ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଲୋକପ୍ରିୟ ଗାୟିକା ସୁମନ କଲ୍ୟାଣପୁରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
01 JUN 2026 12:45PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲୋକପ୍ରିୟ ଗାୟିକା ଶ୍ରୀମତୀ ସୁମନ କଲ୍ୟାଣପୁରଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ଗଭୀର ଶୋକ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ସୁମନ କଲ୍ୟାଣପୁର ଜୀଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ସେ ମର୍ମାହତ। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ତାଙ୍କ ସୁମଧୁର ସ୍ୱର ଏବଂ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଉପସ୍ଥାପନା ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ଜଗତକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିଛି ଏବଂ ତାଙ୍କ ଗୀତ ମାଧ୍ୟମରେ ସେ ସଙ୍ଗୀତ ପ୍ରେମୀ ତଥା ଭାରତୀୟ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ରର ପ୍ରଶଂସକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସ୍ଥାନ ସୃଷ୍ଟି କରିଛନ୍ତି।
ଏକ୍ସ ରେ ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ଲୋକପ୍ରିୟ ଗାୟକ ସୁମନ କଲ୍ୟାଣପୁର ଜୀଙ୍କ ବିୟୋଗରେ ମର୍ମାହତ। ତାଙ୍କର ସୁମଧୁର ସ୍ୱର ଏବଂ ହୃଦୟସ୍ପର୍ଶୀ ଉପସ୍ଥାପନା ଆମ ସାଂସ୍କୃତିକ ଜଗତକୁ ସମୃଦ୍ଧ କରିଥିଲା। ତାଙ୍କ ଗୀତ ମାଧ୍ୟମରେ ସେ ସଙ୍ଗୀତ ପ୍ରେମୀ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଚଳଚ୍ଚିତ୍ରର ପ୍ରଶଂସକଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ସ୍ଥାନ ସୃଷ୍ଟି କରିଥିଲେ। ତାଙ୍କ ପରିବାର ଏବଂ ପ୍ରଶଂସକମାନଙ୍କୁ ସମବେଦନା ଜଣାଉଛି। ଓମ୍ ଶାନ୍ତି । "

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles the passing of popular singer, Suman Kalyanpur
01 JUN 2026 12:45PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed grief over the demise of popular singer, Smt. Suman Kalyanpur.
The Prime Minister said he was anguished by the passing of Suman Kalyanpur Ji. He noted that her melodious voice and soulful renditions enriched India’s cultural world and that, through her songs, she created a special place among music lovers and admirers of Indian cinema.
In a post on X, Shri Modi said;
“Anguished by the passing of the popular singer Suman Kalyanpur Ji. Her melodious voice and soulful renditions enriched our cultural world. Through her songs, she created a special place among music lovers and admirers of Indian cinema. Condolences to her family and admirers. Om Shanti.”