Ministry of Power
Team NTPC beats 112 organisations to emerge winner at AIMA - Chanakya (Business Simulation Game) National Management Games 2020
03 SEP 2020 3:47PM by PIB Delhi
Team NTPC overcame a stiff challenge to emerge as winner at the recently concluded All India Management Association (AIMA) - Chanakya (Business Simulation Game) National Management Games (NMG) 2020. The victory was also significant since NTPC won the prestigious National Management Games for the first time in five years. NTPC Limited, the Central PSU under Ministry of Power mentioned in a statement that the team from NTPC Vallur, Tamil Nadu achieved the feat of being crowned the national champion after competing against teams from 112 organisations from different parts of the country.
The team comprised Shri Chinnathambi G, Manager, C&I Maintenance; Shri Senkguttuvan P J, Manager, Operations (Main Plant); Shri Yoginderkumar J, Manager, Operation from NTPC Vallur. Team NTPC Vallur qualified for the regional rounds, which was held online and subsequently qualified for the Finals.
Located in Tamil Nadu's Tiruvallur District, the 1500 MW Vallur Thermal Power Station is operated by NTPC Tamil Nadu Energy Company Limited (NTECL), a joint venture between NTPC Limited and Tamil Nadu Generation and Distribution Company (TANGEDCO).
More teams from NTPC brought laurels for India's largest power generating company with combined team of NTPC Talcher Kaniha and SSC-ER II (Shared Services Center-Eastern Region II) from Odisha emerging as runner-up in the southern regional round of AIMA Chanakya NMG 2020.
Shri Deepak Ranjan Sahoo, Shri Khageshwar Pradhan & Shri Ramani Kanta Jena from NTPC Talcher Kaniha & SSC-ER II were part of the team.
16 winning teams of NTPC Business Minds 2020 were nominated for the event and subsequently 2 teams qualified for the national finals. NTPC won the competition earlier in 2015 while the power major had emerged as runner-up in 2016 and 2017.
AIMA Chanakya National Management Games, an online Business Simulation Game conducted every year is aimed at ensuring that participating executives from various industries get an introduction to the complexities of running an organisation and gain expertise and skills from this event.
National Management Games (NMG) is one of its kind platform for Corporate Managers to face the thrill of Managing Business in a competitive mode. It is one of the most anticipated and reputable annual events based on Business Management Simulation, conducted by AIMA (All India Management Association).
