Ministry of Finance
CBDT provides Utility to ascertain TDS Applicability Rates on Cash Withdrawals
12 JUL 2020 8:21PM by PIB Delhi
The Income Tax Department has facilitated a new functionality for Banks and Post offices through which they can ascertain the TDS applicability rates on cash withdrawal of above Rs.20 lakh in case of a non-filer of the income-tax return and that of above Rs. 1 Crore in case of a filer of the income-tax return. So far,more than 53,000 verification requests have been executedsuccessfully on this facility.
CBDT today said that this functionality available as “Verification of applicability u/s 194N” on www.incometaxindiaefiling.gov.in since 1st July 2020,is also made available to the Banks through web-services so that the entire process can be automated and be linked to the Bank’s internal core banking solution.
Explaining the details of this facility, CBDT said that now the Bank/Post Office has to only enter the PAN of the person who is withdrawing cash for ascertaining the applicable rate of TDS. On entering PAN, a message will be instantly displayed on the departmental utility:“TDS is deductible at the rate of 2% if cash withdrawal exceeds Rs. 1 crore” [if the person withdrawing cash is a filer of the income-tax return] and “TDS is deductible at the rate 2% if cash withdrawal exceeds Rs. 20 lakh and at the rate of 5% if it exceeds Rs. 1 Crore” [if the person withdrawing cash is a non-filer of the income-tax return].
CBDT said that the data on cash withdrawal indicated that huge amount of cash is being withdrawn by the persons who have never filed income-tax returns. To ensure filing of return by these persons and to keep track on cash withdrawals by the non-filers, and to curb black money, the Finance Act, 2020 w.e.f. 1st July, 2020 further amended Income-tax Act to lower threshold of cash withdrawal to Rs. 20 lakh for the applicability of this TDS for the non-filers and also mandated TDS at the higher rate of 5% on cash withdrawal exceeding Rs. 1 crore by the non-filers.
It may be noted that in order to discourage cash transactions and move towards less cash economy, the Finance (No.2) Act, 2019 has inserted section 194N in the Income Tax Act w.e.f. 1st September, 2019 to provide for levy of TDS @ 2% on cash withdrawal exceeding Rs. 1 crore from a Bank/Post Office account/s subject to certain exceptions.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
