Ministry of Home Affairs
High Level Committee under Chairmanship of Union Home Minister approves Rs. 4,381.88 crore of additional Central assistance to six States
West Bengal, Odisha, Maharashtra, Karnataka, Madhya Pradesh, and Sikkim to get funds for cyclones “Amphan’, and ‘Nisarga’, floods and landslides that occurred during 2020
13 NOV 2020 10:38AM by PIB Delhi
The High Level Committee (HLC) under the Chairmanship of the Union Home Minister, Shri Amit Shah, has approved additional Central assistance under the National Disaster Response Fund (NDRF) to six States, which were affected by cyclone/ floods/ landslides during this year.
HLC has approved additional Central assistance of Rs 4,381.88 crore to six States from the National Disaster Response Fund (NDRF).
• For cyclone ‘Amphan’, Rs 2,707.77 crore has been approved for West Bengal and Rs.128.23 crore for Odisha.
• For cyclone ‘Nisarga’ Rs 268.59 crore has been approved for Maharashtra.
• For floods and landslides during the South-West monsoon, Rs.577.84 crore has been approved for Karnataka, Rs 611.61 crore for Madhya Pradesh, and Rs 87.84 crore for Sikkim.
In the aftermath of cyclone ‘Amphan’, the Prime Minister, Shri Narendra Modi had visited the affected States of West Bengal and Odisha on 22nd May 2020. As announced by the Prime Minister, financial assistance of Rs. 1,000 crore to West Bengal and Rs 500 crore to Odisha were released, in advance, on 23rd May 2020 for immediate relief activities in these States. In addition, the Prime Minister had also announced Rs. 2 lakh ex-gratia for the next of kin of the dead and Rs. 50,000 for the injured, which was over and above the ex-gratia provided through the State Disaster Response Fund (SDRF) and the NDRF.
In all the six States, the Central Government had deputed Inter-Ministerial Central Teams (IMCTs) immediately after the calamities, without waiting for the receipt of Memorandum from the affected State Governments.
In addition, during the financial year 2020-21, till date, the Central Government has released Rs 15,524.43 crore to 28 States from the SDRF.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরগী চেয়রমেনশীপ মখাদা অৱাংবা থাক্কী কম্মিতিনা স্তেত তরুক্তা অহেনবা সেন্ত্রেলগী মতেং লুপা করোর ৪,৩৮১,৮৮গী অয়াবা পীখ্রে।
ৱেস্ত বেঙ্গল, ওরিশা, মহারাস্ত্রা, কর্নাতকা, মধ্যা প্রদেশ, অমসুং সিক্কিম্না ২০২০দা থোকখিবা সাইক্লোনশিং “অমফান”, অমসুং ‘নিসার্গা’, ঈশিং-ইচাও অমসুং চিং-কিন্থবা থৌদোকশিংগী ফন্দ ফংলগনি
13 NOV 2020 10:38AM by PIB Imphal
হায় লেবেল কম্মিতি (ঐচ.এল.সি.)না য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিৎ শাহগী চেয়রমেনশীপ মখাদা হন্দক চহিদা স্তেত ৬তা সাইক্লোনশিং/ঈশিং-ইচাও/চিং-কিন্থবনা শোকহনখ্রবা অসিগী ওইনা অহেনবা সেন্ত্রেলগী মতেং নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এন.দি.আর.এফ.)কী মখাদা অয়াবা পীখ্রে।
ঐচ.এল.সি.না নেস্নেল দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এন.দি.আর.এফ.) দগী অহেনবা সেন্ত্রেলগী মতেং লুপা করোর ৪,৩৮১.৮৮ স্তেত তরুক্তা পীনবা অয়াবা পীখ্রে।
• সাইক্লোনশিং “অমফান”গীদমক লুপা করোর ২,৭০৭.৭৭ অসি ৱেস্ত বেঙ্গালগীদমক অয়াবা পীখ্রে অমসুং ওরিশাগী ওইনা লুপা করোর ১২৮.২৩ পীখ্রে।
• সাইক্লোনশিং ‘নিসার্গা’ ওইনা মহারাস্ত্রাদা লুপা করোর ২৬৮.৫৯ অয়াবা পীখ্রে।
• খা-নোংচুপ থংবা ঈশিং-ইচাও অমসুং চিং-কিন্থবা থৌদোকশিংগী লুপা করোর ৫৭৭.৮৪ কর্নাতকা, লুপা করোর ৬১১.৬১ অসিনা মধ্যা প্রদেশ্তা অমসুং লুপা করোর ৮৭.৮৪ অমনা সিক্কিমদা অয়াবা পীখ্রে
সাইক্লোন ‘অমফান’ অসি লোইখ্রবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২০গী মেগী ২২দা ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং ওরিশাগী শোক্লবা মফমশিং অসি চৎতুনা য়েংশিনখি। প্রধান মন্ত্রীনা শেলগী মতেং অসি লাওথোকপদা ৱেস্ত বেঙ্গালদা লুপা করোর ১,০০০ অমসুং ওরিশাদা লুপা করোর ৫০০,অমা ২০২০গী মেগী ২৩দা মাংওইননা খুদক্কী ওইবা অৱাবা কোক্নবা স্তেতশিং অসিদা পীখি। মখা তানা প্রধান মন্ত্রীনা লুপা লাখ ২ অমসু অশিবশিংগীদমক, অশোকপগীনা লুপা ৫০,০০০ এক্স- গ্রেসিয়া ওইনা লাওথোকখি, হায়রিবা অসি স্তেত দিজাস্তর রেস্পোন্স ফন্দ (এস.দি.আর.এফ.) অমসুং এন.দি.আর.এফ.কী মথক্তনি।
স্তেত তরুক অসিদা সেন্ত্রেল সরকারনা ইন্তর-মিনিস্ত্রীএল সেন্ত্রেল তিম (আই.এম.সি.তি.) অসি অৱাবা নংলবা স্তেত সরকারগী রিসিপ্ত ওফ মেমোরেন্দম ঙাইদনা খুদক্তা হাপখি।
মখা তানা, হৌজিক ফাওবদা ফাইনেন্সিএল চহি ২০২০-২১গী ওইনা সেন্ত্রেস সরকারনা এস.দি.আর.এফ.তগী লুপা করোর ১৫,৫২৪.৪৩ স্তেত ২৮দা পীখ্রে।