କ୍ୟାବିନେଟ
କ୍ରମାଗତ କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ସହ ସବୁଠାରୁ ଦୀର୍ଘ ସମୟ ଧରି ନିର୍ବାଚିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହେବାର ଗୌରବ ହାସଲ କରିଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇ କ୍ୟାବିନେଟ୍‌ରେ ପ୍ରସ୍ତାବ ଗୃହୀତ
10 JUN 2026 1:50PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ଆଜି ଜୁନ୍ ୧୦, ୨୦୨୬କୁ ଭାରତୀୟ ଗଣତନ୍ତ୍ରର ଯାତ୍ରାରେ ଏକ ଐତିହାସିକ ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଭାବରେ ଗ୍ରହଣ କରି ଏକ ପ୍ରସ୍ତାବ ଗ୍ରହଣ କରିଛି, ଯେଉଁଥିରେ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଦେଶର ସବୁଠାରୁ ଦୀର୍ଘକାଳୀନ ନିର୍ବାଚିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ହେବା ପାଇଁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଯାଇଛି। ନିର୍ବାଚିତ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବରେ ଲଗାତର ୪,୩୯୯ ଦିନ ସେବା କରିବାର ରେକର୍ଡ ସ୍ଥାପନ କରି, ସେ ଶ୍ରୀ ଜବାହରଲାଲ ନେହେରୁଙ୍କ ପୂର୍ବ ରେକର୍ଡକୁ ଅତିକ୍ରମ କରିଛନ୍ତି, ଯିଏ ୧୯୫୨ ରୁ ୧୯୬୪ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଲଗାତାର ୪,୩୯୮ ଦିନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାବେ ଦାୟିତ୍ୱ ତୁଲାଇଥିଲେ । ପ୍ରସ୍ତାବରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ଏହି ଅବସର ଭାରତର ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ଚେତନା, ଜନ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଜନ ଅଂଶଗ୍ରହଣର ଶକ୍ତିର ପ୍ରତୀକ ଭାବରେ ଠିଆ ହୋଇଛି, ଯାହା 'ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରଥମ' ସଂକଳ୍ପ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ଜଣେ ନେତାଙ୍କ ପ୍ରତି ଲୋକଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରଦତ୍ତ ଅଭୂତପୂର୍ବ ସମର୍ଥନକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଅଭିନନ୍ଦନ ଏବଂ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇ, ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ ଏହି ମାଇଲଖୁଣ୍ଟ ଏପରି ସମୟରେ ଆସିଛି ଯେତେବେଳେ ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ବରେ ଏନଡିଏ ସରକାର ୧୨ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଛି। ଏଥିରେ ଏହା ମଧ୍ୟ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ ସରକାର ମୁଖ୍ୟ ଭାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୨୫ ବର୍ଷର ଲଗାତାର ସେବାର ଐତିହାସିକ ସଫଳତା ହାସଲ କରିଛନ୍ତି। ସମ୍ବେଦନଶୀଳତା, ସଂଯମତା, ଦୃଢ଼ ନିଷ୍ପତ୍ତି ଏବଂ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକତା ଦ୍ୱାରା ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ନେତୃତ୍ୱ ପ୍ରତି ଗର୍ବ ପ୍ରକାଶ କରି ଔପଚାରିକ ପ୍ରସ୍ତାବରେ କୁହାଯାଇଛି ଯେ ଛଅ ଦଶନ୍ଧି ପରେ, ଦେଶ କ୍ରମାଗତ ତୃତୀୟ ଥର ପାଇଁ ଏନଡିଏ ସରକାରଙ୍କୁ ଜନାଦେଶ ଦେଇଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଜୀବନକୁ ସେବା ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ନିର୍ମାଣ ପ୍ରତି ନିରନ୍ତର ସମର୍ପଣର ପ୍ରତୀକ ଭାବରେ ରେଖାଙ୍କିତ କରି, ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବରେ ସେ ୨୦୧୪ ରେ "ପ୍ରଧାନ ସେବକ" ଭାବରେ କରିଥିବା ଘୋଷଣାକୁ ମନେ ପକାଇ ଦିଆଯାଇଛି ଯାହା 'ସବକା ସାଥ, ସବକା ବିକାଶ' ମନ୍ତ୍ର ପ୍ରତି ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ଥିଲା। ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣକୁ ଶାସନର କେନ୍ଦ୍ରରେ ରଖାଯାଇଛି ବୋଲି ଉଲ୍ଲେଖ କରି, ଏଥିରେ ବ୍ୟାପକ ସ୍ତରରେ ଯୋଗାଇ ଦିଆଯାଇଥିବା ସୁବିଧାଗୁଡ଼ିକର ବିସ୍ତୃତ ବିବରଣୀ ଦିଆଯାଇଛି, ଯେଉଁଥିରେ ପକ୍କା ଘର, ବିଦ୍ୟୁତ୍, ନିର୍ମଳ ଜଳ ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟକ୍ଷ ଲାଭ ହସ୍ତାନ୍ତର, ୮୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ନାଗରିକଙ୍କ ପାଇଁ ମାଗଣା ଖାଦ୍ୟ ଶସ୍ୟ ଏବଂ ୬୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଗରିବ ବ୍ୟକ୍ତିଙ୍କ ପାଇଁ ମାଗଣା ଚିକିତ୍ସା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ପ୍ରସ୍ତାବରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି ଯେ ଏହି ପ୍ରୟାସଗୁଡ଼ିକ ସାମୂହିକ ଭାବରେ ଜାତୀୟ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିଛି ଏବଂ ୨୫ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଲୋକଙ୍କୁ ଦାରିଦ୍ର୍ୟକୁ ପରାସ୍ତ କରିବାରେ ସକ୍ଷମ କରିଛି।
ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବରେ ପ୍ରମୁଖ ଜନସଂଖ୍ୟାଗତ ଗୋଷ୍ଠୀଗୁଡ଼ିକର ସଶକ୍ତୀକରଣ ସହ ଆଗକୁ ବଢ଼ିବା ପାଇଁ ଏକ ରୋଡମ୍ୟାପ୍ ଉପସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି। ଏହା ଯୁବ ଶକ୍ତି ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ବକୁ ସ୍ୱୀକାର କରେ ଯାହା ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱର ତୃତୀୟ ବୃହତ ଷ୍ଟାର୍ଟଅପ୍ ଇକୋସିଷ୍ଟମ ଏବଂ ମିଶନ ଚନ୍ଦ୍ରଯାନ ମାଧ୍ୟମରେ ଏକ ବୈଜ୍ଞାନିକ ଶକ୍ତି ହେବା ଦିଗରେ ଆଗେଇ ଆଣିଛି। 'ମହିଳା ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ବିକାଶ'ର ଏକ ନୂତନ ଅଧ୍ୟାୟକୁ ଧୂମମୁକ୍ତ ରୋଷେଇ ଘର ଏବଂ ଲକ୍ଷପତି ଦିଦି ଅଭିଯାନ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ବିଧାନସଭାରେ ମହିଳାଙ୍କ ପାଇଁ ଐତିହାସିକ ୩୩ ପ୍ରତିଶତ ସଂରକ୍ଷଣ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ବ୍ୟାପକ ନୀତି ମାଧ୍ୟମରେ ବିସ୍ତୃତ ଭାବରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରାଯାଇଛି। ଚାଷୀମାନଙ୍କୁ 'ବିକଶିତ ଭାରତ'ର ମୁଖ୍ୟ ସ୍ତମ୍ଭ ଭାବରେ ସ୍ୱୀକାର କରି, ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କିଷାନ ସମ୍ମାନ ନିଧି,, ପଶୁପାଳକ ଏବଂ ମତ୍ସ୍ୟଜୀବୀଙ୍କ ପାଇଁ କିଷାନ କ୍ରେଡିଟ୍ କାର୍ଡ ଭଳି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଛି, ଯାହା କୃଷି ରପ୍ତାନିକୁ ୫ ଲକ୍ଷ କୋଟି ଟଙ୍କା ଅତିକ୍ରମ କରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିଛି।
