Prime Minister's Office
PM to visit Ayodhya on 30th December and inaugurate, dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 15,700 crore
Ayodhya and its surrounding areas to benefit from development projects worth more than Rs 11,100 crore; In line with PM’s vision to revamp civic facilities and develop world class infrastructure in Ayodhya
PM to inaugurate Ayodhya Airport; facade of the terminal building to depict the temple architecture of the upcoming Shri Ram Mandir
PM to inaugurate Ayodhya Dham Junction Railway Station
Amrit Bharat trains to start operations in the country as PM will flag off two new Amrit Bharat trains
PM to flag off six new Vande Bharat trains
To enhance accessibility to the upcoming Shri Ram Mandir, PM to inaugurate four newly redeveloped, widened and beautified roads in Ayodhya
PM to lay the foundation stone of a greenfield township in Ayodhya being developed at a cost of more than Rs 2180 crore
PM to inaugurate and dedicate to the nation various other significant projects worth more than Rs 4600 crore across Uttar Pradesh
28 DEC 2023 4:54PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Ayodhya, Uttar Pradesh on 30th December, 2023.
At around 11:15 AM, Prime Minister will inaugurate the redeveloped Ayodhya Railway Station and flag off new Amrit Bharat trains and Vande Bharat trains. He will also dedicate several other railway projects to the nation. At around 12:15 PM, Prime Minister will inaugurate the newly built Ayodhya Airport. At around 1 PM, Prime Minister will participate in a public programme where he will inaugurate, delicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 15,700 crore in the state. These include projects worth about Rs 11,100 crore for development of Ayodhya and its surrounding areas and projects worth about Rs 4600 crore related to other projects across Uttar Pradesh.
Prime Minister’s vision is to develop modern world class infrastructure in Ayodhya, improve connectivity and revamp its civic facilities while also conforming to the rich history and heritage of the city. In realisation of this vision, a new airport, new redeveloped railway station, newly redeveloped, widened and beautified roads and other civic infrastructure is being inaugurated in the city. Further, foundation stones of a number of new projects will be laid that will contribute to beautification and revamp of civic facilities in and around Ayodhya.
Ayodhya Airport
Phase 1 of the state-of-the-art airport is developed at a cost of more than Rs 1450 crore. The airport’s terminal building will have an area of 6500 sqm, equipped to serve about 10 lakh passengers annually. The facade of the Terminal Building depicts the temple architecture of the upcoming Shri Ram Mandir of Ayodhya. The interiors of the terminal Building are decorated with local art, paintings & murals depicting the life of Bhagwan Shri Ram. The terminal building of Ayodhya airport is also equipped with various sustainability features like insulated roofing system, LED lighting, rain water harvesting, landscaping with fountains, water treatment plant, sewage treatment plant, solar power plant and many other such features have been provided to meet GRIHA - 5 star ratings. The airport will improve connectivity in the region, leading to a boost in tourism, business activities and employment opportunities.
Ayodhya Dham Railway Station
Phase I of redeveloped Ayodhya Railway Station - known as Ayodhya Dham Junction Railway Station - is developed at a cost of more than Rs 240 crore. The three-storey modern railway station building is equipped with all modern features like lifts, escalators, food plazas, shops for puja needs, cloak rooms, child care rooms, waiting halls. The station building will be 'accessible for all' and 'IGBC certified green station building'.
Amrit Bharat trains, Vande Bharat trains and other rail projects
The programme at Ayodhya Dham Junction Railway Station will witness the Prime Minister flagging off a new category of superfast passenger trains in the country - the Amrit Bharat Express. The Amrit Bharat train is an LHB push pull train with non air-conditioned coaches. This train has locos at both ends for better acceleration. It provides improved facilities for rail passengers like beautiful and attractive designed seats, better luggage rack, mobile charging point with suitable mobile holder, LED lights, CCTV, public information system, among others. Prime Minister will also flag off six new Vande Bharat Trains.
