গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰৰ কালোল আৰু গান্ধীনগৰ (উত্তৰ) বিধানসভা সমষ্টিসমূহত ৩৪০ কোটি টকাৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰে
মোদী চৰকাৰে জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত এখন উচ্চ পৰ্যায়ৰ সমিতি গঠন কৰিছে আৰু দেশৰ পৰা প্ৰতিজন অনুপ্ৰৱেশকাৰীক চিনাক্ত আৰু বিতাড়িত কৰিব
মোদী জীৰ নেতৃত্বত গংগোত্ৰীৰ পৰা গংগাসাগৰলৈকে সমগ্ৰ গংগা পথত গেৰুৱা পতাকা উৰিছে
গুজৰাটৰ উন্নয়নৰ আৰ্হি এতিয়া দেশৰ উন্নয়নৰ আৰ্হিত পৰিণত হৈছে; মোদী চৰকাৰৰ ১২বছৰত আমাৰ দলৰ শাসন ব্যৱস্থা দেশৰ ৮০ শতাংশ ভৌগোলিক অঞ্চললৈ সম্প্ৰসাৰিত হৈছে
সময় থকা পৰ্যন্ত অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলে নিজাববীয়াকৈ ঘূৰি যাব লাগে; যিসকলে স্বেচ্ছাই ঘূৰি যায় তেওঁলোকে কোনো আইনী ব্যৱস্থাৰ সন্মুখীন নহ'ব
পশ্চিম বংগত পূৰ্বৰ চৰকাৰৰ সময়ত অনুপ্ৰৱেশ অনিয়ন্ত্ৰিতভাৱে চলি আছিল; আমাৰ চৰকাৰ ক্ষমতালৈ অহাৰ পাছৰে পৰা অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলে নিজাববীয়াকৈ ঘূৰি যাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে
৪৫ দিনৰ ভিতৰত সীমান্তত বেৰ দিয়াৰ বাবে ভূমি প্ৰদান কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি মাত্ৰ ৭ দিনত পূৰণ কৰাৰ বাবে পশ্চিম বংগ চৰকাৰক অভিনন্দন জনাইছো
বাংলাদেশ সীমান্তত বেৰ আৰু প্ৰৱেশ বিৰোধী আন্তঃগাঁথনি আমাৰ চৰকাৰৰ বাবে এক অগ্ৰাধিকাৰ
বীৰ সাভাৰকাৰ জীৰ জয়ন্তী উপলক্ষে গৃহ মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে তেওঁক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰি কয় যে তেওঁ নিজৰ গোটেই জীৱনটো ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ বাবে উৎসৰ্গা কৰিছিল। যাক ব্ৰিটিছে কেৱল ‘বিদ্ৰোহ’ বুলি অভিহিত কৰিছিল, সাভাৰকাৰ জীয়ে ইয়াক ‘১৮৫৭ চনৰ প্ৰথম স্বাধীনতা যুদ্ধ’ বুলি অভিহিত কৰিছিল
28 MAY 2026 6:58PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুজৰাটৰ গান্ধীনগৰৰ কালোল আৰু গান্ধীনগৰ (উত্তৰ)বিধানসভা সমষ্টিসমূহত ৩৪০ কোটি টকাৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰে আৰু লগতে এখন প্ৰাথমিক বিদ্যালয় উদ্বোধন কৰে। এই উপলক্ষে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্র পেটেল আৰু আন কেইবাজনো বিশিষ্ট ব্যক্তি উপস্থিত আছিল।
সমাৱেশত সম্বোধন কৰি কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে যোৱা ১০ দিনত তেওঁ গান্ধীনগৰ জিলাৰ দুখন বিধানসভা সমষ্টিৰ ১২০০ কোটি টকাৰ প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপনৰ সুযোগ পাইছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীৰ দ্বাৰা আৰম্ভ কৰা উন্নয়নৰ আৰ্হিৰ ফলত আজি প্ৰতিখন গাওঁ আত্মনিৰ্ভৰশীল আৰু সুবিধাসম্পন্ন হৈ পৰিছে। প্ৰতিজন ব্যক্তিয়ে উন্নত জীৱন যাপনৰ সুযোগ লাভ কৰিছে। তেওঁ কয় যে গাঁওসমূহত এতিয়া বিদ্যালয়, বিদ্যালয়ত শিক্ষক, স্বাস্থ্যসেৱাৰ সুবিধা আৰু সঠিক অনাময় ব্যৱস্থা