Ministry of Finance
Telangana becomes the 3rd State to complete Urban Local Bodies reforms; Additional borrowing permission of Rs.2,508 crore issued
Additional borrowing permission of Rs.7,406 crore granted so far to 3 States for urban local bodies reforms
07 JAN 2021 3:18PM by PIB Delhi
Telangana has become the 3rd State in the country to successfully undertake “Urban Local Bodies (ULB)” reform stipulated by the Department of Expenditure, Ministry of Finance. Thus, the State has become eligible to mobilise additional financial resources of Rs.2,508 crore through Open Market Borrowings. Permission for the same was issued by the Department of Expenditure on 7thJanuary, 2021. Telangana has now joined the two other States namely, Andhra Pradesh and Madhya Pradesh, who have completed this reform. On completion of urban local bodies reform, these three States have been granted additional borrowing permission of Rs.7,406 crore.
Reforms in the urban local bodies and the urban utilities reforms are aimed at financial strenghtening of ULBs in the State and to enable them to provide better public health and sanitation services. Economically rejuvenated ULBs will also be able to create good civic infrastructure. The reforms stipulated to achieve these objectives are:
(i) The State will notify (a) floor rates of property tax in ULBs which are in consonance with the prevailing circle rates (i.e. guideline rates for property transactions) and (b) floor rates of user charges in respect of the provision of water-supply, drainage and sewerage which reflect current costs/ past inflation.
(ii) The State will put in place a system of periodic increase in floor rates of property tax/ user charges in line with price increases.
In view of the resource requirement to meet the challenges posed by the COVID-19 pandemic, the Government of India had on 17th May, 2020 enhanced the borrowing limit of the States by 2 percent of their Gross States Domestic Product (GSDP). Half of this special dispensation was linked to undertaking citizen centric reforms by the States. The States get permission to raise additional funds equivalent to 0.25 percent of GSDP on completion of reforms in each sector. The four citizen centric areas identified for reforms were (a) Implementation of One Nation One Ration Card System, (b) Ease of doing business reform, (c) Urban Local body/ utility reforms and (d) Power Sector reforms.
So far 10 States have implemented the One Nation One Ration Card System, 7 States have done ease of doing business reforms, and 3 States have done local body reforms. Total additional borrowing permission issued so far to the States who have done the refoms stands at Rs.­­­54,190 crore.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
তেলঙ্গনানা অর্বান লোকেল বোদীস রিফোর্মশিং মপুং ফানা পাঙথোকপা ৩শুবা রাজ্য ওইরে; অহেনবা লুপা করোর ২,৫০৮ বোরোৱিংগী অয়াবা পীখ্রে
