Ministry of Home Affairs
MHA extends Guidelines for Surveillance, Containment and Caution
States/ UTs to strictly enforce containment measures, SOPs on various activities and COVID Appropriate behaviour and to exercise caution and strict surveillance
28 DEC 2020 6:37PM by PIB Delhi
The Ministry of Home Affairs (MHA) issued an Order today to extend the earlier Guidelines for Surveillance to remain in force upto 31.01.2021.
While there has been a continuous decline in the active and new COVID-19 cases, there is need to maintain surveillance, containment and caution, keeping in view the surge in cases globally, and emergence of a new variant of the virus in the United Kingdom (UK).
Accordingly, Containment Zones continue to be demarcated carefully; prescribed containment measures strictly followed within these zones; COVID-appropriate behaviour promoted and strictly enforced; and the Standard Operating Procedures (SOPs) prescribed in respect of various permitted activities followed scrupulously.
Therefore, the focused approach on surveillance, containment and strict observance of the guidelines/ SOPs issued by MHA and Ministry of Health & Family Welfare (MOHFW), as envisaged in the Guidelines issued on 25.11.2020; need to be enforced strictly by States and UTs.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
এম.ঐচ.এ.না সর্ভিলেন্স চত্থবগী, কন্তেনমেন্তগী অমসুং চেকশিল থৌরাংগী গাইদলাইনশিং এক্সতেন্দ তৌখ্রে
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংনা কন্তেনমেন্তগী খোঙথাংশিং অকনবা মওংদা লৌখৎকনি, তোঙান তোঙানবা থবক থৌরমশিং অমসুং কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎকী এস.ও.পি.শিং ঙাক্কনি অমসুং চেকশিল থৌরাং অমসুং অকনবা সর্ভিলেন্স চথগনি
28 DEC 2020 6:37PM by PIB Imphal
গৃহ মন্ত্রালয় (এম.ঐচ.এ.)না ৩১.০১.২০২১ ফাওবা মমাংগী সর্ভিলেন্সকী গাইদলাইনশিং অদু শাংদোক্তুনা চৎননবা ঙসি ওর্দর অমা থোকখ্রে।
অমরোমদা এক্তিব ওইরিবা অমদি অনৌবা কোবিদ-১৯ কেসশিংদা লেপ্তনা হন্থরক্লবসু মালেমদা কেসশিং হেনগৎলকপা অমসুং য়ুনাইতেদ কিংদম (য়ু.কে.)দা থোরক্লিবা ভাইরস অসিগী অনৌবা বেরিএন্ত অসি য়েংলগা সর্ভিলেন্স চত্থবা, কন্তেনমেন্ত অমসুং চেকশিল থৌরাংগী মথৌ তারি।
মসিগী মতুং ইন্না কন্তেনমেন্ত জোনশিং চেকশিন্নবা খাইদোকপা মখা চত্থবা;জোনশিং অসিগী মনুংদা পীরিবা কন্তেনমেন্তগী খোঙথাংশিং অকনবা মওংদা লৌখৎপা; কোবিদকা চুনবা চৎন-লোনচৎ থৌগৎপা অমসুং ঙাক্না চৎপা; অমসুং তোঙান তোঙানবা অয়াবা পীখিবা থবক-থৌরমশিংগী স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিজরশিং (এস.ও.পি.শিং) ঙাক্না চৎপা মথৌ তাই।
মরম অসিনা ২৫.১১.২০২০দা থোকখিবা গাইদলাইনশিংদা য়াওখিবগী মতুং ইন্না এম.ঐচ.এ. অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয় (এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.)না থোকখিবা সর্ভিলেন্স চত্থবগী, কেন্তেনমেন্তগী অমসুং গাইদলাইনশিং/এস.ও.পি.শিংগী অকনা মীৎয়েং চংবা এপ্রোচ অসি রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংনা লৌখৎপা তঙাই ফদে।