ସ୍ଵରାଷ୍ଟ୍ର ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କାଲୋଲ ଏବଂ ଗାନ୍ଧୀନଗର (ଉତ୍ତର) ବିଧାନସଭା କ୍ଷେତ୍ରରେ ୩୪୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ବିକାଶମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ
28 MAY 2026 6:58PM by PIB Bhubaneswar
• ମୋଦୀ ସରକାର ଜନସାଂଖିକୀୟ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଉପରେ ଏକ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ କମିଟି ଗଠନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରି ଦେଶରୁ ବିତାଡ଼ିତ କରିବେ
• ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଗଙ୍ଗୋତ୍ରୀରୁ ଗଙ୍ଗାସାଗର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମଗ୍ର ଗଙ୍ଗା ମାର୍ଗରେ ଗେରୁଆ ପତାକା ଉତ୍ତୋଳନ ହୋଇଛି
• ଗୁଜରାଟର ବିକାଶ ମଡେଲ ଏବେ ଦେଶର ବିକାଶ ମଡେଲରେ ପରିଣତ ହୋଇଛି; ମୋଦୀ ସରକାରଙ୍କ ୧୨ବର୍ଷର କାର୍ଯ୍ୟକାଳରେ ଆମ ଦଳର ଶାସନ ଦେଶର ୮୦% ଭୌଗୋଳିକ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମ୍ପ୍ରସାରିତ ହୋଇଛି
• ସମୟ ଥିବାବେଳେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ନିଜେ ଫେରିଯିବା ଉଚିତ; ଯେଉଁମାନେ ସ୍ୱେଚ୍ଛାକୃତ ଭାବରେ ଫେରିବେ ସେମାନେ କୌଣସି ଆଇନଗତ କାର୍ଯ୍ୟାନୁଷ୍ଠାନର ସମ୍ମୁଖୀନ ହେବେ ନାହିଁ
• ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ପୂର୍ବ ସରକାର ସମୟରେ ଅନୁପ୍ରବେଶ ଅନିୟନ୍ତ୍ରିତ ଭାବେ ଜାରି ରହିଥିଲା; ଯେବେଠାରୁ ଆମ ସରକାର କ୍ଷମତାକୁ ଆସିଛି, ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ନିଜ ଆଡୁ ଫେରିବା ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି
• ୪୫ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ସୀମାରେ ବାଡ଼ ଲଗାଇବା ପାଇଁ ଜମି ଯୋଗାଇ ଦେବାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ମାତ୍ର ୭ ଦିନରେ ପୂରଣ କରିଥିବାରୁ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ସରକାରଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ
• ବାଂଲାଦେଶ ସୀମାରେ ବାଡ଼ ଏବଂ ଅନୁପ୍ରବେଶ ବିରୋଧୀ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଆମ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରାଥମିକତା
ବୀର ସାବରକର ଜୀଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀରେ ଗୃହ ମନ୍ତ୍ରୀ ତାଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ ଯେ ସେ ତାଙ୍କର ସମଗ୍ର ଜୀବନ ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ। ଯାହାକୁ ବ୍ରିଟିଶମାନେ କେବଳ "ବିଦ୍ରୋହ" ବୋଲି କହିଥିଲେ, ସାବରକର ଜୀ ଏହାକୁ "୧୮୫୭ର ପ୍ରଥମ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମ" ବୋଲି ଅଭିହିତ କରିଥିଲେ
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆଜି ଗୁଜରାଟର ଗାନ୍ଧୀନଗରରେ କାଲୋଲ ଏବଂ ଗାନ୍ଧୀନଗର (ଉତ୍ତର) ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନମଣ୍ଡଳୀରେ ୩୪୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏକ ପ୍ରାଥମିକ ବିଦ୍ୟାଳୟକୁ ମଧ୍ୟ ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ଅବସରରେ ଗୁଜରାଟର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ପଟେଲ ଏବଂ ଅନ୍ୟ ମାନ୍ୟଗଣ୍ୟ ବ୍ୟକ୍ତିମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
ସମାବେଶକୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଗତ ୧୦ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ଗାନ୍ଧୀନଗର ଜିଲ୍ଲାର ଦୁଇଟି ବିଧାନସଭା ନିର୍ବାଚନମଣ୍ଡଳୀରେ ୧୨୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ତାଙ୍କୁ ମିଳିଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା ବିକାଶ ମଡେଲ କାରଣରୁ ଆଜି ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ଏବଂ ସୁବିଧାସମ୍ପନ୍ନ ହେବାରେ ଲାଗିଛି ଏବଂ ପ୍ରତ୍ୟେକ ବ୍ୟକ୍ତି ଉନ୍ନତ ଜୀବନଯାପନ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଉଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଗ୍ରାମାଞ୍ଚଳରେ ଏବେ ବିଦ୍ୟାଳୟ, ବିଦ୍ୟାଳୟରେ ଶିକ୍ଷକ, ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବା ସୁବିଧା ଏବଂ ଉପଯୁକ୍ତ ପରିମଳ ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ବ୍ୟବସ୍ଥା ରହିଛି। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ ୨୦୨୯ ଲୋକସଭା ନିର୍ବାଚନ ପୂର୍ବରୁ ଗାନ୍ଧୀନଗର ଜିଲ୍ଲାର କାଲୋଲ ଏବଂ ଗାନ୍ଧୀନଗର (ଉତ୍ତର) ବିଧାନସଭା କ୍ଷେତ୍ରର ପ୍ରତ୍ୟେକ ଗ୍ରାମରେ ଉଦ୍ୟାନ ଏବଂ ପୋଖରୀ ବିକଶିତ କରିବାର କାର୍ଯ୍ୟ ମଧ୍ୟ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ହେବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏବେ ଗାଁଗୁଡ଼ିକରେ ଛୋଟ ଛୋଟ ପାଠାଗାର ରହିବ, ଯାହା ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଖରାପ ଅଭ୍ୟାସରୁ ଦୂରେଇ ରଖିବ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱର ବିକାଶରେ ସହାୟକ ହେବ। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଏକ ପରିପୂର୍ଣ୍ଣ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱର ବିକାଶ ପାଇଁ କ୍ରୀଡ଼ା, ପାଠାଗାର ଏବଂ ଉଦ୍ୟାନ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ସ୍ୱଚ୍ଛ ଗ୍ରାମ, ପୋଖରୀ, ବଗିଚା ନିର୍ମାଣ ଏବଂ ବୃକ୍ଷରୋପଣ ଅଭିଯାନ ଉପରେ ସମାନ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦିଆଯାଇଛି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ମହାନ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମୀ ବୀର ସାବରକରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଥିଲେ ଏବଂ କହିଥିଲେ ଯେ ବୀର ସାବରକର ଏପରି ଜଣେ ଦେଶପ୍ରେମୀ ଥିଲେ ଯେ ବିରୋଧୀ ଦଳର ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ସରକାର ତାଙ୍କୁ ଉପଯୁକ୍ତ ମାନ୍ୟତା ଦେବା ଆବଶ୍ୟକ ବୋଲି କେବେ ଭାବିନଥିଲେ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ସାରା ଦେଶରେ କେହି ତାଙ୍କୁ କେବଳ ବିନାୟକ ଦାମୋଦର ସାବରକର ବୋଲି ସମ୍ବୋଧନ କରନ୍ତି ନାହିଁ, ବରଂ ଦେଶର ପ୍ରତ୍ୟେକ ପିଲା ତାଙ୍କୁ ବୀର ସାବରକର ଭାବେ ସ୍ମରଣ କରନ୍ତି। ସେ ସାରା ଜୀବନ ଦେଶ ପ୍ରତି ସମର୍ପିତ ରହିଥିଲେ। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବୀର ସାବରକର ଭାରତ ମାତାକୁ ବ୍ରିଟିଶ ଶାସନରୁ ମୁକ୍ତ କରିବା ପାଇଁ ନିଜର ସମଗ୍ର ଜୀବନ ଉତ୍ସର୍ଗ କରିଥିଲେ। ଯେତେବେଳେ ସେଲୁଲାର ଜେଲରେ ଥିବା ବ୍ରିଟିଶ ଜେଲର ପରିହାସ କରି କହିଲେ, "ମି. ସାବରକର, ଆପଣ ଦୁଇଟି ଆଜୀବନ କାରାଦଣ୍ଡରେ ଦଣ୍ଡିତ ହୋଇଛନ୍ତି, ଏବଂ ଆପଣ ଏହି ଜେଲରୁ କଦାପି ବାହାରି ପାରିବେ ନାହିଁ। "ବୀର ସାବରକର ହସି ହସି ଉତ୍ତର ଦେଲେ ଯେ ବ୍ରିଟିଶ ଶାସନ ତାଙ୍କ ଜୀବନକାଳ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ତିଷ୍ଠିବ ନାହିଁ ଏବଂ ତାଙ୍କ ଦେଶ ଶୀଘ୍ର ସ୍ୱାଧୀନତା ହାସଲ କରିବ। