Ministry of Jal Shakti
Water Heroes Contest 2.0
02 SEP 2020 6:13PM by PIB Delhi
One of the primary objectives of the Ministry of Jal Shakti is to make waterconservation a people’s movement and strengthen the water consciousness in the country. For furthering this objective, the Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation, Ministry of Jal Shakti has launched the ‘Water Heroes – Share Your Stories’ Contest from September 1, 2020 with an aim to reach out to people on the important subject of water conservation and management.
Through this Water Heroes Contest, we hope to encourage and collect best practices in water conservation from across India. We also hope to disseminate such efforts across India to encourage more transformational efforts in this area. Every month (from September, 2020 onwards) entries would be invited for consideration of awards. Every month a maximum of 10 entries can be considered for the awards. All selected entries will be awarded a cash prize of Rs. 10,000 each and a certificate.
To take part in the contest, the participants will have to post their success stories on water conservation through a specially made video of 1-5 minutes (along with a write-up of up to 300 words and some photographs/pictures) depicting the efforts and significant contributions to conserve and manage water resources.
APS/SG/MG *****************************

জল শক্তি মন্ত্রালয়
ৱাতর হিরোস কন্তেস্ত ২.০
02 SEP 2020 6:13PM by PIB Imphal
ৱাতর কঞ্জার্ভেশনবু মীয়ামগী মুভমেন্ত অমা ওইহন্নবা অমসুং লৈবাক অসিদা ঈশিংগী মতাংদা ৱাখল খন্থবা হেনগৎহনবা হায়বসি জল শক্তি মন্ত্রালয়গী মরু ওইবা পান্দমশিংগী মনুংদা অমনি। মসিগী পান্দম অসিবু মখাতানা চৎথনবগীদমক্তা দিপার্তমেন্ত ওফ ৱাতর রিসোর্স, রিভর দিবেলপমেন্ত অমসুং গঙ্গা রিজুভনেশন, জল শক্তিগী মন্ত্রলয়না ৱাতর কঞ্জার্ভেশন অমসুং মেনেজমেন্তকী মরু ওইবা হিরম অসিগী মতাংদা মীয়ামদা খঙহন্নবগী পান্দমগা লোইননা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১দগী ‘ৱাতর হিরোস – শেয়র য়োর স্তোরিস’ কন্তেস্ত অসি হৌদোকখি।
ৱাতর হিরোস কন্তেস্ত অসিগী খুত্থাংদা, ঐখোয়না ভারত পুম্বদগী ৱাতর কঞ্জার্ভেশনগী মতাংদা খ্বাইদগী হেন্না ফবা প্রক্তিসশিং থৌগৎনবা অমসুং খোমগৎনবা আশা তৌরি। ঐখোয়না মসিগী লমসিদা অহোংবা পুরক্নবা হোৎনরিবশিং অদু হেন্না থৌগৎনবা ভারত পুম্বদা অসুগুম্বা হোৎনরিবশিং অসি শন্দোক্নবা আশা তৌরি। থা খুদিংগী (২০২০গী সেপ্তেম্বরদগী হৌরগা) এৱার্দসশিং অসিগীদমক্তা খন্ননবগীদমক্তা এন্ত্রীশিং ইনভাইত তৌরগনি। থা খুদিংগী এৱার্দ অসিগীদমক্তা য়াম্লবদা এন্ত্রী ১০ খনগৎলগনি। খনগৎলবা এন্ত্রী খুদিংমক্তা লুপা ১০.০০০গী শেলগী মনা অমসুং সার্তিফিকেত অমা পীগনি।
কন্তেস্ত অসিদা শরুক য়ানবগীদমক্তা পার্তিসিপেন্তশিং অদুনা ঈশিংগী রিসোরসশিং কঞ্জার্ভ তৌবদা অমসুং মেনেজ তৌবদা হোৎনখিবশিং অমসুং শিংথানীংঙাই ওইবা কন্ত্রিব্যুশনশিং অদু উৎলদুনা অখন্ননা শেম্লবা মিনিত ১-৫গী ভীদিও (ৱাহৈ ৩০০ ফাওবগী অইবা অমসুং ফোতোগ্রাফশিং/পিকচরশিংগা লোইননা) গী খুত্থাংদা ৱাতর কঞ্জার্ভেশনগী মতাংদা মখোয়গী মাইপাকপগী ৱারিশিং অদু পোস্ত তৌগদবনি।