Ministry of Social Justice & Empowerment
Shri Thaawarchand Gehlot Inaugurates R&D Building of Alimco through virtual mode
09 SEP 2020 4:24PM by PIB Delhi
Union Minister for Social Justice and Empowerment Shri Thaawarchand Gehlot inaugurated the Research and Development (R&D) Building of Artificial Limbs Manufacturing Corporation of India (ALIMCO), Kanpur under DEPwD, Ministry of Social Justice and Empowerment through virtual mode here today. People’s representatives from Kanpur (UP), Smt. Shakuntala D. Gamlin, Secretary, DEPwD and senior officers were also present online.
Addressing on the occasion, Shri Gehlot said that the state of the art facilities in the Research & Development (R&D) Building shall immensely improve the capability of ALIMCO in upgradation of the existing product & development of new aids & assistive device in house as well in collaboration with prestigious organization such as IIT Kanpur. This will be useful in serving ‘Divyangjan” & “Senior Citizen” of our country.
This R&D building is constructed in four floors covering total area of 1856 Sq Meter. The Ground floor is facilitated for the Various type of Testing & High End Precision Machines for The Quality Control and Design & Development like Spectrometer, Universal Testing Machines etc. The total area of Ground Floor 481.75 sqm. The Ist Floor is facilitated for Quality Control Office & Lab. The IInd Floor is facilitated for Design & Development Office and Lab. The total area of Ground Floor 446.37 sqm and is facilitated for full-fledged BTE assembly, Testing and its storage. The specialty of this floor is ESD (Electro Static Discharge) flooring, in which the generated charge in human body will be grounded therefore the sophisticated electronic parts of BTE will be safe during assembly. The Construction of Complete Building is in consideration of PwD and in in the view of environmental safety there is provision of Rain Water Harvesting.

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
ভর্চুএল ওইনা শ্রী থাৱারচান্দ গেহলোতনা অলিমকোগী আর অমসুং দি বিল্দিং শঙ্গাখ্রে
09 SEP 2020 4:24PM by PIB Imphal
সোসিএল জজতিস্ত অমসুং ইমপ্বারমেন্ত মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা আর্তিফিসিএল লিম্বস মেনুফেকচরিং কোরপোরেসন ওফ ইন্দিয়া(অলিমকো), কানপুরগী রিছর্স অমসুং দিবলপমেন্ত বিল্দিং অমা ভর্চুএল ওইনা ঙসি সোসিএল জজতিস্ত অমসুং ইমপ্বারমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর থাৱারচান্দ গেহলোতনা শঙ্গাখ্রে। কানপুরদগী মীয়ামগী মীহুৎ শ্রীমতি সাকুন্তলা দি.গেমলিন, দি.ই.পি.দব্লিউ.দিগী সেক্রেতরি অমসুং সেনিয়র ওফিসিএলশিংসু ওনলাইন্দা শরুক য়াখি।
থৌরম অদুদা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি অনৌবা খুদোংচাবা কয়া য়াওরবা রিছর্স অমসুং দিবলপমেন্ত বিল্দিং অসিনা অলিমকোনা হৌজিক পুথোক্লিবা পোৎথোকশিং ফগৎহনবা ঙম্লগনি অমসুং মশাগী ওইবা অনৌবা পোৎথোকশিং পুথোকপা অমসুং আই.আই.তি কানপুরগা লোয়ন্না থবক তৌমিন্নদুনা অনৌবা কয়া পুথোকপদা মতেং পাংলগনি। মসিনা লৈবাক অসিগী ‘দিবয়াংজন’ অমসুং ‘অহলশিং’গী মতেং পাংলগনি।
মথোল মরি লৈবা রিসর্স অমসুং দিবলপমেন্ত বিল্দিং অসি অপুনবা ওইনা ইসক্বার মিতর ১৮৫৬ কোল্লি। গ্রাউন্দ ফ্লোরদা ক্বালিতি কন্ত্রোল, দিজাইন অমসুং দিবলপমেন্তগী অৱাংবা থাক্কী মেছিনশিং হায়বদি স্পেক্তোমিতর, য়ুনিভর্সেল তেস্তিং মেছিনশিং য়াওনা অফবা মেছিন কয়া থম্লি। গ্রাউন্দ ফ্লোরগী অপুনবা পাক-চাউবা অসি ইসক্বার মিতর ৪৮১.৭৫নি। অহানবা মথোলদা ক্বালিতি কন্ত্রোলগী ওফিস অমসুং লেব লৈরি। অনিসুবা মথোলদা দিজাইন অমসুং দিবলপমেন্তগী ওফিস অমসুং লেব লৈরি। গ্রাউন্দ ফ্লোরদা বি.তি.ই এশেমব্লি, তেস্তিং অমসুং মসিগী থমফম ওইরি । মসিগী ফ্লোর অসি ই.এস.দি(ইলেক্ত্রো স্তেতিক দিসচার্জ) য়াওরবা লৈমাইনি, হায়বদি মীওইবগী হকচাংন পুথোকপা চার্জ চুপশিনগনি অমসুং বি.তি.ইগী ইলেক্ত্রোনিক পার্তশিং পানখৎপা মতমদা অশোই-অঙাম থোকহল্লোই। পি.দবল্যু.দি তানরবা মতুংদা বিল্দিং অসি মপুংফানা শাবনি অমসুং মসিদা নোংগী ঈশিং লৌশিন্নবা খুদোংচাবা য়াওরি।