Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Aiming to enhance MSME contribution to GDP from about 30 % to 50%; and in exports from 49% to 60% : Shri Gadkari
Targeting creation of 5 crore additional jobs in MSME sector in 5 years
ANIC - ARISE Challenges (Atal New India Challenges in Applied Research and Innovation for medium and Small Enterprises) launched
09 SEP 2020 5:19PM by PIB Delhi
Shri Nitin Gadkari, Union Minister for Road Transport & Highways and MSME has said that he aims to enhance MSME contribution to GDP from about 30% to 50%; and in exports from 49% to 60%. Speaking at a virtual meet organised to launch Aatmanirbhar Bharat ARISE Atal New India Challenges by NiTI Ayog today Shri Gadkari said that his Government is aiming to create 5 crore additional jobs in the MSME sector which presently employs about 11 crore people.
Shri Gadkari applauded the Aatmanirbhar Bharat ARISE Atal New India Challenge initiative of Niti Ayog and called for working in encouraging use new technology in finding solutions to the problems being faced in different areas ensuring value addition. He cited the issue of excess rice which can be utilised for producing ethanol there by addressing the problem of storage on the one hand and providing green fuel to the country as import replacement on the other. Delving further on the issue he said risk taking ability in innovations/finding new solutions need to be promoted and those making bonafide mistakes in the process need to be protected.
The Minister stressed that country's growth will be further accelerated when the backward and tribal areas including the 115 aspirational districts are brought on growth trajectory. He pointed out that the Prime Minister has emphasised on the development and growth of these areas which are socially and economically lagging behind. Shri Gadkari also said we need to work according to spirit of the Prime Minister's vision that science should work in solving problems of common people including those from Scheduled Castes and Scheduled Tribes.
The Minister further advocated broadbasing support for innovations and entrepreneurship so that bonafide new talent also get chance to grow. This helps in lowering costs as well. He also felt that performance audit of Schemes for agriculture and ST/SCs will help in better targeting the schemes.
The objective of Aatmanirbhar Bharat ARISE Atal New India Challenges program is to proactively collaborate with Ministries and the associated industries to catalyse research, innovation and facilitate innovative solutions to sectoral problems.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
জি.দি.পি.দা এম.এস.ই.না শরুক য়াবা অসি চাদা ৩০ রোমদগী চাদা ৫০ হেনগৎহন্নবা, অমদি এক্সপোর্তা চাদা ৪৯দগী ৬০দা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লিঃ শ্রী গদকরী
