প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
জৰুৰীকালীন অৱস্থাই জনসাধাৰণৰ স্বাধীনতা আৰু আকাংক্ষাক কেনেদৰে প্ৰভাৱিত কৰিছিল, সেই সন্দৰ্ভত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ
25 JUN 2026 2:36PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী গজেন্দ্ৰ সিং শ্বেখাৱাটে জৰুৰীকালীন অৱস্থা আৰু ই জনসাধাৰণৰ স্বাধীনতা আৰু আকাংক্ষাক কেনেদৰে প্ৰভাৱিত কৰিছিল, সেই বিষয়ে লিখা এটা প্ৰবন্ধ শ্বেয়াৰ কৰে।
শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে প্ৰবন্ধটোত সেৱা পৰ্ব আৰু আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ দৰে চৰকাৰৰ পদক্ষেপসমূহে ঐতিহাসিক সজাগতা বৃদ্ধি কৰি সাংস্কৃতিক স্মৃতি সংৰক্ষণৰ জৰিয়তে ৰাষ্ট্ৰীয় সম্পৰ্কৰ ভাবধাৰা গভীৰ কৰি সাংবিধানিক মূল্যবোধ কিদৰে শক্তিশালী কৰে, তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছে।
শ্ৰী মোদীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছেঃ
ৰাষ্ট্ৰই #SamvidhanHatyaDiwas স্মৰণ কৰাৰ সময়ত কেন্দ্ৰীয় মন্ত্ৰী শ্ৰী @gssjodhpur-এ জৰুৰীকালীন অৱস্থাই জনসাধাৰণৰ স্বাধীনতা আৰু আকাংক্ষাক কেনেদৰে প্ৰভাৱিত কৰিছিল, সেই বিষয়ে প্ৰতিফলিত কৰে।
সেৱা পৰ্ব আৰু আজাদী কা অমৃত মহোৎসৱৰ দৰে চৰকাৰৰ পদক্ষেপসমূহে ঐতিহাসিক সজাগতা বৃদ্ধি কৰি সাংস্কৃতিক স্মৃতি সংৰক্ষণৰ জৰিয়তে ৰাষ্ট্ৰীয় সম্পৰ্কৰ ভাবধাৰা গভীৰ কৰি সাংবিধানিক মূল্যবোধ কিদৰে শক্তিশালী কৰে, সেই বিষয়ে তেওঁ গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister shares an article on how Emergency affected the freedoms and aspirations of the people
25 JUN 2026 2:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today, shared an article written by Union Minister, Shri Gajendra Singh Shekhawat, on the Emergency and how it affected the freedoms and aspirations of the people.
Shri Modi noted that the article emphasises that government's initiatives like Seva Parv and Azadi Ka Amrit Mahotsav, reinforce constitutional values by fostering historical awareness, preserving cultural memory and deepening a sense of national belonging.
Shri Modi posted on X:
As the nation commemorates #SamvidhanHatyaDiwas, Union Minister Shri @gssjodhpur reflects on the Emergency and how it affected the freedoms and aspirations of the people.
He emphasises that the government's initiatives, such as Seva Parv and Azadi Ka Amrit Mahotsav, reinforce constitutional values by fostering historical awareness, preserving cultural memory and deepening a sense of national belonging.