যোগাযোগ আৰু তথ্য প্ৰযুক্তি মন্ত্ৰালয়
ট্ৰাই (TRAI)-এ পশ্চিম বংগ এল.এচ.এ. (LSA) ৰ অধীনত ছিকিম ৰাজ্যৰ গেংটক আৰু পাকিয়ং জিলাৰ লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ ৩১০ (NH 310) হৈ গেংটকৰ দেওৰালী বজাৰৰ পৰা নাথু লা পাচলৈকে ম’বাইল নেটৱৰ্কৰ মানদণ্ড মূল্যায়ন কৰিছে
03 JUL 2026 12:32PM by PIB Guwahati
ভাৰতীয় দূৰসংযোগ নিয়ন্ত্ৰণ প্ৰাধিকৰণ (TRAI)-এ সাধাৰণ দূৰসংযোগ গ্ৰাহকসকলৰ অৱগতিৰ বাবে, পশ্চিম বংগ এল.এচ.এ. (LSA) ৰ অধীনত ছিকিম ৰাজ্যৰ গেংটক আৰু পাকিয়ং জিলাৰ লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ ৩১০ (NH 310) হৈ গেংটকৰ দেоৰালী বজাৰৰ পৰা নাথু লা পাচলৈকে ২০২৬ চনৰ মে’ মাহত চলোৱা স্বতন্ত্ৰ ড্ৰাইভ টেষ্ট (IDT)-ৰ ফলাফলসমূহ প্ৰকাশ কৰিছে। এই ড্ৰাইভ টেষ্টৰ উদ্দেশ্য হৈছে দূৰসংযোগ সেৱা প্ৰদানকাৰী (TSP) সমূহে আগবঢ়োৱা ম’বাইল নেটৱৰ্ক সেৱাৰ (ভইচ আৰু ডাটা দুয়োটাৰে) প্ৰকৃত সময়ৰ মানদণ্ড মূল্যায়ন আৰু সত্যতা নিৰূপণ কৰা। এই স্বতন্ত্ৰ ড্ৰাইভ টেষ্টৰ সময়ত, ট্ৰাই (TRAI)-এ সেৱাৰ মানদণ্ড (QoS) সম্পৰ্কীয় গুৰুত্বপূৰ্ণ পেৰামিটাৰসমূহ যেনে—নেটৱৰ্ক ক’ভাৰেজ, কল ড্ৰপৰ হাৰ (CDR), কল ছেটআপ চাবমিচনৰ সফলতাৰ হাৰ (CSSR), ডাটা ডাউনলোড (DL) আৰু আপলোড (UL) থ্ৰুপুট আদিৰ ক্ষেত্ৰত দূৰসংযোগ সেৱা প্ৰদানকাৰীসমূহৰ কাৰ্যক্ষমতা লিপিবদ্ধ কৰে, যিবোৰ পৰৱৰ্তী সময়ত গ্ৰাহকসকলক অৱগত কৰিবলৈ আৰু দূৰসংযোগ সেৱা প্ৰদানকাৰীসমূহক তেওঁলোকৰ সেৱা উন্নত কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰাৰ উদ্দেশ্যে প্ৰকাশ কৰা হয়।
এই ড্ৰাইভ টেষ্ট (IDT) সমূহ বিভিন্ন ব্যৱহাৰিক পৰিৱেশ যেনে—চহৰ, হটস্পট, ৰাজহুৱা পৰিবহন কেন্দ্ৰ আদিৰ সকলো দূৰসংযোগ সেৱা প্ৰদানকাৰী (TSP)-ৰ ভূ-স্তৰৰ ম’বাইল নেটৱৰ্কৰ কাৰ্যক্ষমতা লিপিবদ্ধ কৰাকৈ প্ৰস্তুত কৰা হৈছে। এই প্ৰকাৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্টিঙত, সকলো দূৰসংযোগ সেৱা প্ৰদানকাৰীৰ চিম কাৰ্ড (SIM cards) ব্যৱহাৰ কৰি ২জি (2G), ৩জি (3G), ৪জি (4G), আৰু ৫জি (5G) নেটৱৰ্কৰ জৰিয়তে সজীৱ ডাটা আৰু ভইচ চেশ্যন (live data and voice sessions) স্থাপন কৰা হয়। ইয়াত একাধিক অত্যাধুনিক পৰীক্ষামূলক হেণ্ডছেট ব্যৱহাৰ কৰা হয়, আৰু উন্নত ছফ্টৱেৰ চিষ্টেমৰ সহায়ত এই চেশ্যনসমূহ বাস্তৱ সময়ত (real-time) নিৰীক্ষণ তথা বিশ্লেষণ কৰা হয়।
