Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah says the foundation stone laying of Surat Metro and second phase of the Ahmedabad Metro by the Prime Minister Shri Narendra Modi is an important day for the people of both cities
​​​​​​​Both these projects will further strengthen the urban development infrastructure of Gujarat
Shri Narendra Modi Ji has created an example before the country of how all-round development of a state can be accomplished, and he has been successful at it
Like Gujarat, the Prime Minister, Shri Narendra Modi has now started to lay the foundation to achieve holistic all-round development of all regions of the entire country, whether it be East or West, remote North Eastern states or the South
During the last six-and-a-half years, fruitful results are being seen across the country; the world view about India has changed
18 JAN 2021 6:13PM by PIB Delhi
The Union Home Minister Shri Amit Shah has said the foundation stone laying of Surat Metro and second phase of the Ahmedabad Metro by the Prime Minister Shri Narendra Modi is an important day for the people of both cities. Shri Amit Shah attended the foundation stone laying ceremony of SuratMetro and Ahmedabad Metro Phase-2 performed by the Prime Minister Shri Narendra Modi from New Delhi today through video conferencing.
In his address on the occasion, Shri Amit Shah said that both these projects will further strengthen the urban development infrastructure of Gujarat. Shri Shah said that when Shri Narendra Modi was the Chief Minister of Gujarat,he had placed the vision of all-round development of Gujarat before the people and also ensured it was completed during his tenure.The Union Home Minister said that it is a matter of great pleasure that now when Shri Narendra Modi is the Prime Minister, then two ambitious schemes of Gujarat are being launched by him. Greeting the people of Ahmedabad and Surat, Shri Shah expressed confidence that the development journey of Gujarat will definitely move ahead at a rapid pace as a result of these important projects.
Shri Amit Shah said that Shri Narendra Modi Ji has created an example before the country of how all-round development of a state can be accomplished, and he has been successful at it. As the Chief Minister of Gujarat, Shri Narendra Modi jiwas concerned about how development reaches all regions, - whether in the rural areas of Gujarat or urban, whether at the sea front or infrastructure for the urban poor, or be it the welfare of forest dwellers and tribal settlersin the hilly areas. As a result of this, there has been all-round development of Gujarat and Shri Narendra Modi has acted as an emissary of the development of Gujarat throughout the country.
The Union Home Minister said that the people of the country reposed their trust in Prime Minister Shri Narendra Modi. Like Gujarat, the Prime Minister has now started to lay the foundation to achieve holistic all-round development of all regions of the entire country, whether it be East or West, remote North Eastern states or the South.Shri Amit Shah also said that during the last six-and-a-half years, fruitful results are being seen across the country. The world view about India has changed. Within six-and-a-half years, there has been a big change in the​​metro rail sector. Earlier there was about 250 km of metro rail in only five cities and today it has reached 702 km in 18 cities. This pace will increase manifold in the coming days. He said that the credit for starting a successful BRTS in Gujarat also goes to Shri Narendra Modi.BRTS experiments took place in several cities including Delhi and Pune but all attempts failed. But BRTS was successfully implemented in Gujarat and it is running smoothly in many places today.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা হায়খ্রে মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সুরত মেত্রো অমসুং আহমেদবাদ মেত্রোগী অনিশুবা ফেজগী উরেপ উয়ুং তম্বা অসি সহর অনি অসিগী মীয়ামগীদমক মরুওইবা নুমিৎ অমনি
