Ministry of Finance
All States except Jharkhand choose Option-1 to meet the GST implementation shortfall
Chhattisgarh has become the latest State to go for Option-1
Chhattisgarh will get Rs.3,109 crores through special borrowing window to meet the GST implementation shortfall
Permission to raise additional Rs.1,792 crore through borrowings also issued to Chhattisgarh
03 DEC 2020 10:03AM by PIB Delhi
Government of Chhattisgarh has communicated its acceptance of Option-1 to meet the revenue shortfall arising out of GST implementation. The number of States who have favoured Option-1 has gone up to 27. All States except Jharkhand and all the 3 Union Territories with Legislative Assembly have decided in favour of Option-1.
The States & Union Territories who choose Option-1 are getting the amount of shortfall arising out of GST implementation through a special borrowing window put in place by the Government of India. The window has been operationalised since 23rd October, 2020 and the Government of India has already borrowed an amount of Rs.30,000 crore on behalf of the States in five instalments and passed it on to the States and Union Territories, who chose Option-1. The funds borrowed through the special window were released to the States and UTs on 23rd October, 2020, 2nd November, 2020, 9th November, 2020, 23rd November, 2020 and 1st December, 2020. Now the State of Chhattisgarh will also receive funds raised through this window starting from the next round of borrowing.
Under the terms of Option-1, besides getting the facility of a special window for borrowings to meet the shortfall arising out of GST implementation, the States are also entitled to get unconditional permission to borrow the final instalment of 0.50% of Gross State Domestic Product (GSDP) out of the 2% additional borrowings permitted by the Government of India, under AtmanirbharAbhiyaan on 17th May, 2020. This is over and above the Special Window of Rs.1.1 lakh crore. On receipt of the choice of Option-1, the Government of India has granted additional borrowing permission of Rs.1,792 crore to the State Government of Chhattisgarh (0.50 % of Chhattisgarh’s GSDP).
The amount of additional borrowing permission granted to 27 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
Statewise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTstill 02.12.2020
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
804.15
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
346.12
4
Bihar
3231
1358.54
5
Chhattisgarh #
1792
0.00
6
Goa
446
292.20
7
Gujarat
8704
3208.80
8
Haryana
4293
1514.40
9
Himachal Pradesh
877
597.47
10
Karnataka
9018
4317.39
11
Kerala
4,522
328.20
12
Madhya Pradesh
4746
1580.51
13
Maharashtra
15394
4167.99
14
Manipur*
151
0.00
15
Meghalaya
194
38.89
16
Mizoram*
132
0.00
17
Nagaland*
157
0.00
18
Odisha
2858
1329.97
19
Punjab
3033
475.80
20
Rajasthan
5462
907.12
21
Sikkim*
156
0.00
22
Tamil Nadu
9627
2171.90
23
Telangana
5017
299.88
24
Tripura
297
78.90
25
Uttar Pradesh
9703
2090.21
26
Uttarakhand
1405
806.10
27
West Bengal
6787
252.22
Total (A):
105065
26966.76
1
Delhi
Not applicable
2040.77
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
790.53
3
Puducherry
Not applicable
201.94
Total (B):
Not applicable
3033.24
Grand Total (A+B)
105065
30000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap
# Funds will be released starting after next round of borrowing.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ঝার্খন্দ নত্তনা অতোপ্পা রাজ্য পুম্নমক্না জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী শোর্তফোল থেংননবা ওপ্সন-১ খনখি
ছত্তিসগরনা ওপ্সন-১ খনবা খ্বাইদগী অনৌবা রাজ্য ওইখ্রে
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী শোর্তফোল থেংননবা স্পেসিএল বোরোয়িং ৱিন্দোগী খুত্থাংদা ছত্তিসগরনা লুপা করোর ৩,১০৯ ফংগনি