ট্ৰাই (TRAI)-এ ইয়াৰ নিযুক্ত সংস্থাৰ জৰিয়তে, পশ্চিম বংগ এল.এচ.এ. (LSA) ৰ অধীনত ছিকিম ৰাজ্যত ২০২৬ চনৰ ৮ মে’ৰ পৰা ২০২৬ চনৰ ৯ মে’লৈকে চহৰাঞ্চলৰ পথত ১০২.৮ কিলোমিটাৰ, ঘাইপথত ৬৬.৫ কিলোমিটাৰ আৰু ৫ টা হটস্পট স্থানত ড্ৰাইভ টেষ্ট চলাইছিল। ট্ৰাই (TRAI) ৰ কলকাতা আঞ্চলিক কাৰ্যালয়ৰ তত্ত্বাৱধানত এই পৰীক্ষাসমূহ সম্পন্ন কৰা হৈছিল। ড্ৰাইভ টেষ্টৰ প্ৰতিবেদনত উল্লেখ কৰা পৰ্যবেক্ষণসমূহে কেৱল সেই নিৰ্দিষ্ট পৰীক্ষণৰ দিনা/সময়ত সংশ্লিষ্ট এলেকা বা পথত দূৰসংযোগ সেৱা প্ৰদানকাৰী (TSP) সমূহৰ কাৰ্যক্ষমতাহে প্ৰতিফলিত কৰে।
ড্ৰাইভ টেষ্ট ৰুট মেপ: তলত প্ৰদান কৰা মেপখনে মেপত দেখুওৱা সূচী অনুসৰি চহৰৰ ড্ৰাইভ, আন্তঃ-অপাৰেটৰ কলিং, হটস্পট আৰু ৱাক টেষ্টসমূহ প্ৰদৰ্শন কৰি ড্ৰাইভ টেষ্ট ৰুটসমূহৰ এক সামগ্ৰিক আভাস দাঙি ধৰিছে: -
মূল্যায়ন কৰা গুৰুত্বপূৰ্ণ পেৰামিটাৰসমূহ
1. ক’ভাৰেজ গেপ: শতাংশৰ আধাৰত নমুনা, য’ত সংশ্লিষ্ট প্ৰযুক্তিৰ (2G/ 3G/ 4G/ 5G) বাবে নিৰ্ধাৰিত নূন্যতম সংকেত শক্তিতকৈ কম সংকেত শক্তি পোৱা গৈছে।
2. ভইচ সেৱা: ক’ল ছেটআপ সফলতাৰ হাৰ (CSSR), ক’ল ড্ৰপৰ হাৰ (DCR), ক’ল ছেটআপৰ সময়, ক’ল ছাইলেঞ্চৰ হাৰ, কথা-বতৰাৰ মানদণ্ড (MOS)।
3. ক’ল ছাইলেঞ্চৰ ঘটনা: ক’ল চলি থকাৰ সময়ত হোৱা ক’ল ছাইলেঞ্চৰ (কথাবাৰ্তা স্তব্ধ হোৱা) মুঠ সংখ্যা।
4. ডাটা সেৱা: ডাউনলোড/আপলোড থ্ৰুপুট, লেটেন্সী (Latency), জিটাৰ (Jitter), পেকেট ড্ৰপৰ হাৰ।
গেংটক আৰু পাকিয়ং জিলাৰ লগতে ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ ৩১০ (NH 310) হৈ গেংটকৰ দেওৰালী বজাৰৰ পৰা নাথু লা পাচলৈকে মূল পেৰামিটাৰসমূহৰ ভিত্তিত সামগ্ৰিক ম’বাইল নেটৱৰ্কৰ কাৰ্যক্ষমতা তলত চমুকৈ দাঙি ধৰা হ’ল: -
ক) ক’ভাৰেজ গেপ - চহৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্ট পথ আৰু ঘাইপথৰ ড্ৰাইভ টেষ্ট পথত অটো-চিলেকচন ম’ডত (5G/4G/3G/2G) ভইচ টেষ্টিঙৰ সময়ত পৰ্যবেক্ষণ কৰা সংকেত শক্তি (সংগ্ৰহ কৰা মুঠ নমুনাৰ ভিতৰত দুৰ্বল সংকেত শক্তি থকা নমুনাৰ সংখ্যা হিচাপে জুখিলে) চহৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ১৩৪৮/১৮৮৮৭, বিএছএনএলৰ বাবে ৬৩৮৮/১৬৩৩৩, আৰজেআইএল (Jio) ৰ বাবে ৪৭৬/১৮৭৯০ আৰু ভিআইএল (Vi) ৰ বাবে ৩৫০৪/১৮৬৫৩। আনহাতে, ঘাইপথৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত এই সংখ্যা আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ৪৫৮৪/১৩০৮৯, বিএছএনএলৰ বাবে ৬০৮৭/১৪৭৯৭, আৰজেআইএলৰ বাবে ১৭১১/৮৮০২ আৰু ভিআইএলৰ বাবে ৩৫৯৭/৭৫৬৩। ক’ভাৰেজ গেপৰ সবিশেষ সংলগ্ন মেপত প্ৰদান কৰা হৈছে।
