Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
EEPC India, NID join hands for scaling up medical device industry to meet health challenges like Covid 19
06 NOV 2020 4:17PM by PIB Delhi
EEPC India and the National Institute of Design have joined together to promote and upgrade the designs and technology for the medical devices industry, enabling it to meet the emerging needs of the country's health sector, particularly in the aftermath of Covid-19 pandemic.
With a view to taking the innovative and superior designs to the implementation level, the MSME Ministry has approved seven incubation ideas for the health sector under a special government scheme, Mr. D K Singh, Additional Secretary and Development Commissioner (MSME) said today. He was addressing a webinar at the launch of the EEPC India-NID Design Series. It has been titled as: Post Covid 19- Design Intervention for Medical Device Industry. He said the first design series had been proposed for the medical sector.
''During this pandemic situation of COVID-19, the country is trying to tackle the situation to overcome this difficult phase. We are able to produce over 2 lakh PPE kits in a day to fight COVID-19. Medical devices have been one of the key import-dominant sectors in our country. Dependence on complex medical devices for critical care is technology centric and calls for a consistent focus on innovation and design,'' Mr. Singh said.
In his welcome address, EEPC India Chairman Mr. Mahesh Desai said his council is bringing together policymakers, researchers, designers and industry on a common platform to discuss the possibilities of design in the country in the wake of new and unexpected needs of healthcare facilities due to the outbreak of Covid-19.
Mr. Praveen Nahar, Director, NID, said even in simple products like physiotherapy machines or ECG machines, design plays a very important role in bringing innovation and competitiveness. There are many examples of simple and contextual design improvements in such products that have transformed the way of doing business for Indian MSMEs.
EEPC India is the apex body of the engineering export organizations, accounting for over 25 per cent of the country's overall export.
NID is the premier design institution, earning an international name in industrial designs.
Ms. Durga Shakti Nagpal, Dy CEO, IBEF, Mr. Satish Gokhale, Director, Design Directions and Mr. Gaurav Agarwal, Managing Director, ITPL, Bengaluru & Director, Involutions Healthcare also participated in the webinar.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গুম্বা হেল্থ চেলেঞ্জশিং অসি থেংন্নবা মেদিকেল দিভাইস ইন্দস্ত্রী অসি হেন্না পাকথোক চাওথোকহন্নবগীদমক ই.ই.পি.সি. ইন্দিয়া অমসুং এন.আই.দি. খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নখ্রে