বোরোয়িংগী খুত্থাংদা অহেনবা লুপা করোর ১,৭৯২ ফংনবা অয়াবা ছত্তিসগরদা পীখ্রে
03 DEC 2020 10:03AM by PIB Imphal
ছত্তিসগর সরকারনা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থোকহল্লকপা রিবেন্যু শোর্তফোল অসি থেংননবা ওপ্স-১ অসি য়াবগী পাউ পীরকখ্রে। ওপ্সন-১ পাম্বা রাজ্যশিংগী মশিং ২৭ শুখ্রে। ঝার্খন্দ নত্তনা রাজ্য পুম্নমক অমসুং লেজিসলেতিব এসেমব্লী লৈবা য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩মকনা ওপ্সন-১ পাম্মি হায়না ৱারেপ লৌখি।
ওপ্সন-১ খনবা রাজ্য অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংনা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী থোকহল্লকপা রিবেন্যু শোর্তফোলগী শেনফম অদু ভারত সরকারগী অখন্নবা বোরোয়িং ৱিন্দো অমগী খুত্থাংদা ফংলি। ৱিন্দো অসি ওক্তোবর ২৩, ২০২০দগী মথৌ তৌবা হৌখি অমসুং ভারত সরকারনা রাজ্যশিংগী মহুৎ শিন্দুনা ইনস্তোলমেন্ত মঙাদা লুপা করোর ৩০,০০০ পুখি অমদি ওপ্সন-১ খনবা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা মদু পীখ্রে। অখন্নবা ৱিন্দোগী খুত্ধাংদা পুখিবা ফন্দশিং অসি ওক্তোবর ২৩, ২০২০, নবেম্বর ২, ২০২০, নবেম্বর ৯, ২০২০, নবেম্বর ২৩, ২০২০ অমসুং দিসেম্বর ১, ২০২০দা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদা থাদোকখি। মথংগী তাঙ্কক্কী পুবদগী হৌদুনা ৱিন্দো অসিগী খুত্থাংদা লাকপা ফন্দশিং অদু ছত্তিসগরগী রাজ্য অসিসু ফংবা হৌরগনি।
ওপ্সন-১গী তর্মশিংগী মখাদা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবদগী থোরকপা শোর্তফোল থেংননবা পুবগী অখন্নবা ৱিন্দো অমগী ফেসিলিতী ফংবগী মথক্তা ভারত সরকারনা মে ১৭,২০২০দা আত্মানির্ভর অভিয়ানগী মখাদা ২%গী অহেনবা পুবা য়াবগী অয়াবা পীখিবা অদুগী মনুংদা গ্রোস স্তেৎ দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী ০.৫০%গী অরোইবা ইনস্তোলমেন্ত অদু কন্দিসন য়াওদনা অয়াবা অদু রাজ্যশিং অসিদা পীরি। মসি স্পেসিএল ৱিন্দোগী লুপা করোর লাখ ১.১গী মথক্তা ফংগনি। ওপ্সন-১গী অপাম্বা খল্লে খঙবদা ভারত সরকারনা ছত্তিসগরগী রাজ্য সরকারদা লুপা করোর ১,৭৯২গী অহেনবা পুবগী অয়াবা পীখ্রে (ছত্তিসগরগী জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০%)।
রাজ্য ২৭তা অহেনবা পুবগী অয়াবা পীখ্রবা শেনফম অমসুং স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা ফংগদবা ফন্দশিংগী শেনফম অমসুং হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা থাদোকখিবা অদু এনেক্স তৌরি।
রাজ্য-রাজ্যগী ওইনা জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী অহেনবা পুবগী অয়াবা পীখিবা অমসুং ০২.১২.২০২০ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা লাকপা ফন্দশিংগী শেনফম থাদখিবা
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য / য়ু.তি.গী মমিং
রাজ্যশিংদা ০.৫০গী অহেনবা পুবগী অয়াবা পীখিবা
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা লাকপা ফন্দশিংগী শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
৮০৪.১৫
২
অরুনাচল প্রদেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৩৪৬.১২
৪
বিহার
৩২৩১
১৩৫৮.৫৪
৫
ছত্তিসগর #
১৭৯২
০.০০
৬
গোৱা
৪৪৬
২৯২.২০
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৩২০৮.৮০
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
১৫১৪.৪০
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
৫৯৭.৪৭
১০
কর্নাতকা
৯০১৮
৪৩১৭.৩৯
১১
কেরেলা
৪,৫২২
৩২৮.২০
১২
মধ্য প্রদেশ
৪৭৪৬
১৫৮০.৫১
১৩
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
৪১৬৭.৯৯
১৪
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৫
মেঘালয়
১৯৪
৩৮.৮৯
১৬
মিজোরাম*
১৩২
০.০০
১৭
নাগালেন্দ
১৫৭
০.০০
১৮
ওরিশা
২৮৫৮
১৩২৯.৯৭
১৯
পঞ্জাব
৩০৩৩
৪৭৫.৮০
২০
রাজস্থান
৫৪৬২
৯০৭.১২
২১
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২২
তামিল নাদু
৯৬২৭
২১৭১.৯০
২৩
তেলঙ্গনা
৫০১৭
২৯৯.৮৮
২৪
ত্রিপুরা
২৯৭
৭৮.৯০
২৫
উত্তর প্রদেশ
৯৭০৩
২০৯০.২১
২৬
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
৮০৬.১০
২৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৭৮৭
২৫২.২২
অপুনবা (এ):
১০৫০৬৫
২৬৯৬৬.৭৬
১
দিল্লী
এপ্লিকেবল ওইদে
২০৪০.৭৭
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
এপ্লিকেবল ওইদে
৭৯০.৫৩
৩
পুদুচেরী
এপ্লিকেবল ওইদে
২০১.৯৪
অপুনবা (বি):
এপ্লিকেবল ওইদে
৩০৩৩.২৪
পুলপকী অপুনবা (এ+বি)
১০৫০৬৫
৩০০০০.০০
* রাজ্যশিং অসিগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসন গেপ অসি ‘নিল’ ওই।
# ফন্দশিং মথং তাঙ্কক্কী পুবদগী থাদোকপা হৌগনি।