Ministry of Science & Technology
Government Launches Mission COVID Suraksha to accelerate Indian COVID-19 Vaccine Development
29 NOV 2020 5:45PM by PIB Delhi
The Government of India (GOI) has announced the third stimulus package of Rs. 900 Crore for the Mission COVID Suraksha- The Indian COVID-19 Vaccine Development Mission. This grant will be provided to the Department of Biotechnology (DBT) for Research & Development of Indian COVID-19 vaccines.
The COVID-19 Vaccine development Mission with end-to-end focus from preclinical development through clinical development and manufacturing and regulatory facilitation for deployment, would consolidate all available and funded resources towards an accelerated product development. This will help accelerate development of approx. 5-6 vaccine candidates and ensure that these are brought closer to licensure and introduction in market for consideration of regulatory authorities for introduction in public health systems, to combat further spread of COVID infection.
The important objectives of the fund will be accelerating pre-clinical& clinical development; licensure of COVID-19 vaccine candidates that are currently in clinical stages or ready to enter clinical stage of development, establishing clinical trial sites, and strengthening the existing immunoassay laboratories, central laboratories and suitable facilities for animal studies, production facilities and other testing facilities to support COVID-19 vaccine development. The other important objective will be supporting development of common harmonized protocols, trainings, data management systems, regulatory submissions, internal and external quality management systems and accreditations. Capabilities for process development, cell line development and manufacturing of GMP batches for animal toxicology studies and clinical trials will also be supported under the Mission. A key element will be development of suitable Target Product Profile so that vaccines being introduced through the mission have preferred characteristics applicable for India.
Led by Department of Biotechnology and implemented by a dedicated Mission Implementation Unit at Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC),the existing activities under National Bio Pharma Mission (NBM) and Ind-CEPI Mission will provide complementary strengths to this Mission.
Phase-I of the COVID Suraksha Mission has been allotted Rs.900 Crore for a period of 12 months.
A total of 10 vaccine candidates have been supported by Department of Biotechnology so far at both academia and industry and as on date, 5 vaccine candidates are in human trials including the Russian Vaccine Sputnik-V with at least 3 more in advanced stages of preclinical to enter human trials shortly.
Dr RenuSwarup, Secretary Department of Biotechnology, Ministry of Science & Technology and Chairperson BIRAC said, “Mission COVID Suraksha is our targeted effort to enable development of indigenous, affordable and accessible vaccines for our country and will complement the National Mission of AtmanirbharBharat”.“India has exhibited enormous strength in vaccine manufacturing and through this National COVID Vaccine Mission, we are confident that our vaccine manufacturers will develop affordable and accessible vaccine not only for India but the world”, she added.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
ইন্দিয়ন কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দিভেলপমেন্ত অসি খোঙজেল য়াংনবা সরকারনা মিসন কোবিদ সুরক্সা লোঞ্চ তৌখ্রে
