প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কমদৌনা ইমর্জেন্সিনা মীয়ামগী নিংতম্বা অমসুং অপাম্বশিংদা অকায়বা পীখিবগে হায়বা ফোঙদোকপা আর্তিকল অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে
25 JUN 2026 2:36PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা, কমদৌনা ইমর্জেন্সিনা মীয়ামগী নিংতম্বা অমসুং অপাম্বশিংদা অকায়বা পীখিবগে হায়বগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী গাজেন্দ্র সিংহ সেখাৱাতনা ইবা আর্তিকল অমা সিয়ার তৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি আর্তিকল অসিদা সেবা পর্ব অমসুং অজাদি কা অমৃত মহোৎসবগুম্বা সরকারগী থবকশিং ফোঙদোক্লি, পুৱারি খঙবা হেনগৎহন্দুনা, নাৎকী নিংশিংবশিং ঙাক-শেন্দুনা অমসুং লৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোন অমা হেন্না লৈহন্দুনা সংবিধানগী গুনশিং অমুক্কা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
লৈবাক অসিনা #SamvidhanHatyaDiwas পাংথোকপগা লোয়ননা, কমদৌনা ইমর্জেন্সিনা মীয়ামগী নিংতম্বা অমসুং অপাম্বশিংদা অকায়বা পীখিবগে হায়বগী মতাংদা য়ুনিয়ন মিনিষ্টর শ্রী @gssjodhpur না ফোঙদোকখ্রে।
সেবা পর্ব অমসুং অজাদি কা অমৃত মহোৎসবগুম্বা সরকারগী থবকশিং ফোঙদোক্লি, পুৱারি খঙবা হেনগৎহন্দুনা, নাৎকী নিংশিংবশিং ঙাক-শেন্দুনা অমসুং লৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোন অমা হেন্না লৈহন্দুনা সংবিধানগী গুনশিং অমুক্কা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লে হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how Emergency affected the freedoms and aspirations of the people
25 JUN 2026 2:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today, shared an article written by Union Minister, Shri Gajendra Singh Shekhawat, on the Emergency and how it affected the freedoms and aspirations of the people.
Shri Modi noted that the article emphasises that government's initiatives like Seva Parv and Azadi Ka Amrit Mahotsav, reinforce constitutional values by fostering historical awareness, preserving cultural memory and deepening a sense of national belonging.
Shri Modi posted on X:
As the nation commemorates #SamvidhanHatyaDiwas, Union Minister Shri @gssjodhpur reflects on the Emergency and how it affected the freedoms and aspirations of the people.
He emphasises that the government's initiatives, such as Seva Parv and Azadi Ka Amrit Mahotsav, reinforce constitutional values by fostering historical awareness, preserving cultural memory and deepening a sense of national belonging.