খ) ক’ল ড্ৰপ - সফলতাৰে স্থাপিত হোৱা মুঠ ক’লৰ ভিতৰত ক’ল ড্ৰপ হোৱা সংখ্যাৰ ভিত্তিত জুখিলে, চহৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত ক’ল ড্ৰপৰ পৰিমাণ আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ০/১৩১, বিএছএনএলৰ বাবে ১৮/১১৭, আৰজেআইএল (Jio) ৰ বাবে ৩/১৩৪ আৰু ভিআইএল (Vi) ৰ বাবে ০/১৩০। আনহাতে, ঘাইপথৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত এই সংখ্যা আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ৩/৬৬, বিএছএনএলৰ বাবে ১৪/৭২, আৰজেআইএলৰ বাবে ১১/৪৯ আৰু ভিআইএলৰ বাবে ৪/৩৬। ক’ল ড্ৰপ হোৱা স্থানসমূহৰ সবিশেষ সংলগ্ন মেপত প্ৰদান কৰা হৈছে।
গ) ক’ল ছাইলেঞ্চৰ ঘটনা - সফলতাৰে স্থাপিত হোৱা মুঠ ক’লৰ ভিতৰত ৩ ছেকেণ্ডতকৈ অধিক সময় ধৰি হোৱা ক’ল ছাইলেঞ্চৰ (কথাবাৰ্তা স্তব্ধ হোৱা) মুঠ সংখ্যাৰ ভিত্তিত জুখিলে, চহৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত ইয়াৰ পৰিমাণ আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ৮/১২৯, বিএছএনএলৰ বাবে ৫/১০৪, আৰজেআইএল (Jio) ৰ বাবে ৪/১২৫ আৰু ভিআইএল (Vi) ৰ বাবে ৭/১২২। আনহাতে, ঘাইপথৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত এই সংখ্যা আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ৯/৪৮, বিএছএনএলৰ বাবে ৭/৬৩, আৰজেআইএলৰ বাবে ৫/৩৬ আৰু ভিআইএলৰ বাবে ৭/৩১। ক’ল ড্ৰপ হোৱা স্থানসমূহৰ সবিশেষ সংলগ্ন মেপত প্ৰদান কৰা হৈছে।
ঘ) ডাটা ডাউনলোড আৰু আপলোড থ্ৰুপুট:
i) ডাটা ডাউনলোডৰ কাৰ্যক্ষমতা (সামগ্ৰিক): চহৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত গড় ডাউনলোড স্পীড পৰ্যবেক্ষণ কৰা হৈছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ৫০.৯৩ Mbps (5G/4G), বিএছএনএলৰ বাবে ১০.৮৮ Mbps (2G/4G), আৰজেআইএল (Jio) ৰ বাবে ৬৩.৮৯ Mbps (5G/4G) আৰু ভিআইএল (Vi) ৰ বাবে ২২.১২ Mbps (5G/4G/2G)। আনহাতে, ঘাইপথৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত এই স্পীড আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ৪১.৬০ Mbps (5G/4G), বিএছএনএলৰ বাবে ৬.৬৮ Mbps (2G/4G), আৰজেআইএলৰ বাবে ৬০.২৬ Mbps (5G/4G) আৰু ভিআইএলৰ বাবে ১৩.৭৯ Mbps (5G/4G/2G)। ডাউনলোড থ্ৰুপুটৰ সবিশেষ সংলগ্ন মেপত প্ৰদান কৰা হৈছে।
ii) ডাটা আপলোডৰ কাৰ্যক্ষমতা (সামগ্ৰিক): চহৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত গড় আপলোড স্পীড পৰ্যবেক্ষণ কৰা হৈছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ১৩.২৯ Mbps (5G/4G), বিএছএনএলৰ বাবে ৪.১০ Mbps (2G/4G), আৰজেআইএল (Jio) ৰ বাবে ১৩.৮০ Mbps (5G/4G) আৰু ভিআইএল (Vi) ৰ বাবে ১০.৪৭ Mbps (5G/4G/2G)। আনহাতে, ঘাইপথৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত এই স্পীড আছিল এয়াৰটেলৰ বাবে ৭.৫১ Mbps (5G/4G), বিএছএনএলৰ বাবে ৩.৩৪ Mbps (2G/4G), আৰজেআইএলৰ বাবে ৭.৫০ Mbps (5G/4G) আৰু ভিআইএলৰ বাবে ৪.৮৬ Mbps (5G/4G/2G)। আপলোড থ্ৰুপুটৰ সবিশেষ সংলগ্ন মেপত প্ৰদান কৰা হৈছে।