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ବିନାୟକ ଦାମୋଦର ସାବରକରଙ୍କ ଏହି ଭାବନା ହିଁ ଭାରତର ସ୍ୱାଧୀନତା ହାସଲ କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିଲା। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ବ୍ରିଟିଶମାନେ ୧୮୫୭ର ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମକୁ ଏକ ବିଦ୍ରୋହ ଭାବେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିଥିବାବେଳେ ବୀର ସାବରକର ୧୮୫୭ର ଭାରତୀୟ ସ୍ୱାଧୀନତା ସଂଗ୍ରାମ ନାମରେ ଏକ ପୁସ୍ତକ ଲେଖିଥିଲେ। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବୀର ସାବରକର ସେଲୁଲାର ଜେଲର ପଥର କାନ୍ଥରେ ନିଜ ରକ୍ତରେ ଭାରତ ମାତାର ସ୍ୱାଧୀନତା ପାଇଁ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ କବିତା ଲେଖିଥିଲେ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବୀର ସାବରକର ମଧ୍ୟ ଅସ୍ପୃଶ୍ୟତା ବିରୁଦ୍ଧରେ ବ୍ୟାପକ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଭାରତୀୟ ଭାଷାଗୁଡ଼ିକର ପ୍ରଚାରରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଯୋଗଦାନ ଦେଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ବୀର ସାବରକର ପତିତ ପାବନ ମନ୍ଦିର ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଥିଲେ ଏବଂ ସମସ୍ତ ସମ୍ପ୍ରଦାୟଙ୍କ ପାଇଁ ଏହାର ଦ୍ୱାର ଖୋଲିଥିଲେ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଗୁଜରାଟରୁ ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା ବିକାଶର ଯାତ୍ରା ନିରବଚ୍ଛିନ୍ନ ଭାବେ ଜାରି ରହିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ମୋଦୀ ସରକାର କାର୍ଯ୍ୟକାଳର ୧୨ ବର୍ଷ ପୂରଣ କରିଛନ୍ତି ଏବଂ ଏହି ସମୟ ମଧ୍ୟରେ ବିକାଶର ଗୁଜରାଟ ମଡେଲକୁ କାଶ୍ମୀରରୁ କନ୍ୟାକୁମାରୀ ଏବଂ ଗଙ୍ଗାସାଗରରୁ ସୋମନାଥ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ସମ୍ପ୍ରସାରିତ କରାଯାଇଛି। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହାର ପରିଣାମ ସ୍ୱରୂପ ଆଜି ଦଳ ଦେଶର ପ୍ରାୟ ୮୦ ପ୍ରତିଶତ ଭୌଗୋଳିକ ଅଞ୍ଚଳରେ କ୍ଷମତାରେ ରହିଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ନିର୍ବାଚନରେ ସେହି ସମୟର ଶାସକ ଦଳ ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାବେ ନିଶ୍ଚିହ୍ନ ହୋଇଯାଇଥିଲା। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡର ଗଙ୍ଗୋତ୍ରୀ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗର ଗଙ୍ଗାସାଗର ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ପବିତ୍ର ଗଙ୍ଗାର ସମଗ୍ର ଗତିପଥରେ, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଏବଂ ଦଳ ହିଁ ଗେରୁଆ ପ୍ରଭାବର ପ୍ରସାର ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଛନ୍ତି।