ଦୀର୍ଘଦିନ ଧରି ପଡ଼ି ରହିଥିବା ସଂସ୍କାର କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ କରିବାରେ ପ୍ରଦର୍ଶିତ ନିର୍ଣ୍ଣାୟକ 'ରାଷ୍ଟ୍ର ପ୍ରଥମ' ମନୋଭାବକୁ ପ୍ରଶଂସା କରି, ପ୍ରସ୍ତାବରେ ଧାରା ୩୭୦ ରଦ୍ଦ, ଜିଏସଟି ଏବଂ ଓ୍ବାନ୍‌ ରାଙ୍କ ଓ୍ବାନ୍‌ ପେନସନ୍‌ (ଓଆର୍‌ଓପି) କାର୍ଯ୍ୟକାରୀ, ସିଏଏ ପ୍ରଣୟନ, ଭାରତୀୟ ନ୍ୟାୟ ସଂହିତା ଏବଂ ଶ୍ରମ ସଂହିତାର ଏକୀକରଣ ଭଳି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଫଳତାକୁ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଛି। ଏହି ପ୍ରସ୍ତାବରେ ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସର୍ବାଧିକ ପ୍ରାଥମିକତା ପ୍ରଦାନ କରାଯିବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଇଛି, ଯାହା ସର୍ଜିକାଲ ଏବଂ ସୀମାପାର ବିମାନ ଆକ୍ରମଣ, ' ଅପରେସନ ସିନ୍ଦୂର', ପକ୍ଷପାତପୂର୍ଣ୍ଣ ସିନ୍ଧୁ ଜଳ ଚୁକ୍ତିନାମା ସ୍ଥଗିତ ରଖିବା ଏବଂ ଆତଙ୍କବାଦ ବିରୁଦ୍ଧରେ କଠୋର କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନ ଦ୍ୱାରା ପ୍ରମାଣିତ ହୋଇଛି। ନକ୍ସଲବାଦର ନିରାକରଣ, ଉତ୍ତର-ପୂର୍ବରେ ସ୍ଥାୟୀ ଶାନ୍ତି ଚୁକ୍ତି ସ୍ୱାକ୍ଷର ଏବଂ ବାଂଲାଦେଶ ସହିତ ସୀମା ବିବାଦର ସମାଧାନରେ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ପ୍ରଗତି କଥା ଏଥିରେ ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି।
ପ୍ରସ୍ତାବରେ ପ୍ରତିରକ୍ଷାଠାରୁ ଏଆଇ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ କ୍ଷେତ୍ରରେ ହୋଇଥିବା ଭାରତୀୟ ଉତ୍ପାଦନର ପ୍ରଗତି ଓ ମେକ୍‌ ଇନ ଇଣ୍ଡିଆ ଓ ଆତ୍ମନିର୍ଭର ଭାରତ ଅଭିଯାନର ଅଗ୍ରଗତି ବିଷୟରେ ଉଲ୍ଲେଖ ରହିଛି। ଏହା ମଧ୍ୟ ସଫଳ ଜି୨୦ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା, ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ, ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ସୌର ମେଣ୍ଟ ଏବଂ ମିଶନ ଲାଇଫ୍ ଭଳି ପଦକ୍ଷେପ ମାଧ୍ୟମରେ ବିଶ୍ବ ମଞ୍ଚରେ ଭାରତର ବର୍ଦ୍ଧିତ ଭୂମିକା କଥା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛି। ବିକାଶ ଓ ଐତିହ୍ୟର ମିଳନରେ ଦେଶରେ ଆସିଥିବା ଏକ ସାଂସ୍କୃତିକ ନବଜାଗରଣ କଥା ଉଲ୍ଲେଖ କରାଯାଇଛି। ଏହାର ପ୍ରତୀକ ହୋଇଛି ନୂଆ ସଂସଦ ଭବନ ଓ କର୍ତ୍ତବ୍ୟ ପଥ ଏବଂ ଜନଭାଗୀଦାରିତା ମାଧ୍ୟମରେ କରୋନା ମହାମାରୀ ପରି ବୈଶ୍ବିକ ସଂକଟର ମୁକାବିଲା।
ଗତ ୧୨ ବର୍ଷର ରାଜନୈତିକ ସ୍ଥିରତା, ଗତିଶୀଳ ଶାସନ ଏବଂ ଦୂରଦୃଷ୍ଟିପୂର୍ଣ୍ଣ ନୀତି କିପରି ଭାରତକୁ ବିଶ୍ୱର ଦ୍ରୁତତମ ଅଭିବୃଦ୍ଧିଶୀଳ ପ୍ରମୁଖ ଅର୍ଥନୀତିରେ ପରିଣତ କରିଛି ତାହା ଉଲ୍ଲେଖ କରି, କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ୍ ଗଭୀର କୃତଜ୍ଞତା ଏବଂ ଭବିଷ୍ୟତର ସଂକଳ୍ପକୁ ପ୍ରକାଶ କରିବା ପାଇଁ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ଭାବରେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ପ୍ରସ୍ତାବଗୁଡ଼ିକୁ ଗ୍ରହଣ କରିଛି:
କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ୍‌ ଦ୍ବାରା ଗୃହୀତ ପ୍ରସ୍ତାବ:
ଏହି ଐତିହାସିକ ସଫଳତା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ହୃଦୟର ସହିତ ଅଭିନନ୍ଦନ ଏବଂ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଯାଇଥିଲା।
