Cabinet
Cabinet approves the Memorandum of Understanding between the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and theVereniging van Registercontrollers(VRC), the Netherlands
25 NOV 2020 3:27PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the signing of the Memorandum of Understanding (MoU) between the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) and the Vereniging van Registercontrollers(VRC), the Netherlands.
The MoU would help instrengthening and development of the Accounting, Financial and Audit Knowledge Base between the Netherlands and India.
Implementation strategy and Targets:
1. ICAI and VRC will work together to hold and conduct Technical Events, Seminars,Conferences in the Netherlands;
2. To establish possible co-operation in respect of Member Management, ProfessionalEthics, Technical Research, Continuing Professional Education; ProfessionalAccountancy Training, Education and Examinations, as well as theInstitutionalCapacity Building of the Accountancy profession;
3. To offer short term professional courses in the domain of Accounting, Finance,Information Technology and Audit in the Netherlands;
4. To discuss potential emerging developments in form of Students and FacultyExchange programmes;
5. Share available unrestricted information concerning the accountancy profession inIndia and the Netherlands and internationally when required.
Benefits:
The engagement between the premier Institutes of both the countries would help to generate greater employment opportunities for Indian Chartered Accountants and also greater remittances back to India.
Impact:
ICAI has a strong membership base of over 1500 members in the European region and around 80 members in the Netherlands. The contemplated MoU, for providing assistance to VRC, the Netherlands, shall benefit the ICAl members in the region and would provide an additional impetus to prospects of the ICAI members to get professional opportunitiesin the Netherlands.
Background:
The Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) is a statutory body established under the Chartered Accountants Act, 1949 for the regulation of the profession of Chartered Accountants in India. Vereniging van Registercontrollers (VRC), established in 1988, is a voluntary professional organization and members offer services in management accounting, financial accounting, integrated reporting, strategic control and risk management, and corporate governance.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দলনা দি ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর্দ একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং নেদরলেন্দগী বেরনিঙ্গিং বেন রেজিস্তর কন্ত্রোলর্সকা (ভি.আর.সি.)গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অয়াবা পীখ্রে
25 NOV 2020 3:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা পাঙথোকখিবা মন্ত্রী মন্দলগী মীফমনা দি ইন্সতিত্যুত ওফ চার্তর্দ একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অমসুং নেদরলেন্দগী বেরনিঙ্গিং বেন রেজিস্তর কন্ত্রোলর্সকা (ভি.আর.সি.)গী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং (এম.ও.য়ু.)দা খুৎয়েক পীননবা অয়াবা পীখ্রে।
এম.ও.য়ু. অসিনা নেদরলেন্দ অমসুং ভারতকী মরক্তা লৈরিবা একাউন্তিং, ফাইনান্সিএল অমসুং ওদিৎ নোলেজ বেজ অসি মপাঙ্গল কনখৎহনবদা অমসুং চাউখৎহনবদা মতেং পাংলগনি।
ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা লালোং অমসুং পান্দমশিং:
1. আই.সি.এ.আই. অমসুং ভি.আর.সি.না নেদরলেন্দদা তেক্নিকেল ইভেন্তশিং, সেমিনারশিং, কনফরেন্সশিং পাংথোকপা অমসুং শিনবদা পুন্না থবক তৌমিন্নগনি;
ii. মেম্বর মেনেজমেন্ত, প্রোফেস্নেল ইথিক্স, তেক্নিকেল রিসর্স, প্রোফেস্নেল এজুকেসন মখা চত্থবা; প্রোফেস্নে; একাউন্তেন্সী ত্রেনিং, এজুকেসন অমসুং একজামিনেসনশিং লোইননা একাউন্তেন্সী প্রোফেসনগী ইন্সতিত্যুস্নেল কেপাসিতী বিল্দিংগী লমদা কো-ওপরেসন লৈহন্নবা তৌবা;
iii. নেদরলেন্দগী একাউন্তিং, ফাইনান্স, ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী অমসুং ওদিৎকী দোমেনশিংদা শোর্ত তর্ম প্রোফেস্নেল কোর্সশিং ফংহন্নবা তৌবা;
iv. মহৈরোয়শিং অমসুং ফেকল্তী একচেঞ্জ প্রোগ্রামশিংগী মওংদা পোতেন্সিএল লৈবা চাউখৎ থৌরাংশিংগী মতাংদা খন্ননবা তৌবা;
v. ভারত অমসুং নেদরলেন্দ অমদি মথৌ তারকপদা মালেমগী ওইবা একাউন্তেন্সী প্রোফেসনগা মরী লৈনবা অথিংবা লৈতবা ফংলিবা ই-পাউশিং সিয়র তৌবা।
কান্নবশিং:
লৈবাক অনোগী মাংজিল থারিবা ইন্সতিত্যুতশিংগী মরক্তা থবক তৌমিন্নবনা ভারতকী চার্তর্দ একাউন্তেন্তশিংগী থবক্কী অচৌবা খুদোংচাবা ফংহনবদা অমসুং ভারত্তা চৎখিবা শেল চাউনা হল্লকহনবদসু মতেং পাংলগনি।
ইম্পেক্ত:
আই.সি.এ.আই.গী য়ুরোপিয়ন রিজন্দা মেম্বর ১৫০০গী মথক্তা লৈবা অকনবা মেম্বরশীপ বেজ অমনি অমসুং নেদরলেন্দদা মেম্বর ৮০মুক লৈ। ভি.আর.সি. নেদরলেন্দদা মতেং পীনবা এম.ও.য়ু. অসিগী ৱারোল অসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা আই.সি.এ.আই.গী মেম্বরশিংদা কান্নবা পীরগনি অমসুং নেদরলেন্দদা প্রোফেস্নেলগী ওইবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা আই.সি.এ.আইগী মেম্বরশিংগী প্রোস্পেক্ততা অহেনবা থৌনা অমা হাপ্লগনি।
বেকগ্রাউন্দ:
ইন্সতিত্যুত ওদ চার্তর্দ একাউন্তেন্তস ওফ ইন্দিয়া (আই.সি.এ.আই.) অসি চার্তর্দ একুআন্তেন্তস এক্ত, ১৯৪৯গী মখাদা ভারত্তা চার্তর্দ একুআন্তেন্তসকী থবক্তা রিগুলেসন তৌনবা লিংখৎখিবা স্তেত্যুতরী বোদী অমনি। ১৯৮৮তা লিংখৎখিবা বেরনিঙ্গিং বেন রেজিস্তর কন্ত্রোলর্স (ভি.আর.সি.) অসি মেনেজমেন্ত একাউন্তিং, ফাইনান্সিএল একাউন্তিং, ইন্তিগ্রেতেদ রিপোর্তিং, স্তেতেজিক কন্ত্রোল অমসুং রিস্ক মেনেজমেন্ত অমসুং কোর্পোরেৎ গবর্নেন্সতা সর্ভিসশিং পীরিবা ভোলুন্তরী প্রোফেস্নেল ওর্গনাইজেসন অমনি।