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ବଙ୍ଗଳା ନିର୍ବାଚନ ସମୟରେ ଦଳ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଦେଇଥିଲା ଯେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ ସରକାର ଗଠନ ହେବା ପରେ ବାଂଲାଦେଶ ସୀମାରେ ବାଡ଼ ଲଗାଇବାର କାର୍ଯ୍ୟ ତୁରନ୍ତ ଆରମ୍ଭ ହେବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ବାଂଲାଦେଶ ସୀମାରେ ବାଡ଼ ଲଗାଇବା ଏବଂ ଅନୁପ୍ରବେଶ ବିରୋଧୀ ଭିତ୍ତିଭୂମିର ବିକାଶ ଆମ ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରାଥମିକତା। ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଶୁଭେନ୍ଦୁ ଅଧିକାରୀ ସରକାର ଗଠନ ହେବାର ସାତ ଦିନ ମଧ୍ୟରେ ସୀମା ସୁରକ୍ଷା ବାହିନୀ (ବି. ଏସ୍. ଏଫ୍.) କୁ ୬୦୦ ହେକ୍ଟର ଜମି ହସ୍ତାନ୍ତର କରିଛନ୍ତି। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଚିକେନ ନେକ କରିଡର ପାଇଁ ୧୨୧ ହେକ୍ଟର ଜମି ମଧ୍ୟ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯାଇଛି। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପୂର୍ବ ସରକାରଙ୍କ ଶାସନ କାଳରେ ବଙ୍ଗଳାରେ ପ୍ରତିଦିନ ଅନୁପ୍ରବେଶ ହେଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଏବେ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ନିଜ ଆଡୁ ଫେରିବାକୁ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ସରକାର ଏବେ ଅଟକ କେନ୍ଦ୍ରମାନ ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ସରକାର ଚାହୁଁଛନ୍ତି ଯେ ଯେଉଁମାନେ ବେଆଇନ ଭାବେ ଅନୁପ୍ରବେଶ କରି ଭାରତରେ ପ୍ରବେଶ କରିଛନ୍ତି, ସେମାନେ ଯେଉଁଠାରୁ ଆସିଛନ୍ତି, ସେହି ସ୍ଥାନକୁ ଫେରିଯାଆନ୍ତୁ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯଦି ସେମାନେ ସ୍ୱେଚ୍ଛାକୃତ ଭାବରେ ଫେରନ୍ତି, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ସରକାର ସେମାନଙ୍କ ବିରୋଧରେ ମାମଲା ଦାୟର କରିବେ ନାହିଁ କିମ୍ବା ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରତ୍ୟାବର୍ତ୍ତନରେ ବାଧା ଦେବେ ନାହିଁ ଏବଂ ଏହା ପରିବର୍ତ୍ତେ ସେମାନଙ୍କୁ ଫେରିବାରେ ସାହାଯ୍ୟ କରିବେ। ଚିହ୍ନଟ ଅଭିଯାନ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପୂର୍ବରୁ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀମାନେ ନିଜେ ଫେରିବେ ବୋଲି ସେ ଆଶା ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଦେଶରୁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ଅନୁପ୍ରବେଶକାରୀଙ୍କୁ ଚିହ୍ନଟ କରିବା ଏବଂ ବହିଷ୍କାର କରିବା ପାଇଁ ସରକାର ପ୍ରତିଶ୍ରୁତିବଦ୍ଧ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି କାରଣରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଜନସାଂଖିକୀୟ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଉପରେ ଏକ ଉଚ୍ଚସ୍ତରୀୟ କମିଟି ଗଠନ କରିଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି କମିଟି ସାରା ଦେଶରେ ଘଟୁଥିବା କୃତ୍ରିମ ଜନସାଂଖିକୀୟ ପରିବର୍ତ୍ତନ, ଏହା ପଛର କାରଣ ଏବଂ ଏହାକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ନିଆଯାଇଥିବା ପଦକ୍ଷେପ ଉପରେ ଏକ ବିସ୍ତୃତ ଅଧ୍ୟୟନ କରିବ। ସେ ଆହୁରି ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଯଦି ଏଥିପାଇଁ କୌଣସି ଆଇନ ପ୍ରଣୟନ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକତା ପଡ଼େ, ତେବେ କମିଟି ସେହି ଅନୁଯାୟୀ ସୁପାରିଶ ମଧ୍ୟ କରିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଏହି କମିଟି ଏକ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ଏହାର ରିପୋର୍ଟ ଦାଖଲ କରିବ ଏବଂ କୃତ୍ରିମ ଜନସାଂଖିକୀୟ ପରିବର୍ତ୍ତନକୁ ରୋକିବା ପାଇଁ ସରକାର ଦୃଢତାର ସହ କାର୍ଯ୍ୟ କରିବେ।
କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ କହିଛନ୍ତି ଯେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ସାରା ଦେଶରେ ଦ୍ରୁତ ବିକାଶ ହେଉଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ପଚିଶ ବର୍ଷ ପୂର୍ବେ ଗୁଜରାଟରେ ମୋଦୀ ଜୀଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ଆରମ୍ଭ କରାଯାଇଥିବା ବିକାଶ ଅଭିଯାନ ଏବେ ଶୀର୍ଷରେ ପହଞ୍ଚିଛି। କେନ୍ଦ୍ର ଗୃହ ତଥା ସମବାୟ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଅମିତ ଶାହ ଆତ୍ମବିଶ୍ୱାସ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ ଗାନ୍ଧୀନଗର ଲୋକସଭା କ୍ଷେତ୍ର ଦେଶର ସବୁଠାରୁ ବିକଶିତ ସଂସଦୀୟ କ୍ଷେତ୍ରରେ ପରିଣତ ହେବ।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates and lays the foundation stones for development projects worth ₹340 crore in the Kalol and Gandhinagar (North) Assembly constituencies of Gandhinagar, Gujarat
The Modi Government has constituted a high-level committee on demographic change and will identify and deport every single infiltrator from the country
Under the leadership of Modi Ji, the saffron flag has soared across the entire Ganga route, from Gangotri to Gangasagar
Gujarat’s development model has now become the nation’s development model; in 12 years of the Modi Government, our party’s governance has expanded across 80% of the country’s geographical area
Infiltrators should return on their own while there is still time; those who voluntarily go back will not face any legal action
During the previous government in West Bengal, infiltration continued unchecked; ever since our government came to power, infiltrators have started returning on their own
Congratulations to the West Bengal government for fulfilling its promise of providing land for border fencing within 45 days in just 7 days
Fencing and anti-infiltration infrastructure along the border is a priority for our government
On the birth anniversary of Veer Savarkar Ji, the Home Minister paid tribute to him and said that he dedicated his entire life to India’s freedom. What the British merely termed a “rebellion,” Savarkar Ji named “The First War of Independence of 1857”
28 MAY 2026 6:58PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today inaugurated and laid the foundation stones for development projects worth ₹340 crore in the Kalol and Gandhinagar (North) Assembly constituencies in Gandhinagar, Gujarat, and also inaugurated a primary school. On this occasion, Gujarat Chief Minister, Shri Bhupendra Patel and several other dignitaries were present.