ଗରିବଙ୍କ କଲ୍ୟାଣ ଏବଂ ସମାଜର ଅବହେଳିତ ବର୍ଗର ସଶକ୍ତୀକରଣ ପାଇଁ ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ କରାଯାଇଥିବା କାର୍ଯ୍ୟ ପାଇଁ କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରାଯାଇଥିଲା।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ନୀତିଗୁଡ଼ିକୁ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଥିଲା, ଯେଉଁଗୁଡ଼ିକ ମାଧ୍ୟମରେ ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତର ୨୫ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଗରିବ ଲୋକ ଦାରିଦ୍ର୍ୟକୁ ପରାଜିତ କରିପାରିଛନ୍ତି।
ରାଷ୍ଟ୍ର ସେବା ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଅତୁଳନୀୟ ସମର୍ପଣ ଏବଂ ତାଙ୍କ ଅକ୍ଳାନ୍ତ ପରିଶ୍ରମ ପାଇଁ କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରାଯାଇଥିଲା।
ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ ବିକାଶ ଏବଂ ସାମାଜିକ ନ୍ୟାୟ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ପ୍ରୟାସକୁ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଥିଲା।
ଜାତୀୟ ସୁରକ୍ଷାକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଏବଂ ଭାରତର ସ୍ୱାର୍ଥକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବାରେ ତାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱକୁ ପ୍ରଶଂସା କରାଯାଇଥିଲା।
ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନରେ ତାଙ୍କର ଦୂରଦୃଷ୍ଟିପୂର୍ଣ୍ଣ ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ନେତୃତ୍ୱ ପାଇଁ ପୂର୍ଣ୍ଣ ସମର୍ଥନ ପ୍ରକାଶ କରାଯାଇଥିଲା।
ଗୃହୀତ ପ୍ରସ୍ତାବରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଦୀର୍ଘ ଜୀବନ ପାଇଁ କାମନା କରାଯାଇଛି। ଏଥିରେ ଦୃଢ଼ ବିଶ୍ୱାସ ମଧ୍ୟ ପ୍ରକାଶ ପାଇଛି ଯେ, ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଭାରତ ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ, ସୁରକ୍ଷିତ, ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ଗୌରବଶାଳୀ ରାଷ୍ଟ୍ର ଭାବରେ ନୂତନ ଉଚ୍ଚତା ଆରୋହଣ କରିବ, ଏବଂ ୨୦୪୭ ସୁଦ୍ଧା ଏକ ବିକଶିତ ରାଷ୍ଟ୍ର ହେବା ପାଇଁ ଏକ ପଥ ପ୍ରଶସ୍ତ କରିବ।

Cabinet
Cabinet passes a resolution applauding Prime Minister Shri Narendra Modi for becoming the longest serving elected Prime Minister for consecutive terms
10 JUN 2026 1:50PM by PIB Delhi
The Union Cabinet today passed a resolution marking June 10, 2026, as an historic milestone in the journey of Indian democracy applauding Shri Narendra Modi for becoming the longest-serving elected Prime Minister of the country. By establishing a record of 4,399 days of continuous service as an elected PM, he has surpassed the previous record held by Shri Jawaharlal Nehru, who served for 4,398 continuous days from 1952 to 1964. The resolution states that this occasion stands as a symbol of India's democratic consciousness, public trust, and the power of public participation, reflecting the unprecedented support bestowed by the people upon a leader guided by the 'Nation First' resolve.