চহি ৫দা এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা থবক করোর ৫ শেম্নবা পান্দম থম্লি
এ.এন.আই.সি.-এ.আর.আই.এস.ই.গী শিংনবা(অতল ন্যু ইন্দিয়া চেলেঞ্জ-এপ্লাইদ রিসর্চ এন্দ ইনোবেসন ফোর মেদিয়ম এন্দ স্মোল ইন্তরপ্রাইজেজ)
09 SEP 2020 5:19PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজ অমদি এম.এস.এম.ই.গী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নীতিন গদকরীনাজি.দ.পি.দা এম.এস.ই.না শরুক য়াবা অসি চাদা ৩০ রোমদগী চাদা ৫০ হেনগৎহন্নবা, অমদি এক্সপোর্তা চাদা ৪৯দগী ৬০দা হেনগৎহন্নবা পান্দম থম্লি হায়না ফোংদোকখ্রে। নীতি আয়োগনা ঙসি পাংথোকখিবা আত্মানির্ভর ভারত এ.আর.আই.এস.ই. অতল ন্যু চেলেঞ্জ ভর্চুএল ওইবা মীফম অমদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী গদকরীনা হৌজিক মীওই কোতী ১১না থবক তৌরিবা অসিদা চহি ৫দা এম.এস.এম.ই. সেক্তরদা থবক করোর ৫ শেম্নবা পান্দম থম্লি হায়না ফোংদোকখি।
শ্রী নীতিন গদকরীনা নীতি আয়োগকী আত্মনির্ভর ভারত এ.আর.আই.এস.ই. অতল ন্যু ইন্দিয়া চেলেঞ্জ হৌদোকপা অসিদা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং ভেল্যু এদিসন অসিদা নিংথিনা ওইহন্নবা তৌবগী তোঙান-তোঙানবা লমশিংদা মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং অসি ফহন্নবা পাম্বৈ পুথোক্নবগী থবক তচৌবদা অনৌবা তেক্নোলোজী শিজিন্ননবা পুক্নিং থৌগৎখ্রে। মহাক্না অহেনবা চেংগী ৱাথোকশিং অসি থম্লদুনা মায়কৈ অমদা থমজিন্নবগী খুদোংচাদবা অসি ইথানোল পুথোক্নবদা শিজিন্নবা য়াই হায়না থমখি অদুগা অতোপ্পা মায়কৈ অমদনা লৈবাক অসিদা অশংবা ফ্যুএল ফংহন্দুনা ইম্পোর্ত তৌনবগী মহুৎ শিন্নবা তৌবা য়াই হায়না হায়খি। ৱাফম মসিগী মতাংদা মখা তানা ৱা থম্লদুনা ইনোবেসন্দা খুদোংথিবাব মায়োক্নবা ঙম্বগী পাঙ্গল লৈবা/অনৌবা সোলুসন থিবগী মথৌ তাবা অদু হেনগৎহন্নবা তৌগদবনি অমসুং মসিগী থবক চত্থবা অসিদা বোনাফাইদ ওইরবা অশোইবশিং অদু ঙাক্তুনা থম্বগী মথৌ তাই হায়না ফোংদোকখি।
লৈবাক অসি চাউখৎনবা থবক অসি হেন্না খোংজেল য়াংশিলহন্দুনা থবক তৌনিংবগী অনিংবা-অপাম্বা লৈবা জিলাশিং য়াওনা শোত্থরবা অমদি ত্রাইবেলনা খুন্দাবা মফমশিং অসি চাউখৎনবা পরম অসিদা পুশিল্লক্নবা তৌগদবনি হায়না মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা খুন্নাইগী ওইনা অমদি শেন্মিৎলোনগী ওইনা শোত্থহৌরবা মফমশিং অসিদা চাউখৎহন্নবদা হেন্না মিৎয়েং থমখিবা অদু মন্ত্রীনা পুথোক্তুনা খংহনখি। সাইন্সনা সেদ্যুল কাস্তশিং অমসুং সেদ্যুল ত্রাইবশিং য়াওনা মীয়ামগী খুদোংচাদবশিং অসি ফহন্নবা খবক তৌগনি হায়বা প্রধান মন্ত্রীগী ভিজনগী ইনোৎ অসিগী মতুং ইন্না থবক তৌবগী মথৌ তাই হায়নসু গদকরীনা ফোংদোকখি।
মন্ত্রীনা মখা তানা অনৌবা অশেংবা তেলেন্ত অসিসু চাউখৎহন্নবগী তাঞ্জা ফংনবা ঙম্নবা ইনোবেসন অমসুং ওন্তর্প্রিন্যুরশিং পাক চাউনা শৌগৎনবা হায়খি। মসিনা মমল হন্থহনবদসু মতেং পাংগনি। স্কীমশিং অসিগী থবক পাংথোকপা অদু ওদিৎ তৌবনা লৌউ-শিংউ অমসুং এস.তি./এস.সি.শিংগী ওইনা স্কীমশিং হেন্না ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি হায়না থম্মোইদা ফাওখি।
আত্মনির্ভর ভারত এ.আর.আই.এস.ই. অতল ন্যু ইন্দিয়া চেলেঞ্জ থৌরাং অসিগী পান্দমদি মন্ত্রীশিংগা অমদি মরি লৈনরিবা ইন্দস্ত্রীশিংগা পুন্না তেংবাংনদুনা রিসর্চ, ইনোবেসন অসি ইনোৎ হাপ্পা ঙম্নবা অমদি মফমদুগী ওইবা খুদোংচাদবশিং অদুগী অনৌবা সোলুসন ফংহন্নবনি।