অর্বান লোকেল বোদীস রিফোর্মশিংগী হৌজিক ফাওবদা রাজ্য ৩দা লুপা করোর ৭,৪০৬কী অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখ্রে
07 JAN 2021 3:18PM by PIB Imphal
শেন-থুমগী মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা থোকখিবা “অর্বান লোকেল বোদীস (য়ু.এল.বি.)” রিফোর্ম মাই পাক্না পাঙথোকখিবা লৈবাক অসিগী ৩শুবা রাজ্য তেলঙ্গনানা ওইরে। অসুম্না রাজ্য অসিনা ওপন মার্কেৎ বোরোৱিংগী খুত্থাংদা লুপা করোর ২,৫০৮গী অহেনবা ফাইনান্সিএল রিসোর্সশিং শীজিন্নবগী ইলিজিবল ওইখ্রে। হায়রিবা অসিগী অয়াবা জনুৱারী ৭, ২০২১দা দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা থোকখি। তেলঙ্গনানা রিফোর্ম অসি মপুং ফানা পাঙথোকখিবা অতোপ্পা রাজ্য অনি মমিং ওইনা পল্লবদা অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং মধ্য প্রদেশ অসিদা হৌজিক য়াওশিনখ্রে। অর্বান লোকেল বোদীস রিফোর্ম মপুং ফানা পাঙথোকপদা রাজ্য অহুম অসিদা লুপা করোর ৭,৪০৬কী অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখি।
অর্বান লোকেল বোদীশিংগী রিফোর্মশিং অমসুং অর্বান য়ুতিলিতীশিংগী রিফোর্মশিং অর্বান য়ুতিলিতীশিংগী রিফোর্মশ অসিনা রাজ্যদা য়ু.এল.বি.শিংগী শেল-থুমগী মপাঙ্গল কনখৎনবা অমসুং মখোয়দা হেন্না ফবা পব্লিক হেল্থ অমদি সেনিতেসন সর্ভিসশিং ফংহনবা ঙম্নবা পান্দম থমখি। য়ু.এল.বি.শিং ইকনোমিক ওইনা রিজ্যুবনেৎ তৌখিবনা অফবা সিবিক ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম্বদসু ঙমহনগনি। পান্দমশিং অসি ফংনবা শেমখিবা রিফোর্মশিং অদুদি:
(i) (a) হৌজিক লৈরিবা সর্কল রেৎশিং অসিগা চপ মান্নবা য়ু.এল.বি.শিংদা লৈরিবা প্রোপর্তী তেক্সকী ফ্লোর রেৎশিং (মদুদি প্রোপর্তী ত্রাঞ্জেক্সনশিংগী গাইদলাইন রেৎশিং) অমসুং (b) ৱাতর-সপ্লাই, দ্রেনেজ অমসুং সিবেরেজকী প্রোবিজনগা মী লৈনবা হৌজিক্কী মমলশিং/হৌখিবা ইনফ্লেসন তাক্লিবা য়ুজরদগী লৌরিবা ফ্লোর রেৎকী চার্জশিং। হায়রিবা অসি রাজ্যনা নোতিফাই তৌগনি।
(ii) মমল হেনগৎলকপগা লোইননা প্রোপর্তী তেক্স/য়ুজরগী চার্জশিংগী ফ্লোর রেৎশিং তাঙ্কক নাইনা হেনগৎলকপগী সিস্তেম অমা রাজ্যনা থমগনি।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা পীরিবা শীংনবশিং অসি থেংননবা রিসোর্সকী তঙাই ফদবা অসি য়েংলগা ভারত সরকারনা মে ১৭, ২০২০দা রাজ্যশিংগী বোরোৱিং লিমিৎ অসি মখোয়গী গ্রোস স্তেৎস দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)কী চাদা ২দা হেনগৎহনখি। অখন্নবা কাইথোকপা অসিগী তঙ্খাইদি রাজ্যশিংনা প্রজাগী য়াইফনবা রিফোর্মশিং পাইখৎপগা লিঙ্ক তৌগনি। সেক্তর অমমমদা রিফোর্মশিং অসি মপুং ফানা পাইখৎপদা রাজ্যশিংনা জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.২৫গা চপ মান্নবা অহেনবা ফন্দশিং কাইথবগী অয়াবা ফংলি। প্রজাগী য়াইফনবা রিফোর্মশিং পুরক্নবা খঙদোকখিবা লম মরি অদুদি a) ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ সিস্তেম ইমপ্লিমেন্ত তৌবা, (b) ‌ইজ ওফ দুইং বিজিনেজ রিফোর্ম, (c) অর্বান লোকেল বোদী/ য়ুতিলিতী রোফোর্মশিং অমসুং (d) পাৱর সেক্তর রিফোর্মশিং।
হৌজিক ফাওবদা রাজ্য ১০দা ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ সিস্তেম ইমপ্লিমেন্ত তৌখ্রে, রাজ্য ৭না ‌ইজ ওফ দুইং বিজিনেজ রিফোর্মশিং চৎনহনখ্রে, অমসুং রাজ্য ৩না লোকেল বোদী রিফোর্মশিং পাঙথোকখ্রে। হৌজিক ফাওবদা রিফোর্মশিং পাঙথোকখ্রবা রাজ্যশিংদা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখ্রবা শেনফম অসি পুন্না লুপা করোর ৫৪,১৯০ শুখ্রে।