তথা পৰিষ্কাৰ-পৰিচ্ছন্নতাৰ ব্যৱস্থা আছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আস্থা প্ৰকাশ কৰে যে ২০২৯ চনৰ লোকসভা নিৰ্বাচনৰ পূৰ্বে গান্ধীনগৰ জিলাৰ কালোল আৰু গান্ধীনগৰ (উত্তৰ) বিধানসভা সমষ্টিৰ প্ৰতিখন গাঁৱত বাগিচা আৰু পুখুৰী নিৰ্মাণৰ কামো সম্পূৰ্ণ হ’ব। তেওঁ কয় যে গাঁওসমূহত এতিয়া সৰু সৰু পুথিভঁৰাল থাকিব, যিয়ে যুৱপ্ৰজন্মক বেয়া অভ্যাসৰ পৰা আঁতৰাই ৰখাত সহায় কৰিব আৰু তেওঁলোকৰ ব্যক্তিত্ব বিকাশত অৰিহণা যোগাব। শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ক্ৰীড়া, পুথিভঁৰাল আৰু বাগিচা সুস্থ ব্যক্তিত্বৰ বিকাশৰ বাবে অত্যাৱশ্যকীয়। তেওঁ লগতে কয় যে পৰিষ্কাৰ গাঁও, পুখুৰী, বাগিচা নিৰ্মাণ আৰু গছপুলি ৰোপণ অভিযান চলোৱাৰ ওপৰত সমানে গুৰুত্ব দিয়া হৈছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে মহান স্বাধীনতা সংগ্ৰামী বীৰ সাভাৰকাৰক তেওঁৰ জয়ন্তী উপলক্ষে শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰি কয় যে বীৰ সাভাৰকাৰ এজন এনে দেশপ্ৰেমিক আছিল যে বিৰোধী দলসমূহৰ নেতৃত্বাধীন চৰকাৰসমূহে কেতিয়াও তেওঁক উপযুক্ত স্বীকৃতি দিয়াৰ প্ৰয়োজন বুলি ভবা নাছিল। তেওঁ কৈছিল যে সমগ্ৰ দেশতে কোনেও তেওঁক কেৱল বিনায়ক দামোদৰ সাভাৰকাৰ বুলি কোৱা নাই; বৰঞ্চ দেশৰ প্ৰতিটো শিশুৱে তেওঁক বীৰ সাভাৰকাৰ বুলি স্মৰণ কৰে। তেওঁ গোটেই জীৱনজুৰি ৰাষ্ট্ৰৰ প্ৰতি সমৰ্পিত হৈ আছিল। কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বীৰ সাভাৰকাৰে ব্ৰিটিছ শাসনৰ পৰা ভাৰত মাতৃক মুক্ত কৰাৰ বাবে তেওঁৰ গোটেই জীৱনটো উৎসৰ্গা কৰিছিল। যেতিয়া চেলুলাৰ জেলত থকা ব্ৰিটিছ জেইলাৰজনে উপহাস কৰি কৈছিল, ‘শ্ৰী সাভাৰকাৰ, আপোনাক দুটা আজীৱন কাৰাদণ্ডৰ শাস্তি দিয়া হৈছে আৰু আপুনি এই কাৰাগাৰৰ পৰা কেতিয়াও ওলাই আহিব নোৱাৰে। ‘বীৰ সাভাৰকাৰে হাঁহি মাৰি উত্তৰ দিছিল যে ব্ৰিটিছ শাসন তেওঁৰ জীৱনকাললৈকে চলিব নোৱাৰে আৰু তেওঁৰ দেশে শীঘ্ৰেই স্বাধীনতা লাভ কৰিব। শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বিনায়ক দামোদৰ সাভাৰকাৰৰ এই মনোভাৱে ভাৰতৰ স্বাধীনতা সুৰক্ষিত কৰাত এক গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰিছিল। তেওঁ কয় যে ব্ৰিটিছে ১৮৫৭ চনৰ স্বাধীনতা সংগ্ৰামক এক বিদ্ৰোহ বুলি বৰ্ণনা কৰাৰ বিপৰীতে বীৰ সাভাৰকাৰে ১৮৫৭ চনৰ ভাৰতীয় স্বাধীনতা সংগ্ৰাম শীৰ্ষক এখন গ্ৰন্থ লিখিছিল। কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বীৰ সাভাৰকাৰে চেলুলাৰ জেলৰ শিলৰ দেৱালত নিজৰ তেজৰে ভাৰত মাতৃৰ স্বাধীনতাৰ প্ৰতি উৎসৰ্গিত কবিতা লিখিছিল। তেওঁ লগতে কয় যে বীৰ সাভাৰকাৰে অস্পৃশ্যতাৰ বিৰুদ্ধেও ব্যাপকভাৱে কাম কৰিছিল আৰু ভাৰতীয় ভাষাসমূহৰ প্ৰচাৰত গুৰুত্বপূৰ্ণ অৱদান আগবঢ়াইছিল। শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বীৰ সাভাৰকাৰে পতিত পাৱন মন্দিৰ স্থাপন কৰিছিল আৰু সকলো সম্প্ৰদায়ৰ বাবে ইয়াৰ দুৱাৰ মুকলি কৰিছিল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে গুজৰাটৰ পৰা আৰম্ভ কৰা উন্নয়নৰ যাত্ৰা নিৰবিচ্ছিন্নভাৱে অব্যাহত আছে। তেওঁ কয় যে মোদী চৰকাৰে ১২ বছৰৰ কাৰ্যকাল সম্পূৰ্ণ কৰিছে আৰু এই সময়ছোৱাত উন্নয়নৰ আৰ্হি গুজৰাট কাশ্মীৰৰ পৰা কন্যাকুমাৰীলৈ আৰু গংগাসাগৰৰ পৰা সোমনাথলৈ সম্প্ৰসাৰিত কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ইয়াৰ ফলস্বৰূপে আজি দলটো দেশৰ প্ৰায় ৪০ শতাংশ ভৌগোলিক অঞ্চলত ক্ষমতাত আছে। তেওঁ কয় যে পশ্চিম বংগৰ নিৰ্বাচনত সেই সময়ত শাসনকাৰী দলটো সম্পূৰ্ণৰূপে নিশ্চিহ্ন হৈ গৈছে। শ্ৰী অমিত শ্বাহে লগতে কয় যে উত্তৰাখণ্ডৰ গংগোত্ৰীৰ পৰা পশ্চিম বংগৰ গংগাসাগৰলৈকে, পবিত্ৰ গংগাৰ সমগ্ৰ গতিপথত, প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী আৰু দলটোৱে গেৰুৱা প্ৰভাৱৰ প্ৰসাৰ নিশ্চিত কৰিবলৈ কাম কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বংগৰ নিৰ্বাচনৰ সময়ত দলটোৱে প্ৰতিশ্ৰুতি দিছিল যে পশ্চিম বংগত চৰকাৰ গঠন হোৱাৰ লগে লগে বাংলাদেশ সীমান্তত বেৰৰ কাম তৎক্ষণাত আৰম্ভ কৰা হ’ব। তেওঁ কয় যে বাংলাদেশ সীমান্তত বেৰ লগোৱা আৰু অনুপ্ৰৱেশ বিৰোধী আন্তঃগাঁথনিৰ বিকাশ কৰাটো আমাৰ চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ। তেওঁ কয় যে পশ্চিম বংগৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী শুভেন্দু অধিকাৰীয়ে চৰকাৰ গঠনৰ সাত দিনৰ ভিতৰত ৬০০ হেক্টৰ সীমান্ত সুৰক্ষা বাহিনী (বিএছএফ) ক হস্তান্তৰ কৰে। তেওঁ লগতে কয় যে চিকেন নেক কৰিডৰৰ বাবে ১২১ হেক্টৰ ভূমিও ভাৰত চৰকাৰক হস্তান্তৰ কৰা হৈছে। কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে বংগত পূৰ্বৰ চৰকাৰৰ শাসনকালত প্ৰতিদিনে অনুপ্ৰৱেশ হৈছিল, কিন্তু এতিয়া অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলে নিজাববীয়াকৈ ঘূৰি যাবলৈ আৰম্ভ কৰিছে। তেওঁ কয় যে পশ্চিম বংগ চৰকাৰে এতিয়া ডিটেনশ্যন চেণ্টাৰ স্থাপন কৰিছে। শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে চৰকাৰে বিচাৰে যিসকলে অবৈধভাৱে অনুপ্ৰৱেশৰ জৰিয়তে ভাৰতত প্ৰৱেশ কৰিছিল তেওঁলোকে যি স্থানৰ পৰা আহিছিল সেই স্থানলৈ ঘূৰি যাব লাগে। তেওঁ লগতে কয় যে যদি তেওঁলোকে স্বেচ্ছাই উভতি যায়, পশ্চিম বংগ চৰকাৰে তেওঁলোকৰ বিৰুদ্ধে গোচৰ ৰুজু নকৰে বা তেওঁলোকৰ উভতি অহাটোত বাধা নিদিয়ে আৰু ইয়াৰ পৰিৱৰ্তে তেওঁলোকক উভতি যাবলৈ সহায় কৰিব। তেওঁ আশা প্ৰকাশ কৰে যে চিনাক্তকৰণ অভিযান আৰম্ভ হোৱাৰ আগতেই অনুপ্ৰৱেশকাৰীসকলে নিজাববীয়াকৈ উভতি যাব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে দেশৰ পৰা প্ৰতিজন অনুপ্ৰৱেশকাৰীক চিনাক্ত আৰু বিতাড়িত কৰিবলৈ চৰকাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। তেওঁ কয় যে এই কাৰণেই প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তনৰ ওপৰত এখন উচ্চ পৰ্যায়ৰ সমিতি গঠন কৰিছিল। শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে সমিতিখনে সমগ্ৰ দেশতে সংঘটিত হোৱা কৃত্ৰিম জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তন, ইয়াৰ আঁৰৰ কাৰণসমূহ আৰু সেইবোৰ প্ৰতিৰোধ কৰাৰ ব্যৱস্থাসমূহৰ এক বিস্তৃত অধ্যয়ন কৰিব। তেওঁ লগতে কয় যে যদি এই উদ্দেশ্যে কোনো আইন প্ৰণয়ন কৰাৰ প্ৰয়োজন হয়, তেন্তে কমিটীয়ে সেই অনুসৰি পৰামৰ্শও আগবঢ়াব। তেওঁ কয় যে সমিতিখনে এবছৰৰ ভিতৰত ইয়াৰ প্ৰতিবেদন দাখিল কৰিব আৰু চৰকাৰে কৃত্ৰিম জনগাঁথনিগত পৰিৱৰ্তন প্ৰতিৰোধ কৰিবলৈ দৃঢ়ভাৱে কাম কৰিব।