Prime Minister's Office
Prime Minister addresses the Israeli Parliament - Knesset
25 FEB 2026 10:41PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi addressed today a Special Plenary of the Knesset in Jerusalem. He is the first Indian Prime Minister to address the Israeli parliament.
Upon his arrival at the Knesset, Prime Minister was received by the Speaker of the Knesset, H.E. Amir Ohana and accorded a ceremonial welcome. The Prime Minister of Israel, H.E. Mr. Benjamin Netanyahu; Leader of Opposition, H.E. Mr Yair Lapid; and Speaker Ohana spoke in the Plenary ahead of Prime Minister’s address, expressing strong bipartisan support for India-Israel ties.
Prime Minister began his address by thanking the Speaker for the special honour. Highlighting the strong bonds of friendship between India and Israel, Prime Minister noted that the two peoples share both ancient civilizational ties and a robust contemporary partnership based on technology, innovation, defence, security and strategic convergences. He stated that the vibrant people-to-people ties based on cooperation in agriculture, rural development, water management, sustainability and enterprise have imparted a dynamic outlook to the relationship. Underlining the historical connections and two-way movement of people between the two countries, Prime Minister stated that the Indian community in Israel and the Jewish diaspora in India have made significant contribution to progress in both countries.
Recalling the uncompromising policy of zero tolerance for terrorism of the two countries, Prime Minister offered condolences for the October 7 terror attack and noted that there can be no justification for such brutality. He offered India’s support to all efforts that contribute to durable peace and stability in the region. In this context, he highlighted India’s firm support for the Gaza Peace Initiative endorsed by the UN Security Council. Noting the ongoing collaboration between India and Israel in the plurilateral arena, he called for deeper interaction between the two countries in the India-Middle East-Europe Economic Corridor [IMEC] and the I2U2 frameworks.
Prime Minister highlighted India’s growth story and sought greater bilateral collaboration in the fields of trade, investment, infrastructure development, green growth, start-ups, digital solutions and emerging technologies, unlocking the innovation and creativity of the youth. Expressing satisfaction at the conclusion of the Bilateral Investment Treaty, he called for early finalisation of an ambitious Free Trade Agreement to realise the untapped trade potential.
Prime Minister called for greater parliamentary interaction between the two vibrant democracies taking advantage of the recently formed Parliamentary Friendship Group for Israel in India. Drawing parallels between the ethos of the two civilizations, Prime Minister noted that India’s philosophy of Vasudhaiva Kutumbakam [the world is one family] and the Israeli principle of Tikkum Olam [healing the world] speak of shared approaches towards a harmonious society. Prime Minister thanked the members of the Knesset for their contribution to India-Israel ties and conveyed good wishes for the upcoming festival of Purim.
