প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
অফবা অনা-লাইয়েংগী থবক মমল হেন্না হোংহন্নবা অমসুং লাইনা ফংহন্নবা হৌখিবা চহি ১২ দা পায়খৎখিবা থবকশিং প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে
হকশেলগী লমদা পুরকখিবা অওনবশিংগী শক্তম অমা প্রধান মন্ত্রীনা সিয়ার তৌখ্রে অমসুং মশা ফবা ভারত অমা শেমগৎনবা থাজবা অমুক হন্না পীখ্রে
14 JUN 2026 1:27PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১২ দা, অফবা অনা-লাইয়েংগী থবক মমল হেন্না হোংহন্নবা অমসুং লাইনা ফংহন্নবা ভারতনা থবক পায়খৎখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি খ্বাইদগী লায়রবশিংদা খ্বাইদগী ফবা অনা-লাইয়েংগী খুদোংচাবা পীরিবা, অয়ুস্মান ভারত, মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা অনা-লাইয়েংগী থবক্কীদমক ঐখোয়গী লৈবাক অসি মমিং চৎপদা ঐখোয়না চাউথোকচবা ফাওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি পি.এম ভারতিয়া জন ঔসাধি পরিয়োজনাগুম্বা অতোপ্পা থবকশিংনা হিদাক-লাংথকশিং মমল হোংহল্লে। ষ্টেন্তশিং অমসুং নি ইমপ্লান্তশিংগী মমল হোংদোক্লে অমসুং মসিনা মীওই কয়াগী মতেং পাংলে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি, মসিগা ইরোইননা, মহৈলোয়শঙশিং অমসুং সিতশিং মশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা মীয়ামদা মেদিকেল ইজুকেসন ফংহন্নবা হেনগৎলে। মশা ফবা ভারত অমা শেমগৎনবগীদমক ঐখোয়না মমাঙদা পায়খৎখ্রবা থবকশিং অমসুং লৌশিং শীজিন্নগনি, কমদৌনা হকশেলগী থবকশিংদা অওনবা পুরকপগে হায়বগী শক্তম অমা সিয়ার তৌখি।
এক্সতা পোষ্টশিংগী পরেং অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“হৌখিবা চহি ১২ দা, অফবা অনা-লাইয়েংগী থবক মমল হেন্না হোংহন্নবা অমসুং লাইনা ফংহন্নবা ভারতনা থবক পায়খৎখ্রে।
খ্বাইদগী লায়রবশিংদা খ্বাইদগী ফবা অনা-লাইয়েংগী খুদোংচাবা পীরিবা, অয়ুস্মান ভারত, মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা অনা-লাইয়েংগী থবক্কীদমক ঐখোয়গী লৈবাক অসি মমিং চৎপদা ঐখোয়না চাউথোকচবা ফাওরি।
পি.এম ভারতিয়া জন ঔসাধি পরিয়োজনাগুম্বা অতোপ্পা থবকশিংনা হিদাক-লাংথকশিং মমল হোংহল্লে। ষ্টেন্তশিং অমসুং নি ইমপ্লান্তশিংগী মমল হোংদোক্লে অমসুং মসিনা মীওই কয়াগী মতেং পাংলে।
মসিগা ইরোইননা, মহৈলোয়শঙশিং অমসুং সিতশিং মশিং হেনগৎলকপনা মরম ওইদুনা মীয়ামদা মেদিকেল ইজুকেসন ফংহন্নবা হেনগৎলে।
মশা ফবা ভারত অমা শেমগৎনবগীদমক ঐখোয়না মমাঙদা পায়খৎখ্রবা থবকশিং অমসুং হান্নদগী লৈরক্লবা লৌশিং শীজিন্নগনি।
#12YearsOfSwasthBharat “
“কমদৌনা হকশেলগী থবকশিংদা অওনবা পুরকপগে হায়বগী শক্তম অমা লৈরে….
#12YearsOfSwasthBharat"

Prime Minister's Office
Prime Minister highlights efforts over the last 12 years to make quality healthcare more affordable and accessible
PM shares a glimpse of the health sector's transformation and reaffirms the commitment to build a healthy India
14 JUN 2026 1:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today stated that over the last 12 years, India has worked to make quality healthcare more affordable and accessible. He noted that we feel proud when we are known as the nation with the world’s largest healthcare programme, Ayushman Bharat, which provides top-quality healthcare to the most vulnerable.
Shri Modi pointed out that other efforts like PM Bharatiya Jan Aushadhi Pariyojana have made medicines affordable. The Prime Minister highlighted that the prices of stents and knee implants have become affordable and this has helped many people.
PM Modi observed that, at the same time, medical education has become more accessible to people due to more institutions and seats being available. He emphasized that we will keep building on this ground covered so far in order to build a healthy India, sharing a glimpse of how the health sector has been transformed.
In a series of posts on X, the Prime Minister shared:
"Over the last 12 years, India has worked to make quality healthcare more affordable and accessible.
We feel proud when we are known as the nation with the world’s largest healthcare programme, Ayushman Bharat, which provides top-quality healthcare to the most vulnerable.
Other efforts like PM Bharatiya Jan Aushadhi Pariyojana have made medicines affordable. The prices of stents and knee implants have become affordable and this has helped many people.
At the same time, medical education has become more accessible to people due more institutions and seats being available.
We will keep building on this ground covered so far in order to build a healthy India.
#12YearsOfSwasthBharat “
“A glimpse of how the health sector has been transformed….
#12YearsOfSwasthBharat"