প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মীখলদা মাইপাক্লবা প্রধান মন্ত্রী অবি অহমদ অলি অমসুং প্রোসপরিতি পার্তি প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
23 JUN 2026 8:09PM by PIB Imphal
ইথোপীয়াগী সংসদকী মীখলদা মখোয়না মপুংফানা মাইপাকপদা প্রধান মন্ত্রী অবি অহমদ অলি অমসুং প্রোসপরিতি পার্তি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি লৈবাক অসিনা ইথোপীয়াগা লৈনবা পুৱারি ওইরবা, মখল কয়াগী অমসুং অচেৎপা মরীশিং ভারতনা লুম্না লৌরি। হৌখিবা চহিদা মহাক্না ইথোপীয়াদা চৎলুবা অদু নিংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইন্দিয়া-ইথোপীয়া ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ অমসুং লৈবাক অনিগী মীয়াম মরক্ত লৈনরিবা মরুপ-মপাংগী মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রী অবি অহমদ অলিগা নকশিন্না থবক তৌমিন্নবা পাম্মী।
প্রধান মন্ত্রীনা এক্সতা হায়খি;
ইথোপীয়াগী সংসদকী মীখলদা মপুংফানা মাইপাকপদা ঐগী মরুপ প্রধান মন্ত্রী অবি অহমদ অলি অমসুং প্রোসপরিতি পার্তি থাগৎপা ফোঙদোকচরি। হৌখিবা চহিদা ঐনা ইথোপীয়াদা চৎলুবা অদু নিংশিংলি, ইন্দিয়া-ইথোপীয়া ষ্ট্রাতেজিক পার্তনরশিপ অমসুং লৈবাক অনিগী মীয়াম মরক্ত লৈনরিবা মরুপ-মপাংগী মরীশিং মখা তানা ফগৎহন্নবা থাজবা থম্লি।
@AbiyAhmedAli

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Prime Minister Abiy Ahmed Ali and Prosperity Party on electoral victory
23 JUN 2026 8:09PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi congratulated Prime Minister Abiy Ahmed Ali and the Prosperity Party on their decisive victory in the Ethiopian parliamentary elections.
The Prime Minister noted that India deeply cherishes its historic, multifaceted and deep-rooted ties with Ethiopia. Recalling his visit to Ethiopia last year, he expressed his desire to work closely with Prime Minister Abiy Ahmed Ali to further strengthen the India-Ethiopia Strategic Partnership and the bonds of friendship between the peoples of the two countries.
Shri Modi posted on X;
Heartiest congratulations to my friend, Prime Minister Abiy Ahmed Ali and the Prosperity Party for a decisive victory in the Ethiopian parliamentary elections.
India greatly cherishes its historic, multifaceted and deep-rooted ties with Ethiopia. I fondly recall my visit to Ethiopia last year and look forward to working closely together to further strengthen our Strategic Partnership and the bonds of friendship between our peoples.
@AbiyAhmedAli