সংলগ্ন মেপত থকা ৰঙা ফুট (red dot) টোত ক্লিক কৰি ক’ল ড্ৰপ (Dropped Calls) আৰু ক’ল ছাইলেঞ্চ (Call Silence) ঘটা স্থানসমূহ চাব পাৰিব।
এই স্বতন্ত্ৰ ড্ৰাইভ টেষ্ট (IDT) ৰ সময়ত সামৰি লোৱা ড্ৰাইভ টেষ্ট পথ আৰু এলেকাৰ সবিশেষ তলত উল্লেখ কৰা হ’ল: -
ক) চহৰ (City) - চহৰৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত সামৰি লোৱা এলেকাসমূহ হৈছে—গেংটক, ৰানীপুল, পাকিয়ং, ৰোৰাথাং, কুমৰেক, ৰংপো, মাজিটাৰ, চিংটাম আৰু মাংথাং আদি।
খ) ঘাইপথ (Highway) - ঘাইপথৰ ড্ৰাইভ টেষ্টত সামৰি লোৱা এলেকাসমূহ হৈছে—ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ ৩১০ (NH 310) হৈ দেওৰালী বজাৰৰ পৰা নাথু লা পাচলৈকে, যিটো পথ গেংটক, তাথাংচেন, হনুমান টোক, ৰংয়েক, ছংমো হ্ৰদ (Tsomgo Lake) আৰু শ্বেৰাথাং আদিৰ মাজেৰে পাৰ হৈ গৈছে।
গ) হটস্পট (Hotspot) - স্থবিৰ গ্ৰাহকৰ অভিজ্ঞতা লিপিবদ্ধ কৰা হটস্পট স্থানসমূহ হৈছে:
• (i) জিলা আদালত, ছুহিম কলনীৰ সমীপত, জিলা আদালত গেংটক, ছিকিম;
• (ii) নাথু লা পাচ ভিউ পইণ্ট, কুপুপ, ছিকিম;
• (iii) এছ.ডি.এম. কাৰ্যালয়, পাকিয়ং, পূব ছিকিম;
• (iv) এছ.টি.এন.এম. হাস্পতাল, চোচাকগাং চিচেই, গেংটক, ছিকিম;
• (v) ছংমো হ্ৰদ ভিউ পইণ্ট, জৱাহৰলাল নেহৰু ৰোড, ছিকিম।
এই স্বতন্ত্ৰ ড্ৰাইভ টেষ্ট (IDT) প্ৰতিবেদনৰ ফলাফলসমূহ সংশ্লিষ্ট দূৰসংযোগ সেৱা প্ৰদানকাৰী (TSP) সমূহৰ সৈতে অংশীদাৰ কৰা হৈছে, যাতে তেওঁলোকে নিজৰ ফালৰ পৰা প্ৰয়োজনীয় ব্যৱস্থা গ্ৰহণ কৰিব পাৰে। এই ড্ৰাইভ টেষ্টৰ সবিশেষ প্ৰতিবেদন ট্ৰাই (TRAI)-ৰ ৱেবছাইট www.trai.gov.in-ত উপলব্ধ কৰা হৈছে। যিকোনো ধৰণৰ স্পষ্টীকৰণ বা অতিৰিক্ত তথ্যৰ বাবে adv.kolkata@trai.gov.in ইমেইল ঠিকনাত যোগাযোগ কৰিব পাৰে অথবা কলকাতা স্থিত ট্ৰাই (TRAI)-ৰ আঞ্চলিক কাৰ্যালয়ৰ সৈতে +91-33-22361401 দূৰভাষ নম্বৰত যোগাযোগ কৰিব পাৰে।
Click here to see Annexure

Ministry of Communications
TRAI Assesses Mobile Network Quality Across Gangtok and Pakyong Districts and from Deorali Bazar, Gangtok to Nathu La Pass along NH 310 in the State of Sikkim under West Bengal LSA
03 JUL 2026 12:32PM by PIB Delhi