Prime Minister will flag off two new Amrit Bharat trains viz Darbhanga-Ayodhya-Anand Vihar Terminal Amrit Bharat Express and Malda Town-Sir M. Visvesvaraya Terminus (Bengaluru) Amrit Bharat Express.
Prime Minister will also flag off six new Vande Bharat Trains. These include Shri Mata Vaishno Devi Katra-New Delhi Vande Bharat Express; Amritsar-Delhi Vande Bharat Express; Coimbatore-Bangalore Cantt Vande Bharat Express; Mangalore-Madgaon Vande Bharat Express; Jalna-Mumbai Vande Bharat Express and Ayodhya-Anand Vihar Terminal Vande Bharat Express.
Prime Minister will also dedicate to the nation three railway projects worth Rs 2300 crore to strengthen rail infrastructure in the region. The projects include the Rooma Chakeri-Chanderi third line project; Jaunpur-Tulsi Nagar, Akbarpur-Ayodhya, Sohawal-Patranga and Safdarganj-Rasauli sections of the Jaunpur-Ayodhya-Barabanki doubling project; and doubling and electrification project of the Malhaur-Daliganj railway section.
Improved civic infrastructure in Ayodhya
To enhance accessibility to the upcoming Shri Ram Mandir, Prime Minister will inaugurate four newly redeveloped, widened and beautified roads in Ayodhya - Rampath, Bhaktipath, Dharampath, and Shri Ram Janmabhoomi Path.
Prime Minister will also inaugurate and dedicate to the nation a number of projects that will strengthen the civic infrastructure and beautify the public places in and around Ayodhya. These inaugurated projects include Rajarshi Dashrath Autonomous State Medical College; four-lane road connecting Ayodhya-Sultanpur Road-Airport; four-lane road till Tedhi Bazaar Shri Ram Janmabhoomi via NH-27 bypass Mahobra Bazaar; several beautified roads across the city and the Ayodhya bypass; Jagdishpur-Faizabad section of NH-330A; widening and strengthening of Maholi-Baragaon-Deodhi road and Jasarpur-Bhaupur-Gangaraman-Sureshnagar road; ROB at Badi Bua Railway Crossing on Panchkosi Parikrama Marg; solid waste treatment Plant in village Pikhrauli; and new buildings and classrooms in Dr. Brajkishore Homoeopathic College and Hospital, among others. Prime Minister will also inaugurate works related to Mukhyamantri Nagar Srijan Yojana work and five parking and commercial facilities.
Foundation stone of new projects in Ayodhya
Prime Minister will also lay the foundation stone of new projects which will further help in the revamp of civic facilities in Ayodhya while also strengthening the rich cultural heritage of the city. These include conservation and beautification of four historical entrance gates in Ayodhya; new concrete ghats between Guptar Ghat and Rajghat and rehabilitation of pre-built ghats; development and beautification of tourist facilities from Naya Ghat to Laxman Ghat; construction of a visitor gallery for Deepotsav and other fairs at Ram Ki Paidi; strengthening and renovation of pilgrim path from Ram Ki Paidi to Raj Ghat and Raj Ghat to Ram Temple.
Prime Minister will lay the foundation stone of a greenfield township in Ayodhya being developed at a cost of more than Rs 2180 crore and Vashishtha Kunj Residential Scheme to be developed at a cost of about Rs 300 crore.
Prime Minister will also lay the foundation stone of a NH-28 (new NH-27) Lucknow-Ayodhya section; strengthening and modification of NH-28 (new NH-27) existing Ayodhya bypass; establishment of the CIPET center in Ayodhya, and construction work of Municipal Corporation Ayodhya and Ayodhya Development Authority office.
