प्रधानमन्त्रीको कार्यालय
नाम्चीमा सुरूङ धस्किनुका कारण भएको ज्यानमालको क्षतिप्रति प्रधानमन्त्रीद्वारा दुःख व्यक्त
पीएमद्वारा पीएमएनआरएफबाट अनुग्रहराशिको घोषणा
21 JUL 2026 1:01PM by PIB Gangtok
दक्षिण सिक्किमको नाम्चीमा निर्माणाधीन सुरूङ धस्किनुका कारण भएको ज्यानमालको क्षतिप्रति प्रधानमन्त्री श्री नरेन्द्र मोदीले दुःख व्यक्त गरेका छन्। शोक सन्तप्त परिवारहरूप्रति हार्दिक संवेदना प्रकट गर्दै घाइतेहरू चाँडै स्वस्थ हुनका लागि उनले प्रार्थना गरेका छन्।
प्रधानमन्त्रीले मृतकका परिवारबाट नजिकका सदस्यलाई पीएमएनआरएफबाट ₹2 लाख अनुग्रह राशि प्रदान गरिने पनि घोषणा गरेका छन्। यसका साथै घाइतेहरूलाई ₹50 हजारको दरले सहायता प्रदान गरिने बताएका छन्।
एक्समा (X) लेख्दै प्रधानमन्त्रीले एउटा पोस्ट साझा गरेका छन् :
“सिक्किमको नाम्चीमा निर्माणाधीन सुरूङ धस्किनुका कारण भएको ज्यानमालको क्षतिप्रति दुःखी बनेको छु। शोक सन्तप्त परिवारप्रति म हार्दिक संवेदना व्यक्त गर्दछु। घाइतेहरू चाँडै स्वस्थ हुनका लागि म प्रार्थना गर्दछु।
मृतकका परिवारको नजिकका सदस्यलाई पीएमएनआरएफबाट ₹2 लाख अनुग्रह राशि प्रदान गरिनेछ। घाइतेहरूलाई ₹50,000 प्रदान गरिनेछ। : पीएम @narendramodi

Prime Minister's Office
Prime Minister expresses anguish over the loss of lives due to tunnel collapse in Namchi, Sikkim
PM announces ex-gratia from PMNRF
21 JUL 2026 1:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today expressed anguish over the loss of lives due to the collapse of an under-construction tunnel in Namchi, Sikkim. He extended his deepest condolences to the bereaved families and prayed that those injured recover at the earliest.
The Prime Minister announced that an ex-gratia of Rs. 2 lakh from PMNRF would be given to the next of kin of each deceased. Shri Modi stated that the injured would be given Rs. 50,000.
In a post on X, the Prime Minister shared:
"Anguished by the loss of lives due to the collapse of an under-construction tunnel in Namchi, Sikkim. I extend my deepest condolences to the bereaved families. I pray that those injured recover at the earliest.
An ex-gratia of Rs. 2 lakh from PMNRF would be given to the next of kin of each deceased. The injured would be given Rs. 50,000: PM @narendramodi"