গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুৰ সৈতে বাস্তাৰৰ সামাজিক পৰম্পৰাৰ আগশাৰীৰ প্ৰতিনিধি তথা বাস্তাৰ পাণ্ডুমৰ বিজয়ী মাঝি-চালাকীৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে
বাস্তাৰৰ বাসিন্দাসকলে তেওঁলোকৰ পৰম্পৰাগত পোছাক পিন্ধি পোনপ্ৰথমবাৰৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনত উপস্থিত হয়
এসময়ত নক্সালবাদী হিংসাৰ ফলত ইয়াৰ সমৃদ্ধ ঐতিহ্য, সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰা হেৰুৱাই পেলোৱা বাস্তাৰ এতিয়া নক্সাল-মুক্ত আৰু ই অঞ্চলটোৰ ঐতিহ্য সংৰক্ষণ কৰি আছে
উন্নয়নৰ পথত আগবাঢ়ি যোৱা বাস্তাৰ অনাগত বছৰবোৰত ছত্তীশগড়ৰ আটাইতকৈ উন্নত অঞ্চল হৈ পৰিব
30 JUL 2026 6:56PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী তথা সহযোগিতা মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুৰ সৈতে আজি বাস্তাৰৰ সামাজিক পৰম্পৰাৰ আগশাৰীৰ প্ৰতিনিধি তথা বাস্তাৰ পাণ্ডুমৰ বিজয়ী মাঞ্ঝি-চালাকীৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে।
এক্স-ৰ এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘আজি ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনত মই মাননীয় ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মু জীৰ সৈতে, বাস্তাৰৰ সামাজিক পৰম্পৰাৰ আগশাৰীৰ প্ৰতিনিধি আৰু বাস্তাৰ পাণ্ডুমৰ বিজয়ী মাঝি-চালাকীসকলৰ সৈতে বাৰ্তালাপ কৰিলো। প্ৰথমবাৰৰ বাবে তেওঁলোকৰ পৰম্পৰাগত সাজ-পোছাকত ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনত উপস্থিত হোৱা বাস্তাৰৰ বাসিন্দাসকলে প্ৰমাণ কৰে যে এসময়ত নক্সালবাদী হিংসাৰ ফলত সমৃদ্ধ ঐতিহ্য, সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰা হেৰুৱাই পেলোৱা বাস্তাৰ আজি নক্সাল-মুক্ত আৰু ই অঞ্চলটোৰ ঐতিহ্য সংৰক্ষণ কৰি আছে। উন্নয়নৰ পথত আগবাঢ়ি যোৱা বাস্তাৰ অনাগত বছৰবোৰত ছত্তীশগড়ৰ আটাইতকৈ উন্নত অংশ হৈ পৰিব, যি প্ৰগতিৰ নতুন মান স্থাপন কৰিব।’

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, along with President Smt. Droupadi Murmu, interacts with the Manjhi-Chalaki, the leading representatives of Bastar’s social traditions, and winners of Bastar Pandum
Bastar residents arrived at Rashtrapati Bhavan for the first time in their traditional attire
Bastar, which was once losing its rich heritage, culture and traditions due to Naxalite violence, is Naxal-free and preserving its heritage
Advancing on the path of development, Bastar will in the coming years become Chhattisgarh’s most developed division
30 JUL 2026 6:56PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, along with President Smt. Droupadi Murmu, interacts with the Manjhi-Chalaki, the leading representatives of Bastar’s social traditions, and winners of Bastar Pandum today.
In a post on X, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “Today, at Rashtrapati Bhavan, I, along with Hon’ble President Smt. Droupadi Murmu Ji, interacted with the Manjhi-Chalaki, the leading representatives of Bastar’s social traditions, and the winners of Bastar Pandum. The Bastar residents, who arrived at Rashtrapati Bhavan for the first time in their traditional attire, stand as proof that Bastar, which was once losing its rich heritage, culture and traditions due to Naxalite violence, is today Naxal-free and preserving its heritage. Advancing on the path of development, Bastar will in the coming years become Chhattisgarh’s most developed division, establishing new benchmarks of progress.”