Ministry of Commerce & Industry
Revised Timelines for Sunset Review Investigation for Anti-dumping Duty
21 APR 2020 6:59PM by PIB Delhi
Vide Trade Notice No. 02/2017 dated 12th December, 2017, the Directorate General of Trade Remedies (DGTR), Ministry of Commerce and Industry had prescribed the procedure and timelines for initiating an Anti-dumping Sunset Review investigation (SSR) under the Customs Tariff Act 1975 and the Anti-dumping Rules. The said notice prescribed a minimum time of 270 days prior to the expiry of the anti-dumping measure in force, for filing the SSR application, which could be relaxed till 240 days with justification of delay.
It has been observed that the prescription of time limit for filing the SSR application, i.e. either 270 days prior to expiry of measure or 240 days prior to expiry of measure with justification of delay, has brought a reasonable degree of discipline and has resulted in the SSR application being filed well before the expiry of the measure. However, representations are often received from the domestic industry that on account of unavoidable circumstances, they are unable to adhere to the prescribed timeline of minimum 240 days prior to expiry of measure, in certain situations.
To redress this grievance of the industry, a Trade Notice (No. 02/2020) has been issued by DGTR on 20th April 2020,providing a relaxation of the said time limit up to 180 days prior to the date of expiry of the measure for filing the SSR application, on account of genuinedifficulty faced by the domestic industry in meeting thedeadline of 270 days. The Designated Authority may further relax the timeline up to 120 days prior to the expiry of the measure, in exceptional circumstances.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
এন্তি-দম্পিং দ্যুতীগীদমক্তা ওইবা সনসেৎ রিভ্যু ইনভেস্তিগেসনগীদমক্তা নৌনা শেমদোক্লবা তাইমলাইন
21 APR 2020 6:59PM by PIB Imphal
দিসেম্বর ১২, ২০১৭, ভাইদ নোতিস নম্বর ০২/২০১৭, দাইরেক্তোরেৎ জেনরেল ওফ ত্রেদ রেমেদীস (দি.জি.তি.আর.), কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়না কস্তম্স তারিফ এক্ত ১৯৭৫ অমসুং এন্তি-দম্পিং রুলশিংগী মখাদা এন্তি-দম্পিংসনসেৎ রিভ্যু ইনভেস্তিগেসন হৌনবগীদমক্তা প্রোসিজর অমসুং তাইমলাইনশিং পীথোকখ্রে। হায়রিবা নোতিস অসিনা এস.এস.আর. এপ্লিকেসন ফাইল তৌনবগীদমক্তা শিজিন্নরিবা এন্তি-দম্পিংগী পাম্বৈ অদুনা লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা নুমিৎ ২৭০গী য়ামদ্রবদা মতম অসি পী, মসি থেংথবগী মতিক চাবা মরম পীরগা নুমিৎ ২৪০ ফাওবা শাংদোকপা য়াই।
এস.এস.আর. এপ্লিকেসন ফাইল তৌনবগীদমক্তা পীরিবা অকক্নবা মতম অদু পাম্বৈ অদুনা লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা নুমিৎ ২৭০গী মতম নত্ত্রগা থেংথবগী মতিক চাবা মরম পীরগা পাম্বৈ অদুনা লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা নুমিৎ ২৪০গী মতম, মসিনা মতিক চাবা দিসিপ্লিন পুরকই অমসুং মসিনা মরম ওইরগা পাম্বৈনা লোইদ্রিঙগী মমাংদা এস.এস.আর. এপ্লিকেসনশিং নীংথিনা ফাইল তৌনখি। অদুবু লৈথোকপা য়াদবা ফিভম খরদগী মরম ওইরগা দোমেস্তিক ইন্দস্ত্রীগী মাইকৈদগী অখন্নবা ফিভম খরদা মখোয়না পাম্বৈ অদুনা লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা পীরিবা নুমিৎ ২৪০গী য়ামদ্রবা মতমগী তাইমলাইন অসি ঙাক্না চৎপা ঙমদে হায়না ৱাফম কয়া অমা থাগৎলকখি।
ইন্দস্ত্রীগী মাইকৈদগী থাংগৎলকখিবা ৱাকৎ অসিগী ৱারোইশিন পুরক্নবগীদমক্তা, এপ্রিল ২০, ২০২০দা দি.জি.তি.আর.না ত্রেদ নোতিস অমা (নম্বর ০২/২০২০) থোকখি, মসিগী নোতিস অসিদা নুমিৎ ২৭০গী দেদলাইন অসিগী মনুংদা ফাইল তৌবদা দোমেস্তিক ইনদস্ত্রীনা তশেংনা অৱাবা মায়োক্নবদগী, এস.এস.আর. এপ্লিকেসন ফাইল তৌনবগীদমক্তা অকক্ননবা মতম অদু পাম্বৈগী লোইগদবা মতম অদুগী নুমিৎ ১৮০গী মমাংদা ওইনবা কোমথোক্নবগী অয়াবা পীখ্রে। য়াম্না তোপ তোপ্পা ফিভম খরদা মরী লৈনবা ওথোরিতীনা মখা তানা তাইমলাইন অসিবু পাম্বৈ অদুনা লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা নুমিৎ ১২০ ফাওবা শাংদোকপা য়াই।