06 NOV 2020 4:17PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী হেল্থ সেক্তরদা মরু ওইনা কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মতুংদা থোক্লকপা য়াবা তঙাই ফদবশিং অদু মেনশিনবা ঙম্নবা মেদিকেল দিভাইস ইন্দস্ত্রীগীদমক দিজাইনশিং অমসুং তেক্নোলোজীশিং হেন্না ফহন্নবা অমসুং এপগ্রেদ তৌনবা ই.ই.পি.সি. ইন্দিয়া অমসুং নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ওফ দিজাইননা পুন্না খুৎশম্নদুনা চৎমিন্নখ্রে৷
ইন্নোভেতিব অমসুং সুপেরিয়র দিজাইনশিং অদু চৎনবা য়াবা লেভেল অমদা পুরকপা য়ানবগী পান্দমদা, সরকার অসিগী অখন্নবা স্কিম অমগী মখাদা হেল্থ সেক্তর অসিগীদমক ইনকুবেসন আইদিয়া তরেৎ এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না অয়াবা পীখ্রে হায়না (এম.এস.এম.ই.)এদিস্নেল সেক্রেতরী অমসুং দিভেলপমেন্ত কমিশনার শ্রী দি.কে. সিংহনা ঙসি ফোংদোকখ্রে৷ ই.ই.পি.সি. ইন্দিয়া-এন.আই.দি. দিজাইন সেরিস লোঞ্চ তৌবগী ৱেবিনার অমদা মহাক্না ৱা ঙাংখ্রে৷ ৱেবিনার অদু অসুম্না মমিং থোনখি: মেদিকেল দিভাইস ইন্দস্ত্রীগীদমক পোস্ত কোবিদ ১৯- দিজাইন ইন্তর্ভেন্সন৷ অহানবা দিজাইন সেরিস অসি মেদিকেল সেক্তরগীদমক হৌদোকখ্রে হায়না মহাক্না ফোংদোকখ্রে৷
''কোবিদ-১৯ লাইনা-লাইচৎ অসিনা হৌজিক ওইহল্লিবা ফিভম অসিদা লৈবাক অসিনা অসিগুম্বা য়াম্না লুবা তানফম অসি লান্থোকপা ঙম্নবা ফিভম অসি লাকশিন্নবা লৈবাক অসিনা হোৎনরি৷ কোবিদ-১৯ অসি লান্থেংন্নবা নোংমদা পি.পি.ই.কিৎ লাখ ২ হেন্না ঐখোয়না পুথোকপা ঙম্মী৷ মেদিকেল দিভাইসশিং অসি ঐখোয়গী লৈবাক অসিদা য়াম্না মরু ওইবা ইমপোর্ত-দোমিনেন্ত সেক্তর অমা ওইরে৷ ক্রিতিকেল কেয়রগীদমক কমপ্লেক্স মেদিকেল দিভাইসশিংদা মখা পোনবা অসি তেক্নোলোজী সেন্ত্রিক ওই অমসুং ইন্নোভেসন অমসুং দিজাইন্দা হেন্না মীৎযেং চংনবা হায়খ্রে,'' হাযনা শ্রী সিংহনা ফোংদোকখ্রে৷
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা অসিনা মরম ওইরগা হেল্থকেয়র ফেসিলিতীশিংগী অনৌবা অমসুং থাজদনা তঙাই ফদনা দরকার ওইরিবশিং অসি য়েংলগা লৈবাক অসিদা দিজাইন শেম্লকপা য়াবগী ওইথোকপা অদু খন্না নৈন্নবা, মসিগী কাউন্সিল অসিনা পোলিসী মেকরশিং, রিসর্চরশিং, দিজাইনরশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিং কম্মন ওইবা প্লেতফোর্ম অমদা পুন্না পুনশিনহল্লি হায়না ই.ই.পি.সি. ইন্দিয়াগী চিয়রমেন শ্রী মহেশ দেসাইনা ফোংদোকখ্রে৷
সিম্পল প্রদক্তশিং খুদম ওইনা ফিজিওথেরাপী মেছিনশিং নত্রগা ই.সি.জি. মেছিনশিং ফাওবদা দিজাইননা ইন্নোভেসন অমসুং চাংদম্নবদা য়াম্না মরু ওইবা থৌদাং লৌরি হায়না এন.আই.দি.গী দাইরেক্তর শ্রী প্রভীন নহরনা ফোংদোকখ্রে৷ ইন্দিয়ন এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক ব্যুজিনেস তৌবগী মওং শেমদোকখ্রবা অসিগুম্বা প্রদেক্তশিং অসিদা সিম্পল অমসুং কন্তেকচুয়েল দিজাইন ইমপ্রুবমেন্তশিংগী খুদম কয়ামরোম য়াওরি৷
ই.ই.পি.সি. ইন্দিয়া অসি ইঞ্জিনিয়রিং এক্সপোর্ত ওর্গনাইজেসনশিংগী এপেক্স বোদীনি৷ মসিনা লৈবাক অসিগী অপুনবা এক্সপোর্ত অদুগী চাদা ২৫ এক্সপোর্ত তোরি৷
এন.আই.দি. অসি ইন্দস্ত্রীয়েল দিজাইনশিংদা মালেম শিনবা থুংনা মিংচৎ তাল্লিবা প্রিমিয়র দিজাইন ইন্সতিত্যুসন অমনি৷
আই.বি.ই.এফ.কী সি.ই.ও. শ্রীমতি দুর্গা শক্তি নাগপাল, দিজাইন দাইরেক্সনগী দাইরেক্তর শ্রী সতিশ গোখালে অমসুং বেঙ্গলুরুদা লৈরিবা আই.তি.পি.এল.গী মেনেজিং দাইরেক্তর শ্রী গৌরব অগর্ৱাল অমসুং দাইরেক্তর, ইনভোলুসন হেল্থকেয়রনা ৱেবিনারগী থৌরম অদুদা শরুক য়াখি৷