Other projects across Uttar Pradesh
During the public programme, Prime Minister will inaugurate and dedicate to the nation other significant projects across Uttar Pradesh. These include the four-lane widening of Gosain Ki Bazar Bypass-Varanasi (Ghaghra Bridge-Varanasi) (NH-233); strengthening and upgradation of Khutar to Lakhimpur section of NH-730; capacity increase of LPG plant in Trishundi of Amethi district; Sewage Treatment Plant of 30 MLD in Pankha and 130 MLD in Jajmau, Kanpur; interception and diversion of drains and sewage treatment work in Unnao district; and CETP for Tannery Cluster at Jajmau in Kanpur.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিশেম্বর ৩০ দা প্রধান মন্ত্রী অযোধ্যাদা চৎকনি
অযোধ্যাদা মীয়ামগী খুদোংচাবশিং অমুক হন্না শেমজিন্নবা অমসুং মালেম থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা লুপা করোর ১১,১০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অযোধ্যা এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি; তর্মিনেল বিল্দিংগী মমাইদা শঙ্গানবা থৌরাং তৌরিবা শ্রী রাম মন্দিরগী য়ুমশারোল হাপকনি
প্রধান মন্ত্রীনা অযোধ্যা ধাম জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা অমৃত ভারত ত্রেন অনি লমথাদুনা লৈবাক অসিদা অমৃত ভারত ত্রেনশিং চেনবা হৌদোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন তরুক লমথাগনি
শঙ্গাগদৌরিবা শ্রী রাম মন্দির য়ৌবা লম্বী নুংঙাইনবা, প্রধান মন্ত্রীনা অযোধ্যাদা অনৌবা লম্বী মরী শঙ্গাগনি
প্রধান মন্ত্রীনা অযোধ্যাদা লুপা করোর ২১৮০ চঙনা শেমগৎকদবা গ্রিনফিল্দ তাউন্সিপ অমা উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা পায়খৎপা লুপা করোর ৪৬০০ হেনবগী অতোপ্পা কান্নরবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি
28 DEC 2023 4:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী দিশেম্বর ৩০,২০২৩দা উত্তর প্রদেসকী অযোধ্যাদা চৎকনি।
অয়ুক পুং ১১:১৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীন অমুক হন্না শেমগৎলবা অযোধ্যা রেলৱে স্তেসন শঙ্গাগনি অমসুং অনৌবা অমৃত ভারত ত্রেনশিং অমসুং বন্দে ভারত ত্রেনশিং লমথাগনি। মহাক্না তোঙান-তোঙানবা অতোপ্পা রেলৱে প্রোজেকশিং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। নুমিৎয়ুংবা মতুং পুং ১২:১৫ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা নৌনা শাবা অযোধ্যা এয়রপোর্ত শঙ্গাগনি। নুংথিল পুং ১ রোম তাবদা, প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগী থৌরম অমা শরুক য়াগনি অমসুং মহাক্না রাজ্য অসিদা লুপা করোর ১৫,৭০০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। হায়রিবা