Ministry of Education
Governor of Uttar Pradesh Smt. Anandiben Patel calls on Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’
11 JAN 2021 4:54PM by PIB Delhi
The Governor of Uttar Pradesh Smt. Anandiben Patel called on Union Education Minister Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ here today. Implementation of National Education Policy-2020 and other issues relating to Education sector were discussed during the meeting. Senior officials of the Ministry also attended the meeting.
During the meeting Smt. Anandiben Patel highlighted the initiatives taken by the State Education Department, Uttar Pradesh such as providing training to Anganwadi workers, teachers training, etc to ensure the academic welfare of the students. She also presented a copy of the book ‘Teacher’s guide’ for students of Pre-primary level and Primary level, to the Union Minister. The guide will help teachers to develop a better understanding of student centric teaching practices covering various subjects of environment, value education, etc in a joyful manner.
Shri Pokhriyal informed that as outlined in New Education policy, the foundation literacy and numeracy mission will be extended to Early Childhood Care Education for which a framework will be prepared on learning outcomes, teachers training, etc. He also informed that NCERT is developing a new National Curriculum Framework (NCF). He added that the suggestions given in the Teacher’s Guide will be examined and suitably incorporated in the NCF.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
উত্তর প্রদেসকী রাজ্যপাল শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেলনা য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রমেস পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’ উনখ্রে
11 JAN 2021 4:54PM by PIB Imphal
ঙসি উত্তর প্রদেসকী রাজ্যপাল শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেলনা য়ুনিয়ন ইজুকেসন মিনিস্তর শ্রী রমেস পোখ্রিয়াল ‘নিশঙ্ক’ উনখ্রে। উনবা অদুদা নেসনেল ইজুকেসন পোলিসি-২০২০ থবক ওইনা পায়খৎনবা অমসুং লাইরিক-লাইশু তম্বগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং খন্নখি। উনবা অদুদা মিনিস্ত্রিগী সেনিয়র ওফিসিএলশিংসু শরুক য়াখি।
মহৈরোয়শিংগী য়াইফনবা উত্তর প্রদেসকী ইজুকেসন দিপার্তমেন্তনা অঙ্গনৱাদি ৱার্করশিং অমসুং ওজাশিং ত্রেনিং পীনবা পায়খৎলিবা থবকশিং শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেলনা পাউদমখি। প্রি-প্রাইমারি অমসুং প্রাইমারি থাক্কী মহৈরোয়শিংগী ‘তিচরস গাইদ’ লাইরিক্কী কোপি অমসু মহাক্না য়ুনিয়ন মিনিস্তরদা খুদোল তমখি। লাইরিক অদুনা তোঙান-তোঙানবা সবজেকশিং হায়বদি ইনভাইরোনমেন্ত, ভেলু ইজুকেসন অসিনচিংবা য়াম্না নুংঙাইবা মওংদা মহৈরোয়শিং হেন্না ফজনা খঙনবা তাকপী-তম্বীনা ওজাশিংদা মতেং পাংগনি।
শ্রী পোখ্রিয়ালনা হায়খি অঙাং ওইরিঙৈদগী হৌনা ময়েক চৎনবা অমসুং মশিং খঙনবা পান্দমগী মখাদা নিউ ইজুকেসন পোলিসি অসিনা মহৈরোয়শিংনা খঙলিবা অদুগী মহৈ ফংবা ঙম্নবা অমসুং ওজাশিং ত্রেনিং পীনবা ফ্রেমৱার্ক অমা শেম্লগনি। এন.সি.ই.আর.ইতিনা অনৌবা নেসনেল করিকুলম ফ্রেমৱার্ক অমা পুথোক্নবা হোৎনরি। তিচরস গাইদ অসিদা পীরিবা পাউতাকশিং য়েংশিনগনি অমসুং চুনবশিং এন.সি.এফতা হাপচিনগনি।