প্রোজেক্ত অনি অসিনা গুজরাতকী আর্বান চাওখৎনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি
শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্তেতশিংদা মতৌ করম্না হিরম খুদিংদা চাওখৎপা মপুং ফাহনগদগে হায়বা অসি খুদম পীদুনা উৎলি অমসুং মহাক্না মসিদা মায় পাক্লি
গুজরাতগুম্না, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌজিক লৈবাক পুম্বদা উরেপ উয়ুং তমদুনা মফম খুদিংগী হিরম খুদিংদা চাওখৎপা পুরক্নবা হোৎনবা হৌখ্রে, হায়রিবা অসি নোংপোক নত্ত্রগা নোংচুপ, অৱাং-নোংপোক্কী স্তেত নত্ত্রগা খাদা লৈবা মফমশিং য়াওনা
হৌখিবা চহি তরুক অমসুং মখায় অসিগী মনুংদা, লৈবাক অসিদা মহৈ য়ানবা চাওখৎপা কয়া অমা উবা ফংলি; মালেম অসিনা ইন্দিয়াগী অহোংবা অসি য়েংলি
18 JAN 2021 6:13PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা হায়খ্রে মদুদি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সুরত মেত্রো অমসুং আহমেদবাদ মেত্রোগী অনিশুবা ফেজগী উরেপ উয়ুং তম্বা অসি সহর অনি অসিগী মীয়ামগীদমক মরুওইবা নুমিৎ অমনি হায়না হায়খ্রে। শ্রী অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সুরত মেত্রো অমসুং আহমেদবাদ মেত্রোগী অনিশুবা ফেজগী উরেপ উয়ুং তম্বগী থৌরম অসিদা নই দিল্লীদগী ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা শরুক য়াখ্রে।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা, শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি প্রোজেক্ত অনি অসিনা গুজরাতকী আর্বান চাওখৎনবা ইনফ্রাস্ত্রকচরদা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। শ্রী শাহনা হায় মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইরিঙৈদা, গুজরাতকী মীয়ামদা হিরম খুদিংদা চাওখৎনবা মিয়েং থমখি অমসুং হায়রিবশিং অসি মহাক্কী মতমদা মপুং ফাহনবা ঙমখি। য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি হৌজিক শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ওইবা অসি য়াম্না হরাওনিঙাই ওইবা ৱাফম অমনি, মতুংদা মহাক্না য়াম্না আশা লৈবা স্কীম অনি অমশু হৌদোকখ্রে। আহমেদবাদ অমসুং সুরতকী মীয়ামদা হরাও তয়াম্বা পীরদুনা শ্রী শাহনা থাজবা ফোংদোকখি মদুদি গুজরাতকী চাওখৎ থৌরাংগী খোঙচৎ অসি মরুওইরবা প্রোজেক্ত অসিগী মতেংনা য়াম্না থুনা মাংলোমদা চংশিল্লগনি।
শ্রী অমিত শাহনা হায় মদুদি শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্তেতশিংদা মতৌ করম্না হিরম খুদিংদা চাওখৎপা মপুং ফাহনগদগে হায়বা অসি খুদম পীদুনা উৎলি অমসুং মহাক্না মসিদা মায় পাক্লি। গুজরাতকী মুখ্য মন্ত্রী ওইনা শ্রী নরেন্দ্র মোদী জিনা মফম খুদিংদা মতৌ করম্না চাওখৎপা পুরক্কদগে হায়বা অসি খন্দুনা লৈখি – মসি গুজরাতকী খুঙ্গংগী মফম ওইগেরা নত্ত্রগা আর্বান ওইগেরা, মসি শমুদ্রগী মমাং ওইগেরা নত্ত্রগা আর্বানগী লায়রবগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ওইগেরা নত্ত্রগা মসি উমংদা লৈবা অমসুং চিংদা লৈবা ত্রাইবেলশিং পুম্বগীনি। মসিগী মরম অসিনা গুজরাতকী মফমশিংদা হিরম খুদিংদা চাওখৎপা পুরকখি অমসুং শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মীহুৎ অমা ওইনা লৈবাক পুম্বগী ওইনা গুজরাত অসি চাওখৎপা পুরকখিবনি।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি লৈবাক অসিগী মীয়ামশিংনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু থাজবা থম্লি। গুজরাতগুম্না, প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌজিক লৈবাক পুম্বদা উরেপ উয়ুং তমদুনা মফম খুদিংগী হিরম খুদিংদা চাওখৎপা পুরক্নবা হোৎনবা হৌখ্রে, হায়রিবা অসি নোংপোক নত্ত্রগা নোংচুপ, অৱাং-নোংপোক্কী স্তেত নত্ত্রগা খাদা লৈবা মফমশিং য়াওননি। হৌখিবা চহি তরুক অমসুং মখায় অসিগী মনুংদা, লৈবাক অসিদা মহৈ য়ানবা চাওখৎপা কয়া অমা উবা ফংলি; মালেম অসিনা ইন্দিয়াগী অহোংবা অসি য়েংলি। চহি তরুক অমসুং মখায় অসিগী মনুংদা, মেত্রো রেল সেক্তরদা য়াম্না চাওনা অহোংবা পুরক্লি। হান্না সরর মঙাদা চাওরাক্না কিলোমিতর ২৫০ শাংবা মেত্রো রেল খক্তা লৈরম্বনি অমসুং ঙসিদি সহর ১৮দা কিলোমিতর ৭০২ য়ৌখ্রে। মসিনা লাক্কদৌরিবা তুংদা মখল কয়া অমা হেনগৎলকখিনি। মহাক্না হায় মদুদি গুজরাত্তা মায় পাক্না হৌদোকখিবা বি.আর.তি.এস. অসিগী মনা অসিশু শ্রী নরেন্দ্র মোদীদা পীরি। বি.আর.তি.এস.কী থৌওং অসি সহর কয়াদী দিল্লী অমসুং পুনে য়াওনা য়েংলি অদুবু পুম্নমক মাইথীরি। অদুবু বি.আর.তি.এস. অসি গুজরাত্তা মায় পাক্না চৎথরি অমসুং মফম কয়াদা ঙসিশু ফজনা চৎথরি।