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত সমগ্ৰ দেশতে দ্ৰুত উন্নয়ন ঘটিছে। তেওঁ কয় যে পঁচিশ বছৰ পূৰ্বে গুজৰাটত মোদী জীয়ে আৰম্ভ কৰা উন্নয়নমূলক প্ৰচাৰ অভিযান এতিয়া শীৰ্ষত উপনীত হৈছে। কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে গান্ধীনগৰ লোকসভা সমষ্টি দেশৰ আটাইতকৈ উন্নত সংসদীয় সমষ্টি হিচাপে পৰিগণিত হ’ব বুলি আস্থা প্ৰকাশ কৰে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah inaugurates and lays the foundation stones for development projects worth ₹340 crore in the Kalol and Gandhinagar (North) Assembly constituencies of Gandhinagar, Gujarat
The Modi Government has constituted a high-level committee on demographic change and will identify and deport every single infiltrator from the country
Under the leadership of Modi Ji, the saffron flag has soared across the entire Ganga route, from Gangotri to Gangasagar
Gujarat’s development model has now become the nation’s development model; in 12 years of the Modi Government, our party’s governance has expanded across 80% of the country’s geographical area
Infiltrators should return on their own while there is still time; those who voluntarily go back will not face any legal action
During the previous government in West Bengal, infiltration continued unchecked; ever since our government came to power, infiltrators have started returning on their own
Congratulations to the West Bengal government for fulfilling its promise of providing land for border fencing within 45 days in just 7 days
Fencing and anti-infiltration infrastructure along the border is a priority for our government
On the birth anniversary of Veer Savarkar Ji, the Home Minister paid tribute to him and said that he dedicated his entire life to India’s freedom. What the British merely termed a “rebellion,” Savarkar Ji named “The First War of Independence of 1857”
28 MAY 2026 6:58PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah today inaugurated and laid the foundation stones for development projects worth ₹340 crore in the Kalol and Gandhinagar (North) Assembly constituencies in Gandhinagar, Gujarat, and also inaugurated a primary school. On this occasion, Gujarat Chief Minister, Shri Bhupendra Patel and several other dignitaries were present.
