জল শক্তি মন্ত্ৰালয়
‘ৱাটাৰ হিৰ’ প্ৰতিযোগিতা ২.০’
02 SEP 2020 6:13PM by PIB Guwahati
জল সংৰক্ষণক এক গণ আন্দোলনলৈ ৰূপান্তৰিত কৰাৰ লগতে জল সচেতনতা অধিক প্ৰগাঢ় কৰাৰ বাবে পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰাটো কেন্দ্ৰীয় জল শক্তি মন্ত্ৰালয়ৰ অন্যতম উদ্দেশ্য। এই উদ্দেশ্যক বাস্তৱায়িত কৰাৰ লক্ষ্যৰে মন্ত্ৰালয়টোৰ অধীনস্থ জল সম্পদ বিভাগ, নদী উন্নয়ণ আৰু গংগা উজ্জীৱিতকৰণ বিভাগে ‘ৱাটাৰ হিৰ’জ : শ্বেয়াৰ ইয়ৰ ষ্টৰিজ’ শীৰ্ষক এক প্ৰতিযোগিতাৰ আয়োজন কৰিছে। ১ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ৰ পৰা আৰম্ভ হোৱা এই প্ৰতিযোগিতাৰ জৰিয়তে জল সংৰক্ষণ আৰু জল প্ৰবন্ধনৰ দৰে গুৰুত্ব পূৰ্ণ বিষয়টো সম্পৰ্কে ব্যাপক জন সজাগতা সৃষ্টিৰ প্ৰয়াস কৰা হ’ব।
‘ৱাটাৰ হিৰ’জ’ প্ৰতিযোগিতাৰ জৰিয়তে দেশত প্ৰচলিত জল সংৰক্ষণ সম্পৰ্কীয় উত্তম অনুশীলনক উত্সাহিত কৰাৰ লগতে এনে অনুশীলনৰ অনুসন্ধান কৰিব পৰা যাব বুলি আশা কৰা হৈছে। এই প্ৰতিযোগিতাৰ বাবে ছেপ্টেম্বৰ ২০২০ৰ পৰা প্ৰতি মাহে প্ৰতিযোগীৰ অংশগ্ৰহণ বিচৰা হ’ব। এই বঁটাৰ বাবে প্ৰতিমাহে সৰ্বাধিক ১০ গৰাকী প্ৰতিযোগীক অংশ গ্ৰহণৰ সুযোগ দিয়া হ’ব। এইসকল প্ৰতিযোগীৰ ভিতৰৰ পৰা এগৰাকীক বঁটাৰ নিৰ্বাচিত কৰা হ’ব। শ্ৰেষ্ঠ প্ৰতিযোগীসকলে ১০,০০০কৈ নগদ ধন লাভ কৰাৰ লগতে একোখন প্ৰমাণ পত্ৰও লাভ কৰিব।
প্ৰতিযোগিতাত ভাগ ল’বলৈ প্ৰতিযোগীসকলে জল সংৰক্ষণ বিষয়ত তেওঁলোকে লাভ কৰা সাফল্যৰ কাহিনী বৰ্ণাই এটা ১-৫ মিনিটৰ ভিডিঅ’(৩০০শব্দৰ একোটা টোকা আৰু প্ৰয়োজনীয় ফটো কিম্বা চিত্ৰসহ) প্ৰেৰণ কৰিব লাগিব।

Ministry of Jal Shakti
Water Heroes Contest 2.0
02 SEP 2020 6:13PM by PIB Delhi
One of the primary objectives of the Ministry of Jal Shakti is to make waterconservation a people’s movement and strengthen the water consciousness in the country. For furthering this objective, the Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation, Ministry of Jal Shakti has launched the ‘Water Heroes – Share Your Stories’ Contest from September 1, 2020 with an aim to reach out to people on the important subject of water conservation and management.
Through this Water Heroes Contest, we hope to encourage and collect best practices in water conservation from across India. We also hope to disseminate such efforts across India to encourage more transformational efforts in this area. Every month (from September, 2020 onwards) entries would be invited for consideration of awards. Every month a maximum of 10 entries can be considered for the awards. All selected entries will be awarded a cash prize of Rs. 10,000 each and a certificate.
To take part in the contest, the participants will have to post their success stories on water conservation through a specially made video of 1-5 minutes (along with a write-up of up to 300 words and some photographs/pictures) depicting the efforts and significant contributions to conserve and manage water resources.
APS/SG/MG *****************************