After his address, Prime Minister was bestowed with the "Medal of the Knesset,” by the Speaker of the Knesset, H.E. Amir Ohana. Prime Minister dedicated the honour to the enduring friendship between India and Israel. The full address of Prime Minister may be seen here [link]

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইজরেল সংসদ - কেনেসত্তদা ৱা ঙাংখ্রে
25 FEB 2026 10:41PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা জেরুশালেমদা কেনেসেতকী অখন্নবা মীফম অমদা ৱা ঙাংখ্রে। ইজরেলগী সংসদতা ৱা ঙাংবা ভারতগকী অহানবা প্রধান মন্ত্রী মহাক্না ওইরে।
মহাক কেনেসত্ত থুংলবদা, কেনেসেতকী স্পিকর অমির ওহানানা প্রধান মন্ত্রী তরাম্না ওকখি। প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংদ্রিঙৈদা ইজরেলগী প্রধান মন্ত্রী বেঞ্জামিন নেতনয়াহু; ওপোজিসনগী লুচিংবা য়াইরা লাপিদ অমসুং স্পিকর ওহানা অখন্নবা মীফম অদুদা ৱা ঙাংখি, ভারত-ইজরেলগী মরীশিং শৌগৎনবা ৱাফমশিং ফোঙদোকখি।
অখন্নবা ইকায়খুম্নবা উৎপগীদমক মহাক্কী ৱারোল হৌরকপদা প্রধান মন্ত্রীনা স্পিকর থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি মদুদি “স্পিকর ওফ কেনেসত” মেদল পীবগীদমক তৌবীমল খঙবা উৎচরি অমসুং লৈবাক অনিগী মতম কুইরবা মরুপ-মপাংগী মরী অমসুং শরুক য়ামিন্নরিবা গনতন্ত্রগী চৎনবীশিংদা মনা অসি কৎথোকচরি। লৈবাক অনিগী মীয়াম থায়নগী সভেত্যগী মরীশিং অমসুং তেক্নোলোজি, ইন্নোবেসন, দিফেন্স, সেকুরিতি অমসুং লাল্লোংগী অপুনবদা য়ুম্ফম ওইবা অফবা মতম অসিগী মরী অনিমক শরুক য়ামিন্নরি। লৌউ-শিংউ, খুঙ্গং চাউখৎহনবা, ঈশিংগী থবক, তুংকোইনা চৎনবা য়াবা থবক অমসুং শেন-থুমগী মতেং পাংবদা য়ুম্ফম ওইবা মীগা-মীগা লৈনবা মরীশিংনা মরুপ-মপাংগী মরী অসিগী অফবা শক্তম অমা ওইরে। লৈবাক অনিগী মরক্ত পুৱারিগী মরীশিং লৈনরি অমসুং লৈবাক অনিগী মীয়াম মরক্ত চৎথোক-চৎশিন তৌনরি। ইজরেলদা লৈরিবা ভারতমচাশিং অমসুং ভারত্ত লৈরিবা জিয়ুমচাশিংনা লৈবাক অনিমক চাউখৎনবা শিংথাবা য়ানা মতেং পাংলি।
তেরোরিজম খাংদুনা লৈথোক্তবা হায়বা লৈবাক অনিমক্কী শন্তাইনবা য়াদ্রবা থৌশিল নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ওক্তোবর ৭ গী তেরোরিষ্টশিংগী থৌদোক্ত লৈখিদ্রবশিংগী অৱাবদা শরুক য়াজরি অমসুং অসিগুম্বা তমথিরবা থৌদোক অসি মরম চাবনি হায়না ফোঙদোকপা য়ারোই। লমদম অসিদা তুংকোইনা শান্তি অমসুং তুংদু-লৈতাবা পুরক্নবা থবক খুদিংমক্ত ভারতনা শৌগৎলি। য়ু.এন সেকুরিতি কাউন্সিলনা পুখৎলকপা গজাদা শান্তি পুরক্নবা থবক ভারতনা মপুংফানা শৌগৎলি। মালেমগী তোঙান-তোঙানবা লুপশিংদা হৌজিক ভারত অমসুং ইজরেল পুন্না চৎমিন্নরি। ইন্দিয়া-মিদল ইষ্ট-য়ুরোপ ইকোনোমিক কোরিদোর (আই এম ই সি) অমসুং ১২য়ু২ফ্রেমৱার্কশিংদা লৈবাক অনি হেন্না চেৎনা থবক তৌমিন্নরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ললোন-ইতিক, শেন থাদবা, ইনফ্রাষ্ট্রকচর শেমগৎপা, গ্রিন গ্রোথ, ষ্টার্দঅপশিং, দিজিতেলগী থবকশিং অমসুং নৌনা থোক্লকপা তেক্নোলোজিশিংদা লৈবাক অনি পুন্না থবক পায়খৎমিন্নরি অমসুং নহারোলশিংদা অনৌবা থবকশিং পায়খৎহল্লি। বাইলেতরেল ইনভেষ্টমেন্ত ত্রিতি য়ানবা পুরকখিবদা অপেনবা ফাওই। ললোন-ইতিক্কী খুদোংচাবশিং লৌনবা থাজবা থম্লিবা ফ্রি ত্রেদ এগ্রিমেন্ত থবক ওইনা অথুবা মতমদা পাংথোক্নবা থাজবা থম্লি।
হন্দক ভারত্ত শেমখিবা পর্লিয়ামেন্তরি ফ্রেন্দসিপ গ্রুপ ফোর ইজরেলগী খুদোংচাবা লৌদুনা গনতন্ত্র চৎপা লৈবাক অনিগী মরক্ত সংসদকী থবকশিং হেন্না পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখি। সভেত্য অনিগী মান্নবা চৎনবীশিং পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বসুধাইবা কুতুম্বকম (মালেম অসি ইমুং অমনি) হায়বা ভারতকী ৱাঙুলোন অমসুং তিক্কুম ওলাম (মালেম ফগৎহনবা) হায়বা ইজরেলগী অচুম্বা ফিদম অসিনা নুংঙাই য়াইফবা অমসুং নুংশিনবা খুন্নাই অমা পুরক্কনি। ভারত-ইজরেলগী মরীশিংদা মখোয়না মতেং পাংবগীদমক কেনেসেতকী মেম্বরশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং লাক্লিবা পুরিম কুহ্মৈগীদমক য়াইফ পাউজেল পীখি। প্রধান মন্ত্রীগী মপুংফাবা ৱারোল মখাগী অসিদা ফংগনি। [link]