অনুজ জেন
মৈধ্য প্রদেস
লাইরিক-লাইশু
২৪
সোনিত সিসোলেকার
মহারাস্ত্রা
লাইরিক-লাইশু
২৫
প্রসিদধি সিংহ
তামিল নাদু
মীয়ামগী থবক তৌবা
২৬
সভিতা কুমারি
ঝারখান্দ
শান্ন-খোৎনবা
২৭
অরসিয়া দাস
ত্রিপুরা
শান্ন-খোৎনবা
২৮
পালাক শর্মা
মৈধ্য প্রদেস
শান্ন-খোৎনবা
২৯
মোহমদ রফি
উত্তর প্রদেস
শান্ন-খোৎনবা
৩০
কাম্যা কারথিকেয়ান
মহারাস্ত্রা
শান্ন-খোৎনবা
৩১
খুসি চিরাগ পতেল
গুজরাত
শান্ন-খোৎনবা
৩২
মন্ত্র জিতেন্দ্রা হারখানি
গুজরাত
শান্ন-খোৎনবা