The Telecom Regulatory Authority of India (TRAI) has released findings of Independent Drive Test (IDT) conducted across Gangtok and Pakyong Districts and from Deorali Bazar, Gangtok to Nathu La Pass along NH 310 in the State of Sikkim under West Bengal LSA, during the month of May- 2026, for information of general telecom consumers. The purpose of this drive test is to assess and verify real time quality of mobile network services (both voice & data) provided by Telecom Service Providers (TSPs). During the IDT, TRAI captures performance of TSPs for key Quality of Service (QoS) parameters like Coverage, Call Drop Rate (CDR), Call Setup Success Rate (CSSR), data Download (DL) and Upload (UL) throughput etc., which are then published to inform Consumers and encourage TSPs to improve their services.
These IDTs have been designed to capture on ground mobile network performance of all TSPs across diverse usages environment like cities, hotspots, public transport hubs, etc. In this type of drive testing, live data and voice sessions are established using SIM cards from all TSPs over 2G, 3G, 4G, and 5G networks. Multiple advanced test handsets are used, and the sessions are monitored and analysed in real-time using advanced Software Systems.
TRAI, through its appointed agency, conducted drive tests across City drive – 102.8 KMs, Highway drive- 66.5 KMs, Hotspot locations - 5, in Sikkim State during 8th May’ 2026 to 9th May’ 2026 in West Bengal LSA. These tests were conducted under the supervision of the TRAI Regional Office Kolkata. The observations presented in drive test reports represent the performance of the TSPs on the area/ route under test on the day/ time of conducting the drive test.
Drive Test Route Map: The following map provides overview of drive test routes indicating City drive, Inter-operator calling, Hotspots and Walk tests, as per the legends shown on the map: -
Key Parameters Assessed
1. Coverage Gap: Percentage of samples, for which signal strength observed less than the minimum prescribed signal strength for respective technology (2G/ 3G/ 4G/ 5G).
2. Voice Services: Call Setup Success Rate (CSSR), Drop Call Rate (DCR), Call Setup Time, Call Silence Rate, Speech Quality (MOS).
