Ministry of Chemicals and Fertilizers
HIL ( India) Limited has supplied 114.2 MT of DDT to Zambia for Malaria control programme
08 SEP 2020 12:48PM by PIB Delhi
HIL (India) Limited, a PSU under the Ministry of Chemicals and Fertilizers has supplied 114.2 Metric tonne ( MT ) of DDT 75 % WP to zambiya for their Malaria control program.
HIL CMD Shri SP mohanty said that This is the last phase of dispatch out of 307 MT order received from Ministry of health jambia .HIL has also executed supplies of 20.6 MT to South Africa recently and in progress of supplies of 129 MT to Zimbabwe.
HIL (India) is the sole manufacturer of DDT globally. The company was incorporated in the year 1954 to manufacture and supply DDT to Government of India’s Ministry of Health and Family Welfare for malaria control programme. in the year 2019-20, the product was supplied to 20 States In the country. The Company is also exporting the product to many African countries.
Malaria continues to be one of the major public health problems gobally. WHO recommends DDT as one of the efficient IRS chemical to curb malaria mosquito menace and it is widely used by Southern African countries like South Africa, Zimbabwe, Zambia, Namibia, Mozambique etc. India is commited to manufacture and supply quality products at reasonable prices to the Southern African region ,which will strengthen our bilateral relationship.

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
ঐচ.আই.এল. (ইন্দিয়া) লিমিতেদনা মেলরিয়া লাকশিন্নবা থৌরাংগীদমক জাম্বিয়াদা দি.দি.তি. ১১৪.২ এম.তি. পীখ্রে
08 SEP 2020 12:48PM by PIB Imphal
কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর্স মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈবা পি.এস.য়ু. অমা ওইরিবা ঐচ.আই.এল. (ইন্দিয়া) লিমিতেদনা মেলরিয়া লাকশিন্নবা থৌরাংগীদমক জাম্বিয়াদা চাদা ৭৫গী দবল্যু.পি. ওইবা দি.দি.তি. মেত্রিক তন ১১৪.২ পীখ্রে‍।
ঐচ.আই.এল.গী সি.এম.দি. এস.পি. মোহন্তীনা ফোঙদোকখিবদা মদু জাম্বিয়াগী হকশেল মন্ত্রালয়দগী ফংবা এম.তি. ৩০৭গী ওর্দরগী অকোনবা তাঙ্ককক্কী থাবনি‍। ঐচ.আই.এল. না খা অফ্রিকাদা এম.তি. ২০.৬সু হন্দক্তা থাখ্রে অমদি জিমবাবৱেদা এম.তি. ১২৯ থানবা থৌরাং তৌরি‍।
ঐচ.আই.এল. (ইন্দিয়া) মালেমগী ওইনা অমত্তা ঙায়রবা দি.দি.তি. পুথোকপনি‍। কম্পেনী অসি ১৯৫৪দা ভারত লৈঙাক্কী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়দা মেলরিয়া লাকশিন্নবা থৌরাংগীদমক দি.দি.তি. পুথোক্তুনা পীননবা লিংখৎখিবনি‍। ইং ২০১৯-২০দা পোত্থোক অসি ভারতকী স্তেত ২০দা পীখ্রে‍। কম্পোনী অসিনা অফ্রিকান লৈবাক কয়াদসু পোত্থোক অসি থাদোক্লি‍।
মেলরিয়া অসি মালেমগী ওইনা অচৌবা মীয়ামগী হকশেলগী প্রোব্লেমশিংগী মরক্তা অমনি‍। দবল্যু.ঐচ.ও.না দি.দি.তি.বু মেলরিয়া কাঙ লাকশিন্নবা কান্নরবা আই.আর.এস. কেমিকেল অমা ওইনা রিকমেন্দ তৌরি অমদি খা অফ্রিকা, জিমবাবৱে, জাম্বিয়া, নামিবিয়া, মোজাম্বিকনচিংবা খা থংবা অফ্রিকা লৈবাকশিংদা পাক্তক্ননা শীজিন্নরি‍। ভারতনা মতিং লৈবা পোত্থোকশিং পুথোক্তুনা চৎনবা য়াবা মমলদা খা থংবা অফ্রিকাগী লমদমশিংদা পীননবা ফিরেপ লৌরি অমদি মসিনা ঐখোয়গী নাকন অনিগী ওইবা মরীবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনগনি‍।