সি.বি.দি.তি.না কেস ৱিদ্রো তৌবশিংদা তি.দি.এস.কী চৎনবা রেতশিং অদু খংদোক্নবা খুদোংচাবা লৈহনখ্রে
12 JUL 2020 8:21PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স অমসুং পোস্ত ওফিসশিংদগী ইনকম তেক্স হন্দোরক্নবগী ফাইল তৌদবশিংগীনা লুপা লাক্ষ ২০গী মথক্তা অদুগা ইনকম তেক্স ফাইল তৌবশিংগীনা লুপা কোতী ১গী মথক্তা শেল লৌথোকপদা তি.দি.এস.কী চৎনবা রেতশিং অদু খংদোকপা ঙম্নবগীদমক অনৌবা খুদোংচাবা অমা ফংহনখ্রে। হৌজিক ফাওবদা খুদোংচাবা অসিদগী থাঙ্গৎলকখিবা ৱাফম ৫৩,০০০দগী হেন্না অশোংবা-শেংদবা মশক খংদোকখ্রে।
সি.বি.দি.তি.না ঙসি ফোংদোকখিবদা মসিগী খুদোংচাবা অসি জুলাই ১, ২০২০দগী হৌনা www.incometaxindiaefiling.gov.inদা “য়ু./এস. ১৯৪এন.গী চৎনবশিং অদু অশেং-শেংদা খংদোক্নবা” ৱেবসাইত্তগী বেঙ্কশিংদা ফংহন্দুনা তৌদুনা মপুং ওইবা প্রোসেসশিং অসি মশা মথন্তা তৌজরক্নবা অমসুং ”বেঙ্কশিংগী ইন্তর্নেল কোর বেঙ্কিংদা লিঙ্ক তৌবা য়ারগনি।
মসিগী খুদোংচাবা অসিগী মতাংদা মরিক চুম্বা ৱাফম ফোংদোক্লদুনা সি.বি.দি.তি.না তি.দি.এস.কী রেত অদু খংদোকপদা হৌজিক বেঙ্ক/পোস্ত ওফিসনা কেস ৱিথদ্রো তৌগদৌরিবা মীশক অদুগী পি.এ.এন. অদুখক্তমক হাপচিল্লগা তৌবা য়ারগনি হায়না ফোংদোকখি। পি.এ.এন. হাপচিনবা মতমদা জিপার্তমেন্তকী ওইননা থবক-থৌওং চত্থনবা মেসেজ অমা মশা মতোমতা থোকচরক্কনিঃ “লুপা কোতী অমদগী হেন্না ৱিথদ্রো তৌবা তারবদি তি.দি.এস.কী ২% গী রেত্তা কক্কনি”[শেল ৱিথদ্রো তৌগদৌরিবা মীওই অদু ইনকম-তেক্স হন্দোরক্নবগী ফাইল তৌবা ওইবা তারবদি] অমসুং “লুপা লাক্ষ ২০দগী হেন্না কেস ৱিথদ্রো তৌরবদি ২% গী রেত্তা কক্কনি অদুগা লুপো কোতী ১দগী হেনবা তারবদি ৫% গী রেত্তা কক্কনি”[শেল ৱিথদ্রো তৌগদৌরিবা মীওই অদু ইনকম-তেক্স হন্দোরক্নবগী ফাইল তৌদবা ওইবা তারবদি]।
সি.বি.দি.তি.না কেস ৱিথদ্রো তৌবগী দেতা অদুদগী কৈদোনুংদা ইনকম-তেক্স হন্দোরক্নবা ফাইল তৌদ্রিবা মীশক অমনা অয়াম্বা শেনফমশিং ৱিথদ্রো তৌরে হায়বসি তাক্কনি। মীওইশিং অদুনা শোয়দনবা হন্দোরক্নবগী ফাইল খংনবা অমসুং ফাইল তৌদবশিংনা কেস ৱিঅদু তৌহন্নবা অমসুং ফাইল তৌদবশিংনা কেস ৱিথদ্রো তৌবদা ত্রেক তৌনবা অমসুং ব্লেক মনিদা অথিংবা থম্নবা জুলাই ১, ২০২০দগী ফাইনান্স এক্ত ২০২০ অদু শেমদোক্তুনা তেক্স থিদবশিংনা লুপা লাক্ষ ২০দগী হেন্না কেস ৱিথদ্রো তৌবদা তি.দি.এস. কী হন্থবা চাং অদু চৎনহন্নবগী থৌরাং লৈখ্রে অমসুং ইনকম-তেক্স থিদবশিংনা লুপা কোতী ১দগী হেন্না কেস ৱিথদ্রো তৌবদা ৫%গী অৱাংবা রেত্তা তি.দি.এস. কক্নবগী থৌরাং শেমখি। অনৌলা চৎন-কাংলোন অসি জুলাই ১, ২০২০দগী চৎনখ্রে।
নিংশিংবা য়াবদি কেস ত্রাঞ্জেক্সন তৌবদা থৌগত্তনবা অমসুং অতাবা শেলগী শেন্মিৎলোনগী মায়কৈরোমদা চংশিন্নবা সেপ্তেম্বর ১, ২০১৯দগী চৎনখিবা (ন. ২)এক্ত, ২০১৯ ইনকম-তেক্স এক্তকী সেক্সন ১৯৪এন.দা হাপচিন্দুনা বেঙ্ক/পোস্ত ওফিস/একাওন্তগী অকক্নবা চৎনবদা য়াওদবা খরা নত্তনা লুপা কোতী ১দগী হেন্না কেস ৱিথদ্রো তৌবদা ২%গী রেত্তা তি.দি.এস. চৎনহন্নবা থৌরাং শেমখি।