29 NOV 2020 5:45PM by PIB Imphal
মিসন কোবিদ সুরক্সা-ইন্দিয়ন কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দিভেলপমেন্ত মিসন অসিগীদমক লুপা কোতি ৯০০গী অহুমশুবা স্তিমুলস পেকেজ অদু ভারত সরকার(জি.ও.আই.)না লাওথোকখ্রে৷ মসিগী গ্রান্ত অসি ইন্দিয়ন কোবিদ-১৯ ভেক্সিনশিংগী রিসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্তগীদমক বাইওতেক্নোলোজীগী দিপার্তমেন্ত(দি.বি.তি.)দা ফংহল্লগনি৷
ক্লিনিকেল দিভেলপমেন্ত অমসুং দিপ্লোইমেন্তগীদমক মেনুফেকচরিং অমসুং রিগুলেতরী ফেসিলিতেসন তৌদুনা প্রিক্লিনিকেল দিভেলপমেন্তদগী হৌদুনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দিভেলপমেন্ত মিসন অসিনা প্রদক্ত দিভেলপমেন্ত হেন্না চাওখৎনা লৈনবা লৈরিবা ফন্দেদ রিসোর্চ পুম্নমক পুনশিল্লগনি৷ মসিনা ভেক্সিন কেন্দিদেৎ চাওরাক্না ৫-৬রোমগী দিভেলপমেন্তদা মতেং পাংলগনি অমসুং মখোয়শিং অসি লাইসেন্সর পীরবা য়াই অমসুং কোবিদ লাইনা শন্দোকপা অসি থিংননবা পব্লিক হেল্থ সিস্তেমশিংদা পুথোক্ননবগীদমক রিগুলেতরী ওথোরিতীশিংগী খন্না নৈননবগীদমক মার্কেৎতা পুথোক্লগনি৷
প্রি-ক্লিনিকেল অমসুং ক্লিনিকেল দিভেলপমেন্ত খোংজেল য়াংহনবা; দিভেলপমেন্তগী ক্লিনিকেল স্তেজ চংনবা ঙাইদুনা লৈরিবা নত্রগা হৌজিক হৌজিক ক্লিনিকেল স্তেজতা লৈরিবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন কেন্দিদেৎশিংগী লাইসেন্স পীবা, ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল সাইৎশিং শেমগৎপা অমসুং এনিমেল স্তদীশিংগীদমক লৈরিবা ইম্ম্যুনোএসেস লেবোরেতরীশিং, সেন্ত্রেল লেবোরেতরীশিং অমসুং চান্নবা খুদোংচাবশিং হেন্না ফংহনবা, কোবিদ-১৯ ভেক্সিন দিভেলপমেন্ত সপোর্ত তৌনবা প্রদক্সন ফেসিলিতীশিং অমসুং অতোপ্পা তেস্তিং ফেসিলিতীশিং ফংহনবা অসিনা ফন্দ অসিগী খ্বাইদগী মরু ওইবা ওবজেক্তিব ওই৷ কম্মন হার্মোনাইজ প্রোতোকোলশিংগী দিভেলপমেন্ত, ত্রেনিং, দাতা মেনেজমেন্ত সিস্তেমশিং, রিগুলেতরী সবমিসনশিং, ইন্তরনেল অমসুং এক্তর্নেল ক্বালিতী মেনেজমেন্তশিং অমসুং এক্রিদিতেসনশিংদা মতেং পাংবা অসিনা অতোপ্পা য়াম্না মরু ওইবা ওবজেক্তিব ওইরগনি৷ এনিমেল তোক্সিকোলোজী স্তদীশিং অমসুং ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলশিংগীদমক সেল লাইন দিভিজন অমসুং জি.এম.পি. বেতচশিং শেম্বা অসিনা মিসন অসিগী মখাদা সপোর্ত তৌরগনি৷
বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তনা লমজিংদুনা অমসুং বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্চ এসিস্তেন্স কাউন্সিল(বিরেক)দা দেদিকেতেদ মিসন ইমপ্লিমেন্তেসন য়ুনিৎ অমনা চৎনহন্দুনা নেস্নেল বাইও ফার্ম মিসন(এন.বি.এম.) অমসুং ইন্দ-সেপি মিসনগী মখাদা হৌজেক তৌরিবা এক্তিবিতীশিং অসিনা মিসন অসিদা হেন্না মপাঙ্গল হাপ্লগনি৷
থা ১২গী ওইনা লুপা কোতি ৯০০গী শেনফম কোবিদ সুরক্সা মিসন অসিগী ফেস-১ কাইথখ্রে৷
একাদেমিয়া অমসুং ইন্দস্ত্রী অনিমক্তা হৌজিক ফাওবদা বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তনা পুন্না ভেক্সিন কেন্দিদেৎ ১০ সপোর্ত তৌখ্রে অমসুং ঙসি ফাওবদা রসিয়ন ভেক্সিন স্পুনিক-v য়াওনা ভেক্সিন কেন্দিদেৎ ৫ হ্যুমেন ত্রাইয়েল তৌরি অমসুং য়ামদ্রবদা ৩ অমনা অথুবা মতমদা হ্যুমেন ত্রাইয়েল তৌন্নবা প্রিক্লিনিকেলগী এদভান্স স্তেজতা লৈরে৷
বিরেক্কী চিয়রপর্সন অমসুং সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তগী সেক্রেতরী দা. রেনু স্বারুপ্না অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “মিসন কোবিদ সুরক্সা অসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিগীদমক ইন্দিজিনিয়র্স, এফোর্দেবল অমসুং এসেসিবল ওইবা ভেক্সিনশিং পুথোক্নবা ঐখোয়গী তার্গেৎতেদ ইফোর্তনি অমসুং অত্ম নির্ভরগী নেস্নেল মিসন অসিদা মতেং পাংলগনি”৷ “ভারত লৈবাক অসিনা ভেক্সিন পুথোকপদা তৌবা ঙম্বা অদু উৎখ্রে অমসুং মসিগী নেস্নেল কোবিদ ভেক্সিন মিসন অসিগী মতেংদগী ঐখোয়গী ভেক্সিন পুথোক্লিবা মেনুফেকচররশিংনা ভারত অসি খক্তগী নত্তনা মালেম পুম্নমক্কী ওইনা হেন্না এফোর্দেবল অমসুং এসেসিবল ওইবা ভেক্সিন পুথোরক্কনি হায়না ঐখোয়না থাজৈ”, হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