The participants experience the complexities of running a company by focusing on resource management, market trends, cost analysis, product positioning, production planning, and inventory control. NMG is conducted in 2 levels; one at the Regional round (includes two sub-levels: Preliminary and Regional Final), and the second is the Final round.

পাৱর মন্ত্রালয়
এ.আই.এম.এ.-চানক্য (বিজিনেস সিমুলেসন গেম) নেস্নেল মেনেজমেন্ত গেমস ২০২০দা মকোক থোঙনবা এন.তি.পি.সি. কাংবুনা লুপ ১১২ মাইথিবা পীখি
03 SEP 2020 3:47PM by PIB Imphal
হন্দক পাংথোকখিবা এ.আই.এম.এ-চানক্যা(বিজিনেস সিমুলেসন গেম) নেসনেল মেনেজমেন্ত গেমস ২০২০দা অচৌবা শিংনবা অমা মায়োক্নদুনা এন.তি.পি.সি কাংবুনা মকোক তারে। চহি মঙাদা অহানবা ওইনা এন.তি.পি.সিনা লেমজনিংঙাই ওইরবা নেসনেল মেনেজমেন্ত গেমস মাইপাকপা শিংথানিংঙাই ওইবা অমনি। ভারত সরকারগী পৱার মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা এন.তি.পি.সি লিমিতেদকী চেরোল অমনা হায়খি মদুদি তামিল নাদুগী এন.তি.পি.সি বাল্লুরগী কাংবুনা লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা লুপশিংগী কাংবু ১১২ মাইথিবা পীদুনা নেসনেল চেম্পিয়নগী মিংথোল ফংলে।
কাংবু অদুদা এন.তি.পি.সি বাল্লুরগী মেনেজর(সি অমসুং আই মেন্তেনেন্স), চিন্নাথাম্বী জি; মেনেজর(ওপরেসন), সেনগুতুবান পি জে; মেনেজর(ওপরেসন) য়োগিন্দরকুমার জে য়াওখি। ওনলাইন্দা পাংথোকখিবা রিজনেল রাউন্দশিংদা এন.তি.পি.সি বাল্লুর মাইপাকখি অমসুং মখা তারকপদা ফাইনেল চঙখিবনি।
তামিল নাদুগী তিরুবাল্লুর জিলাদা লৈবা মেগাৱাত ১৫০০গী থর্মেল পৱার স্তেসন অসি এন.তি.পি.সি লিমিতেদ অমসুং তামিল নাদু জেনেরেসন এন্দ দিস্ত্রিবুসন কম্পেনিগী অপুনবা এন.তি.পি.সি তামিল নাদু ইনর্জি কম্পেনি লিমিতেদনা থবক পাংথোকপনি।
এন.তি.পি.সি তালচার কানিহা অমসুং এস.এস.সি-ই.আর ২, ওরিসানা এ.আই.এম.এ-চানক্যা(বিজিনেস সিমুলেসন গেম) নেসনেল মেনেজমেন্ত গেমস ২০২০গী খা মাইকৈগী রিজনেল রাউন্দদা অনিসুবা তাখি।
এন.তি.পি.সি তালচার কানিহা অমসুং এস.এস.সি-ই.আর ২, ওরিসাগী কাংবু অদুদা দিপক রঞ্জন সাহু, খাগেশ্বর প্রধান অমসুং রমনি কান্তা জেনা য়াওখি।
এন.তি.পি.সি বিজিনেস মাইন্দস ২০২০গী মাইপাক্লবা কাংবু ১৬ থৌরম অদুগী খনখি অমসুং নেসনেল ফাইনেলগীদমক কাংবু ২ খনখি। ২০১৫দা এন.তি.পি.সিনা মকোক তাখ্রে অমসুং ২০১৬ অমসুং ২০১৭দা অনিসুবা তাখি।
এ.আই.এম.এ-চানক্যা নেসনেল মেনেজমেন্ত গেমস অসি তোঙান-তোঙানবা ইন্দস্ত্রিশিংগী ইজুকিউতিপশিং শরুক য়াহন্দুনা লুপ অমা মথৌ পাংথোকপদা থেংনরিবা অরুবা থবকশিং খঙহন্নবা অমসুং থৌরম অসিদগী লৌশিং ফংনবা পান্দমদা চহি খুদিংগী পাংথোকপা ওনলাইন বিজিনেস সিমুলেসন গেমনি ।
নেসনেল মেনেজমেন্ত গেমস অসি চাংদম্না মওংদা পাংথোকপা ললোন-ইতিক পাংথোকপদা থেংনরিবা অৱা-নুংঙাইশিং শরুক য়াবা কোরপোরেত মেনেজরশিংগী মফম অমনি। মসি ওল ইন্দিয়া মেনেজমেন্ত এসোসিএসন্না পাংথোকপা মমিং লৈরবা চহিগী ওইনা পাংথোকপা বিজিনেস মেনেজমেন্ত সিমুলেসন গেমনি।
কম্পেনি অমা মথৌ পাংথোকপদা থেংনরিবা পোৎ-চৈ শেন্নবা, কৈথেলগী ফিবম, পুথোকপদা চঙবা শেনফম নৈনবা, পোৎ পুথোক্নবা থৌরাং তৌবা, ইনভেনতোরি কন্ত্রোল অসি শরুক য়ারিবশিংনা থেংনগনি। নেসনেল মেনেজমেন্ত গেম অসি রিজনেল রাউন্ত অমসুং ফাইনেল রাউন্দ হায়না তাঙ্কক অনি থোক্না পাংথোক্লি।