প্রোজেকশিং অদুগী মনুংদা, অযোধ্যা অমসুং মসিগী অকোয়বা লমশিং শেমগৎনবা লুপা করোর ১১,১০০ রোমগী প্রোজেকশিং অমসুং উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা পায়খৎকদবা লুপা করোর ৪৬০০ রোমগী অতোপ্পা প্রোজেকশিং য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান্দি অযোধ্যাদা মালেম থাক্কী ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শেমগৎপা, লম্বী-থোং ফগৎহনবা অমসুং সহর অসিগী মীয়ামগী খুদোংচাবশিং অমুক হন্না ফগৎহনবগা লোয়ননা সহর অসিগী ইনাকখুল্লবা পুৱারি অমসুং হেরিতেচ য়োকখৎপনি। মঙলান অসি থবক ওইনা পাংথোক্নবা, সহর অসিদা অনৌবা এয়রপোর্ত অমা, নৌনা শেমগৎলবা রেলৱে স্তেসন, অনৌবা সহরগী লম্বীশিং অমসুং সিবিক ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং শঙ্গাগনি। মখা তানা অযোধ্যা অমসুং মসিগী অকোয়বা ফজনবা অমসুং মীয়ামগী খুদোংচাবশিং অমুক হন্না ফগৎহন্নবা অনৌবা প্রোজেক খর উরেপ-উয়ুং তমগনি।
অযোধ্যা এয়রপোর্ত
অৱাংবা থাক্কী এয়রপোর্ত অসিগী ফেজ-১ অসি লুপা করোর ১৪৫০ হেনবগী শেনফম চঙনা শেমগৎপনি। এয়রপোর্ত অসিগী তর্মিনেল বিল্দিং অসি ইসক্বার মিতর ৬৫০০ পাক-চাউগনি, চহি অমদা পেসেঞ্জর লাখ ১০ সেবা তৌবা ঙমগনি। তর্মিনেল বিল্দিংগী মমাইদা নৌনা শঙ্গাগদৌরিবা শ্রী রাম মন্দিরগী লাইশঙগী য়ুমশারোল হাপকনি। তর্মিনেল বিল্দিংগী মনুংদা লমদম অসিগী কলা, ভাগবান শ্রী রামগী পুন্সিগী অয়েকপা লাইশিং অমসুং মুরেলশিং য়াওরে। অযোধ্যা এয়রপোর্তকী তর্মিনেল বিল্দিং অসিদা ইন্সুলেতেদ রুফিং, এল.ই.দি লাইত, নোংগী ঈশিং লোকশিনফম, ঈশিং পেরেশিং, ঈশিং শেংদোক্নবা প্লান্ত, অমোৎপা শেংদোক্নবা প্লান্ত, সোলার পৱার প্লান্ত অমসুং গ্রিহা-ফাইব স্তার রেতিং য়ৌবা ঙম্নবা অতোপ্পা খুদোংচাবা কয়া য়াওরে। এয়রপোর্ত অসিনা লমদম অসিদা তুরিজম, ললোন-ইতিক অমসুং থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লগনি।
অযোধ্যা ধাম রেলৱে স্তেসন
অমুক হন্না শেমগৎপা অযোধ্যা রেলৱে স্তেসনগী ফেজ-১ অসি অযোধ্যা ধাম জঙ্কসন রেলৱে স্তেসন হায়না খঙনদুনা লুপা করোর ২৪০ হেন্না চঙনা শেমগৎপনি। মথোল অহুম লৈবা অনৌবা রেলৱে স্তেসন অসি মতমগা চুনরবা খুদোংচাবশিং হায়বদি লিফ, ইসকালেতরশিং, চাফম, পুজাগী পোৎলমশিংগী দুকানশিং, পোৎ-চৈ থমফম, অঙাংশিংগী লৈফম, মী ঙাইফম হোলশিং য়াওরে। স্তেসন বিল্দিং অসি মীওই খুদিংমক শীজিন্নবা য়াগনি অমসুং গ্রিন স্তেসন বিল্দিং ওইনা আই.জি.বি.সিনা শক্তাক্লে।
অমৃত ভারত ত্রেনশিং, বন্দে ভারত ত্রেনশিং অমসুং অতোপ্পা রেলৱে প্রোজেকশিং
