Ministry of Railways
Railway Freight records highest loading in 2020 and marks 9% increase in November compared to same period last year
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of earnings and loading in the month of November 2020 for Indian Railways
In the month of November 2020, Indian Railways loading was 109.68 million tonnes which is 9% higher compare to last year’s loading (100.96 million tonnes) for the same period
Despite festival holidays and Cyclone Nivar affecting freight loading, Indian Railways continue to register impressive figures in freight loading in last three months (in October 15%, in September 15%) suggesting steady economic recovery
01 DEC 2020 4:01PM by PIB Delhi
Freight figures continue to maintain the high momentum in terms of earnings and loading in the month of November 2020 for Indian Railways.
On mission mode, Indian Railways' Freight loading for the month of November 2020 crossed last year’s loading and earnings for the same period.
In the month of November 2020, Indian Railways loading was 109.68 million tonnes which is 9% higher compare to last year’s loading for the same period (100.96 million tonnes). In this period Indian Railways earned Rs. 10657.66 Crores from freight loading which is also Rs. 449.79 Cr.(4%) higher compare to last year’s earnings for the same period (Rs. 10207.87 crores).
In the month of November 2020, Indian Railways loading was 109.68 million tonnes which includes 48.48 million tonnes of coal, 13.77 million tonnes of iron ore, 5.1 million tonnes of foodgrains, 5.41 million tonnes of fertilizers and 6.62 million tonnes of cement (excluding clinker).
During this period, average wagon loading per day in November 2020 is 58,726 which is 4.6% higher than October, 2020 (56,128 wagons).
Despite festival holidays and Cyclone Nivar affecting freight loading, Indian Railways continue to register impressive figures in freight loading in last three months (in October 15%, in September 15%) suggesting steady economic recovery.
It is worth mentioning that a number of concessions/ discounts are also being given in Indian Railways to make Railways Freight movement very attractive.
It may be noted that improvements in freight movements will be institutionalized and incorporated in the upcoming zero based time table.
COVID 19 has been used by Indian Railways an opportunity to improve all round efficiencies and performances.

রেলৱে মন্ত্রালয়
২০২০দা রেলৱেজ ফ্রাইৎনা লোদিং তৌবা খ্বাইদগী ৱাংবগী রেকোর্দ থমখ্রে অমসুং হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিগী চাংদম্নবদা নবেম্বরদা ৯% হেনগৎখি
২০২০গী নবেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী তানখিবা শেল অমদি লোদিং তৌখিবগী ওইনা ফ্রাইৎকী মশিং অসি মখা তাবা মশিং ৱাংলি
২০২০গী নবেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তোন ১০৯.৬৮ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমগী লোদিংগা (মিলিয়ন তোন ১০০.৯৬) চাংদম্নবদা ৯% হেন্না হেনখি
হরাও কুমহৈগী ছুতি লৈরবসু অমদি সাইক্লোন নিভারনা ফ্রাইৎ লোদিংদা অপনবা থোকহল্লবসু, ইন্দিয়ন রেলৱেজসনা হৌখিবা থা অহুম (ওক্তোবরদা ১৫%, সেপ্তেম্বরদা ১৫%) অসিদা মখা তানা মশিং ৱাংনা রেজিস্তর তৌদুনা তপ্না-তপ্না শেন্মীৎলোন ফগৎলক্লি হায়বা তাক্লি
01 DEC 2020 4:01PM by PIB Imphal
২০২০গী নবেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী তানখিবা শেল অমদি লোদিং তৌখিবগী ওইনা ফ্রাইৎকী মশিং অসি মখা তাবা মশিং ৱাংলি।
মিসন মোদতা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী নবেম্বর ২০২০গী থা অসিদা লোদিং তৌখিবা ফ্রাইৎনা হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিদা লোদিং তৌখিবা অমসুং তানখিবা শেলশিং অদুদগী হেনখ্রে।
২০২০গী নবেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তোন ১০৯.৬৮ ওইখি মসি হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমগা (মিলিয়ন তোন ১০০.৯৬) চাংদম্নবদা ৯% হেন্না হেনখি। মতম অসিআ ইন্দিয়ন রেলৱেজনা ফ্রাইৎ লোদিংদগী লুপা করোর ১০৬৫৭.৬৬ তানখি মসিসু হৌখিবা চহিগী চপ মান্নবা মতমগা (লুপা করোর ১০২০৭.৮৭)) চাংদম্নবদা লুপা করোর ৪৪৯.৭৯ (৪%) হেন্না হেনখি।
২০২০গী নবেম্বর থাদা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী লোদিং অসি মিলিয়ন তোন ১০৯.৬৮ ওইখি মসিদা কোইলা মিলিয়ন তোন ৪৮.৪৮, আইরন ওর মিলিয়ন তোন ১৩.৭৭, চেং-হৱায় মিলিয়ন তোন ৫.১, হার মিলিয়ন তোন ৫.৪১ অমসুং সিমেন্ত (ক্লিঙ্কর য়াওদনা) মিলিয়ন তোন ৬.৬৩ য়াওখি।
মতম অসিগী মনুংদা নবেম্বর ২০২০দা নোংমদা লোদ তৌবা ৱেগোনগী চাংচ* অসি ৫৮,৭২৬নি মসি ওক্তোবর, ২০২০দগী (ৱেগোন ৫৬,১২৮) ৪.৬% হেনখি।
হরাও কুমহৈগী ছুতি লৈরবসু অমদি সাইক্লোন নিভারনা ফ্রাইৎ লোদিংদা অপনবা থোকহল্লবসু, ইন্দিয়ন রেলৱেজসনা হৌখিবা থা অহুম (ওক্তোবরদা ১৫%, সেপ্তেম্বরদা ১৫%) অসিদা মখা তানা মশিং ৱাংনা রেজিস্তর তৌদুনা তপ্না-তপ্না শেন্মীৎলোন ফগৎলক্লি হায়বা তাক্লি।
নীংশিংবা য়াবদি ইন্দিয়ন রেলৱেজনা রেলৱেজ ফ্রাইৎ পুথোক পুশিন তৌবা অসি হেন্না হেনগৎনবা মশিং কয়াগী কন্সেসনশিং/দিসকাউন্তশিং পীখি।
অনৌবা জিরো বেজ তাইম তেবল অসিদা ফ্রাইৎকী পুথোক-পুশিন্দা অহেনবা কয়া চৎনরগনি অমসুং হাপচিল্লগনি।
কোবিদ ১৯ অসি ইন্দিয়ন রেলৱেজসনা হিরম পুম্বদা ফগৎহন্নবা খুদোংচাবা অমা ওইনা শীজিন্নখি।