Addressing the gathering, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that in the past 10 days, he had the opportunity to inaugurate and lay the foundation stones for projects worth ₹1,200 crore in two Assembly constituencies of the Gandhinagar district. Shri Shah said that due to the development model initiated by Prime Minister Shri Narendra Modi Ji, every village today is becoming self-reliant and well-equipped with facilities, and every person is getting the opportunity to lead a better life. He said that villages now have schools, teachers in schools, healthcare facilities, and proper sanitation and cleanliness arrangements. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah expressed confidence that before the 2029 Lok Sabha elections, the work of developing gardens and ponds in every village of the Kalol and Gandhinagar (North) Assembly constituencies of Gandhinagar district would also be completed. He said that villages will now have small libraries, which will help keep the youth away from bad habits and contribute to the development of their personalities. Shri Amit Shah said that sports, libraries, and gardens are essential for the development of a well-rounded personality. He added that equal emphasis has been laid on building clean villages, ponds, gardens, and carrying out tree plantation drives.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to the great freedom fighter Veer Savarkar on his birth anniversary and said that Veer Savarkar was such a patriot that the governments led by opposition parties never considered it necessary to give him due recognition. He said that no one across the country refers to him merely as Vinayak Damodar Savarkar; rather, every child in the nation remembers him as Veer Savarkar. He remained devoted to the nation throughout his life.Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Veer Savarkar dedicated his entire life to freeing Mother India from British rule. When the British jailer in the Cellular Jail mockingly said, “Mr. Savarkar, you have been sentenced to two life imprisonments, and you can never come out of this jail.” Veer Savarkar smilingly replied that the British rule would not last as long as his lifetime and that his country would soon attain independence. Shri Amit Shah said that it was this very spirit of Vinayak Damodar Savarkar that played a major role in securing India’s independence. He said that while the British described the 1857 freedom struggle as a rebellion, Veer Savarkar wrote a book titled The Indian War of Independence 1857. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Veer Savarkar wrote poetry dedicated to Mother India’s freedom with his own blood on the stone walls of the Cellular Jail. He added that Veer Savarkar also worked extensively against untouchability and contributed significantly to promoting Indian languages. Shri Amit Shah said that Veer Savarkar established the Patit Pavan Mandir and opened its doors to all communities.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that the journey of development initiated by Prime Minister Shri Narendra Modi from Gujarat continues uninterrupted. He said that the Modi Government has completed 12 years in office and during this period, the Gujarat model of development has been expanded from Kashmir to Kanyakumari and from Gangasagar to Somnath. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that as a result of this, today the party is in power across nearly 80 percent of the country’s geographical area. He said that in the West Bengal elections, the ruling party at the time was completely wiped out. Shri Amit Shah added that from Gangotri in Uttarakhand to Gangasagar in West Bengal, along the entire course of the holy Ganga, it is Prime Minister Shri Narendra Modi and the party who have worked to ensure the spread of saffron influence.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that during the Bengal elections, the party had promised that once the government was formed in West Bengal, the work of fencing the border would begin immediately. He said that fencing and developing anti-infiltration infrastructure along the border is a priority of our government. He said that West Bengal Chief Minister Shri Suvendu Adhikari handed over 600 hectares of land to the Border Security Force (BSF) within seven days of the formation of the government. He added that 121 hectares of land for the Chicken’s Neck Corridor had also been handed over to the Government of India. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that during the rule of the previous government in Bengal, infiltration used to take place every day, but now infiltrators have started returning on their own. He said that the West Bengal Government has now established detention centres. Shri Amit Shah stated that the government wants those who entered India illegally through infiltration to return to the places from where they came. He added that if they return voluntarily, the West Bengal Government will neither file cases against them nor hinder their return, and will instead assist them in going back. He expressed hope that infiltrators would return on their own even before the identification campaign begins. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that the government is committed to identifying and expelling every infiltrator from the country. He said that this is the reason why Prime Minister Shri Narendra Modi constituted a high-level committee on demographic change. Shri Amit Shah said that the committee will conduct a comprehensive study of artificial demographic changes taking place across the country, the reasons behind them, and measures to prevent them. He added that if there is a need to enact any law for this purpose, the committee will also make recommendations accordingly. He said that the committee will submit its report within one year, and the government will work firmly to prevent artificial demographic changes.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, rapid development is taking place across the country. He said that the development campaign initiated by Modi Ji in Gujarat twenty five years ago has now reached its peak.Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah expressed confidence that the Gandhinagar Lok Sabha constituency would become the most developed parliamentary constituency in the country.