অযোধ্যা ধাম জঙ্কসন রেলৱেস স্তেসন্দা পাংথোক্কদবা থৌরমদা প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী য়াংবা ত্রেনশিংগী অনৌবা কাংলুপ অমা ওইরিবা অমৃত ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি। অমৃত ভারত ত্রেন অসি এয়র-কন্দিসন য়াওদবা কোচশিংগী এল.ঐচ.বি পুস পুল ত্রেননি। হেন্না য়াংনা থৌবা য়ানবা ত্রেন অসিনগী অরোইবা মতোল অনিমক্তা লোকোশিং য়াওরি। মসিদা ফজরবা সিতশিং, হেন্না ফবা পোৎ-চৈ থমফম, মোবাইল চার্জ তৌফম অমসুং চুনবা মোবাইল থমফম, এল.ই.দি লাইতশিং, সি.সি.তি.বি, মীয়ামদা লাউথোক্নবা সিস্তেম য়াওরি। প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন তরুকশু লমথাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা অমৃত ভারত ত্রেন অনি হায়বদি দারভঙ্গা-অযোধ্যা-অনন্দ বিহার তর্মিনেল অমৃত ভারত এক্সপ্রেস অমসুং মালদা তাউন-সার এম. বিসবেশবরায়া তর্মিনস(বেঙ্গালুরু) অমৃত ভারত এক্সপ্রেস লমথাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা বন্দে ভারত ত্রেন তরুকশু লমথাগনি। ত্রেনশিংগী মনুংদা শ্রী মাতা বৈষ্ণো দেবী কার্ত-নিউ দিল্লি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; অমৃতশর-দিল্লি বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; কোয়ম্বতুর-বেঙ্গালুরু কেন্ত বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; মঙ্গালুরু-মাদগাউন বন্দে ভারত এক্সপ্রেস; জলনা-মুম্বাই বন্দে ভারত এক্সপ্রেস অমসুং অযোধ্যা-অনন্দ বিহার তর্মিনেল বন্দে ভারত এক্সপ্রেস য়াওরি।
লমদম অসিগী রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লুপা করোর ২৩০০ রোমগী রেলৱে প্রোজেক অহুম প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা রোমা চাকেরি-চান্দেরি অহুমশুবা লাইন প্রোজেক; জাউনপুর-তুলসি নাগর, অকবারপুর-অযোধ্যা, সোহাৱাল-পাতরঙ্গা অমসুং জাউনপুর-অযোধ্যা-বরাবঙ্কি দব্লিং প্রোজেক্কী সাফদারগঞ্জ-রাসাউলি সেক্সনশিং অমসুং মহালহাওর-দালিগঞ্জ রেলৱে স্তেসনগী দব্লিং অমসুং মৈ ফংহনবগী প্রোজেকশিং য়াওরি।
অযোধ্যাদা মীয়ামগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনবা
শঙ্গাগদৌরিবা শ্রী রাম মন্দির য়ৌবা লম্বীগী খুদোংচাবা হেনগৎহন্নবা, অযোধ্যা-রামপথ, ভক্তিপথ, ধর্মপথ অমসুং শ্রী রাম জন্মভুমি পথতা অমুক হন্না শেমগৎলবা, পাকথোক্লবা অমসুং ফজহল্লবা লম্বী মরি প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি।
অযোধ্যা অমসুং মসিগী অকোয়বা মফমশিং ফজনবা অমসুং মীয়ামগী ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা প্রোজেক কয়া প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। শঙ্গাগদৌরিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা রাজর্ষি দশর্থ ওতোনোমস স্তেৎ মেদিকেল কলেজ; অযোধ্যা-সুলতানপু রোদ-এয়রপোর্ত শম্নবা লেন মরিগী লম্বী; এন.ঐচ-২৭ বাইপাস মহোব্রা বাজার ফাওরগা তেধি বাজার শ্রী রাম জন্মভুমি ফাওবগী লেন মরিগী লম্বী; সহরগী লম্বীশিং ফজহনবা অমসুং অযোধ্যা বাইপাস; এন.