Ministry of Commerce & Industry
First India-EU IPR dialogue held to strengthen relation and facilitate enhanced cooperation in the field of Intellectual Property Rights
19 JAN 2021 4:04PM by PIB Delhi
The 1st India-EU IPR dialogue was held on 14th January, 2021 between the EU Commission and Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT)through a virtual platform. The aim of the dialogue was to further strengthen the India-EU relation & facilitate enhanced cooperation in the field of Intellectual Property Rights.
The meeting was co-chaired by Sh. Ravinder, Joint Secreatry, DPIIT and Mr. Carlo Pettinato,Head of Unit Investment & Intellectual Property, DG Trade, European Commission, jointly hosted by EU Commission and DPIIT. Senior government functionaries from Ministry of External Affairs, Ministry of Home Affairs,Ministry of Agriculture, Department of Health and Department of Revenue from the Indian side, and several Directorate Generals of European Commission, from EU side, participated in the dialogue.
The India Co-Chair provided an overview of various IPR developments, with an aim to meet the objectives set forth in the National IPR policy 2016. He also reiterated importance of legislative reforms brought in by India to stimulate innovation and creativity among start-ups and MSMEs. Various initiatives taken up by the Indian government in this context were appreciated by EU representatives. The EU Co-Chair provided brief overview of DG trade and the various activities being undertaken by them including IPRs in relation to Free Trade Agreements as well as effective enforcement of Intellectual Property Rights.
After the opening remarks, exchange of information concerning specific areas of IP regimes took place. Representative from EU provided an update on a recent directive on Copyright in the digital market keeping in pace with changing demands of industry. On Trademark, they presented the details about the dual system available in the region which provides flexibility to the owners.
Indian counterparts updated the functionaries on reduced pendency on trademarks and department’s continuous efforts to further improve the process. Further, there were discussions on plant protection and farmer’s right and their importance for Indian economy. Representative from India also briefed on the various enforcement initiatives being taken by the government so as to ensure the right of the owners are respected.
Towards the conclusion of the dialogue,Co-Chairs thanked all the representatives for their participation and initiative in strengthening the bilateral relationship, particularly during the challenging times of the Covid19 pandemic, which is also an opportunity to bring the two nations closer through collaboration in the area of IP protection and its enforcement. It was emphasized that this dialogue is an effective platform to discuss key intellectual property issues that affect business entities and to identify areas for closer collaboration for mutual benefit of both economies.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
