Ministry of Road Transport & Highways
MoRTH notifies rules for facilitating renewal of International driving licence while travelling abroad
10 JAN 2021 3:49PM by PIB Delhi
The Ministry of Road Transport and Highways has issued a notification on 7th Jan 2021 to facilitate the issuance of International Driving Permit (IDP) for Indian citizens whose IDP has expired while they are abroad.
There was no mechanism for its renewal while citizens were abroad and their IDP had expired. Now, with this amendment, it is proposed that Indian citizens can apply for renewal through the Indian Embassies / Missions abroad, from where these applications would move to the VAHAN portal in India, to be considered by the respective RTOs. IDP would be couriered to the citizen at his/her address abroad by the respective RTOs.
This notification also removes the conditions of a Medical Certificate and a valid visa at the time of making the request for the IDP in India. The idea is that a citizen who has a valid driving licence should not have a requirement for another medical certificate. Further, there are countries where the Visa is issued on arrival or Visa is issued at the last moment: in such cases, VISA is not available when applying for the IDP in India before travel. Hence , IDP application can be made with out VISA now.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
এম.ও.আর.তি.ঐচ.না মপাল লম চৎপদগী ইন্তর্নেস্নেল দ্রাইবিং লাইসেন্স রিনেৱেল তৌবদা হেন্না লাইথোক্নবা চৎন-কাংলোন খঙহনখ্রে
10 JAN 2021 3:49PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সেপোর্ত অমসুং হায়ৱেজকী মিনিস্ত্রীনা ২০২১গী জানুৱারীগী ৭তা নোতিফিকেসন অমা থোক্তুনা ইন্দিয়াগী নাগরিকশিংগীদমক মখোয়না মপালদা লৈরিঙৈদা মতম লোইখ্রবা ইন্তর্নেস্নেল দ্রাইবিং পর্মিৎ (আই.দি.পি.) পীবদা লাইথোকহল্লগনি।
নাগরিকশিংনা মপালদা লৈরিঙৈদা রিনেৱেল তৌবগী থৌওং অসি লৈরমদে অমসুং মখোয়গী আই.দি.পি. অসি মতম লোইখিরম্মী। হৌজিক্তি, মসিগী এমেন্দমেন্ত অসিনা হায়রি মদুদি ইন্দিয়ন নাগরিকশিংনা রিনেৱেল অসি ইন্দিয়ন এম্বেসি/মিসন এবোর্দতা, হায়রিবা অসিদা এপ্লিকান্তশিংনা ইন্দিয়াদা ভি.এ.ঐচ.এ.এন. পোর্তেলদা চৎতুনা মরী লৈনবা আর.তি.ও.শিংদা থাবা য়ারগনি। আই.দি.পি. অসি মপালদা লৈরিবা নাগরিকশিংগী লৈফমদা মরী লৈনবা আর.তি.ও.শিং মখোয়গী মফমদা য়ৌহনগনি।
নোতিফিকেসন অসিনা মেদিকেল সর্তিফিকেৎকী ওইবা চংবশিং অমসুং ইন্দিয়াদা আই.দি.পি.গীদমক অমুক্তং ওইবা ভিজা অসি লৌথোক্লি। ৱাখল্লোন অসিনা হায়রি মদুদি ইন্দিয়াদা দ্রাইবিং লাইসেন্স পায়রিবা অমনা অতোপ্পা মেদিকেল সর্তিফিকেৎকী মথৌ তাদ্রে। মখা তানা, লম খর অমদি ভিজা অসি য়ৌরবা মতুংদা পীবা নত্ত্রগা ভিজা অসি অরোইবা মতমদা পীরি: অসিগুম্বা ফিবম অসিদা ভিজা অসি আই.দি.পি. থারমদাই অসিদা ফংদে। মরম অদুনা আই.দি.পি. এপ্লিকেসন অসি ভিজা য়াওদনা থাবগী অয়াবা পীরি।