Ministry of Minority Affairs
“HunarHaat” to be organised at Rampur and Lucknow (UP) by Union Ministry of Minority Affairs
“HunarHaat” at Numaish Ground, Rampur(UP) from 18th to 27th December, 2020 and Shilp Gram, Lucknow(UP) from 23rd to 31st January 2021 with the theme of “Vocal for Local
Artisans and craftsmen from 27 States/UTs will bring their indigenous exquisite handmade products for display and sale:Mukhtar Abbas Naqvi
“HunarHaat” at Rampur and Lucknow will also be available at virtual and online platform http://hunarhaat.org
HunarHaat to be organised in several cities in coming months
03 DEC 2020 3:40PM by PIB Delhi
Union Minister for Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi announced today that the next “HunarHaat” will be organised at Numaish Ground, Rampur(UP) from 18th to 27th December, 2020 and Shilp Gram, Lucknow(UP) from 23rd to 31st January 2021 with the theme of “Vocal for Local”.
After chairing Governing and General Body meeting of Maulana Azad Education Foundation in New Delhi today, Shri Naqvi said that Union Minister for Road Transport & Highways and Micro, Small and Medium Enterprises Shri NitinGadkari and Khadi and Village Industries Commission Chairman Shri Vinay Kumar Saxena will inaugurate the “HunarHaat” at Rampur, to be organised from 18th December, 2020.
Uttar Pradesh Chief Minister Shri Yogi Adityanath will inaugurate the “HunarHaat” to be organised at Lucknow from 23rd January, 2021.
Shri Naqvi said that the “HunarHaat” at Rampur and Lucknow will also be available at virtual and online platform http://hunarhaat.org . People of the country and abroad will also be able to buy “HunarHaat” products on digital and onlineplatforms also.
Shri Naqvi said that artisans and craftsmen from 27 States/UTs including Uttar Pradesh, Assam, Kerala, Maharashtra, Gujarat, West Bengal, Manipur, Telangana, Karnataka, Odisha, Madhya Pradesh, Rajasthan, Haryana, Punjab and other states of the country will bring their indigenous exquisite handmade products for display and sale at these HunarHaats.
Shri Naqvi said that all the necessary guidelines regarding Corona and sanitisation, mask, hygiene, cleanliness will be strictly followed at “HunarHaat” in Rampur and Lucknow. He further said that while on hand, indigenous products of master artisans will be a major attraction at “HunarHaat” in Rampur and Lucknow, on the other hand people will also enjoy traditional delicacies from almost every corner of the country at “HunarHaat”. Besides, different cultural programmes on the theme of “JaanBhi, JahaanBhi”, will be presented every day by renowned artists, will also be a major attraction.
Shri Naqvi explained that “HunarHaat” has been proved to be an effective platform to strengthen Prime Minister Shri NarendraModi’s mission of “AatmaNirbhar Bharat” and commitment to “Vocal for Local” by promoting and encouraging indigenous products of master artisans and craftsmen.
The Minister disclosed that “HunarHaat”, which has provided employment and employment opportunities to more than 5 lakh Indian artisans, craftsmen, culinary experts and other people associated with them in the last 6 years, have become popular among the people. “HunarHaat”, which provides market and opportunity to master artisans and craftsmen from remote areas of the country, has become a credible brand of rare exquisite indigenous handmade products, he added.
Shri Naqvi announced that in the coming days, “HunarHaat” will be organized at Jaipur, Chandigarh, Indore, Mumbai, Hyderabad, India Gate-New Delhi, Ranchi, Kota,Surat/Ahmedabad, Kochiand other places. Dates of these “HunarHaat” will be finalised soon.