মরী ফগৎহন্নবা অমসুং ইন্তেলেকচুএল প্রোপর্তী রাইৎসকী হীরমদা তেংবাংনবগী থৌওং হেনগৎহন্নবা অহানবা ভারত-ই.য়ু. আই.পি.আর. দাইলোগ পাংথোকখ্রে
19 JAN 2021 4:04PM by PIB Imphal
অহানবা ভারত-ই.য়ু. আই.পি.আর. দাইলোগ অসি ই.য়ু. কম্মিসন অমসুং প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদ বিভাগ (দি.পি.আই.আই.তি.)কী মরক্তা জনুৱারি ১৪, ২০২১দা ভর্চুএলগী খুত্থাংদা পাংথোকখ্রে। খন্ন-নৈনবা অসিগী পান্দমদি ভারত অমসুং ই.য়ু.গী মরী ফগৎহনবা অমসুং ইন্তেলেকচুএল প্রোপর্তী রাইৎসকী হীরমদা তেংবাংনবগী থৌওং হেনগৎহনবনি।
মীফম অসি দি.পি.আই.আই.তি.গী জোইন্ত সেক্রেতরী, এস.ঐচ. রবিন্দর অমসুং য়ুরোপিয়ন কম্মিসনগী দি.জি. ত্রেদ, য়ুনিৎ ইনভেস্তমেন্ত অমসুং ইন্তেলেকচুএল প্রোপর্তীগী মকোক, শ্রী কারলো পেত্তিনাতোনা লুচিংমিন্নদুনা ই.য়ু. কম্মিসন অমসুং দি.পি.আই.আই.তি.না পুন্না শিন্মিন্নবনি। ভারতকী নাকলদগী এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয়, গৃহ মন্ত্রালয়, লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়, হকশেল বিভাগ অমসুং রেভেন্যু বিভাগকী সরকারগী সেনিয়র ওফিসিএলশিং অমসুং ই.য়ু.গী নাকলদগী য়ুরোপিয়ন কম্মিসনগী তোঙান-তোঙানবা দাইরেক্তোরেৎ জেনেরেল কয়ানা খন্ন-নৈনবা অদুদা শরুক য়াখি।
ভারতকী মীফমগী লুচিংবা অসিনা নেস্নেল আই.পি.আর. পোলিসী, ২০১৬কী পান্দমশিং ফংনবা হোৎনবগা লোয়ননা আই.পি.আর.গী তোঙান-তোঙানবা ফিভম কয়াগী শম্লপ্পা পাউদম পীখি। মহাক্না স্তার্ত-অপ অমসুং এম.এস.এম.ই.শিংদা অনৌবা থৌওং পাংথোকপগী ইথিল পীনবগীদমক্তা ভারত্তা লৈরকখিবা লেজিস্লেতিবকী শেমদোকপা কয়াগী মরু ওইবগী মতাংদসু মিৎয়েং চঙখি। হীরম অসিগী মতাংদা ভারত সরকারনা পায়খৎপা খোঙথাং কয়া অমবু ই.য়ু.গী মীহুৎশিংনা থাগৎনখি। ই.য়ু.গী মীফমগী লুচিংবনসু দি.জি. ত্রেদ অমসুং ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্তকা মরী ঐনবা আই.পি.আর.শিং অমসুং ইন্তেল্লেকচুএল প্রোপর্তী রাইৎসপু নীংথিনা থবক ওইনা পাংথোকপা য়াওনা মখোয়না পাংথোকখিবা তোঙান-তোঙানবা থবকশিংগী অকুপ্পা পাউদম তমখি।
ৱাহৌদোক পীনরবা মতুংদা, আই.পি.গী চৎনবীগা মরী লৈনবা লম কয়া অমগী ই-পাউশিং অমগা অমগা তম্নখি। ই.য়ু.গী মীহুৎশিংনা হৌজিক্কী মতম অসিগী ইন্দস্ত্রীগী অপাম্বশিংনা খোঙজেল মান্ননা চৎপা ওইনা দিজিতেল মার্কেৎকী হন্দক্তা লৈখিবা কোপীরাইৎকী কাঙলোনগী মতাংদা অপদেৎ কয়া অমসু পীখি। ত্রেদমার্ককী মতাংদনা, মখোয়না মপুশিংদা নুংঙাইবা পীবা মফম অসিদা লৈরিবা দুএল সীস্তেমগী মতাংদা অকুপ্পা ৱারোল অমা লান্থোকখি।
ভারতকী মীহুৎশিংনা ত্রেদমার্ককী অপনবা হন্থরকপা অমসুং বিভাগ অসিনা থৌওং অসিবু অমুক্কা হেন্না ফগৎহন্নবা লেপ্তনা চত্থরিবা থবকশিংগী মতাংদা থৌমীশিংদা অপদেৎ পীখি। মখা তাবা ওইনা, পাম্বী ঙাক-শেনবা অমসুং লৌউবশিংগী হক অমসুং ভারতকী শেন্মিৎলোন্দা মখোয়গী মরু ওইবশিংগী মতাংদসু খন্ন-নৈনখি। ভারতকী মীহুৎশিংনা সরকারনা মপুশিংগী হকপু ইকায় খুম্নদুনা লৈহন্নবগীদমক্তা তোঙান-তোঙানবা থবক কয়া চৎনহনখিবগী মতাংদসু শম্লপ্পপা ৱারোল অমা থমখি।
খন্ন-নৈনবা লোইশিল্লকপদা, মীফমগী লুচিংবশিংনা মসিদা শরুক য়ারিবা মীওইশিংদা মীফম অসিগী শরুক অমা ওইবগীদমক্তা অমসুং লমদম অনি অসিগী মরক্কী মরীবুসু ফগৎহনবগীদমক্তা, মরু ওইনা লৈবাক অনি অসিবু আই.পি. ঙাক-শেনবা অমসুং মসিবু চৎনহনবগী হীরমদা হেন্না নকশিন্নবগী খুদোংচাবা পীরিবা কোবিদ-১৯গী লুরবা তাঞ্জা অসিগী মরক্তা, থাগৎপা ফোংদোকখি। মসিগী খন্ন-নৈনবা অসিবু কারবারদা অয়েৎপা পীবা ইন্তেল্লেকচুএল প্রোপর্তীগী মরু ওইবা শিংনবশিংগী মতাংদা খন্ননবা অমসুং শেন্মিৎলোন অনিমক্না কান্নমিন্ননবা তেংবানবগী হীরমশিং মশক খঙদোকপগী মতিক চাবা প্লেৎফোর্ম অমনি হায়না মিৎয়েং চঙদুনা য়ানবা পুরকখি।