ৰাষ্ট্ৰপতি সচিবালয়
ৰাষ্ট্ৰপতিক সাক্ষাৎ কৰিলে উত্তৰ-পূবৰ শিল্পী আৰু বয়নবিদৰ দলে
শিল্পী আৰু বয়নবিদসকল হৈছে দেশৰ জীৱন্ত ঐতিহ্যৰ উজ্জ্বল উদাহৰণ: ৰাষ্ট্ৰপতি দ্ৰৌপদী মুৰ্মু
19 MAY 2026 5:18PM by PIB Guwahati
উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যসমূহৰ শিপিনী আৰু শিপিনীৰ এটা দলে আজি (১৯ মে', ২০২৬) ভাৰতৰ ৰাষ্ট্ৰপতি শ্ৰীমতী দ্ৰৌপদী মুৰ্মুক ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনত সাক্ষাৎ কৰে।
২০২৬ চনৰ ২৬ জানুৱাৰীত অনুষ্ঠিত এক অভ্যৰ্থনা অনুষ্ঠানৰ আমন্ত্ৰণ পত্ৰত ভাৰতৰ উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ বৈচিত্ৰ্যময় তথা কলাত্মক আৰু সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য প্ৰদৰ্শন কৰাত সহায় কৰিছিল এই শিল্পী আৰু শিপিনীসকলে।উদাহৰণস্বৰূপে, নাগালেণ্ডৰ শিপিনীসকলে কলৰ আঁহ আৰু বাঁহ ব্যৱহাৰ কৰি বাস্কেট নিৰ্মাণ কৰিছিল, অসমৰ শিপিনীসকলে বিশেষ বস্ত্ৰ নিৰ্মাণ কৰিছিল, মণিপুৰৰ শিপিনীসকলে ক’লা মৃৎশিল্প নিৰ্মাণ কৰিছিল, আৰু ছিকিমৰ শিল্পীসকলে প্ৰাকৃতিক আঁহ ব্যৱহাৰ কৰি সামগ্ৰী নিৰ্মাণ কৰিছিল।
এই সাক্ষাতৰ সময়ত শিল্পী আৰু শিপিনীসকলে ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱনত বিশেষ অভ্যৰ্থনা অনুষ্ঠানত কাম কৰাৰ অভিজ্ঞতা ভাগ-বাটোৱাৰা কৰে আৰু তেওঁলোকৰ প্ৰতিভা প্ৰদৰ্শনৰ বাবে এক মঞ্চ প্ৰদান কৰাৰ বাবে কৃতজ্ঞতা প্ৰকাশ কৰে।
অসম, নাগালেণ্ড, মিজোৰাম, মণিপুৰ, ত্ৰিপুৰা, মেঘালয়, অৰুণাচল প্ৰদেশ আৰু ছিকিমৰ শিপিনী আৰু শিপিনীসকলৰ সৈতে হোৱা মত-বিনিময়ত ৰা।ষ্ট্ৰপতিয়ে কয় যে উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল প্ৰাকৃতিক সৌন্দৰ্য্যৰে ভৰপূৰ । তেওঁ লগতে শিপিনী আৰু শিপিনীসকলক সহায় আগবঢ়োৱাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়ত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে যাতে তেওঁলোকৰ কলাত্মক জ্ঞান যিমান পাৰি সিমান মানুহৰ মাজলৈ নিব পাৰি আৰু তেওঁলোক স্বাৱলম্বী হ’ব পাৰে।
তেওঁ সাংস্কৃতিক ঐতিহ্য সংৰক্ষণ আৰু সুৰক্ষাৰ বাবে শিপিনী তথা শিল্পীসকলক প্ৰশংসা কৰে। তেওঁলোক দেশৰ জীৱন্ত ঐতিহ্যৰ উজ্জ্বল নিদৰ্শন বুলি উল্লেখ কৰি এই অমূল্য পৰম্পৰাসমূহ নৱপ্ৰজন্মলৈ আগবঢ়াই নিবলৈ আহ্বান জনায়।অনুষ্ঠানৰ শেষত শিপিনী আৰু শিপিনীসকলে অমৃত উদ্যানকে ধৰি ৰাষ্ট্ৰপতি ভৱন পৰিদৰ্শন কৰে।

President's Secretariat
A GROUP OF ARTISANS AND WEAVERS FROM NORTH EASTERN STATES CALLS ON THE PRESIDENT
ARTISANS AND WEAVERS ARE THE SHINING EXAMPLE OF LIVING HERITAGE OF THE NATION: PRESIDENT DROUPADI MURMU
19 MAY 2026 5:18PM by PIB Delhi
A group of artisans and weavers from the North Eastern States called on the President of India, Smt Droupadi Murmu at Rashtrapati Bhavan today (May 19, 2026).
The artisans and weavers were who helped in crafting the invitation kit and showcasing the diverse artistic and cultural heritage of the North Eastern region of India during the ‘At Home’ Reception held on January 26, 2026. For example, artisans from Nagaland made baskets by using banana fiber and bamboo, weavers from Assam made stoles, artisans from Manipur made black pottery, and artisans from Sikkim made products by using natural fiber.
During the interaction, artisans and weavers shared their experience of working for the ‘At Home’ Reception at Rashtrapati Bhavan and expressed gratitude for providing them a platform to showcase their talents.
In her interaction with the artisans and weavers from Assam, Nagaland, Mizoram, Manipur, Tripura, Meghalaya, Arunachal Pradesh and Sikkim, she said that the North-East has an abundance of natural beauty. She emphasized the need to provide support for artisans and weavers so that their artistic knowledge reaches as many people as possible and they can become self-reliant. She commended the artisans and weavers for preserving and protecting the cultural heritage. She said that they are the shining example of the living heritage of the nation and urged them to pass on these invaluable traditions to the younger generation.
After the meeting, the artisans and weavers took a guided tour of Rashtrapati Bhavan, including Amrit Udyan.