hunar-haat-to-restart-from-september-2020-with-the-theme-of-local-to-globalHunar Haat - भारतीय दस्तकारों, शिल्पकारों, कारीगरों एवं... | Facebook

মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী মাইনোরিতী এফিয়র্স মন্ত্রালয়না রামপুর অমসুং লখনৌ (য়ু.পি.)দা “হুনর হাত” শিনগনি
দিসেম্বর ১৮দগী ২৭, ২০২০ ফাওবা নুমাইশ গ্রাউন্দ, রাম্পুর (য়ু.পি.)দা অমসুং জনুৱারী ২৩দগী ৩১, ২০২১ ফাওবা শিল্প গ্রাম, লখনৌ (য়ু.পি.)দা “ভোকেল ফোর লোকেল”গী থিমগা লোইননা “হুনর হাত” পাংথোক্কনি
রাজ্য/য়ু.তি. ২৭তগী আর্তিসান অমসুং ক্রাফমেনশিংনা মখোয়না শাজবা পোৎলমশিং উৎনবা অমসুং য়োন্নবা পুরক্কনিঃ অব্বাস নকবী
রামপুর অমসুং লখনৌদা পাংথোক্কদবা “হুনর হাত” অসি ভর্চুএল অমসুং ওনলাইন প্লেৎফোর্মদসু http://hunarhaat.orgদা ফংবীগনি
লাক্লিবা থা খরা অসিদা তোঙান তোঙানবা শহরশিংদা হুনর হাত পাংথোক্কনি
03 DEC 2020 3:40PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী মাইনোরিতী এফিয়র্সকী মন্ত্রী শ্রী মুখতার অব্বাস নকবীনা ঙসি লাওথোকখ্রে মদুদি মথংগী “হুনর হাত” দিসেম্বর ১৮দগী ২৭, ২০২০ ফাওবা নুমাইশ গ্রাউন্দ, রাম্পুর (য়ু.পি.)দা অমসুং জনুৱারী ২৩দগী ৩১, ২০২১ ফাওবা শিল্প গ্রাম, লখনৌ (য়ু.পি.)দা “ভোকেল ফোর লোকেল”গী থিমগা লোইননা “হুনর হাত” পাংথোক্কনি।
ঙসি নই দিল্লীগী মৌলানা অজাদ এজুকেসন ফাউন্দেসনগী গোবর্নিং অমসুং জেনরেল বোদী মীতিংগী ময়াই তাংবল লৌরবা মতুংদা শ্রী নকবীনা হায়খ্রে মদুদি কেন্দ্রগী রোদ ত্রান্সপোর্ত & হাইৱেজ অমসুং মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজগী মন্ত্রী শ্রী নীতিন গরকরী অমসুং খাদী অমসুং ভিলেজ ইন্দস্ত্রীগী কমিসন চিয়রমেন শ্রী বিনয় কুমার সক্সেনানা রামপুরদা দিসেম্বর ১৮, ২০২০দা “হুনর হাত” হৌদোক্কনি।
উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী য়োগী অদিত্যনাথনা লখনৌদা জনুৱারীগী ২৩, ২০২১দা “হুনর হাত” হৌদোক্কনি।
শ্রী নকবীনা হায়খ্রে মদুদি রামপুর অমসুং লখনৌদা পাংথোক্কদৌরিবা “হুনর হাত” অসি ভর্চুএল অমসুং ওনলাইন প্লেৎফোর্ম http://hunarhaat.org অসিদসু ফংগনি। লৈবাক অসিদা অমদি মীরমদা লৈরিবা মীয়াম্না “হুনর হাত”কী পোৎথোকশিং অদু দিজিতেল ওনলাইন প্লেৎফোর্মশিংদসু লৈবা য়াগনি।
শ্রী নকবীনা হায়খি মদুদি উত্তর প্রদেশ, অসম, কেরলা, মহারাস্ত্রা, গুজরাত, নোংচুপ বেঙ্গল, মনিপুর, তেলঙ্গনা, কর্নাতক, ওরিশা, মধ্য প্রদেশ, রাজস্থান, হরিয়ানা, পঞ্জাব য়াওনা লৈবাক অসিগী রাজ্য/য়ু.তি. ২৭তগী আর্তিসান অমসুং ক্রাফমেনশিংনা মখোয়না শাজবা পোৎথোকশিং হুনর হাত অসিদা উৎকনি অমসুং য়োনগনি।
শ্রী নকবীনা হায়খি মদুদি রামপুর অমসুং লখনৌদা পাংথোক্কদৌরিবা “হুনর হাত” অসিদা কোরোনা অমসুং সেনিতেসন, মাস্ক, হাইজিন, লুবা নানবগী গাইদলাইনশিং চেকশিন্না ঙাক্কনি। মহাক্না মখা তানা হায়খি মদুদি অমরোমদা, মাস্তর আর্তিসানসিংনা মসানা শাজবা পোৎলমশিং অদুনা রামপুর অমসুং লখনৌদা পাংথোকপা “হুনর হাত”তা মরুওইবা মিৎয়েং চিংশিনফম ওইগনি অদুগা অমরোমদা মীয়াম্না “হুনর হাত” অসিদা লৈবাক্কী মফম অয়াম্বগী, মফম অদুগী অহাওবা মথেলশিং মহাও তম্বা ফংগনি। মসিদা নত্তনা, “জান ভী, জহান ভী” হায়বা থিম অসিদা তোঙান তোঙানবা কলচরেল প্রোগ্রামশিং,শক্নাইরবা আর্তিস্তশিংনা নুংতিগী পাংথোক্কনি, মসিসু চাউনা মিৎয়েং চংফম অমা ওইরগনি।
শ্রী নকবীনা ফোংদোকখি মদুদি মাস্তর আর্তিসান অমসুং ক্রাফমেনশিংগী মশানা শাজবা পোৎলমশিং য়োকখৎতুনা “হুনর হাত” অসিনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী ‘আত্মনির্ভর ভারত’কী মিশন অমসুং থম্বীখিবা ৱাফম ‘ভোকেল ফোর লোকেল’গী মপাঙ্গল কলহনবদা কান্নরবা প্লেৎফোর্ম অমা ওইরে হায়বদু ফোংদোক্লে।
মন্ত্রীনা ফোংদোকখি মদুদি “হুনর হাত” অসিনা হৌখিবা চহি ৬ অসিদা ভারতকী আর্তিসান, ক্রাফমেন, চফু শাবা অমসুং অতৈ মরী লৈনবা মীওই লাখ ৫ হেনবদা থবক্কী অমসুং থবক্কী পীবগী খুদোংচাবা ফংহল্লি, মসি মীয়াম্না য়াম্না পাম্নবা হেনগৎলক্লি।
শ্রী নকবীনা লাওথোকখ্রে মদুদি লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরনি অসিদা, “হুনর হাত” অসি জয়পুর, চন্দীগর, ইন্দোর, মুম্বাই, হাইদ্রাবাদ, ইন্দিয়া গেৎ-নই দিল্লী, রাঞ্চী, কোতা, সুরত/অহমদাবাদ, কোচী অমসুং অতৈ মফমশিংদসু পাংথোক্কনি। “হুনর হাত” অসিগী তাং অথুবা মতমদা লেপকনি।