ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତି କିପରି ଲୋକଙ୍କ ସ୍ୱାଧୀନତା ଏବଂ ଆକାଂକ୍ଷାକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଥିଲା ସେ ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି
25 JUN 2026 2:36PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଗଜେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ ଶେଖାୱତଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତି ଉପରେ ଲିଖିତ ଏକ ନିବନ୍ଧ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହା କିପରି ଲୋକଙ୍କ ସ୍ୱାଧୀନତା ଏବଂ ଆକାଂକ୍ଷାକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଏହି ନିବନ୍ଧରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରାଯାଇଛି ଯେ ସେବା ପର୍ବ ଏବଂ 'ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ ’ ଭଳି ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ ଐତିହାସିକ ସଚେତନତା ସୃଷ୍ଟି କରି, ସାଂସ୍କୃତିକ ସ୍ମୃତିର ସଂରକ୍ଷଣ କରି ଏବଂ ଜାତୀୟ ପରିଚୟ ଭାବନାକୁ ଗଭୀର କରି ସାମ୍ବିଧାନିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରୁଛି।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
ଯେତେବେଳେ ଦେଶ ସମ୍ବିଧାନ ହତ୍ୟା ଦିବସ କୁ ସ୍ମରଣ କରୁଛି, କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଗଜେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ ଶେଖାୱତ ଜରୁରୀକାଳୀନ ପରିସ୍ଥିତି ଏବଂ ଏହା କିପରି ଲୋକଙ୍କ ସ୍ୱାଧୀନତା ଏବଂ ଆକାଂକ୍ଷାକୁ ପ୍ରଭାବିତ କରିଛି, ସେ ବିଷୟରେ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛନ୍ତି।
ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ସେବା ପର୍ବ ଏବଂ ଆଜାଦି କା ଅମୃତ ମହୋତ୍ସବ ଭଳି ସରକାରଙ୍କ ପଦକ୍ଷେପ ଐତିହାସିକ ସଚେତନତା ବୃଦ୍ଧି, ସାଂସ୍କୃତିକ ସ୍ମୃତିର ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଜାତୀୟ ସମ୍ପର୍କର ଭାବନାକୁ ଗଭୀର କରି ସାମ୍ବିଧାନିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିଥାଏ।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how Emergency affected the freedoms and aspirations of the people
25 JUN 2026 2:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today, shared an article written by Union Minister, Shri Gajendra Singh Shekhawat, on the Emergency and how it affected the freedoms and aspirations of the people.
Shri Modi noted that the article emphasises that government's initiatives like Seva Parv and Azadi Ka Amrit Mahotsav, reinforce constitutional values by fostering historical awareness, preserving cultural memory and deepening a sense of national belonging.
Shri Modi posted on X:
As the nation commemorates #SamvidhanHatyaDiwas, Union Minister Shri @gssjodhpur reflects on the Emergency and how it affected the freedoms and aspirations of the people.
He emphasises that the government's initiatives, such as Seva Parv and Azadi Ka Amrit Mahotsav, reinforce constitutional values by fostering historical awareness, preserving cultural memory and deepening a sense of national belonging.