3. Call Silence Instance: Number of call silence instance occurred during the calls.
4. Data Servies: Download/ Upload Throughput, Latency, Jitter, Packet Drop Rate
The overall mobile network performance in Gangtok and Pakyong Districts and from Deorali Bazar, Gangtok to Nathu La Pass along NH 310 for the key parameters has been summarised below: -
a) Coverage Gap - The signal strength observed during voice testing on the city drive test route and highway drive test route in auto-selection mode (5G/4G/3G/2G), measured as the number of samples having poor signal strength out of the total samples collected, was 1348/ 18887 for Airtel, 6388/ 16333 for BSNL, 476/ 18790 for RJIL and 3504/ 18653 for VIL in the City drive test and was 4584/ 13089 for Airtel, 6087/ 14797 for BSNL, 1711/ 8802 for RJIL and 3597/ 7563 for VIL in Highway drive test. Details of the coverage gaps have been provided in the map Annexed.
b) Dropped Calls - Dropped calls, measured as the number of dropped calls out of the number of successfully established calls, were 0/ 131 for Airtel, 18/ 117 for BSNL, 3/ 134 for RJIL and 0/ 130 for VIL in City drive test and was 3/ 66 for Airtel, 14/ 72 for BSNL, 11/ 49 for RJIL and 4/ 36 for VIL in Highway drive test. Details of the dropped call locations have been provided in the map Annexed.
c) Call Silence Instance - Call silence instances, measured as the total number of silence instances observed for > 3 seconds out of the total calls established, were 8/ 129 for Airtel, 5/ 104 for BSNL, 4/ 125 for RJIL and 7/ 122 for VIL in City drive test and were 9/ 48 for Airtel, 7/ 63 for BSNL, 5/ 36for RJIL and 7/ 31 for VIL in Highway drive test. Details of the dropped call locations have been provided in the map Annexed.
d) Data Download and Upload Throughput:
i) Data Download performance (Overall): Average download speed was observed as 50.93 Mbps for Airtel (5G/4G), 10.88 Mbps for BSNL (2G/4G), 63.89 Mbps for RJIL (5G/4G) and 22.12 Mbps for VIL (5G/4G/2G) in the City drive test and 41.60 Mbps for Airtel (5G/4G), 6.68 Mbps for BSNL (2G/4G), 60.26 Mbps for RJIL (5G/4G) and 13.79 Mbps for VIL (5G/4G/2G) in the Highway drive test. Detail of Download throughput has been provided in the map Annexed.
ii) Data Upload performance (Overall): Average upload speed was observed as 13.29 Mbps for Airtel (5G/4G), 4.10 Mbps for BSNL (2G/4G), 13.80 Mbps for RJIL (5G/4G) and 10.47 Mbps for VIL (5G/4G/2G) in the City drive test and 7.51 Mbps for Airtel (5G/4G), 3.34 Mbps for BSNL (2G/4G), 7.50 Mbps for RJIL (5G/4G) and 4.86 Mbps for VIL (5G/4G/2G) in the Highway drive test. Detail of Upload throughput has been provided in the map Annexed.
Locations of Dropped Calls and Call Silence instances can be seen by clicking red dot on the map Annexed.
Details of drive test route and area covered during the IDT is as under: -
a) City - The areas covered in the city drive are Gangtok, Ranipool, Pakyong, Rorathang, Kumrek, Rangpo, Majitar, Singtam, and Mangthang etc etc.
b) Highway- The areas covered in the HW drive are Deorali Bazar to Nathula Pass via NH 310 passing through Gangtok, Tathangchen, Hanuman Tok, Rongyek, Tsomgo Lake and Sherathang etc.
c) Hotspot - The hot spot locations, capturing stationary user experience, are (i) District Court
Near Suhim Colony District Court Gangtok Sikkim; (ii) Nathula Pass View Point Kupup
Sikkim; (iii) SDM Office Pakyong East Sikkim; (iv) STNM Hospital Sochakgang Sichey
Gangtok Sikkim; (v) TSOMGO Lake View Point Jawaharlal Nehru Rd. Sikkim
The findings of this IDT report have been shared with respective TSPs for taking further necessary action at their end. Detailed reports of IDT are made available on the TRAI website at www.trai.gov.in. For any clarification or additional information, an email can be sent to adv.kolkata@trai.gov.in or Regional Office of TRAI at Kolkata RO can be contacted on telephone no. +91-33-22361401.
Click here to see Annexure