ঐচ-৩৩০এগী জগদিসপুর-ফাইজাবাদ সেক্সন; মাহোলি-বরাগাউন-দিওধি লম্বী পাকথোকপা অমসুং জসারপুর-ভাউপর-গঙ্গরমন-সুরেসনগর লম্বী; পঞ্চকোসি পরিক্রমা মার্গতা বাদি বুয়া রেলৱে ক্রোসিংদা আর.ও.বি; পীখাউলি খুঙ্গংদা সোলিদ ৱেস্ত ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত; দোক্তর ব্রজকিশ্বর হোমিওপেথি কলেজ অমসুং হোস্পিতালদা অনৌবা বিল্দিং অমসুং ক্লাসরুমশিং য়াওরি। মুখ্যমন্ত্রী নগর শ্রীজন য়োজনাগা মরী লৈনবা থবকশিং অমসুং পার্কিং মঙা অমসুং ললোন-ইতিক্কী মফমশিং প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি।
অযোধ্যাদা অনৌবা প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তম্বা
অযোধ্যাগী মীয়ামগী খুদোংচাবশিং অমুক হন্না ফগৎহনবগা লোয়ননা সহর অসিগী ইনাকখুল্লবা পুৱারি অমসুং হেরিতেচ মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অনৌবা প্রোজকশিং প্রধান মন্ত্রীনা উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা অযোধ্যাদা পুৱারি ওইরবা হোর্জং মরি ঙাক-শেনবা অমসুং ফজহনবা; গুপ্তার ঘাত অমসুং রাজঘাতকী মরক্তা অনৌবা কনক্রিত ঘাতশিং শাবা অমসুং হান্না শারম্বা ঘাতশিং শেমজিনবা; নয়া ঘাত্তগী লক্সমী ঘাত ফাওবা শেমগৎপা অমসুং ফজহনবা; দিপোউৎসব অমসুং রাম কি পাইরিদা পাংথোকপা অতোপ্পা মেলাশিংগী ভিজিতর গেল্লরি অমা শেমগৎপা; রাম কি পাইরিদগী রাজ ঘাত ফাওবা অমসুং রাজ ঘাত্তগী রাম মন্দির ফাওবা লাইফমগী লম্বী ফগৎহনবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা অযোধ্যাদা লুপা করোর ২১৮০ চঙনা শেমগৎকদবা গ্রিনফিল্দ তাউন্সিপ অমগী অমসুং লুপা করোর ৩০০ চঙনা পায়খৎকদবা বসিস্থা কুঞ্জ রেসিদেন্সিএল স্কিম উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা এন.ঐচ-২৮(অনৌবা এন.ঐচ-২৭) লখনৌ-অযোধ্যা সেক্সন; হৌজিক লৈরিবা অযোধ্যা বাইপাসকী এন.ঐচ-২৮(অনৌবা এন.ঐচ-২৭) ফগৎহনবা অমসুং শেমদোকপা; অযোধ্যাদা সিপেত সেন্তর অমা লিংখৎপা; মিউনিসিপাল কোওপরেসন অযোধ্যা অমসুং অযোধ্যা দিবলপমেন্ত ওথোরিতি ওফিস শেমগৎ-শাগৎপগী থবক উরেপ-উয়ুং তমগনি।
উত্তর প্রদেস শীনবা থুংনা পায়খৎকদবা অতোপ্পা প্রোজেকশিং
প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামগী থৌরম মনুংদা উত্তর প্রদেস শীনবা থুংবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিংগী মনুংদা গোসাইন কি বাজার বাইপাস-বরানসী(ঘাঘ্রা থোং-বরানসী) (এন.ঐচ-২৩৩) লেন মরি ওইহনবা; এন.ঐচ-৭৩০গী খুতারদগী লখিম্পুর সেক্সন ফগৎহনবা; অমেথি জিলাগী ত্রিসুলদা এল.পি.জি প্লান্তগী কেপাসিতি হেনগৎহনবা; পানখাদা ৩০ এম.এল.দি অমসুং জাজমাউদা ১৩০ এম.এল.দিগী সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত; উন্নাউ জিলাদা খোঙবালশিং থৈদোকপা অমসুং সিৱেজ ত্রিৎমেন্ত প্লান্ত; অমসুং কানপুরগী জাজমাওদা তেন্নরি ক্লস্তরগী সি.ই.তি.পি য়াওরি।