Addressing the gathering, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that in the past 10 days, he had the opportunity to inaugurate and lay the foundation stones for projects worth ₹1,200 crore in two Assembly constituencies of the Gandhinagar district. Shri Shah said that due to the development model initiated by Prime Minister Shri Narendra Modi Ji, every village today is becoming self-reliant and well-equipped with facilities, and every person is getting the opportunity to lead a better life. He said that villages now have schools, teachers in schools, healthcare facilities, and proper sanitation and cleanliness arrangements. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah expressed confidence that before the 2029 Lok Sabha elections, the work of developing gardens and ponds in every village of the Kalol and Gandhinagar (North) Assembly constituencies of Gandhinagar district would also be completed. He said that villages will now have small libraries, which will help keep the youth away from bad habits and contribute to the development of their personalities. Shri Amit Shah said that sports, libraries, and gardens are essential for the development of a well-rounded personality. He added that equal emphasis has been laid on building clean villages, ponds, gardens, and carrying out tree plantation drives.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah paid tribute to the great freedom fighter Veer Savarkar on his birth anniversary and said that Veer Savarkar was such a patriot that the governments led by opposition parties never considered it necessary to give him due recognition. He said that no one across the country refers to him merely as Vinayak Damodar Savarkar; rather, every child in the nation remembers him as Veer Savarkar. He remained devoted to the nation throughout his life.Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Veer Savarkar dedicated his entire life to freeing Mother India from British rule. When the British jailer in the Cellular Jail mockingly said, “Mr. Savarkar, you have been sentenced to two life imprisonments, and you can never come out of this jail.” Veer Savarkar smilingly replied that the British rule would not last as long as his lifetime and that his country would soon attain independence. Shri Amit Shah said that it was this very spirit of Vinayak Damodar Savarkar that played a major role in securing India’s independence. He said that while the British described the 1857 freedom struggle as a rebellion, Veer Savarkar wrote a book titled The Indian War of Independence 1857. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that Veer Savarkar wrote poetry dedicated to Mother India’s freedom with his own blood on the stone walls of the Cellular Jail. He added that Veer Savarkar also worked extensively against untouchability and contributed significantly to promoting Indian languages. Shri Amit Shah said that Veer Savarkar established the Patit Pavan Mandir and opened its doors to all communities.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that the journey of development initiated by Prime Minister Shri Narendra Modi from Gujarat continues uninterrupted. He said that the Modi Government has completed 12 years in office and during this period, the Gujarat model of development has been expanded from Kashmir to Kanyakumari and from Gangasagar to Somnath. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that as a result of this, today the party is in power across nearly 80 percent of the country’s geographical area. He said that in the West Bengal elections, the ruling party at the time was completely wiped out. Shri Amit Shah added that from Gangotri in Uttarakhand to Gangasagar in West Bengal, along the entire course of the holy Ganga, it is Prime Minister Shri Narendra Modi and the party who have worked to ensure the spread of saffron influence.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that during the Bengal elections, the party had promised that once the government was formed in West Bengal, the work of fencing the border would begin immediately. He said that fencing and developing anti-infiltration infrastructure along the border is a priority of our government. He said that West Bengal Chief Minister Shri Suvendu Adhikari handed over 600 hectares of land to the Border Security Force (BSF) within seven days of the formation of the government. He added that 121 hectares of land for the Chicken’s Neck Corridor had also been handed over to the Government of India. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that during the rule of the previous government in Bengal, infiltration used to take place every day, but now infiltrators have started returning on their own. He said that the West Bengal Government has now established detention centres. Shri Amit Shah stated that the government wants those who entered India illegally through infiltration to return to the places from where they came. He added that if they return voluntarily, the West Bengal Government will neither file cases against them nor hinder their return, and will instead assist them in going back. He expressed hope that infiltrators would return on their own even before the identification campaign begins. Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that the government is committed to identifying and expelling every infiltrator from the country. He said that this is the reason why Prime Minister Shri Narendra Modi constituted a high-level committee on demographic change. Shri Amit Shah said that the committee will conduct a comprehensive study of artificial demographic changes taking place across the country, the reasons behind them, and measures to prevent them. He added that if there is a need to enact any law for this purpose, the committee will also make recommendations accordingly. He said that the committee will submit its report within one year, and the government will work firmly to prevent artificial demographic changes.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, rapid development is taking place across the country. He said that the development campaign initiated by Modi Ji in Gujarat twenty five years ago has now reached its peak.Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah expressed confidence that the Gandhinagar Lok Sabha constituency would become the most developed parliamentary constituency in the country.