Extending its heartfelt congratulations and best wishes to the Prime Minister, the resolution highlights that this achievement coincides with the NDA government completing 12 years under his leadership. It also notes that the Prime Minister is approaching the historic mark of 25 years of continuous service as Head of Government. Taking pride in a leadership characterized by sensitivity, restraint, intent, and decisiveness, the official text emphasizes that it is after six decades that the country has given a mandate to the NDA government for a third consecutive term.
Outlining the Prime Minister's life as a symbol of continuous dedication to service and nation-building, the text recalls his 2014 declaration as the "Pradhan Sevak" committed to the mantra of 'Sabka Saath, Sabka Vikas'. Acknowledging that the welfare of the poor has been placed at the center of governance, the document details the unprecedented scale of amenities delivered,including pucca houses, electricity, clean water, and direct benefit transfers, alongside free rations for over 80 crore citizens and free medical treatment for over 60 crore poor individuals. The resolution records that these efforts collectively boosted national self-confidence and enabled over 25 crore people to defeat poverty.
The resolution further maps the empowerment of key demographics. It recognizes the focus on youth power that propelled India into becoming the world's third-largest startup ecosystem and a scientific power through Mission Chandrayaan. A new chapter of 'Women-Led Development' is detailed through comprehensive policies ranging from smoke-free kitchens and the Lakhpati Didi campaign to the historic 33 percent reservation for women in legislative bodies. Affirming farmers as a core pillar of a 'Viksit Bharat', the text applauds initiatives like PM Kisan Samman Nidhi and the provision of Kisan Credit Cards to pastoralists and fishermen, which have helped propel agricultural exports past the Rs 5 lakh crore mark.
Praising the decisive 'Nation First' spirit in enacting decades-pending reforms, the resolution commends landmarks such as the abrogation of Article 370, implementation of GST and OROP, the CAA law, the Bharatiya Nyaya Sanhita, and the consolidation of labor codes. The document strongly emphasizes the elevation of national security, evidenced by strict actions against terrorism like surgical and cross-border air strikes, 'Operation Sindoor', and the suspension of the unjust Indus Water Treaty. Commendable strides are also noted in the eradication of Naxalism, the signing of permanent peace accords in the North-East, and the resolution of the border dispute with Bangladesh.
The resolution attributes the advancement of India's manufacturing capabilities in sectors from defense to AI to the momentum gained by the 'Make in India' and 'Aatmanirbhar Bharat' campaigns. Simultaneously, it highlights India's strengthened global role through the successful G-20 presidency, International Yoga Day, and initiatives like the International Solar Alliance and Mission LiFE. By taking development and heritage ('Vikas' and 'Virasat') together, the text notes a cultural renaissance symbolized by the new Parliament building and Kartavya Path, driven by a spirit of public participation that successfully navigated global crises like the Corona pandemic.
Underlining that the political stability, dynamic governance, and far-sighted policies of the last 12 years have transformed India into the world's fastest-growing large economy, the Union Cabinet officially adopted the following resolutions to express its deep gratitude and future resolve:
Formal Resolutions Adopted by the Union Cabinet:
Conveys its heartfelt congratulations and best wishes to the Hon'ble Prime Minister Shri Narendra Modi on this historic achievement.
Expresses gratitude for the work done under his leadership for the welfare of the poor and the empowerment of marginalized sections.
Appreciates the policies of the Hon'ble PM that have enabled more than 25 crore poor people in India to defeat poverty under his leadership.
Expresses gratitude for his unique dedication and tireless hard work towards serving the nation.
Appreciates his efforts directed towards inclusive growth and social justice.
Praises his leadership in strengthening national security and protecting India's interests.
Expresses its full support for his visionary resolve and leadership in building a 'Viksit Bharat' (Developed India).
The adopted resolution concludes by extending best wishes for the excellent health and long life of the Prime Minister. It firmly expresses absolute confidence that under the leadership of Shri Narendra Modi, India will continue to achieve new heights as a self-reliant, secure, prosperous, and glorious nation, strongly paving the way to becoming a developed nation by 2047.
Click here to see Cabinet Resolution (English)
Click here to see Cabinet Resolution (Hindi)