Ministry of Minority Affairs
“Hunar Haat” being organised at Rampur (UP) from 18th to 27th Dec, 2020
Indigenous products of master artisans are a major attraction at “Hunar Haat” in Rampur: Mukhtar Abbas Naqvi
“Cultural programmes on the theme of “Jaan Bhi, Jahaan Bhi”, to be presented every day by renowned artists”
“Kavi Sammelan” will be organised on the theme of “Aatmanirbhar Bharat” on 27th December, 2020”
17 DEC 2020 12:45PM by PIB Delhi
Union Minister for Road Transport & Highways and Micro, Small and Medium Enterprises Shri Nitin Gadkari will inaugurate the 23rd “Hunar Haat” of indigenous master artisans, being organised by Union Ministry of Minority Affairs at Numaish Ground, Panvadiya in Rampur (UP), tomorrow 18th December 2020.
Union Minister for Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi; Khadi and Village Industries Commission Chairman Shri Vinay Kumar Saxena and Shri Sidharth Nath Singh, Uttar Pradesh Cabinet Minister for Khadi and Villages Industries and MSME will be present as the Chief Guests on the occasion.
Shri Naqvi said that indigenous products of master artisans are a major attraction at “Hunar Haat” in Rampur being organised from 18th to 27th December, 2020. The people will also enjoy traditional delicacies from almost every corner of the country at this “Hunar Haat”. Besides, different cultural programmes on the theme of “Jaan Bhi, Jahaan Bhi”, to be presented every day by renowned artists, are also a major attraction. This “Hunar Haat” is an occasion to live the feeling of communal harmony and the country’s “Unity in Diversity”. “Kavi Sammelan” will be organised on the theme of “Aatmanirbhar Bharat” on 27th December, 2020.
Shri Naqvi said that master artisans and craftsmen from Uttar Pradesh, Rajasthan, Delhi, Nagaland, Madhya Pradesh, Manipur, Bihar, Andhra Pradesh, Jharkhand, Goa, Punjab, Uttrakhand, Ladakh, Karnataka, Gujarat, Haryana, Jammu-Kashmir, West Bengal, Maharashtra, Chhattisgarh, Tamil Nadu, Kerala and other places of the country have brought their indigenous products made with wood, brass, bamboo, glass, cloth, paper, clay etc.

মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
রামপুর (য়ু.পি.)দা দিসেম্বর ১৮দগী ২৭, ২০২০ ফাওবা “হুনার হাত” শিনখ্রে
রামপুরগী “হুনার হাত” অসিদা মমিং লৈরবা খুৎহৈবশিংগী লমদম অসিদা শাজবা পোত্থোকশিং উৎকদবা অসিনা মরু ওইবা মীৎয়েংফম ওইগনি: মুখতার অব্বাস নকবী
“মমিং লৈরবা কলাকারশিংনা নুমিৎ খুদিংগী “জান ভি, জহান ভি”গী হিরমদা নাৎকী ওইবা প্রোগ্রামশিং পাঙথোক্কনি”
“দিসেম্বর ২৭, ২০২০দা “আত্মানির্ভর ভারত”কী হিরমদা “কবি সম্মেলন” শিনগনি”
17 DEC 2020 12:45PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ অমসুং মাইক্রো, স্মোল এন্দ মীদিয়ম ইন্তর্প্রাইসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারীনা হয়েং সিসেম্বর ১৮, ২০২০দা রামপুর (য়ু.পি.)গী নুমাইস গ্রাউন্দ, পনবাদিয়াদা কেন্দ্রগী মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রালয়না শিল্লিবা লমদম অসিগী মমিং লৈরবা খুৎহৈবশিংগী ২৩শুবা “হুনার হাত” হৌদোক্কনি।
কেন্দ্রগী মাইনোরিতী এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রী মুখতার অব্বাস নকবী; খাদি এন্দ বিলেজ ইন্দস্ত্রীস কম্মিসন চিয়রমেন শ্রী বিনে কুমার সক্সেনা অমসুং খাদি এন্দ বিলেজ ইন্দস্ত্রীস অমসুং এম.এস.এম.ই.গী উত্তর প্রদেসকী কেবিনেৎ মিনিস্তরনা থৌরম অসিদা অথোইবা মীথুংলেন ওইগনি।
শ্রী নগবীনা রামপুরদা দিসেম্বর ১৮দগী ২৭, ২০২০ ফাওবা পাঙথোক্কদবা “হুনার হাত” অসিদা মমিং লৈরবা খুৎহৈবশিংগী লমদম অসিদা শাজবা পোত্থোকশিং উৎকদবা অসিনা মরু ওইবা মীৎয়েংফম ওইগনি হায়না ফোঙদোকখি। “হুনার হাত”তা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংগী ওইবা নাৎকী চীঞ্জাকশিং মীয়াম্না চাবা ফংগনি। মসিগী মথক্তা মমিং লৈরবা কলাকারশিংনা নুমিৎ খুদিংগী “জান ভি, জহান ভি”গী হিরমদা নাৎকী ওইবা তোঙান তোঙানবা প্রোগ্রামশিং পাঙথোক্কদবা অসিসু মরু ওইবা মীৎয়েংফম ওইগনি। মসিগী “হুনার হাত” অসি তোঙান তোঙানবা জাতিশিংগী মরক্তা নুংশি চানবগী অমদি লৈবাক অসিগী “য়ুনিতী ইন দাইভর্সিতী” মীকুপশিং ওইরগনি। দিসেম্বর ২৭, ২০২০দা “আত্মানির্ভর ভারত”কী হিরমদা “কবি সম্মেলন” শিনগনি
উত্তর প্রদেশ, রাজস্থান, দিল্লী, নগালেন্দ, মধ্য প্রদেশ, মনিপুর, বিহার, অন্ধ্র প্রদেশ, ঝর্খান্দ, গোৱা, পঞ্জাব, উত্তর খন্দ, লদাখ, কর্নাতকা, গুজরাত, হরিয়ানা, জম্মু-কাশ্মির, ৱেস্ত বেঙ্গল, মহারাস্ত্র, চান্দিগর, তামিল নাদু, কেরেলা অমসুং লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদগী মমিং লৈরবা খুৎহৈবশিংনা উ, পিথ্রাই, ৱা, লিক্লি, ফী, চে, লৈবাক অসিনচিংবশিংবনা শাবা লমদম অসিগী পোত্থোকশিং পুদুনা লাক্লে হায়না শ্রী নগবীনা হায়খি।